- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz TazLeacher #145581 üzenetére
Nem nagyon. A Denon 3808-am 25-ért számították be alkatrésznek és abban kicsit komolyabb cuccok voltak.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
válasz TazLeacher #145529 üzenetére
Nem.
A leírása szerint 10.2 Gbps-et tud (HDMI High speed). Ez kevés a 4K/60fps/4:4:4 átviteléhez.
HDMI Premium minősítésű kábelt keress.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Nemir Ombe
addikt
válasz TazLeacher #145514 üzenetére
Ha hazai vásárlás, akkor ez [link] egy próbát megérhet ....
Hmm ....
-
PrinceHerceg
őstag
válasz TazLeacher #142208 üzenetére
A kijelzőt, mindig a kijelzőt!
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #142205 üzenetére
Nincs értelme 55 colost venni, hiszen most is akkorát nézel és a távolsághoz kell a nagyobb méret.
LG-t meg kizárólag a csúcsszériából tudok elképzelni, de azt is alázza a Sony A1.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
claire78
senior tag
válasz TazLeacher #142205 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #142200 üzenetére
Igen, de csak kényszerből, mert az LCD-k is több sebből véreznek. Valamelyik 9-es Sonyt el tudnám viselni, 65 colos átlóval, de az sem olcsóbb 550-600000-nél.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
Ha "képminőség" kell, akkor vegyél pl. egy 55"-os FHD OLED-et (300e körül már van és a következő 3 évben simán kiszolgál, mire a 4K és tsi.-nak lesz értelme).... ha "méret" kell, akkor meg ott az LCD, de egy használhatóbb darab abból sem olcsó ....
Hmm ....
-
krx21
nagyúr
Nekem oled-em van. Soha nem vennék már lcd-t...
Javalom megfelelô körülmények között nézd meg ôket. -
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #142196 üzenetére
OLED-ből talán egy olyan kapható, amit elfogadnék (felét sem fizetném ki annak, amit kérnek érte) az a Sony A1. Bajok vannak a mozgóképfelbontásukkal és a mozgásmegjelenítésükkel. A nálam lévő Panasonic 950 legjobb esetben 600 soros a 2160-ból, ami viccnek is rossz, azt is csak IFC-vel tudja. Full HD-ból sem vettem olyat, ami 1080-nál kevesebb, ehhez képest egy UHD 600-zal nonszensz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
válasz TazLeacher #136649 üzenetére
Az ARC rész külön van, azzal lehet külön gond.
De ezeregy dolog lehet. Szóval jó lenne a kábelt az elején kizárni.
szerk.: Meg esetleg az is segítene, ha beírnád hogy konkrétan milyen eszközökről van szó. Illetve milyen kábelről.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz TazLeacher #132180 üzenetére
A "sima" hdmi out általában nem arc .... igy nem valószínü, hogy lesz hang .....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
arcitec
addikt
Ha megfelelőek a beállítások, még akkor sem biztos, hogy összejön, pl nálam sem sikerült.(de nem is érdekel). Állítólag ez nem egy egységesített szabvány szerinti és ahány tv/erősítő annyi variáció lehet(vagy jó, vagy nem)
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
blakey
titán
Ohh, én nem használom, de ha nem tévedek akkor a tv-n be kell kapcsolni a HDMI-CEC-t, ez lehet, hogy nem ilyen néven találod meg.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz TazLeacher #132173 üzenetére
HDMI ARC, a tv is és az erősítőnek is tudnia kéne, ha nincs ilyen akkor az optikai az egyetlen.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ragadozó
Ármester
válasz TazLeacher #126055 üzenetére
túlmelegedést a hangszóró is okozhatja...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Norbi 72
veterán
válasz TazLeacher #126055 üzenetére
Próbáld meg a Totelnél.
-
Norbi 72
veterán
válasz TazLeacher #126048 üzenetére
Fura,az enyémet(potméter-csere) megjavították,és olcsóbban.
Bár lehet,hogy nálad más a hiba.
-
Norbi 72
veterán
válasz TazLeacher #126044 üzenetére
Sekon bt.-hez vitted?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz TazLeacher #126044 üzenetére
Sok esetben előfordul,hogy több gyártó is ugyanazt az elektronikát/erősítőmodult használja csak a saját nevére feliratoztatja. Lehet ez a Jamo is ilyen,de ha mindenben megegyezik akkor valószínüleg müködni fog vele.
Eladni akkor könnyebb ha működik,de ez esetben biztos,hogy olcsóbban tudod eladni,mint ha a “saját” elektronikája lenne benne.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Norbi 72
veterán
válasz TazLeacher #124001 üzenetére
A budafoki úton vannak.
-
Dorian
félisten
válasz TazLeacher #111194 üzenetére
1000x volt erről szó a topikban.
(Mondjuk még mindig jobb, ha ilyesmiről van szó, mint az eddigi nevetséges reklám-vagy-nem vita.)A konzolon majd befelé kell fordítani a surroundokat. A magasságuk attól függ, milyen mesze vannak a fejedtől. Megkérsz 2 haverod akik tartják, miközben kipróbálsz pár film részletet, de kb. 150 magasra tenném.
-
z123456789
addikt
válasz TazLeacher #105177 üzenetére
Akkor szerintem is nyugodtan nekiállhatsz. (psw110-em van nekem is )
-
törölt tag
válasz TazLeacher #105177 üzenetére
Nyugodtan kezdj bele, semmi akadályát nem látom, a moziélmény felülírja a világos falakból eredő negatívumot. Használtan a kívánt összegből a tévéd feketéjét hozhatod. Festeni előbb utóbb kell, dizájnos fényzáró termékek is kaphatók, asszony addig barátkozik, rájön, hogy a tévé mindössze zsebtévé, milyen jó otthon mozizni...
-
z123456789
addikt
válasz TazLeacher #105167 üzenetére
Próbálj a környékeden keresni valakit aki megmutat egy projektort. Én utaztam érte 140 km-t. Azonnal tudtam hogy akarok-e. (Kösz neki)
Azóta már van vásznam és projektorom, és világoskék fal mellett vetítek. (Ideiglenes a lakhely, nem nagyon küzdök hogy ideálisabbra csináljam, majd a sajátban.) Valószínű nyáron nem fogok, max éjszaka, de élvezem... És nincs milliós szettem.
Van aki a maximálisra törekszik, és sose lesz elégedett, meg van az akit elvarázsol egy gyengébb megoldás is (én). Megnézed, és már tudni is fogod, aztán elébe mehetünk az itteni vitáknak. Ahogy elhangzik sokszor, mindenkinek más az igénye.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz TazLeacher #105153 üzenetére
A téma dobása valóban túlzás, csak lesznek limitek, de még azzal is igen jó lesz.
Lehet megoldás olyan vászon ami a fényt irányítottan veri vissza, és esetleg nagyon enyhe (1-2 fok) mértékben lefele (a néző fele ) van billentve, a vetítő a vászon tetejénél magasabbról vetítene és így pl. felfele a plafon felé sokkal kevesebb jutna a szórt fényből ami sokat javítana az egészen, de ha nincs mód erre sem (elég drága lehet ilyen vászon készen vásárolva) akkor is érdemes vetíteni, mert úgy is nagy élmény még akkor is, ha tudható, hogy lehet jobb is ideálisabb körülmények között.(#105162) devil-k :
nem azt kell mondani, hogy minden a legszuperebb lesz, de azért emlékszem arra amikor sok éve fehér falra vetítettem (még vászon sem volt) 720p -s lcd projival, és baromira élveztem. Akkor olyan lehetőségek voltak.
A plafon nálam most is fehér, bár a vászon tetejétől 2méter van még addig, és pont olyan irányított fényvisszaverésű vásznam van (nem gyári mert valószínűleg ilyen méretben azt nem akartam volna megvenni amennyibe kerülhet) ami sokat javít a dolgon ráadásul görbített is, így oldalra sem sok fény csapódik.
Vannak hátrtányai ennek is (pl. hotspot ami mozikban is látható nagyon sok esetben és azoknál még jobb is a helyzet otthon), de kompromisszumokkal jelenleg elég jó a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Azért én nem dobnám a témát, de az tény, hogy ne hófehér legyen a plafon és falak. Ha viszont olyan marad, akkor én valóban nem kezdenék így bele.
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
Elég gyorsan lemondtál róla, pedig a vetítőt használók szerintem 90%-ánál nem sötétek a falak és a mennyezet, mégis imádják az élményt. Ilyen alapon én se zenét, se filmeket ne hallgassak, mert nem tudom megteremteni az akusztikailag optimális teret?
Itt (nagyon helyesen) elhangzik, hogy szakmailag mi az optimális, de az nem azt jelenti, hogy az attól eltérés lehetetlenné teszi az élményt.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #105140 üzenetére
Annyira komoly gond, hogy az elérhető kontraszt 70-80 százaléka simán veszendőbe mehet a fehér (világos) plafontól, falaktól. Az hagyján, hogy tökfekete nem lesz rajta, de még sötétszürke sem. Persze ez sokakat nem érdekel, a mérettől vannak elájulva. Azután, ha netán betévednek egy vetítésre optimalizált szobába, leesik az álluk a döbbenettől.
Valamint IPS paneles LCD tévéket is sokan vesznek, amiknek pocsék a feketeszintje és a kontrasztja.A linkelt képeken látható szobákban simán újságot olvashatsz a visszaverődő fény mellett, míg sötét falakkal, plafonnal "megáldott" helyiségben a távirányító gombjait sem tudod megkülönböztetni háttérvilágítás nélkül. Ez a saját tapasztalatom.
(#105146) liszi70
Nem tudok fogtechnikus aggyal gondolkozni.
Álmaimban Kimber KS szokott felbukkanni. Majd az ELAC FS 407-hez! Bár megeshet, hogy egyáltalán nem passzolnának egymáshoz.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
fényvisszaverődés -> kontraszt csökkenés
-
agabe
addikt
Sokat ront a kontrasztarányon, és a fekete szinten, nem kapod azt amit a projid tudna. Minél jobb a proji annál szembetűnőbb lehet, de a gyengébb kontrasztúaknál is ront a fehér plafon és / vagy oldalfalak.
A képek amiket linkeltél jól néznek ki dizájnban, de mozizási funkciót tekintve messze nem ideálisak[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz TazLeacher #105126 üzenetére
"- Az erősítőtől el kell vezetnem a HDMI-t a vetítő várható helyéig"
Igen.
"- A vetítőnek áramot kell juttatnom a plafon környékén
Ezt hogy szokták kulturáltan megoldani? Plafon közelébe konnektor?"Ez is egy megoldás. Nálam pl. el van rejtve a konnektor is.
Több helyen láttam már olyan megoldást is, hogy már eleve úgy készítették elő a nappalit, hogy a vetítőnek egy külön kis dobozt építettek, illetve liftet csináltattak neki (ami marha drága), ...stb. Leginkább a 220 és a HDMI kábel lenne majd a lényeg, de azt sem ártana tudni, hogy majd, esetleg, milyen vetítő, mert nem minden vetítő vetít ugyanakkora képet ugyanarról a pozícióról/távolságból... stb. Van egy pár dolog, amire érdemes odafigyelni. HDMI kábelből is inkább vegyél hosszabbat, nehogy 0,5 méter miatt kelljen később hajat "tépni".
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
Norbi 72
veterán
válasz TazLeacher #101062 üzenetére
Falba építhető hangfallal nincs probléma.
#101063) Bennedek Sejtettem,komolyabb cucc kéne hozzá,pl.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz TazLeacher #93891 üzenetére
Jól van, azért jó, hogy látod.
TV még szerintem túl magasan is van.
Switch Tax
-
lemmy9
őstag
-
daniel2121
senior tag
válasz TazLeacher #93900 üzenetére
Köszi megnéztem nem találok lakber. áruházat a Savoyában. Kikában is vannak hasonlók, de nem túl olcsóak.
-
daniel2121
senior tag
válasz TazLeacher #93885 üzenetére
Félretéve a házi-mozi elrendezésének a szakmaiságát nagyon tetszik a szoba,hangulatosan van berendezve,a fal színe is melegséget sugároz,a lebegőpolcok is frankók.
A képeket merre vetted?[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
-
MasterMark
titán
válasz TazLeacher #93885 üzenetére
Nappalinak szép.
Mozi szempontból nagyon sokmindenbe kötnék bele.
Switch Tax
-
mp54
senior tag
válasz TazLeacher #92750 üzenetére
Tényleg a szoba közepére "esne". 3 gyerek mellett ez lehet az életveszély kategóriája..
Régi hozzászólás, nem tudom más bedobta-e már: mennyezetről (merev szerkezettel) lelógatni... -
Norbi 72
veterán
válasz TazLeacher #92739 üzenetére
ahol a hátsó hangszórókat (pontosabban az egyiket) nem tudom elhelyezni, csak messze és bénán.
Állvány?
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #58988 üzenetére
Fogós, ravasz kérdés, de jogos.
(#58987) Fkris
A házimozi erősítők nem "visznek" USB-ről filmeket, odáig még nem süllyedt az iparág, csak zenéket.[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
-
Z_A_P
addikt
-
Sefter
veterán
válasz TazLeacher #32119 üzenetére
azt hittem csak a ps3-nál probléma, hogy "kamu 5.1-et" küld az erősítőre, mert elég szemét módon lehet beállítani a ps3-on a bitstream-et...
Psn ID: sefter_hun
-
Sefter
veterán
-
törölt tag
válasz TazLeacher #32111 üzenetére
Szivesen, valamit nem értesz, ird meg. és megppróbálom jobban körülirni, ha tudom.
-
törölt tag
válasz TazLeacher #32072 üzenetére
Cossover: keresztváltási frekvencia, (sub/hangszórók közti jel osztása)általában 80 Hz az ideális Double bass az a frontra is küldi a jelet.
Input: legyen main/sub tehát mindkettőt kapja 8az én értelmezésem szerint,
Monot nem kell magyarázni, menjen mindkettőre.
Panorama: szélesebbre hozza a frontjeleket, általában off kivéve ha szüken vanak a frontjaid (45 fok alatt) akkor lehet on.
Dimension: helyzet észleltetés ez legyen 0,(ebben nem vagyok 100%, valaki kijavithat)
Center Windth: center milyen széles en legyen azaz mennyit toljon center jeléből a frontokra, ha nagyon szélesre van huzva akkor lehet jó, egyébként 0.
Heigyh Gain:magassági hangsugárzó helyét jelöli, ez legyen mid.
Dolby Ex : a DD ex-et tartalmazó lemezek vezérlőjetlet tartalmaznak, tehát jelre vagy anélkül legyenek kapcsolva legyen auto
Center image: beszédhang hangossága, akkor tegyél rá ha halkabbnak érzed. Audyssey:használod,e? ha igen on.
Dinamic volume, EQ,, ez lehetőleg off.
Reference level: alap hangerő ez maradjon 0, mert 8-10 db-nél már kisütheted a
magassugárzót nagy hangerőn.Listening Angle: halgatási szög: egymagad vagy többen nézitek? legyen Wide ,mert Narow esetél a meletted ülő már nem biztos hogy valós hangélményt kap.
Sp Impedance: impedancia 8 v 6 ohm,
Speakers Type, itt kel a sokat emlegetett large,small
Front High/Zone2 ezt se kel magyarázni:zone 2 másik szobább high magassági sugárzó jelet ad le.
SurrBk/FrontHighSur bac ha 6/7 1 kiépités esetén, de ha magassági sugárónak használod akkor frontHigh
Lipsync: az a képernyő-hallott hang csuzsását tudod kiegyenliteni vele: a "hires" ajakszinkron.
FM/AM Freq Step:legyen 9, ezt használják európában[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz TazLeacher #32080 üzenetére
Van egy menüpont, felsorolva az összes forrás.
Azon belül az összes hangzás, jobbra-balra tudsz váltani, minden bejövő jelhez van lehetőség, kb. rengeteg.
Itt állítsd be.
-
MunezXBK
nagyúr
Mindig kiírja az aktuális menüpont lényegét, alulra.
Fotózzam neked, hogy hol kell belőni?
Peak: ha AUX-ra nem sztereó van beállítva, nem sztereóban tolja. Ezzel én is szenvedtem egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
A HM erősítő ( ahogy nálam is ) akkor ad TUTIRA sztereó hangot sztereó forrásra, hogy ha az 2 ch Stereo PCM azonosítóval ellátott jelfolyamként megy ki.
Nálam is úgy működik pl. az XBMC is, vagy pl. sima youtuberól letöltött sztereó hang, hogy az erősítő eltolja ProLogic 7-be.Ha zenét hallgatok, akkor egyszerűen az erősítőn átállitom a Speaker Setupot két kattintással STEREO ( 2ch ) állapotra.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Parson
addikt
válasz TazLeacher #32060 üzenetére
Hello,
ez melyik menüpont alatt van? onkyo miatt kérdem...
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #31922 üzenetére
Szerintem az a kábel csak standard speed, valami tévedés, elírás lehet. Rákérdezek, lehet, hogy újítottak a belsején, mert ránézésre pontosan olyan, mint az általam 3 éve használt változatok.
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #31759 üzenetére
Ha érintetlen digitális jelet (Dolby Digital, DTS) kap az erősítő, akkor ezeket írja ki és dekódolja. Ha PCM-et mutat a kijelző, akkor a jelforrás, a lejátszó már dekódolta az említett mozihangokat.
-
törölt tag
válasz TazLeacher #31759 üzenetére
Normális, fóleg zenehallgatáskor. Ez kódolatlan hangot jelöl.
Csak akkor nem az ha DD vagy DTS az eredeti hang. -
törölt tag
válasz TazLeacher #31754 üzenetére
Az dekódolt digitális hangjel, pl audio cd, mp3 vagy kikódólt dolby digital,stb. hangja. Pulzuskód-mdulált hang.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz TazLeacher #31750 üzenetére
Korán volt, nem ott található.
Mondjuk 607-em van, de szvsz ez nem különbözik: 5. menüpont, Listening mode preset.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz TazLeacher #31727 üzenetére
Input assign.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TazLeacher #31727 üzenetére
Nálam a dolgok nagyjából jól mennek, de a set-top-box esetében mindenáron "ál 5.1"-et ad.
-
TCr
veterán
válasz TazLeacher #30640 üzenetére
Nem a lejátszó oldalon kellene valamit piszkálni?
BD lejátszókon lehet azt állítani, hogy passtrough vagy lekonvertálás 2.0-ra?
Ha igen (elvileg igen), akkor passtrough-ra kellene tenni.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Oldfighter
senior tag
válasz TazLeacher #30421 üzenetére
Igen, pár napja volt már téma itt. Ezt hívják kettős kábelezésnek, amikor külön-külön hajtod meg a magassugárzókat, illetve a mélyközepeket. Ha szimpla kábelt használsz, akkor azt célszerű az alsó ( mélyközepekért felelős) hangfalkábel csatlakozókba bekötni. A jumpert hagyd a csatlakozók között! Ellenkező esetben eltávolítandó ( kettős bekötésnél).
János666: Amennyire színvonalas vagy a képminőségnél, itt most olyan borzalmakkal bombázol minket. Kell a center. Nem hiába találták ki, mint ahogy a frontokat és a háttérsugárzókat se a többcsatornás műsoranyagokhoz.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
TCr
veterán
válasz TazLeacher #30225 üzenetére
Ha a BD-kre gondolsz, azokat nem lehet letölteni, de innen minden egyebet igen.
A 1-2 demo BD fellelhető torrent oldalakon.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
torma1981
veterán
válasz TazLeacher #29516 üzenetére
. Okés. Már megijedtem.
-
torma1981
veterán
válasz TazLeacher #29511 üzenetére
Szia!
neked volt már egy komplett rendszered nem? Onkyo Tx-508 ,Mission 5.0 meg PWS 110.
-
kabar
senior tag
válasz TazLeacher #29490 üzenetére
Csak halkan, bátortalanul kérdezem, a bögréket nem lehetne az erősítőhöz csatlakoztatni? Kis hangerőn csak nem fekszik meg egyik sem. De majd lenyomnak a nagyok.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
gomzol
tag
válasz TazLeacher #29498 üzenetére
Hm, mivel én még nem láttam olyan optikai elosztót, aminek több bemenete és egy kimenete lenne, gyanítom, hogy csak a rákötendő eszközökből jövő optikai kábelek (már ha egyáltalán van mindegyiknek ilyen kimenete) cserélgetésével érhető el a cél.
De majd a szakik megerősítenek vagy megcáfolnak. -
gomzol
tag
-
tdd587
őstag
válasz TazLeacher #28730 üzenetére
Kicsit lejárt téma, de a hibás/általánosító válaszok szúrják a szemem, ezért felhozom újra a lossless (HD) hangok és a lossy core kérdését.
DTS
A DTS-HD MA és DTS HD-HRA (ez lossy - főleg orosz kiadványokon láttam) formátumokban valóban van egy mag, ami átmegy SPDIF-en, de ez egyáltalán nem kell 1.5Mbps legyen. Láttam már 768kbps-t és más egzotikus bitrátákat is.
Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy a mag DTS-nek is lehetnek kiterjesztései (pl. DTS-ES). Ennek akkor lehet jelentősége, amikor pl. egy 7.1-es DTS-HD MA hangsávra az a tanáncs érkezik, hogy majd a mag átmegy SPDIF-en és nem is kell vele foglalkozni. Ez valójában általában 5.1-es DTS kimenetet fog produkálni, esetleg 6.1 DTS-ES matrix/discrete. Ha tehát a 7.1 fontos, akkor érdemes elmorzsolni egy könnycseppet (vagy megnézni a dekóder beállításait és trükközni a 7.1-et).
Dolby True HD
Totális tévedés, hogy a True HD hangsávokban is van mag. A valóság az, hogy lehet benne egy beágyazott Ac3 mag, aminek semmi köze a True HD adatokhoz. Az sem igaz, hogy ez a beágyazott Ac3 mag 640kbps kell legyen, láttam már 448kbps-t is - de mivel semmi összefüggés a lossless és lossy részek között is, ez elég nyilvánvaló.
Ehhez még megjegyzés: gyári lemezen mindig raknak a True HD hangsávhoz beágyazott ac3 magot. Egy remuxban már nem biztos, hogy ott lesz (mkvmerge pl. fel sem ajánlja, hogy megtartaná a beágyazott ac3 részt, és tudomásom szerint be sem lehet kapcsolni).
Illetve mivel a True HD csak opcionális kodek a Blu-ray kiadványokon, ha jelen van, kötelező rakni mellé (azaz külön) egy Ac3 sávot is (a beágyazott Ac3 sávtól függetlenül).
Utolsó megjegyzés: itt is igaz, hogy egy 7.1 True HD sávnál az Ac3 sávot választva leginkább 5.1 kimenet lesz, persze a dolby is csinált kiterjesztést, amivel mátrixolt 6.1 elérhető lehet (dolby EX).
Egyéb
A teljesség kedvéért érdemes megemlíteni az LPCM sávokat is - régi erősítőkre ebből SPDIF-en csak sztereó fog kimenni - ilyen kiadványok inkább a Blu-ray korszak elején voltak jellemzők.
Illetve a dolby csinált egy Dolby Digital Plus formátumot is (E-AC3 vagy DD+), de ez is eltűnt a HD-DVD-vel együtt.
Ja és letöltés esetén előfordulhat még sokcsatornás FLAC is, de sajna gyári lemezen ilyen nincs - SPDIF esetén ez is 2.0-ban megy át, vagy újra kell kódolni.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Toobee
veterán
válasz TazLeacher #28882 üzenetére
Analóg/optikai/koaxiális vagy dupla HDMI kimenet.
-
gyurczy
őstag
A válasz a kérdésedre:
Valamennyi DTS-HD logós eszköz képes feldolgozni ezt a formátumot, de a korábbi DTS-t ismerő eszközökön is megszólal, ilyenkor azonban csak 1,5 Mbites, veszteségesen tömörített „magja" hallható.
Gugli a barátod.
Szerk: De gyorsak vagytok!
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
640kbps DD vagy kbps DTS lesz belőlük.
-
cekkk
veterán
A HD hangokban megtalálható a Core hangok, így azokat fogod hallani.
-
Jim-X
őstag
válasz TazLeacher #20739 üzenetére
És az való igaz, hogy a kutya viselkedése közelebb áll az általam "állati szeretetnek" felfogható dologhoz.
Tehát kutyás vagy
A játék az nem játék!
-
pr0bi
senior tag
válasz TazLeacher #20695 üzenetére
Érdekes dolog ez. Egyébként osztani tudom TCr véleményét, nekünk van egy 13 éves macskánk, születésétől fogva velünk van. Azóta teljesen átfogalmazódott bennem a macskákról kialakult álláspontom. Biztosan meglepődnél egy két dolgon
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz TazLeacher #20695 üzenetére
"Meg, ha majd látok macskát örülni, miután haztért a gazdája...akkor talán elhiszem..."
Akkor nevelj fel egy házimacskát, és majd meglátod.
Ja hogy nem akarod, mert "kutyás" vagy? Akkor hagyjuk is a témát szerintem.Jim: gyk. fillérekből kihoztam a 4 db-ot.
Kaptam 4 db kőzetgyapot táblát egy kollégámtól.
Összesen 2.000 Ft-ért vettem jó légáteresztő anyagot.
100 Ft / fm-ért vettem Bramac lécet.
3500 Ft-ért rendeltem online ragasztó spray-t.
Egy barátomtól kaptam kölcsön "ipari" tűzőgépet.
Kb. 300 Ft-ért vettem képfelfogatót.
Kb. ennyi.A hang? Kevesebb a visszaverődés, ezáltal pontosabb a kép.
Aránylag sok magasat "benyel", ebből adódóan "megemelkedett" és tisztább lett a mély.
Megérte a fáradtságot.Patice: tervben van egy 50-es plazma, de sajnos egyelőre nem úgy alakult a helyzetem, hogy megvehessem.
Hozzátenném a kép is csalóka, igencsak távolít a sz*r kis kompakt gépem, nem annyira kicsi, mint ahogyan a képen látszik.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz TazLeacher #19455 üzenetére
Recsegő sub-ért nem szeretnék pénzt adni, de azért köszönöm.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
sanyi0629
csendes tag
válasz TazLeacher #19347 üzenetére
Igen, nem tudom kihúzni...az erősítőtől a padlóba betonozva megy a cső az oldalfalig, onnan meg végig gipszkarton mögött, majd keresztül a mennyezet felett. Valahol - gyanítom a padló-fal találkozásnál - nem megfelelő ívben húzták el a védőcsövet, és meg sem moccan a kábel...hát, nincs mit tenni, akkor forrasztás lesz, de bosszant, hogy így jártam...
-
Jim-X
őstag
válasz TazLeacher #18995 üzenetére
Ha esetleg nagyobbra váltanál, az eladással sem lesz gond szvsz
A játék az nem játék!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz TazLeacher #16229 üzenetére
Volt wav és volt 2004-től apple lossless, nem feltétlenül kell a flac.
Egy ipod classic-ra felfér pár száz album alac formátumban. -
Ed Parker
nagyúr
válasz TazLeacher #16201 üzenetére
Az a Nokia egy fatengelyes telefon,mi romlana el benne?
A mai telefonok ezerszer komlikáltabbak,10x akkora kijelzővel és fele olyan vastagok -
Jégkokó
veterán
válasz TazLeacher #16179 üzenetére
Igazából film lejátszásra használnám amit a hálózaton küldenék át rá.Mivel azon a tv n nincsen utp csatlakozási lehetőség igy mindenképp olyan cucot akarok venni amibe van.Nem igazán hiszem, hogy 1.5 év mulva tönkremenne.A jelenlegi házimozim se ment tönkre pedig már 6 éve van meg, de az a baja , hogy a tv n épppen futó adás átlátszódik a dvd film nézése közben.Meg sehogy se tudtam átvarázsaolni a hangot a tv re pedig minden kábelt bedugtam rajta.Ezért is lesz jobb megoldás a hdmi kábeles összekötztetés, ugyanis az mindent képes átvinni, nem csak képet.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
törölt tag
válasz TazLeacher #16179 üzenetére
Ez is nagyon jó megközelités. Utolsó mondatot én is leirtam és tökéletesen igaz.
-
Patice
nagyúr
válasz TazLeacher #15785 üzenetére
Az aprón van egy Sony Pascal is 75-ért.
A 30 nm-es helyiségben szétszórva lennének a hangsugrázók, vagy lenne egy sarok vagy a szoba fele mondjuk, ahol a filmezés, TV-zés menne? Mert úgy max. a mélyláda lenne kevés. A kicsik egy "mozisziget" kialakításához jók lennének.
Vagy alternatívaként 50-ért Canton.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Dorian
félisten
válasz TazLeacher #15783 üzenetére
60-ba kerül ez újonnan. Kicsit többért használtan már használható szetteket is lehet kapni (nem akarok Sancira mutogatni)
-
Patice
nagyúr
válasz TazLeacher #15780 üzenetére
A 178-asra is azt mondanám, hogy 15-18 nm-ig elég. Felette már elfogy az ereje.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Dorian
félisten
válasz TazLeacher #15780 üzenetére
30m2-re az ilyesmi nagyon kevés.
-
torma1981
veterán
válasz TazLeacher #15704 üzenetére
Ja okés. Már megijedtem.
-
torma1981
veterán
válasz TazLeacher #15696 üzenetére
Szia!
Neked nem Onkyo 508-sod van?
-
soresi
csendes tag
válasz TazLeacher #15692 üzenetére
ilyenem sajnos nincs,a szomszédba van egy eladó,de annak mind a 4 hangfala ilyen álló oszlopos.
-
soresi
csendes tag
válasz TazLeacher #15690 üzenetére
Igazán nincs mit,szívesen rálestem volna.Dobj már róla egy konkrét típust,lehet van itthon működő.
Fél óra és leszek!
[ Szerkesztve ]
-
soresi
csendes tag
válasz TazLeacher #15688 üzenetére
Ha a közelben laknál rá tudnák lesni.Lehet hogy apró hibája van csak.Csongrád fele nem jársz?
-
soresi
csendes tag
válasz TazLeacher #15685 üzenetére
Biztosítékot megnézted?
Végfokozat milyen benne? -
DM-Fan
nagyúr
válasz TazLeacher #15685 üzenetére
Hát, erre így nagyon nehéz mit mondani. Rendkívül sok hiba lehet: az egyszerű biztosíték-kiégéstől a táphibán át az elő-, végfokig bármi. Ha van elektronikai szervizes ismerős, akkor kérd meg, hogy nézzen bele, mérjen rá egy-két dologra és mondjon valamit!
Get Moded!
-
ratkaics
senior tag
válasz TazLeacher #5770 üzenetére
Oks! Akkor hanyagolom a wharfedale-t. Pedig az lett volna itt győrben az MM-ben
Megint köszönöm a segítséget!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
válasz TazLeacher #5751 üzenetére
És ehhez mit szóltok????
[ Szerkesztve ]
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Path of Exile 2
- Láncfűrész topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...