- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
A legfontosabb dolog a szobakorrekció. Kb. 500Hz-ig a szobád anomáliáit hallgatod. Ezen legegyszerübben a Dirac DLBC + a két mélynyomó stratégia elhelyezése segíthet neked.
A másik ok, amiatt felesleges külön a sztereózásba belemenned, hogy más szögben kell beállítanod a hallgatói poziciót és más lecsengési időre kellene optimalizálnod a szobát. -
I'am Dony
őstag
Az RZ-t próbáltad már kimondottan erre állítani? Szerintem nagyon jó eredményt lehet vele elérni és jól paraméterezhetö. A külön sztereoval szerintem probléma, hogy bukod az EQ-t, bár elérhető ebből is Diracos. Az UHD DAC ját ezen a szinten már nem hiszem, hogy kihallanád mivel az RZ ben sem legalsó polcos van. Én eljátszanék a Diraccal az egyik sloton, azokra a forrásokra amin a zene érkezik.
-
-KP-
addikt
Veszel mondjuk egy sztereó erősítőt, amin van ilyen bemenet. Ha a home theater /ht bypass/ht in bemenetre rákötöd az AVR front left right pre-out kimenetét, akkor mozi alatt kvázi végfokként üzemel a sztereó erősítő és a processzálást és a hangerőszabályzást az AVR végzi. Amikor sztereózol, akkor meg normál használat.
Itt van egy elég nagy lista - bár tutira nem teljes még ez sem - hogy mely erősítők tudnak ilyet.
https://www.audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input
-
-KP-
addikt
-
-KP-
addikt
Szerintem csak feleslegesen szivatod magad ezzel a biamppal, személy szerint semmi előnyét nem látom ennek. Valódi aktív váltós biamp-nak viszont nagyon is látnám értelmét, de a hangfalad sincs erre felkészítve. Az RZ70-nek pedig elég jó az előfoka hogy ráköss egy jó fajta végfokot és az egész átkapcsolgatás értelmét veszti innentől kezdve.
-
Rolibratyo
csendes tag
Akkor pontosítani kellene némileg a dolgot.
Ha jól értem jelenleg mozinál egy AVR-rel bi-ampolod a frontokat. Ugyanezen dobozokat szeretnéd külön sztereo erősítővel is hajtani úgy, hogy mozis bi-ampnak maradni kell, de a sztereo esetében már nem ragaszkodsz a bi-amphoz, mivel az 2db sztereo erősítő beszerzését igényelné.Ehhez 2 db hangfal átkapcsolóra lesz szükséged amit már az előző hozzászólásban is ítram. A sztereo erősítőből bi-wiring kábelezést kell használnod, az egyes átkapcsolókig, mivel nincs jumper a hangdobozok csatlakozói között.
Nem lehetetlen megoldani, de elég szokatlan felállás.
Kérdés, hogy ezt "ésszerű keretek közt" megoldva a bevitt plusz kontaktok miatt hoz-e annyival többet, mint mondjuk egy minőségibb HT bypass sztereo bi-wiring módban mozin is...PS: nálam mozin jelenleg a komplett "LCR" szekció bi-ampolva van 2db Anthem MCA50-essel azokat a bal-jobb csatornák esetén külön-külön végfokra kötve
Sztereo esetében- teljesen külön rendszeren - tri-wiring megy a dobozok felé. Minden kábelt én csináltam, 2,5nm extra finom sodratú réz vezetőből. -
Rolibratyo
csendes tag
Ha még nincs meg a sztereo erősítő, akkor érdemes lenne HT bypass funkcióval rendelkezőt választanod.
(Kikerüli az integrált erősítő hangerőszabályzóját, közvetlen végerősítőkent használva azt)
Ebben az esetben mozinál is arról szólnának a frontok az AVR pre-outout használva.Így megspórólhatók a további átkapcsoló eszközök, meg attól függően milyen sztereot tudsz megfizetni valószínűleg jobb hangot kapsz mozin is a frontokból.
PS: Most látom, hogy bi-ampot írtál nem bi-wiringot, na úgy már nem ilyen egyszerű, akkor 2db sztereo erősítő kellene hozzá...
Amúgy működhet 2 db átkapcsolóval, de én inkább készíte(t)nék egy triggerrel vezérelt relés modult.
Alapból a sztereo szól, ha bekapcsol az AVR akkor a triggerről vezérelve átkapcsona az AVR-re -
charlyl
csendes tag
Nálunk nincs jelentősége, normális kiépítettség mellett.
Egyes fejlődő országokban pl USA, főleg azok elmaradottabb részein nem divat a földelt otthoni hálózat, a földelt fali aljzat használata, ezért az elektromos készülékek egy jó része sem földelt.
Az ottani erősítőkön illetve SUB-on van egy földelési pont ahova ezek a saruk csatlakoztathatók.
Nálam az AVR és a SUB is földelt csatlakozóval csatlakozik egy földelt fali aljzatba illetve a ház elektromos hálózata is földelt
A kábelen lévő sarukat ha nem akarod, hogy figyegjenek szigetelő szalaggal leragasztod a kábelhez vagy durva megoldással levágod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest