- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
zsoika #153530 üzenetére
A Harman Kardon hangdobozokkal?
A 0,002 és a 0,005 közötti különbséget tutira nem hallod meg, viszont sokat elárul az Onkyo hangminőségéről az 50 és 100 W között megsokszorozódó torzítás. Ilyenek és hasonlók miatt nem kedvelem.
A 20 W sem hatalmas eltérés, hiszan messze nem a maximon hajtanád őket. -
Tamoo
nagyúr
válasz
zsoika #153395 üzenetére
Igen, ez lejátssza a hevc-s anyagokat.
Nem mintha nekem az lenne a lényeg, de egy ideje előfordul, hogy csak amellé raknak 7.1-es hangot, ami nekem szempont. Amúgy képileg én nem éltem meg se pozitívan se negatívan a váltást. Jó ez a kis kínai cucc. PC nem volt kihegyezve, nem használtam madvr-t meg ilyesmit.
-
-
Steady74
addikt
válasz
zsoika #153022 üzenetére
Világos. Csak sokan a hobbyjukat a spórolt pénzből/konyhapénzből/dugipénzből oldják meg, ami sokszor helytelen. Ha egy családban nem az én hobbym a legfontosabb, hiszen egy normális családban nem lehet az, akkor azt nem erőszakolom rá senkire: se a feleségemre, se a gyerekekre.
-
Steady74
addikt
válasz
zsoika #153013 üzenetére
Bocsánat, de ez oltári nagy baromság. Lemondani egy családi nyaralásról, egy közös programról, valami élményről, mert mondjuk akarsz venni egy új tápkábelt, vagy azért fog bamulni egy panelt a falon mert tudja, hogy jó a házimozi hangzásnak, de cserébe nem illik a nappaliba? Vannak itt gondok. Ha valaki a hobbyja miatt cserélné le a feleségét, akkor az egy kbsztt nagy fsz.
Parci: mindenki arra égeti el a pénzét amire akarja. De úgy írni valamiről, hogy szerintem ez krva jó, közben meg tudjuk, hogy komoly pénzek vannak egy-egy ilyen vélemény mögött, azért az tud visszás lenni. Nagyjából ez a legviccesebb fórum itt a ph-n, minden tekintetben.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
zsoika #152968 üzenetére
What?
Ki keres ilyet tucatjával?
Ha mindenki ebbe gondolkozik, akkor nagyobb lesz a kínálat mint a kereslet,ami lenyomja az árat.
Mi ebbe a biznicZsoika: na ez a magyar mentalitás.
Kp: te is gyűjtögető vagy? Van itthon egy rakás szemét, ingyen elvihető, a faterom is ilyen😀 -
MasterMark
titán
válasz
zsoika #151939 üzenetére
Ez a 8 eres SinusLive kábel. Aki próbálta már banándugóba tenni a szálakat, az szerintem úgyis tudja mi van.
Próbáltam z-banánt ráforrasztani itthon, de pár óra után agyérgörcsöt kaptam, és visszacsavaroztam rá a csavarost.
Kácsában meg majd inkább feldugózzák profin.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zsoika #151178 üzenetére
Nem biztos h 10 éves idotavon rossz biznisz ha az összes PC alkatrészt USB transzportot ertekvesztessel osszeadod, és a végén úgyis ezt veszed.
Solution ha használtan veszed, szintén nagyon lassú ertekvesztes.
B verzió, dolgozol a kutyuzes helyett, és nyertél több évnyi minőségi zenehallgatast.
-
arcitec
addikt
válasz
zsoika #151093 üzenetére
Lehet nevezni annak minek készült, de ez szerintem is inkább "KVÁZI" 7.1 mint Atmos vagy csak ál Atmos. Hallani kellene a mennyezetihez képest milyen, ha csak olyan mint, akkor ........ Bár ha jól magasra van rakva és Atmosra van konfigurálva, ügye ami nem 7.1 , talán ki tudja , annál mindenképp jobbnak tűnik, mint ha frontokra lenne rakva.
-
Karel666
tag
válasz
zsoika #151041 üzenetére
http://isotexlap.hu/hangszigeteles/
Nálad valami nagy error lehet. A videón kb 5 cm vastagságú (max 8) dobozt tesznek a hangszóróra, s szerintem hallod, hogy van hangszigetelő képessége. Nem sokkal kisebb a kőzetgyapotnál.
Nálam 20 cm van a falon(grafitos), 40 cm a tetőn(kőzetgyapot).Ha szeretnél segíteni, akkor a fő kérdést gondolt át. Köszi
-
mpo
veterán
válasz
zsoika #150968 üzenetére
Úgy láttam a leírásból a termék alatt, nem az Emag által forgalmazott termék, ezt az e-mail is megerősíti és a kft. szállítja garanciajeggyel együtt, remélem az emag ezután már nem szerepel a továbbiakban.
Nem szoktam az Emagtól rendelni. Holnap fölhívom a forgalmazót, hogy jól gondolom-e. -
törölt tag
válasz
zsoika #150560 üzenetére
" Gondolom azért szokták szétszedni a topikokat hogy a különböző megoldásokban hívők ne essenek egymásnak. A HM is olyan hogy sokféleképpen össze lehet rakni egy rendszert, ki mit preferál, szeret, ismer.
Sokan pedig nem tudják elfogadni a másfajta rendszer létjogosultságát....ebből vita van. Ha szétszedik akkor oda csak az adott rész kedvelői járnak és segítik egymást."Pontosan ezért nyitottam a kábeles topikot...
-
törölt tag
válasz
zsoika #150466 üzenetére
Nálam szub kábel volt... 10000-ről volt leárazva, de a párszáz forintos szerelet sz@rnak jobb hangja volt..
HDMI-nél nyílván nincs ilyen gond, mondjuk én a lejátszómba elvből nem dugnék 10000 alatt HDMI-t,(pláne Hamat) de ez maradjon az én személyes hülyeségem..
tomyka Pedig állítólag pont olyan hosszúságban mutatkozik meg a különbség...
-
tomyka74
senior tag
válasz
zsoika #150432 üzenetére
ezen én is csodálkozom! csak én az edzés szemszögből! ott is minden elhízott disznó azt mondja nincs ideje edzeni, ez a legnagyobb kifogás a lustaságra!!
de ez nem ebbe a topikba tartozik tudom!
de gondolom mint a sportolásban itt is érvényes az íratlan "szabály" : arra van időd amire csinálsz magadnak,minden más csak kifogás!!
annyira szeretem ez olyan szép gondolat! -
BBéci
legenda
válasz
zsoika #150258 üzenetére
Pontosan ez a helyzet.
Plusz a rendszer többi alkotóelemétől is függ, hogy melyik tápkábel lesz a nyerő, azt csakis hosszas próbálgatás, vaktesztelés után lehet megtalálni.
A felhasználás helyén is sok múlik. Nálam, családi házas lakóparkban, sokkal kisebb egy high end tápkábel pozitív hatása, mint mondjuk egy hatalmas lakótelepen.(#150261) kezo0
Miért lenne az okosság, hogy a készülék megvásárlója egy 20000 forintos tápkábelt dob a kukába, vagy a lomtárába? A legtöbb high end gyártó, ha tehetné, semmilyen tápkábelt nem adna a készülékek mellé, éppen az említett okokból, de valami bolond szabály miatt kénytelen rá. -
migabi24
nagyúr
válasz
zsoika #150052 üzenetére
Igen az, és pont olyanok kötnek bele akinek a saját tapasztalata a 0-val egyenlő😁, akit érdekel közbe berántottam a 4x4 mm-es ösvényt, hát már bejáratlanul is érződik hogy jobb a sodrott 1.5mm kábeltól, testesebb nyugodtabb a zene így első hallásra és az egész fejlesztés 7 ezrebe került, hogy ne csak a drága dolgok legyenek terítéken😉
-
fehér_ember
addikt
válasz
zsoika #149991 üzenetére
Tök jó így találgatni(#149992) migabi24
Mondták már hogy a gyári az nem szerelhető?
Legalább annyit "megnéztél", ha már "szétszedted", hogy van-e valami érdekes a bekötésében. Gondolok itt olyanra, hogy pl. az "árnyékolás" gyárilag be van-e kötve esetleg a védőföldhöz (és ha igen, akkor mindkét végen)?Közben látom szerkesztetted
"Nyomozónak is elmehetnél😁"
Csak megpróbálok figyelni -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
zsoika #149980 üzenetére
Aztaku....!
Oké analóg jeltől legyen jól elszigetelve.
A többi belső vudut továbbra se értem,de majd olvasok képzem magam.
Viszont egyszer úgy meghallgatnák valakinél egy kábelcserés történetet.
Úgy beszéltek róla mintha legalábbis 3 lépcsővel jobb hangot hallanátok utána,ugyanabból a hangfalból.
Pedig ga jól tudom az emberi agy pár sec.-nál tovább nem képes tárolni a hangképét összehasonlítás gyanánt. -
migabi24
nagyúr
válasz
zsoika #149940 üzenetére
Én is sok ilyen olcsó kábelt kipróbáltam, mert nem akartam hülye lenni akit becsapnak a drága tapkábelekkel😁 de egy se csinált csodát, a legtöbb még a gyáritól is szarabb volt, mikor ráléptem az isotek vonalra azóta csak pislogok mit kihozott még a rendszerből, sajnos meg kell venni a jót nincs mese
-
powerup2
addikt
válasz
zsoika #149883 üzenetére
Hát igen de legalább itt helyben vagyok nem néznek örültnek mikor tv-t vvettem akkor is mi a fa... akkora meg olyan drágán
mikor mondom hogy az én moziszobám nem is lesz olyan drága meg sokkal drágábbak is vannak örültnek néznek és mondják ők kifizetnek egy mozijegyet 2000 forint és nem költenek el milliókat
-
BBéci
legenda
válasz
zsoika #149627 üzenetére
Az egy kiváló kábel, de semmit nem fog segíteni a rettenetes akusztikai körülményeken.
További probléma forrásai a helyiséghez alul méretezett hangdobozok, amiket durván meg kell hajtani ahhoz, hogy az elvárt hangnyomást kiadják magukból. Ráadásul annak a B&W szériának kifejezetten bántó, fárasztó a magastartománya,
-
-
Dorian
félisten
válasz
zsoika #149364 üzenetére
Ezekben azért van valami.
Kompromisszumot mindig kell kötni, kérdés, h ki hol fog. Pl. a háttérsugárzó eleve más doboz, többnyire más alátámasztással, jóval kompromisszumosabb elhelyezéssel, amiből ráadásul kevésbé kényes jellegű hangok jönnek (pl. beszédhang nemigen). Szóval hiába van messzebb, de egy hasonló hangú, de olcsóbb kábel negatívumai em fognak érvényesülni.
Tovább megyek. kompromisszumok. A leendő surround back hangdobozaim simán a MA silver szériából lesznek a gold (többiek) helyett. Egyszerűen surround back-célra nem éri meg a több, mint dupla ár. -
adamsfamily
tag
válasz
zsoika #148983 üzenetére
Hát nem egy könnyű darab,tény.
Kicsit eszembe jutott az Öreg halász és a tenger.Ha ez nem jött át,azt se nézd meg.Vagy a Jungle Radcliffel.
Az ember harca a természettel,az élni akarás,az ember szánalmas kicsiny léte.....stb.Hosszú.
Ráadásul Redfordot szerettem mindig is,itt hatalmasat játszik.
Engem pl.a legújabb Bosszúállóval lehetne kínozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged