- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Hát miért másért? Annó mikor kezdted te is ilyen segítséget kaptál? Ha arra van idő és energia, hogy mindenről lebeszéljük akkor kell legyen másra is. De ha meg nincs akkor azt kell irni ebben a kategóriában nem tudunk segíteni és kész, és akkor nem rabolja senki drága idejét miközben itt lóg..
De részemről ennyi, csak egy észrevétel volt.
-
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
Hivoxosított Dali Concept center és a Kácsás 1500 Ft/db-os tüskék. A hozzájuk adott alátétet kipróbáltam, de gyorsan kiszedtem: tüskéken atom stabil, alátétekkel meg mintha jégre tetem volna az egészet. Amúgy nálam 60Hz-ig szól a center.
A mélyközép kiemelést nálam a tuning szüntette meg (a C6-oknál), más egyéb hatása mellett, én épp ezért vittem el megcsináltatni, mert nagyon zavart. -
Dorian
félisten
Szerencséjük az ajánlóknak, megúszták / Köszi az illetőknek a tüske ajánlást
Szépen megtisztította a mélyközép tartományt és a közép alját is. Persze nem csodákra kell gondolni, de ennyi költséget még megért a dolog. Mindjárt a kis alátéteket is alájuk teszem.Más:
Tudja valaki, hogy Laura Pausini az utóbbi 8 évben mitől hízott el ilyen durván? Most láttam tőle korábbi felvételt, fotókat... -
Tamoo
nagyúr
Nincs ezzel baj. Én csak azt mondom van ilyen is.
Elég nagy értékben voltak nálam diy kábelek, de tesztelgetés után úgy láttam, hogy nem éri meg megtartanom, és ezeknek az ára kifutotta a Concept -> MA RS cserét + szub cserét Dyna T12-re. Szóval gyakorlatilag nulla újabb ráfordítással léptem egyet vissza kettőt előre.
A 65e-re tartott diy tápkábelt én nem tudtam volna kiABzni itthon, aki megvette tőlem pedig "csodáról" számolt be a bekötése után. Szóval van ilyen. -
Teng
aktív tag
olvastam mindkettőről és összességében a Pio jobban meggyőzött... a H/K-mmal elégedett vagyok, de tényleg ha az új széria már másabb hangzással rendelkezik akkor pláne nem félek váltani és attól hogy valami jó nem kételkedem abban hogy esetleg a Pio vagy a Marantz lehet jobb, azért is érdeklődnék. Helyileg Miskolcon lakom, így a kipróbálást nem tudom hogy fogom megoldani :S
-
Oldfighter
senior tag
Már maga a 9xx Pio, nem a 6xxx Marantz-al van párban.
Jó két kategóriányi eltérés van köztük. Teszteléseknél is a Pio 2xxx állítják szembe.
-
Mankó
veterán
Furcsa, nekem előbb ugyanennél a menüpontnál csak 5 db-ot adott be.
Sajnos meghallgatásra nincs lehetőségem, kis város vagyunk, szerintem nem adják oda még letét ellenében se kipróbálásra.
MasterMark:Menni fog vele, kicsivel jobban is szól mint a beépített, de a csatornákat abban se lehet állítani. Ha meg 64 bites a win, akkor meg tiszta lutri, hogy egyáltalán működik e majd vele.
-
Sefter
veterán
SR6005-öm volt ez pedig 4308A
A Dalikból többet kihoz (meglepetésemre, mert az hittem a Marantz már mindent megmutatott...).
Számok alapján nyilván kevés neki a Concept, de mivel jobbal még nem hallottam, ezért nem viszket a tenyerem (egyenlőre)
Eddig csak mozival tudtam kipróbálni, mert mire össze raktam mindent ,meg beállítgattam, bepilledt a család
Ami filmeknél is már kijött, hogy sokkal tisztább hangja van főleg a közép és magas tartományban részletezőbb (úgy csendül az üveg/acél ahogy elvárnám), a Marantznál nem tűnt fel, de így utólag az kicsit mosott...
Nem gondoltam, hogy valaha denonom lesz, mert nem kedveltem a márkát, (kisebb szériáival szemben 1xxx-2xxx szerinem a Marantz 600x jobb alternatíva) ebben a ligában viszont nincs Marantz AVR (jobbnak érzem a 7005-nél is) így gondoltam egy próbát megér...
Ami negatívum eddig ért, hogy a menüje kaotikus a Marantz-hoz képest (sok al-menü..), bár ez annak is köszönhető, hogy több mindent lehet állítani (majd megszokom). -
Lacielvtárs
nagyúr
szia
igen, már megkaptam a feddést,(ami jogos volt) próbálok értelmesebben fogalmazni a jövőben, elnézést!
tehát van egy yamaha dolby digital erősítőm (yamaha rx v396rds)
optikán megy bele a hang a PC-ből (asus xonar ds)
A front hangfalak 110 w-os háromutas sony hangfalak (ez egy pár, szerkény tetején vannak)
a háttér is egy sony páros, csak kisebb teljesítményűek és két utas hangfalak
a center egy JBL két hangszórós (talán közép hangszóró) és egy magas van benne
sajnos pontos típust nem tudok, mert munkahelyen vagyok
az erősítő jelenlegi beállítás az hogy ha dolgy digital 5.1 hang jön optikán, akkor:
Frontok: large
center: large
surround: large
sub: osztott, ha jól tudom ilyenkor osztja hogy ne csak a subbol jöjjenek a mély hangok
a sub igen egy aktív sub ami csak az erősítő sub kimenetére van dugva ( és egy külön álló márka, mondjuk: noname)
lehet hogy zűrzavaros, ezért is érdeklődtem a beállításokról
már hónapok óta figyelem ami ide írogattok és okulok, tanulok
de ha jobb hangot ki tudok hozni a jelenlegi cuccomból, akkor érdekelne minden vélemény, ötlet
költeni nem igazán akarnék rá, de ha muszáj -
Lacielvtárs
nagyúr
figyelem amit itt írtok
ez a center és frontok esetében, más erősítőnél is érdemes így beállítani?
én úgy szokatm hogy -10 db levezsek a frontokból hogy kiabáljanak a frontok
a center a large állásban van, sőt, mindegyik abban van
tehát ha jól értem amit írsz akkor ez jobb lenne?
mert tény hogy néha olyan érzésem van mintha el nyomná a háttérhangokat a front és a center
tehát bocs hogy bele wau wau, de engem érdekelne hogy ezen beállítások más erősítőnél is jobbak lehetnek?
nálam minden egyenértékűre van állítva vagyis minden hangfal large-n van
és a subom meg osztva, tehát nem csak a sub szól mély hangon
yamaha erősítőm vanszerk: és igen, bukósisakban hallgatok vele zenét
-
Z_A_P
addikt
Az enyem (onkyo 607) valami ultra massziv. Egy PC-vel van osszekotve (AMD 5870), HDMI, soha nem hasznalok semmilyen mas input forrast. Ki-be kapcsolgatas, soha nem neztem mit eloszor/masodszor, es nemegyszer volt hogy a VGA kartyaban nem volt benn rendesen a kabel bedugva (tul nagy volt a feje, akadt feluton), es pillanatokra megszakadt a jel mikor beremegett a gephaz (belerugtam veletlen, stb), aztan vissza is jott hirtelen, vagy akar tobbszor is egy pillanat alatt. Koszoni szepen jol van. Kifogtam
@Szerk: ezt csak erdekessegkepp irtam le, es NEM AZERT hogy barki figyelmen kivul hagyja a HDMI csatlakozasra valo odafigyelest!
-
sixpak
nagyúr
Az enyém holnap jön meg, de kezdek aggódni.
A bajok nem kicsik, ahogy olvasom.
Kíváncsi vagyok, hogy én is beleszaladok-e egy ilyenbe.
Pont az ilyenek miatt preferálom az új termékek vásárlását.
De itt még a nagyobbra váltás sem segít, hiszen a nagyobb tesóknál is fennáll ez a probléma.
Esetleg van itt valaki, akinek hasonló van és működik rajt minden? -
-
BBéci
legenda
Műkődik, én is így állítottam össze a rendszeremet. A CD-játszó a Normához csatlakozik, zenehallgatáshoz nem kapcsolom be a házimozi erősítőt. Amikor néhanapján Dunéről HDMI-n játszok le sztereó zenét, akkor is sokkal jobb a hangzás a sztereó erósítő miatt.
Viszont, ha tehetném, azonos gyártmányú lenne mindkettő. -
t-bali3
senior tag
Megoldhatónak tűnik, csak így a Nad előfokát nem tudja dugdosás nélkül használni, mert ahogy nézem csak egy közvetlen végerősítő bemenete van (main in).
Talán célszerűbb lenne csak végfokot venni, vagy olyan integráltat, amiben van "direct in" bemenet.Pont ezt a CD lejátszósat nem tudja megcsinálni, mert az egyetlen végerősitő bemenet foglalt lesz a HM miatt.
-
nebulo5
senior tag
Az a műanyag talp "keret" a 4 sarkon, 1 - 1 csavarral van a ládához erősítve. Azokat a csavarokat kellene kiszedni, és olyan tüskéket készíteni alá, amelyek végén ugyanolyan menet van, mint a mostani csavarokon. Amikor behajtod a tüskéket, akkor a menet "nyak" végén kialakított ütköző, a műanyag lábat éppen felszorítaná. Nagyot dobna a hang részletességén, mert a műanyag az csillapítólag hat, és rontja a mélyek részletességét! Elmúlt hónapokban foglalkoztam ilyesmivel, tapasztalatra alapozva írom, amit írok!
-
Borisz76
nagyúr
Akkor kicsit a PC környékén rendezkednem kell.
Ha figyeltétek a képen, a pc alatt van egy dobozka....na abban van 4 db 4 TB-os HDD ami ugye allergiás a mágneses térre. Sajnos ezek a ládák viszont mágnesesen NEM árnyékoltak.
Át kell tennem őket a TV alatti 2. polcra hogy , mindkét ládától egyenlő és a lehető legnagyobb távolságra kerüljenek. Nem szeretném az adatokat elveszíteni róla !
-
Ed Parker
nagyúr
Bocs, erről lemaradtam
Persze, megér.
Két éve én is törtem ezen a fejem, mikor feltűnt egy Yamaha dsp z9-es, sajnos azt is csak igy lehetett volna megoldani.
Pedig ez a csöppség sima DTS core-ral sem volt gyenge. -
Dorian
félisten
Rá kell kérdezni a kis hifi-céhekre. Én Hivoxot, Ethoszt tudom, de biztos sokan csinálnak ilyesmit, sokféle mélységben. Ezért is kell az árra és a benne foglalt tartalomra is tőlük rákérdezni. Hivox olcsó, nem a kompromisszum mentes maximalizmusra törekszik, hanem az ár/érték arányra, szerintem ebben a kategóriában helyesen.
Először csak a C6-ot, aztán elvittem a centert is, mert elütött. A surroundokat Zoli szerint nem érdemes, kivéve ha sok koncertet néz az ember, de ebben azért érzek egyfajta hifi-magaslatokról való lenézést a mozira. -
cekkk
veterán
Hát nem én hoztam, fel, hogy a tescoban miért nem alkudozunk, erre írtam, hogy ott is lehet és a MMben is lehet. Ellenben mint látod más leírta, hogy kért ajánlatokat más cégektől és a stream nem volt hajlandó válaszolni, mások meg igen a kolléga meg otthagyta azoknál a pénzt akik ajánlatot adtak ennyi.
Valaki meg ezt nem hajlandó megérteni. -
cekkk
veterán
Csak a poén kedvéért miért kérdezed meg a hifiboltosokat(ez a releváns nem a MM), hogy náluk mennyi és mennyiért adják, vagy a stream már MM szintű európai hálózat mondjuk több száz alkalmazottal és több ezer akár tízezer négyzetméternyi itthoni eladó térrel?
Én ezt részedről már inkább kötekedésnek érzem.Jah de a MMnek van webshopja és ott olcsóbb mint a bolti ár. A stremnél is így van?
-
cekkk
veterán
Tekintettel arra, hogy a Stream Audio Kft. nem csak egy számítógéppel rendelkező web áruház, mely semmilyen szakmai tapasztalattal és nulla bemutatótermi készlettel bír, így nem áll módunkban "piacozás jelleggel" ajánlatokat adni e-mail formában.
Kérjük az alábbiak esetén NE a mi cégünket keresse érdeklődésével:
- Árajánlatkérés levélben, felsorolás jelleggel - személyes találkozó nélkülÉn ezekben nem az alkudozást olvasom ki, egyszerűen nem hajlandóak emailben árajánlatot adni.
Abban szerintem semmi kivetni való nincs, hogy felsorolok pár dolgot, hogy ezek kellenek és hogy tudnak-e a meglévő árból bármiféle kedvezményt adni.
Ők nem, kész. Ez van, nem írunk nekik árajánlatért. -
cekkk
veterán
Persze, hogy nem lesz üzlet mindből, de te se onnan veszed meg a dolgokat ahonnan a legdrágább ajánlatot/árat kapod meg.
Mint mondom, ha vidéki az ember és van sok ugyanolyan terméket áruló bolt, nem tudod végig járni őket, de írásban tudsz ajánlatot kérni, ami nem azt jelenti, hogy neked ezt el kell fogadni.
Még mindig mondom azt csinálnak ők amit akarnak, csak én pl azokkal értek együtt akik ezt furcsának tekintik.
Ők erre indultak el és kész. -
spiky03
veterán
3.0
Az adataimnál megtalálod a jelenlegi rendszer felállást.@(#59797) Dorian
Hát lehet, de nem tudni mikor lesz eladó front pár ami ezekhez passzol.
Igaz a center volt tulajával tartom a kapcsolatot, jeleztem felé, hogy ha eladná őket, akkor mindenképp keressen meg. A kérdés már csak az, hogy ez mikor lesz és meg lesz-e a rávalóm pont akkor.
Az lenne a jó, ha egyik haver kölcsönözni tudná az ő szubját és akkor addig nálam lehetne, így mehetne a front cserére a projekt.@(#59799) Oldfighter
Igen azok.
Á azzal nem lesz gond, mert oda mennek ahol a mostani van. -
cekkk
veterán
Ezt hol írta?
Itt azt írja, hozza a pio n50 szintjét.
Itt megint arról, hogy mondjuk a 2012 mennyi előrelépést hozott neki.
De tényleg hagyjuk, neked nem jöttbe és kész. Másoknak meg igen.
-
krx21
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged