- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #32990 üzenetére
én ezekkel a kábelekkel lassan úgy vagyok,hogy mindegyikre rámondják,hogy "nála sokkal drágábbakkal felveszi a versenyt"akkor kérem ki drága,mi drága....
sztem minden kábelnek van saját hangja,van ahol bejön,van ahol nem.ha valakinek pechje van, drága illik a meglevő láncába,van aki meg villanydróttal boldog.
én eléggé kiszerettem a kácsákból,neotechekből,legyenek akármilyen jó ár/értékű kábelek, a mostani ezüstös,carbonos VDH102vel egyelőre megelégszem.úgy látom,h a forrás a titka (üdv BBéci) mindennek,kábelekkel meg kisebb-nagyobb mértékben el lehet rontani bizonyos hangszereket,oszt kész.
Dorian tudtad,h a rotelekben tranziens intermodulációs torzítás mentes végfok van?
felvágtam,mi? -
TCr
veterán
válasz
kimi02 #32897 üzenetére
Jelenleg szerintem a Dune Smart, Base, Prime kütyüknél nem igazán van jobb minőségű médialejátszó.
Az ezek közötti különbség (mivel ugyan az proci mindben, ráadásul ugyan az a szoftver fut rajtuk) kimerül a fizikai funkciókban és a kinézetben.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy kép- és hangminőségbeli különbségek legyenek közöttük.Javítsatok ki, ha tévedek.
BBéci
Én is így gondolom. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #32727 üzenetére
nem olyan rossz ez a weblap,de biztosan nem biznám rájuk ez alapján.
jók az ötletek iránya,de eléggé vagdalkozás,amit csinálnak.
mondjuk ezek a jamok kb ennyit érdemelnek,de a beépitett kábelek itt konkrétan ránézésre is gányabbak, a rubi gyáriaknál.jamo saruitól meg kiráz a hideg.sztem még a 1250Xet is forrasztotta a gyártó...
-
Peak
addikt
válasz
kimi02 #32713 üzenetére
Az RTi családhoz a gyártó által ajánlott DSW Pro 500 SUB-ot szeretném majd később, mert ahogy már mondották a kollegák, sub nélkül nem házimozi a házimozi.
http://www.polkaudio.com/homeaudio/dsw/#dswpro500
Sajnos nem szett, én válogattam össze külön.
Tuningolni majd egyelőre nem is merem és nem is akarom garanciaidő alatt.
Őszintén szólva azt sem gondolom, hogy ennyi pénzért egy komoly gyártó fos alkatrészekkel tenné tele.
Talán később majd ha teljesen megkattanok, rászánom magam egy tuningra.A hangfalkábelben tudsz segíteni?
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #32530 üzenetére
Szia
Kicsit macerás a DVD-Audio -> BD-Audio konvertálási folyamat, de nem vészesen:1. UltraISO programmal a (pl. letöltött) DVD-Audio lemezképből kiszedem az Audio-TS mappát.
2. DVD Audio Extractor programmal zeneszámonként minden hangcsatornát "kiszedek", így kapok 6 tömörítetlen wav fájlt a további feldolgozáshoz. A program ezt automatikusan csinálja és a megadott helyre menti a kapott hanganyagot.
3. DTS-HD_Master_Audio_Suite_v2.60.22 program segítségével a zeneszámonkénti 6 wav fájlokból DTS HD MA kódolású zenefájlt készítek.
4. multiAVCHD programmal készítem el a BD-Audio lemezt (a multiAVCHD program mellé tapasztalatom alapján fel kell tenni a kiegészítő támogató programok, de ezek is fent vannak a multiAVCHD készítő honlapján).És kész
Annyit azért megjegyeznék, hogy hivatalosan még nem létezik a BD-Audio formátum, így gyakorlatilag egy normál BD lemezt kapunk DTS HD MA hangsávokkal, statikus képpel (pl. fényképekkel a lemezborítóról) és kezelési menüvel.
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #31892 üzenetére
Egy jó ismerősöm le akarta cserélni a meglévő Onkyo 1007-sét egy elvben "újabb és jobb" 1008-ra, de nagyon lebeszélték róla, és utánaolvasva örült is, hogy nem lépte meg a cserét. Valamit elszúrtak az újabb sorozatnál (pl. a súlyadaton is látszik, hogy spóroltak az 1008-nál a korábbi 1007-hez képest: 18,70kg vs 23,50 kg).
-
-
Thuglife
senior tag
-
Poplacsek
senior tag
válasz
kimi02 #30775 üzenetére
A cuccaidhoz én az AudioQuest Chocolate HDMI kábeleket javaslom. Esetleg a Carbont ha van még több léd. :-) Vagy ha nincs annyi guba, akkor akár a Cinnamon vagy a Forest se rossz! Sőt a Forest is 100 szor jobb, mint akármilyen hama, vagy profigold stb... A csatlakozók például nagyon frankón rácuppanak a Dune hdmi aljzatára, míg a gagyi kábeleket kicsit megmozdítva már hibázott az érintkezés, addig ezek az AQ csatlakozók stabil kontaktust biztosítanak!
A Kácsában május 29-ig -20% akció van minden HDMI kábelre! -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #30079 üzenetére
460 az utódja a 445nek? vagy hogy van HKnál a sorozatok megkülönböztetése?
megkaptam,beforrasztottam a hibás ribbon helyett az újat.most meg a másik oldalinál vettem észre,h nem tökéletes. még nem vok benne biztos,de olyan,mintha eltolódott volna oldalra a hang.
egyébként élvesedett a magas is.asszem ezt a hangfalat yamahával,marantzal nem lenne okos hajtani.BBéci, Te ribbonod is hajlamos éles hangokra fényes hangú erősítővel?
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #29771 üzenetére
Itt.
Igazából azonnal levágták volna, ha nem zárás előtt 10 perccel esek be, meg kitaláltam a frontok mögöttire a huzatot.
Sima 40kg/m3-es habszivacs, a legolcsóbb nagyon jó hatásfokú megoldás, viszonylag széles-sávú hangcsillapítást ad. A problémát inkább az okozta, hogy esztétikus formába öntsem őket, mert sehol sem találtam olyan szövetet, ami jó légáteresztő, de a színe és a mintája is tetszik. Azután találtam ezt a fotónyomdát, ahol nem csak festővászonra nyomtatnak (az vastag) -
python1
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #29389 üzenetére
Tavaly nyáron néztem, még az Arcam AVR500 szólaltatta meg, eszméletlenül jó a hangja.
(#29383) bajnokpityu
A fix tápkábel helyére beépített aljzat nem nagy tuningolás, szemre talán észre sem venni, viszont a hatása, ha "rendes" kábelt csatlakoztatsz hozzá, igencsak hallható javulást hoz.
Dorian nem 300 forintos gyári kábelhez hasonlította a Kácsa-félét, azért nem volt jelentős a különbség. -
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #29348 üzenetére
Beszéltetek már róla, mikor lesz ez a dolog? Elnézést, mostanában nem tudtam követni a fórumot.
Gondoltam ha úgy alakul és már akkor nálam lesz, viszem a Hivoxos hálózati szűrőt, biztos kíváncsiak vagytok rá. Egyébként jól csinálja a Hivoxos Zoli ezt a "gerillamarketinget" Amikor említette ezt a dolgot, simán azt gondoltam, hogy ez mekkora marhaság megint csomó pénzért, nem is akartam kipróbálni és gondolom sokan vannak így. Aztán amikor hozta vissza a tuningolt hangdobozt, csak hozott egyet "na próbáljuk ki gyorsban" -
python1
veterán
válasz
kimi02 #29348 üzenetére
Persze mindenképpen, én is nagyon kíváncsi vagyok, meg már söröznék is egy jót.
adamssss: a polk tsi200 szerintem a legjobb választás lenne és nem kellene gondolkodnod később a cserén sem.
Persze ha a pénztárca engedi.daniel2121:igen én is minden felhasználható darabból készítettem már mindent,design elemeket,bútorokat is valamikor járom az üzleteket és meglátok valamiben valami fantáziát akkor megveszem és meg építem.Sőt ha lomtalanítás alkalmával látok egy- egy érdekes darabot azt is hazaviszem.
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #29206 üzenetére
Ez a bolt lapja Nem akusztikai szivacs, csak sima habszivacs. Ágybetéteket meg mittoménmiket csinálnak belőle. 2 testsűrűségű van, a nehezebbet kell kérni, bevonni valami légáteresztő(!) -tehát amin át lehet fújni - anyaggal, hogy ne sárguljon az UV miatt, ill. esztétikailag. Ez egyenértékű a kőzetgyapottal. Nálad, nagy tér lévén lehet, hogy rezonátoroknak is lenne létjogosultsága, nálam túl kicsi ilyesmihez a szoba...
Gondoltam arra, valami fa-keretbe teszem, a bevonatra nyomtatok saját készítésű képet, nem tudom, egyenlőre ötletelek... -
python1
veterán
válasz
kimi02 #28955 üzenetére
Helló!
Nekem lenne majd kedvem mindenképpen,nem akarom elkiabálni de h/k 435 helyett most Gál István által hirdetett Pioneer vsx a5i -re esett a választásom.
Ezért most meg kell követnem saját magamat,hogy megszakítottam a h/k vásárlási vonalat.
Egy Denonos kollégát kell még megfűzni,hogy teljes legyen a kép.Viszont ez nagyon jó kezdeményezés,így lehet igazán összehasonlító teszteket végezni és nem utolsósorban ismerkedni,barátkozni.
Természetesen a sört én viszem!
-
törölt tag
válasz
kimi02 #28956 üzenetére
Igen,most ért haza. RTF olvasás (tudom, sokan kérditek: nekem mi a fenének,de ez "rossz" szokásom) utána egyenlőre próbabekötés- hangfalak+2-3 digitális bemenet+tévére videokimenet azután próba. Du megejtettem a kábelcserét,-Neotech-jövő héten jönnek a banándugók,akkor végleges bekötés,és Audyssey beállitás.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #28937 üzenetére
Mivel fordítottad? Rettenetes!
"Ein Denon AVR-3805 ist immer nochein sehr pegelfestes, empfehlenswertes Gerät, jedoch gegenüber dem 435 ins Hintertreffen."
Az én olvasatomban ez a mondat a "pegelfestigkeit"-re vonatkozik, ami a 435 legfőbb erénye.
Az magyarul annyit jelent, hogy mennyire lehet felcsavarni a hangerejét anélkül, hogy szétesne a hangkép.
A következő mondatot is érdemes elolvasni. "Selbst der "alte" Harman Kardon AVR-630 kann nicht mehr bieten, wenn es um Spitzenpegel geht."
Mindkét erősítő tesztjének alapos áttanulmányozása után nem lehet kijelenteni, hogy a H/K-t jobbnak találták volna a Denonnál. Ezt a mindkettőnek kiosztott "REFERENZ" minősítések is jelzik.
A Denon minden osztályzata 6 csillagos, a H/K kapott 4, 4,5 és 5 csillagot is.
Az is figyelemreméltó, hogy a Denon 1350 euróba került, míg ellenfele csak 1000-be, ennek ellenére az ár/érték arányuk egyformán 6 *. -
python1
veterán
válasz
kimi02 #28932 üzenetére
Éppen kérni akartam képeket ,berakodott állapotban.
Igen így már jobban elférnek a dolgok,helyükre kerültek a centert nem próbáltad még fordítva,hogy kicsit a hallgató pozícióra nézzen?
Különben makány kis állvány,de azt a bordó selymet száműzném a helyedben.
Természetesen messze álljon tőlem,hogy a saját "mikrokörnyezetedet" bíráljam a sajátommal szemben. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #28872 üzenetére
A magamögé utasítás csak a "pegelfestigkeit"-re vonatkozik, melyben mértéket állít, viszont a Denon is "exzellent" ebben a versenyszámban. A H/K AVR-435 összességében nem jobb a Denon AVR 3805-nél! Mindketten mindenre a maximális csillagot kapták, plusz referencia besorolást. Viszont a Denonnál egyetlen negatívumot (Contra) sem említenek, viszont kiemelik, dicsérik a sztereó hangzását.
-
Gabor970
addikt
válasz
kimi02 #28757 üzenetére
service manualt le tudod tölteni szerintem mindhez. Elektrotanya.com asszem a veboldal címe. Abban (ha értesz valamicskét a kapcsolási rajzokhoz) megtalálod a tápegység részt, és meglesz a pufferkondi mérete is. Csak kíváncsiságból fél perc alatt megvolt a 3805-ös rajza.
Megkerestem, C507-C508 a keresett darab, gyártói kód: CE68W==153MC(DL)L=60
ebből a 153 azt jelenti, hogy ez egy 15,000uF (bocs, nem keresem hogy kell mikro jelet tenni) kondi.Nno, ez alapján egy kis kutatómunkával bárki kiderítheti. Nekem még nem volt olyan service manual óhajom, amit azon az oldalon ne találtam volna meg.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #28710 üzenetére
egy denon sincs benne,igy nem érdekel
kicsit furi,h a 2. 3. helyezett forditva kéne legyen,hoszen közel 2x annyiba kerül...meg ezek mellett mit keres a kenwood?
7070es volt nálam talán 10percre.megvettem,hazavittem,hogy ennyiért házimozi?kell.
majd 10percre bekapcsoltam,és annyira rossz volt,h azonnal összepakoltam,visszavittem. -
KisApám
addikt
válasz
kimi02 #27652 üzenetére
Basszus... mármint a képek láttán...
Van 1 db PolkAudio CSi 5 és 2 db Polk Audio TSi 200 hangfalam.
Azért vettem, mert azt mondták jók, minőségiek.Erre TE Polk Audiot szedsz szét mert vacak alkatrészeket tesznek bele???
A NYÁK alapján következtetem, PolkAudio felirat van rajta.Remélem nem ez a jellemző a Polk Audiora.
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #27592 üzenetére
Köszi a tippet! Ez a Mox miben más, mint valamelyik másik? A tűrése kevesebb?
Én max szétszedni tudom, hogy megnézzem, de csavarhúzón kívül nemigen van szerszámom itthon, nem vagyok barkács típus. Azt hiszem legutoljára az általános iskolai technika órán forrasztottam.Max megveszem Moxot
és elviszem a Hivoxos Zolinak amikor a centert.
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #27592 üzenetére
Veled örülünk!
Most képzeld el,hogy mi lenne ha a doboz kabinetekhez is hozzá nyúlnál.
Vagy netán új készítésű,tervezésű High-End.Priviben megadhatnád a címet ahonnan rendelted az alkatrészeket.
BBéci:se tuning sem pedig hetedhét országra szóló lakodalom?Hát szabad ilyet csinánié!
-
KisApám
addikt
válasz
kimi02 #27586 üzenetére
Hali!
A kondikat a régin (a feketék) és az újon (a fehérek) illetve az ellenállásokat a régin (a szürke kockák) illetve az újon (a "megszokott" henger alakú kékek) felismerem.
Milyen márkájú az új minőségi kondenzátor? (a Farad, a kapacitás mértéke, gondolom azonos a régivel)
Milyen márkájú az ellenállás? (az Ohm és a Watt gondolom azonos a régivel)A Belső kábelezésnél is látszik, hogy ha jól látom svájci Gotham kábelt használsz.
DE az új tekercsek merre vannak? Maradtak a régiek gondolom.
-
cekkk
veterán
válasz
kimi02 #27512 üzenetére
Tisztában vagyok vele, csak a mire veszek normális analóg kábelt a gatyám is ráfizetem
Bár a dunerol is megoszlanak a vélemények, hogy milyen a DACja neki. De érdekes a PChotlin is azzal demózta igaz a kábelek ára 30 Dune árának felelt meg. Amit már én erős túlzásnak érzek.
Ki kellenen próbálnom, de nem akarok 20-30ezret ilyen kábelre költeni, mert ha meg nem tetszik el nem tudom adni a kábeleket.Most épp azon agyaltam, hogy a HDMI kábeleknél a drágábaknál el volt mondva, hogy mennyire jobb szebb stb lesz a kép, de a hangjáról senki nem beszél, hogy az is jobb lenne
Ez így kicsit érdekes nekem. Az ok, hogy az erősítő dekódolja majd a digitális jelet analóggá, de a kép is digitális jelként továbbítódik, és a megjelenítő dekódolja a jelet...KisApám
Szerintem állíts össze egy listát, kérdezd meg mijük van, és ami ott nincs máshol úgy is lesz. Hallgasd meg őket, és utána gondolkozz hogy melyiket vedd meg. Bár természetesen azt ami neked tetszik
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #27468 üzenetére
Tudom, én is követem a fejleményeket. Éppen ezért nem bírtam már, hogy egy picit ne szóljak bele.
BBéci jó hogy felhozta az Arcam 280-ast, mert már el is feledkeztem róla. Annyi cuccot ajánlottatok már. Ezért is gondoltam, hogy "elzavarom" egy boltba, mert anélkül nem lehet fogalmat alkotni a különbségekről.KisApám
Én is elfelejtettem már milyen hangfalakkal tervezed párosítani, mert az sem közömbös. Amennyiben még nem tudod, akkor a pénzkeretedet határozd meg, és oszd el nagyjából az ajánlott 2:1-es szabály szerint. Enélkül bolhaf*ng az egész. Persze tényleg van egy-két olyan az ajánlatok között, hogy még ezt a szabályt is felborogathatod, mert annyira nincs pariban az ár a tudásukkal.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest