- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz
Z_A_P #163346 üzenetére
Ezt most nem egészen értettem. A lényeg, hogy 5.2 a rendszer, a frontok, a center, a szubok mind egysorban vannak a kanapéval szemben, a tv-s falon. Azzal szemben van a terasz felé az üvegajtó, ott vannak a falra fúrva a tartók, olyan 2m magasan és ha a kanapén ülve nézem a tv-t, a fejem hátuljára néznek a hátterek. Teljesen szabályos összeállítás.
-
hétalvó
addikt
válasz
Z_A_P #137606 üzenetére
a bizsergés is ok.
a hdmi két oldalán lévők magukban is zizisek? hozzársz kézzel érezned kellene hátul a csatiknál is.
erősítő vagy htpc ez a kérdés. ha htpc esetleg egy tápcsere. de nálam is néha rájön ez. szétföldeltem mindent azóta kicsit jobb. vagy próbáld meg leföldni mindet külön, hátha, de ez se segít mindig.
nem kell ezzel foglalkozni sztem -
törölt tag
válasz
Z_A_P #126514 üzenetére
5x4.5-ös szoba: majdnem 30 méter vezetékszükséglet az 5.0-ra, ha 7 hangfalat tervezek nem is elég az 50: akkor frontokra centerre majd mást -jobbat- kell néznem..
Vezetékek fal mentén/szekrény tetején voltak/lesznek vezetve, természetesen a lehető legrövidebb úton, valamint kb. 30-cm plusz mennyiség vezetékenként ráhagyva az erősítőnél hogy ki lehessen húzni a polcról pl. új komponens csatlakoztatásakor. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Z_A_P #126508 üzenetére
Pont engem szúrtál ki?
Nem nagy a szoba, de most készül, és terveim szerint 7.x.4-et behúzok a falba csövezve. Így ha később kell, akkor "fájdalom mentesen" be lehet üzemelni. Így az 50m még soványka is lehet.
Persze gondolom pl. atmos-ra nem kell 4mm vastag, de ha kedvezményes lesz az ár, akkor gyak. ugyanannyi lesz, mint a vékonyabb, akkor meg mit variáljak? -
-
Mankó
veterán
Ha csak sub láda mellett működik, hogy tudom elérni, hogy aktív legyen a beállítás? Mert nálam még sosem lehetett kiválasztani az opciót.
MasterMark: Végső soron az is kipróbálható, de ennek nem szabadna gondnak lennie. A végén még vissza váltok egy jó öreg jasperes boxra.
-
palu
tag
Megosztanám a témában szerzett saját tapasztalatomat.
Alapkiépítes: PC->Onkyo 509->Samsung LCD HDMI-vel összekötve.
Költözés után lettem figyelmes arra, hogy ha előbb kapcsolom be a TV-t mit az AVR-t a PC nem lát a HDMI-n eszközt. Ha viszont AVR-> TV a sorrend, akkor gond nélkül megy minden. A TV az AVR és a PC is ugyanarra az elosztóra volt dugva. Sejtettem, hogy valamiféle földhurok a ludas és kicsit jobban megvizsgáltam az összeköttetéseket. Bekapcsolt TV be ha bedugtam a kikapcsolt AVR HDMI-jet jó nagyot szikrázott. Megmértem és 80 volt körül volt az AVR és a TV földje közötti potenciálkülönbség. Ekkor elkezdtem dugó forgatással játszani. Addig forgattam az AVR, mélyláda, TV, PC dugóit még pár volt különbségnél többet nem kaptam a földek között. A mélyládát azért említettem, mert az RCA-n keresztül elhúzta az AVR-t földjét és nem kevés időmbe telt mire erre rájöttem.
Tanulság az hogy amelyik eszközben kapcsolóüzemű tápegység dolgozik annak a földpotenciálja bárhol lehet, az eltérés több hasonló eszköz esetén meg össze is adódhat és bekapcsoláskor érzékenyebb áramköröket időlegesen vagy akár véglegesen kivonhat a forgalomból.
Megoldás a villa forgatás egy bizonyos szintig, vagy az AVR-en kivül az összes eszköz földfüggetlenné tétele Trent trafó közbeiktatásával. -
-
-
spiky03
veterán
Pontosan azért amit Dorian írt.
Mert akkor már nem mögöttem lenne, hanem velem egy vonalba, vagy még előbb, és az még rosszabb lenne, mint ahogy most van.Jó így nekem. Max kipróbálom még úgy is, hogy ráteszem a polcot, mert akkor pár centit előrébb tudom majd húzni meg tudok rajta forgatni is.
Köszi azért, amúgy nem rossz ötlet.
Valaki hátha alkalmazza.
-
MasterMark
titán
Egyébként meglepő, hogy a sub teszthangja nagyon halknak hallatszik, viszont a decibelmérő, még többet is mér, mint a többinek.
Kittosz: Így van pontosan így működik. De ha előtte feltekered mondjuk maxra a hangerőt, akkor mind hangosabban fog szólni. Ha leveszed minimumra akkor meg nem hallani a mérőjelet. Szóval az állítás előtti hangerő lesz a mérőjel hangereje is. Itt akkor úgy kéne belőni még előtte, hogy 75 dB-en szóljon a front +0 dB-es beállítással. És akkor ahhoz lehet a többit állítani.
-
BBéci
legenda
Egyedi eset lehetett, mert a másik kettő (351, 751) teljesen zajtalan volt. Egyáltalán nem volt zavaró mértékű, éppen csak hallható. Ha nem éppen a hűtési rendszerét méltatnák mindenhol, akkor meg sem említem. A VT60 ventilátorai legalább annyira zajonganak. Egyáltalán nem vészes.
-
törölt tag
"Más" kérdésedre:Amennyiben beállitottad a frekvenciát -márpedig azt tetted- az afelettit kapják a szóban forgó hangfalak, az alattit pedig a sub fogja megkapni majdnem minden üzemmódban, kivéve pure direct. Ez akkor érvényes amenyiben az LFE beállitás sub és nem main+sub vagy main beállitáson van.
Bici: létezik. De a teljesitmény NEM a nagy hangerő miatt kell és a nagyobb erősitők halkabban is szebben szólnak, (példa: a nagy Denonom olyan dinamikával és szépen szolt halkan mint egyik elődje se tette, ha penelbe kelllett volna választani az eddigi erősitők közt csak a denon 3806 jöhetett volna számitásba) tehát ez ne az alacsony teljesítmény és emiatt a lehetőleg minél alacsonyabb kategória legyen a választás elsődleges szempontje
-
-
Oldfighter
senior tag
Szerintem ez csak a te ízlésedtől függ.
Ha elégedett vagy a Yamaha subbal, akkor felesleges egy alapvetően túlárazott Dali mélyládára kicserélned ( hacsak használtan nem jutsz hozzá jó áron).
SüdiLaller ügyében látom kezd megoldódni a dolog, a kis boxok terén amúgy sem vagyok otthon.
Én minden esetre erős spórolásba kezdenék, hogy a későbbiekben leváltsam a rendszert. De ez csak az én hozzáállásom.
-
gyurczy
őstag
Azért az igazi teszt az lett volna, ha a médialejátszó 1m-es kábelét kicseréled a 8m-esre és úgy is csinálsz egy próbát. Ha ugyan azt a jelenséget mutatja mint PC-nél, akkor valóban a kábel a hiba forrása.
Így kicsit sántít a dolog, mert részben feltételezésre is alapul a megállapítás.
-
Taji
csendes tag
Valószínű,h nem véletlenül találták ki
a dupla vagy tripla aktív ill. passzív hangszórókkal szerelt subokat. Nagy általánosságban talán annyi, hogy a kisebb átmérőjű hanszórók "gyorsabbak" míg a nagyobb átmérővel rendelkezők még mélyebb hangokat képesek produkálni de vannak itt nálam a témában "okosabbak" is várd meg még reagálnak.
-
Tamoo
nagyúr
Tudom milyen, nekem is volt. Ne bénázz már!
Tekerd rá teljesen a külső házat aztán lazítsd ki annyira hogy pont rá tudd dugni az aljzatra, végül szorítsd vissza valamennyire. (de ne annyira, hogy "kilökődjön")+ arra is figyelj hogy a kábelen lévő proson felirat az erősítőtől a szub felé legyen olvasható és utána mindig így használd!
-
törölt tag
Nemmérhető ill. nem függ ezen: mélynyomó eleve tehermentesiti az erősitőt és van más jó hatással a hangzásra pl. tisztábbak lesznek a párbeszédek, és nem jön létre két rosszol elhelyezett mélyhang miatt kioltás más frekiken és magán a mélyhangon se.
Minél nagyobb a mélynyomó membránja,elméletileg annál mélyebbre tud lemeenni. Hangszóróé is így viszonyul. De a hangszórónál ez függ még a dobozmérettől, basszreflextől/hiányától... Ezért is bizd mélynyomóra a mélyhangokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest