- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Yocee
aktív tag
Sziasztok! Rég jártam erre, sajnos fórumozni még kevesebb időm van, mint mozizni. (Aki emlékszik még rám, én vagyok az a hülye a falba vésett Jamo IW hangszórókkal.)
Sikerült szert tennem egy pár Jamo C97 frontra, és egy C9 centerre. Mivel a center hang nekem valahogy kevés, így a falba vésett hangsugárzókat is be akartam kötni centernek, úgyis a TV körül laknak.
Erre a célra a Denon x6400H erősítő mellé vettem egy hdmi panel hibás Denon 3808-at. Teszi a dolgát amire szeretném, szuperül.
DE. tud Bi-ampot az is. ( Valamiért fikázzák ezt a bi-ampot, pedig másik végfok hajtja meg, nem megosztott.)
Azon agyalok, hogy a frontokat is a 3808-ra bíznám Bi-amp módban, a 6400h pedig a c9 centert, a surroundokat, és a plafon sugárzókat vinné.
Szerintetek is ez egy nem igazi Bi-amp mód? Fölösleges hajcihő az egész?
Esetleg megtehetném, hogy a magasakat az egyik erősítő hajtsa meg, a közepeket+mélyet a másik a C97-eseken? Akkor valós aktív szűrést lehetne a HF, LF tartományokkal megoldani?! Köszi az ötletelést! -
Yocee
aktív tag
Tudnátok egy rejtély kibogarászásában segíteni?
Pioneer Sc-Lx79 az erősítő, 7.2.4 hangszóró konfigurációban. Ehhez segítségül hívok egy Pioneer A-30 sztereó erősítőt is, hogy ő legyen a +2 hangfal végfoka. A hm erősítő be van szépen konfigolva, a Pre-out extra 2-re van dugva a sztereó, ami át van kapcsolva preamp módba.
És itt jön a baj. A sztereó kimeneteiből csak zaj, földöntúli hullámzó sípolás jön.
De.: Ha a front csatornába kábelezem, az hibátlanul szól. Ha a nagy erősítőből pl az AUX ra dugom a sztereóban, az is hibátlanul szól. Más kábellel is sipákol.
Hol lehet a gond?
-
Yocee
aktív tag
válasz
VoidXs #148180 üzenetére
De a fenti az Top Middle nek van elhelyezve, a fejem felett, vagy előtte, attól függ hogy a fotelban, vagy a kanapén ülök. Ezt már nem helyezem át Top Back nek, hogy elöl lehessen a TF. Mondtad már, hogy nem natív, de vicces volt, ahogy az autót ott is hallottam, átsuhanni.
Az a fura, hogy az erősítő a Front High csatornát a Top al akarja cserélgetni, tehát beköthetem azt is, de vagy az egyik szólna, vagy a másik, és azt ő dönti el, de nem tudim, hogy mikor és mi alapján. -
Yocee
aktív tag
Ha a vezérhangya beindul, nagyon nehéz megállni. Lecseréltem a Pioneer Sc-LX58-at egy SC-LX79-re.
Tettem mellé még egy A-30 erősítőt, mert szeretnek és tudnak együtt dolgozni, és így meglesz a 11.2 csatorna.De nem tudok dönteni, hogy a Front Wide hangszóróknak (9.2.2) vagy a Front High (7.2.4) nak lenne értelme? Abban biztos vagyok, a szoba méretei miatt, hogy a Top Frontnak nincsen.
Van valami ökölszám, szabály, bármi, ami alapján ezt ki lehet találni? vagy másnak tapasztalat?
Vagy álljak neki a fúróval, és akasszam ide/oda, és ahol jobban tetszik?
-
Yocee
aktív tag
Van nálam egy VTEN Popcorn hour. Lehet, hogy efelett is eljárt az idő? Kijön belőle a 4K, és az Atmos is, ráadásul egyszerre, és folyamatosan, de nem USB3-as, és ha beletekerek a filmbbe a külső winyóról, akkor elkezd utána laggolni. Persze CEC-et ez sem tud.
Jó ez a kütyü valamire?
-
Yocee
aktív tag
Érdekes dologgal találkoztam. Vettem egy új tv-t, egy Philips Androidosat. Nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatásaival, lejátszik mindent, de van egy fursaság: 1080p Atmos hangú videó tökéletesn megy, kiírja az erősítő, hogy Atmos. Uhd videó Ac3 hanggal tökéletesen megy, kiírja az erősítő, hogy DD. De Az UHD Videó Atmos Hangal nem megy, a tv azt mondja, hogy nem támogatott formátum, a Kodi meg csak sztereóban küldi ki. Amint átváltom a hangot Ac3 ra, akkor megjön a DD logó... Természetesen ARC-vel van összekötve a Tv a Pioneer erősítővel, Kácsás hdmi kábellel.
-
Yocee
aktív tag
Tegnap jöttem rá, hogy gyerekkorom óta szerelmes vagyok a Technics erősítők hatalmas VU métereibe. Nézegettem Jófogáson, ebayon, de úgy látom, hogy a komoly darabok plátóiak maradnak.
De egy Technics SA-TX30 5.1-es erősítőért kiraknék még egy kis pénzt. Szerintetek az milyen kategóriás készülék? Jobban, vagy rosszabbul szólna sztereóra, mint a Pio Sc-Lx58? Azt is el tudom képzelni, hogy ha lecserélem a Pio-t, egy olyanra, aminek a processzor már 11 csatornás (Pl. Pio. 701), akkor ez a Technics lehetne annak a kiegészítő végfoka.Más: Ha az erősítőm, a mélynyomóm és a tévém is földeletlen (kettős szigetelésű dugalj, vagy hiányzó föld láb a készülékből), egyedül a Számítógép az, és mérhető feszültségek vannak csatlakozók között, akkor nem lenne szerencsés összeföldelni a készülékeket a burkolat csavarjain át?
-
Yocee
aktív tag
Ha már lejátszó volt fentebb, mi a vélemény az Xbox One ról mint lejátszóról? Most, hogy van rá Kodi, nagyon kecsegtető lesz szerintem, én már csak a bitstream kimenetre várok.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Csabroncka #144197 üzenetére
Érthető, csak nem jó. A Hellohd, és az Antennadigital biztos nem koax, inkább műhold. Ráadásul az már Antenna Hungária, és a Mindigtv szolgáltatója.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Vikthor #144170 üzenetére
Az mondjátok meg, legyetek kedvesek, hogy mi szükség van a DAC-ra egy digitális rendszeren, ahol a forrás pl mkv, vagy Blu-ray lemez, pl egy Oppo médialejátszóban, ami hdmi-n adja tovább a jelet az erősítőnek, vagy tvnek? Értem ezalatt, hogy az Oppósok büszkék a készülék DAC jára, de számomra ez fölöslegesnek tűnik.
-
Yocee
aktív tag
1. Megjöttek az egyel nagyobb kategóriás beépíthető hangfalaim (Jamo IW 606), amit frontnak szánok (az IW 406-ok helyett). Nagyon sok különbség nincs, és meghallgatva sem tűnik egyelőre eget verőnek a változás, de persze még csak bejáratom őket, halkan. Talán holnap már ráengedhetem a Bohemian Rapsodyt, mostanában azzal tesztelek mindenkinél (ami vicces, mert azt hiszed, hogy a Spotifyon ez egy vacak szám, aztán egy öreg Yamaha magas kategóriás erősítő, és egy pár B&W 683 (S1) jött az utamba, és azóta tudom, hogy a teszt jó, a dal jó, minden más volt vacak eddig)
2. Megmagyaráztam az asszonynak, miért volt jó az erősítő csere az SC-LX 58-ra és megtanulta használni a Spotify Connectet. Erre most nem megszüntették a támogatást? Egymásra mutogatás az megy, Hogy a Spotify változtatott, de a Yamaha azért bejelentette, hogy ők adnak ki frissítést a régi készülékekre. Pio is megtehetné...
3. A napokban volt itt ellenállás téma. Ha kipróbálásból szét szeretném húzni a teret, és 2 centert szeretnék bekötni, akkor hogy tegyem? Sorba, és akkor 16ohm, vagy párhuzamosan, és akkor 4 ohm legyen? Vagy tegyem rá egyszerre az összes itthon található centert, sorosan, és párhuzamosan, és akkor kijön a 8 ohm ?
-
Yocee
aktív tag
Akinek Hasonló Pio erősítője van, tudna segíteni?
Az sc-lx 58 9 hangszórót képes meghajtani, de 11 kimenet van rajta. Az egyik erősítőn osztozik a Front Wide, és a Top Middle. Tehát vagy elöl szól, vagy fent, 7.2.2 konfigurációban. De van 7.2+B konfiguráció, ahol a Front Wide-ra kötött hangfalak a B (másik szoba pl) kimeneten szólnak sztereóban. De azt írja a leírása, hogy 7.2+B módban kikapcsolt B esetén 9.2 ként működik. De valahogy ez nem akar összejönni, kikapcsolt B-vel nem szólnak a plafon sugárzók, az Atmos tesztben pedig kéne nekik (MCACC jelöli, és a tesztben beméri rendesen). Vagy valahol valamit nem állítok be jól, vagy félreértem a funkciót. -
Yocee
aktív tag
válasz
Yocee #137455 üzenetére
Na, csak a rend kedvéért leírom, hogy lecseréltem az avr-171s HK erősítőt a régóta kinézett Pioneer SC-LX58 ra. Fellógattam a mennyezetre két Jamo Studio 105-öt Atmos sugárzó gyanánt, így most 7.1.2-es rendszerrel játszhatok.( Apropó játék, lett egy xbox one is még az ősszel. Hát oda vagyok a játékok hangjáért, pedig pcn is )évek óta surrounban játszom, de ez, hogy a házimozi közepén ülök, és úgy sutyorognak hátul, az nagyon klafa.
Szóval bekerült az erősítő, lefutott az MCACC PRO teszt, és ég és föld a régi erősítőhöz képest. Szépen összehozta a csatornánkénti EQ van a falba épített Jamo-k hangját, eltűnt az a hiba, hogy a center másként szól, mint a frontok. Jött valahogy egy kis erő a rendszerbe, bár még teljes filmet nem néztem végig, mert a Plexen nem jön át az Atmos hang, a PC ben meg nincs rendes vga. De összességében nagyon meg vagyok elégedve!A rend kedvéért leírom a teljes konfigot:
Pioneer Sc-LX58
-Jamo IW-406 front
-Jamo IW-425 LCR center
-Jamo IW-206 szatelitek
-Jamo Studio 105 mennyezeti
-Jamo SW 1008 mélyláda-Saját tápkábel a kismegszakítótól, 4x2,5mm fonott kábellel.
-Szatelitek, és mennyezet Draka CAT7 kábellel
-Frontok, center Monitor silver 2x2,5mm2 kábellel
-Sub valami vacak rcaval.Jövőbeni upragade tervek:
-Draka utp kábelt minden hangszóróhoz
-Mennyezetre is IW-206 falba építhető hangszóró kerül
-És még egy subot bekötök kipróbálásból, hátha a mennyiség többet ér, mint a minőség. -
Yocee
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #138874 üzenetére
Megnézem a leírást.
Olyan érdekelne, amire a 7.1-et bekábelezem, meg a plafon sugárzót is, de a surround back erősítése osztozkodik a plafonsugárzóval, egyszerre csak az egyik tud szólni.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #138871 üzenetére
És a Zone2 re vannak kötve az Atmos sugárzók?
-
Yocee
aktív tag
Tudtok olyan hm erősítőről, ami 7 erősített kimenettel rendelkezik, de több kimenete van, tehát 5.1.2 atmos, és 7.1 re is jó, átkábelezés nélkül?
-
Yocee
aktív tag
Pedig mindenéle leírás, dolby ajánlás, erősítők manualja fülmagasságot ír, és főként azt mutatáják, hogy mindegyik (kivéve a front wide, és atmos) egy síkban legyenek.
Szerk: Nem, tévedtem, van pár manual, pl Denoné, amelyik úgy írja, ahogy mondjátok, 60-90 cm fölé...
Ezen azért meghallgatnám a csavardobálós jelenetet.:
[link] -
Yocee
aktív tag
Na, végre bebőröztem az ösvényemet, és rátettem a dugót. A KáCsából vettem 800 forintos aranyozott iec dugót a biztonság kedvéért, de nem lehet belerakni a 4x2,5-ös merev réz vezetéket, így maradt a kínai Oyaide hamisítvány, amit rendeltem.
[kép] -
Yocee
aktív tag
válasz
Leslie67 #138544 üzenetére
Egy okos ember tollából "hallottam" hogy nyugdíjas korunkra kb 40 millió forintot el kell rakni, ha nem akarunk nagymértékű életszinvonalbeli romlást. Ez lenne az egyik legfontosabb, mert jó eséllyel 15-20 évig így él az ember, ha feltételezzük a jelenlegi rendszer fennmaradását. De számoljuk a felével, hogy ne legyen túlzás. Tehát évi fél milliót, havi 40 ezdet minimum félre kéne rakni erre. Na ez a muszáj, nem a házimozi, hamár az alap igényeknél tartunk.
De más tészta, hiszen az off erre való:
A muszáj mindig meglesz. Ha most valaki hozzám vágna egy adag pénzt, lehet, hogy kocsit is cserélnék, mert a házra mindig elfolyik, egy kertes ház ilyen, viszont autót a következő 5-7évben nem fogok tudni önerőből cserélni.
A lakás méretbeli csere amúgy is túl van gondolva. Most kell a 80-100-150nm, aztán ha majd újra ketten lesz az ember a párjával, lehet bújócskázni. -
Yocee
aktív tag
válasz
Csabroncka #138541 üzenetére
Ha szeretnék valamit, ami fontos nekem, spórolok, dolgozok, kutakodom, és megszerzem, akkor akkor egy x idő múlva nehogy nelegyen fontos, egy másik dolog miatt, mert akkor eleve sem volt az. Nálam így van. Az egyik rokin szerint a kocsit is el kéne adni, venni egy vackot ami gurul, és akkor mehet a házra a pénz. Szerintem ez a meglévő értékek elherdálása. Mielőtt még valaki azt mondaná, hogy a ház nagyobb érték, nem feltétlenül van igaza. 24 milkacsokit adtunk ezért a házért Rákospalotán, még 10et ráköltöttünk, és még lakhatatlan. Kell még egy 5-ös kb, hogy tipp topp legyen, egy 80éves ház. Szerintetek ki adna érte aztá 40-et? És ha ezt is megunom, és egy S Mercit akarok??
-
Yocee
aktív tag
Én ezt döntöttem el a házvétel, és felújítás során. Nem adok lejjebb, nem adok el semmit a ház miatt. Sőt. Helyet fogok szorítani az új tvnek, mert a régi megsérült költözéskor, megveszem az atmosos erősítőt, ha jó üzletnek tűnik, mert az is én vagyok, és az is fontos.
-
Yocee
aktív tag
-
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #137694 üzenetére
Szerintem is ugorjunk.
Tudnék egy Pio lx58-at, jó áron. Lecseréljem rá a H/K 171s-t? Lesz érdemi előrelépés, az Atmoson kívül? -
Yocee
aktív tag
válasz
MasterMark #137690 üzenetére
Nem, ezeket jogosan írta Crisp Rat.
Azért, mert nem magyar szóval kezdődik egy mondat, még lehet rendes magyar mondat.
- Xilofont kapott Józsi karácsonyra.
- Wc-re kellett mennem a vonaton.
- Queen számokat hallgattam este. -
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #137683 üzenetére
Q, x, y, w, amiket hiányolok. Alkossak mondatokat is vele, vagy elfogadod?
-
Yocee
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #137671 üzenetére
Egyébként úgy látom a gyári Oyaide csatlakozók oldalai alapján, hogy hamis, azokon van még egy matrica, tízszer ennyibe kerülnek, meg fém hengeres dobozban érkeznek. De azért rendeltem egyet. Úgyis ennyit szántam rá, a placebo hatás miatt meg biztos szebben fog szólni minden.
-
Yocee
aktív tag
Ez a dugó hamis, vagy gagyi? Még így is jobb lehet, mint a 800 forintos szerelhető?
https://m.banggood.com/1-Pair-IEC-Audio-Connector-C-079-P-079e-Schuko-Europe-EU-Power-Plug-Gold-Plated-p-1057663.html?rmmds=search -
Yocee
aktív tag
válasz
lemmy9 #137554 üzenetére
Igen, látom újraolvastam, nem figyeltem bocsánat.
Itt a hsználatija az erősítőnek, a 27. oldaltól a lényeg. Akkor szerintem az lesz a kivitelezhető, hogy optikai hangot választ, a hdmi képhez képest, és kész. -
Yocee
aktív tag
válasz
MasterMark #137552 üzenetére
Mit tud most irányítani? Nincs tv hang az erősítőn. Nincs ARC. Tehát nem jön át a vezérlő jel sem a tvből az erősítőbe (ha átjönne se lenne sok értelme, hacsak nem tudja keresztbe állítani, hogy a CEC áthozza a hangerő vezérlés jelét, de a hangot az optikán kapja).
Ráadásul a legtöbb tvből "vonalszintű" optika jön ki, azt nem hangosítja a tv. Az előző samsungom csinálta, prímán is működött egy buta LG soundbarral, de a moostani nem csinálja.
Tehát, összekábelezi a hdmi mellett optikával is a tvt meg az erősítőt, és az erősítő távirányítójának megtanítja a tv vezérlését, hogy ne kelljen 2 távirányítóval a kezében ülnie. -
Yocee
aktív tag
Megnéztem délelőtt a Bosszúállók - Polgárháborút. Nagyon tetszik a falba épített cuccok hangja, még mélynyomó nélkül is. Viszont a centerrel nem vagyok teljesen kibékülve, mintha nem lenne elég széles, és túl mély a hangja. Mérőmikrofonos beállítás megvolt, és felül is írtam, mert nem tetszett, +3db- adtam a centernek, és a vágást is 120hz re állítottam. Talán majd bejárja magát, meg persze meg kell néznem egy pár eredeti nyelvű filmet is.
-
Yocee
aktív tag
A moderátor engem teremtett le, mielőtt bárki is magára venné, bocs mindenkitől.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Patice #136076 üzenetére
Nasom van, többi is. bár oylan nasom, amin röccenésmentesen tölt a plex nincs. Ezért raktam a pc-re is plex szervert. Mielőtt szét nem szedtem a technikát, vagy a plex ment, vagy a számítógépről néztem kodival a filmet, mert az erduino így csinálta a tv köré az "ambilight"-ot. Lehet, hogy megtarthatnám ezt is, hisz full passzív a számítógép, csak akkor jobban bele kell ásnom magam a szoftver témába. Külön gépet nem szeretnék játékra, és filmnézésre. Tulajdonképpen a számítógépből csak a cec hiányzik, de lehet, hogy egy olyat is veszek bele. (2 darab Asus strix r380 vga, seasonic platinum hybrid táp, Asus xonar dsx hang)
-
Yocee
aktív tag
válasz
Patice #136074 üzenetére
Köszi!
Raspberrym van, az nem gond, kipróbálom majd. A plex lényege az lenne, hogy a szobában is ugyan úgy nézzen ki, és menjen, mint a konyhai okostévén (ha egyszer lesz konyha majd), hogy asszonyproof legyen a rendszer. Meg én is szeretem a szolgáltatásait, a rendezését, hogy tudom itt-ott folytatni a műsort.
A Raspi hangja megfelel a célra? Hdmi-n rendes hangot ad? Mert akkor ez úgy nézne ki, hogy Erősítő-Hdmi Arc-Tv-Hdmi cec-Raspberry pi 3. És akkor a pi-nek a hangot a tvre kellene küldenie, mert akkor fennál a fenti baj nem? Vagy a Pi input legyen az erősítőn, és a tv meg output? -
Yocee
aktív tag
Dolgozom mint a kisangyal, ne higyjétek, hogy eltüntem a kérdéseimmel.
Van 20 méter "Monitor das hifi kabel" márkájú, Bingo silver típusú kábelem. Gondoltam, ebből bekötöm a centert, meg a frontokat, a többihez meg veszek noname 2,5mm kábelt. Rákerestem a monitor márkára, és kb csak olyan magyar találatot kaptam, ahol fikázzák, illetve cat5e utp kábellel hasonlítják össze, és a catot istenítik. Van cat5öm is dögivel, használjam inkább azt? -
Yocee
aktív tag
Nnna.... végigrágtam magam Long írásain ösvény ügyben. Iszonyat okos lettem, bár a GDP-hez nem tettem hozzá sokat ma. Akkor fonok egy 3x2,5-öst az erősítőnek, meg mégyegyet a többieknek (pc, tv, router, nas).
Közben nézegettem kismegszakítókat, Merlin már nincs is, mert megvette a Schneider, de náluk van jobb minőségű, ami a Merlin utódja. akkor azokat választom, ha nincs jobb ötletetek. -
Yocee
aktív tag
válasz
Heffi #135388 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdem. 7 méterről beszélünk amúgy. A mai olvasmányom miatt gondoltam a külön kábelekre, és a pc-t akkor nem tenném azonos körre az erősítővel. De akár egyre is tehetem, ha azt mondjátok. A pcben amúgy szintén egész jó táp van, egy seasonic platinum 660 hybrid.
-
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #135384 üzenetére
Nem, akkor az erősítőnek kihúzok egy önálló szálat, meg az egy-két mélynyomónak egyet, a pc, a tv-vel, routerral meg kap mégegyet. Bár hdmi-n át összeföldelődik minden, remélem ott nem lesz galiba. Ezért szerettem az optikát, mert ott volt galvanikus leválasztás.
-
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #135356 üzenetére
Még nincs aljzatbeton, csak szerelőbeton, bármit, bárhova be tudok húzni. Főleg, ahogy mondod, hogy előre behúzom csőbe.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Yocee #135352 üzenetére
Nagyon érdekes olvasmány, részben tudnám is hasznosítani. Darvas úr nevére keresve további cikkeket olvasva viszont ([link] ) találtam egy lényeges akadályt, mégpedig a digitális villanyórát. Nekem ugyanis az van, 2 is. Tehát vagy nem foglalkozom az egésszel, vagy megteszem amit tudok pl 6mm2 kábellel, mert az nem egy nagy beruházás, vagy csak éjjel hallgatok zenét, mert a vezérelt órám még analóg.
-
Yocee
aktív tag
válasz
adamsfamily #135349 üzenetére
Köszi, olvasom.
-
Yocee
aktív tag
válasz
liszi70 #135339 üzenetére
Oké, köszönöm, tehát kap sajátot.
Nem tudim, mikori a névjgyes írás, de "régen minden jobb volt", a papírt sem szemétből gyártották.
Lehet, hogy 300g/mm2- es névjeggyel próbálkoztatok, és az ma már elég gagyi. Inkább 350g, esetleg 300g ofszet felületű lehet a megoldás. -
Yocee
aktív tag
válasz
Quetz #135341 üzenetére
Láttál már villanyszerelőt? Meg úgy bármilyen fusizót, vagy vállalkozót? Ezekre pont nincs idejük sajnos, utálnak gondolkodni, eltérni a megszokottól. Vagy nagyon megkérik az árát. Az lesz beépítve, amiből van neki otthon, ami maradt máshonnan és remélhetőleg, ha nálad elfogy valami ugyan olyannal folytatja, tehát az marad neki. Ezért dolgozik wago sorkapoccsal, mert gyors, nem fog forrasztani, a vizes ezért használ kulcsos idomot, mert 5000.- a szerszámköltsége, és a fűtésszerelő is ezért vés szívesen, hogy ne lássa senki, hogy török csövet tesz le német áron. Épületgépész technikusként van egy kis rálátásom a munkák minőségére, és moráljára, ezért csinálom magamnak.
A hifi szekciónak még az elektromos tervet tervező mérnök sem csinált külön tápot, majd pont a villanyszerelőnek jut eszébe...
A "sodrott kábelnek a nagy fogyasztókhoz" majd utánanézek, hogy mi az indoka, de ilyan pici ház ez, hogy ha kell, mindenhova azt viszek. -
Yocee
aktív tag
-
Yocee
aktív tag
Most nagyon sok lehetőségem van még akár az áramot is úgy alakítanom, ahogy szeretném. ha akarom, külön kismegszakítót teszek az erősítőnek. Miért jó egy olyan elosztó, ami a valamilyen elektromos hálózatot osztja szét? Honnan tudod, hogy a falban az elektromos kötések mindenhol tökéletesek, nem csak szigszallag, vagy összesodrás tartja össze helyenként? Ha én most nem akarok drága elosztóban gondolkodni, de rakhatosk spec kábelt a falba, mit tegyek? 2,5mm2, vagy 4mm2? árnyékoltat, aranyat?
-
Yocee
aktív tag
Tudom, a kutyát sem érdekli, és csak lehurrogtok. De kész van majdnem teljesen a hangFAL projekt. Még mindig várok választ a kábel kérdésre, hogy mivel kössem be őket. A fali csatlakozó egy Russound HTP-1 hangfalkábel falialjzat lesz.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Yocee
aktív tag
Minden esetre kivéstem a 18 literes üregeket, hogy minden esélyt megadjak a "jóságnak". Mivel töltsem ki az üregeket? Hangfalakhoz való "vattával", üveggyapottal, kőzrtgyapottal? Vagy csak a tojástartómintás szivacssal a hátuljába?
-
-
Yocee
aktív tag
Esetleg a kábel témára reflektálna valaki?
-
Yocee
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #134859 üzenetére
Sokkal nem olcsóbb ez sem, és nem latom az előlapját, de az csak jó, ha jól szól ez is.
-
Yocee
aktív tag
Méretezést értem. Meg van a 18 liter ami kell, ha freeair, ha nem. [URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=356DSC_0289.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/201701/356DSC_0289_tn.jpg[/URL]
-
Yocee
aktív tag
válasz
Ear001 #134857 üzenetére
Okés, köszönöm. A dobozban nem hiszek, elvégre ezek "végtelen" üregbe lettek kitalálva, csak az előlapot kell szorosan illeszteni a falhoz. Az ementáli se lesz fontos, hiszen benne, síkban lesznek a hangszórók. A kábelezést meg azért kérdeztem, hogy mit válasszak, hogy ne kelljen cserélni.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #134842 üzenetére
Az álfal meg áloszlop mind elvesz a térből. Lehet, sokat nem hallgattam, de a B&W sokal drágább. Autóhangszórót meg nem akartam a falba rakni.
-
Yocee
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni a rendszeremről, melyet építgetek. Az építget itt majdnem szó szerint értendő, mivel falba sülyesztett hangszórókról is van szó.
Az erősítő egy Harmann Kardon avr 171s. Ha már 7.2-akkor megpróbálom kihozni belőle a maximumot, így
előre egy pár Jamo IW-406 ( [link]), Centernek IW-425 LCR ( [link] ) hagszóró kerül. maradék 4 helyre surroundoknak a Jamo IW-206 mennek. Mélynek egy Jamo A3SUB.3 ot használnék, de lehetőségem van helyette, vagy mellé egy JBL scssub ot tenni.A szoba amit ki kell szolgálnia ennek a rendszernek 17 négyzetméter. 70% filmnézés, 15% zene, 15% rádió hallgatás.
A tények: A rendszer minden eleme megvan már, az erősítő, a hangszórók, és a ház is.A kétségek: Semmilyen értelmes tesztet nem találtam ezekről a beépíthető termékekről, csak a márkában, és az eladó szavában bízhatok, hogy nem fogok csalódni, valamint a demófalban iszonyatosan jól szóltak. Ezek a hangszórók alapvetően gipszkarton falba szerelésre vannak kitalálva, így nekem még ki kéne találni a téglafalas módot. (máris volt előnye ennek a posztnak, mert kitaláltam egy új módot...)
Ez előtt, a hangfalak helyett Jamo Studio 135-ak voltak frontnak, Studio 105- surroundnak, valamint valami Jamo homecinema center. Ennek a szettnek a hangjával zenehallgatáskor nagyon nem voltam megelégedve, filmre nem volt panaszom. (egyébként eladóak...)
A kérdések:
-Ki szerint nyúltam nagyon mellé, hogy ennyi pénzért nem egy kész álló rendszert vettem? Kb ugyan ennyi lett volna a Jamo S 626 HCS Házimozi Hangfalszett [link] kiegészítve 7 hangfalra, csak azokat rakosgatni, kerülgetni kellett volna.
-Céljaimhoz megfelelő e a 2,5mm2 -es Real Cable SPVIM250 hangfalkábel, kb 850.- /méter áron?
-Kinek van tapasztalata a falba épített hangszórókkal? Megosztaná velem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest