- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
krx21 #183960 üzenetére
Így van, Y kábel esetén 2 subnak egészen pontosan 6 dB-lel lesz nagyobb (ha most az akusztikai fázisproblémáktól eltekintünk) az eredő hangereje ugyanannál a hangerőszabályzó állásnál, mintha csak 1 sub lenne. Tehát a subok egyenként ugyanazt a hangerőt fogják produkálni, magyarán az Y kábel használata semmilyen veszteséget nem okoz, mindaddig, amígy a forrás bírja a párhuzamosan kötött fogadóeszközök okozta csökkenő terhelési impedanciát és biztosítani tudja az ehhez szükséges áramerősséget.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
krx21 #183886 üzenetére
Azt nem úgy mérsz, hogy hangszórót teszel a jelútba, hanem ellenállást. Még jobban ront a helyzeten, hogy emberünk jó sokat beszél is mellette, nem tudván, hogy a hangszóró ezt visszacsatolja az áramkörbe. Figyeld meg, hogy amikor beszél, akkor leng ki leginkább a görbe, szóval egyértelműen ez az oka. Megmérte helyesen is, de mit ad az ég, nem hozott ki különbséget.
-
buci68
junior tag
válasz
krx21 #183221 üzenetére
Sony UBP-X800M2. Probalgatok az Amazontol kicsit a kimenetekben keveslem ami jó kb 270...300 euroért elérhető Panasonic 820...824 kb 400 euro kimenetben kánaán de a kepminőségére kiwi lennék.... És kérdés meg merre megy a világ mennyire lesz 4K s A 3D sajna kezd kikopni
Egyebkent a 820...824 Panasonicnak milyen volt a képe a többihez képest? Illetve a csúcsmodelljükhöz képest a 9000 9004 tényleg annyira odaver?! -
VoidXs
nagyúr
válasz
krx21 #183163 üzenetére
Akkor hallhatsz ilyet, ha az egyik audio csomag sérül vagy a proci nem tudja feldolgozni. Ilyenkor 256 minta megy a kukába, aminek hasonló a hatása. Elsőként próbáld meg a grafikát lejjebb venni, hogy tehermentesüljön a gép, ha pedig így se jó, akkor a kábel lehet selejt.
-
-
zelos
aktív tag
válasz
krx21 #183106 üzenetére
Halvány fogalmam sincs, már nem bírom követni hogy lenne jó, már bánom hogy kiadtam majdnem egy milliót erre a sok szarra minthogy maradtam volna a dvd 5,1 világában és kész.
Ami most van:
Samsung tv QE65Q80, samsung soundbar q990b, nvidia shield pro rajta kodi..Akárhogy kötöm össze hol az egyik hangzás van a másik nincs, ha így kötöm nincs netflix atmos hangzás de van q symphony, ha úgy kötöm van netlfix atmos hangzás de akkor meg a kodiban nincs csak multi chanel és nincs q symphony... Kodiban hol eltünik hol ott van a hangbeállítások között a hangtovábbítás alatt a dts és a többi hangzás, shielden is 66 féle hangbeállítás azt se tudni hogy legyen jó hogy a kodinak os jó legyen. Tvben be van kapcsolva az áteresztés funkció, azt írja feldolgozás nélkül továbbít, mégse szólal meg egyik dts hangzás sem, áhh az agyamra megy..
Soundbar:
-
VoidXs
nagyúr
válasz
krx21 #183106 üzenetére
PCM esetén nincs dekódolás sehol, egyszerűen a nyers audio adat ott van a forrásnál, ami végigcsorog a rendszeren. A TrueHD és HD MA (illetve Atmos és DTS:X) veszteségmentes, pontosan azt kapod, amit a forgalmazó tett bele. Itt annyi a gond, hogy az enkódereket el lehet rontani, és a forgalmazók rendszeresen el is szokták (pl. ész nélküli kompresszor, levágások, stb). Atmos viszont PCM-ben bár lehetséges, ezt az AVR-ek nem támogatják.
Szóval a válasz:
- 5.1/7.1/stb esetén a PCM nyersen a stúdióból jön, az a legjobb.
- Atmos/DTS:X amennyiben van, a tér miatt a legjobb.
- Egyéb esetben arra érdemes figyelni, hogy a DTS kódolásai sokkal kevesebb ponton elronthatók, ezért hiába egyenlő a tömörítési erejük a Dolbyval, a DTS sáv általában jobban szól. -
Khaosz55
addikt
válasz
krx21 #182694 üzenetére
Mit mondjak, 60m^2-en még ez is kevés mint a medvesajtba a brummogás hiába tud a végfok valós 2X1300W-ot, ezért került még 2 db XTZ a kanapé mögé. Más lett volna lehet a helyzet, ha ultikból reflex ládát építettem volna, de az nem fért már el. Ráadásul nálam a frontvonalba lévő sub hangja vagy 4X szakad be mire a hallgatói pozícióba elér a hang. Szóval sajnos nem rózsás a helyzet elöl, és persze a 3.2m-s belmagasság sem segít. 4 subbal már azért tud dögös lenni.
A kis SVS nálam csak löbögött mint a szakramentum, de simán beszélgettem mellette. -
Khaosz55
addikt
válasz
krx21 #182652 üzenetére
Nálam valahogy így történt a 2db ulti építés. Én már csak összeraktam, asztalos és festő dolgozott vele. Tehát kifúrtam a hangszóró csavarok helyét és bele raktam a menetes perselyt. A csillapítóanyag ctrlaltdel13-nak köszönhetem. Annyi még, hogy kaptak SVS talpakat, ez még nincs a fotón. A többi talp amit próbáltam nem volt jó, odébb táncikált a sub. Sajnos az sem olcsó.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Khaosz55
addikt
válasz
krx21 #182652 üzenetére
Most már egyáltalán nem ilyenek az árak... Nem tudom bele vágnék-e. Kell jó asztalos, festő, várakozás. Maga végfok is horror lett ezt vettem anno 140-ért újonnan [link] . Most 230k. Illtve raktam bele alacsony fordulatú 24V-os ventiket, azt is meg kell venni és bele kell rakni. Szóval akinek nincs türelme a moddinghoz az bele se vágjon. Illetve kell minidsp-HD és mikrofon meg REW. Elindul a pénzlavina rendesen... Képet tudok tolni majd, most motoros túrán vagyok, 1-2 nap és otthon leszek.
-
I'am Dony
őstag
-
skippper
senior tag
válasz
krx21 #182561 üzenetére
Denon X4800H egész jól sikerült, a 3800-al ellentétben, szerintem nem jár vele rosszul, aki rászánja az árát.
UI.: Tud esetleg valaki megbízható reviewról/mérésekről, az új Denon szériákon, ahol Audyssey vs Dirac összehasonlítás van? (ugyanaz a rendszer, ugyanaz a célgörbe csak a korrekciós szoftver más)
-
VoidXs
nagyúr
válasz
krx21 #168092 üzenetére
Ahogy írják, önmagában sem. Splitterek se szokták tudni, máshol se láttam működő módszert. Arra tervezték, hogy a monitor folyamatosan visszacsatoljon az állapotáról, ami egy köztes eszközön át nagyon nehéz. Ha az AVR-ek kötelező késleltetését is számításba vesszük, akkor csak egy külön "gaming mode" jöhet szóba.
-
Quetz
őstag
válasz
krx21 #168087 üzenetére
Ezzel meg is válaszoltad a kérdést. Nekünk még a márkakereskedőnél is kevesebb hivatalos információnk van.
Itt van a hivatalos youtube csatornájuk, ezt nézd végig, esetleg találsz választ a kérdésre: https://www.youtube.com/c/SoundUnitedTraining/videos
-
BBéci
legenda
válasz
krx21 #149016 üzenetére
Csodálkozz nyugodtan.
Van néhány ismerősöm, akik milliós kábeleket tettek a frontsugárzókhoz, de fel sem merült bennük az, hogy a háttérsugárzókhoz is olyanokat vegyenek. Elsősorban ezért, mert számukra fontos a sztereó zenehallgatás is, ahhoz választanak kábelt. Ha csak házimoziról lenne szó, akkor valóban én sem mennék 20000 Ft/m fölé. A másik ok az, amit említettem, nem létezik belőlük méterre vásárolható, kizárólag szerelt változatban kaphatóak.
Ha ráérsz, meséld már el, hogy a bánatba lehetne ezekből 7-10 métereset illeszteni az erősítő és a háttér hangdobozok közé? -
BBéci
legenda
válasz
krx21 #148860 üzenetére
Már kétféle hazavitt kábellel is végrehajtható az összehasonlítás (plusz ott a meglévő, tehát ahhoz is lehet) és segítség mindig akad, nem lakatlan szigeten élünk.
(#148861) kezo0
Ne úgy értsd, hogy az egész készülék felforrósodik, csak a HDMI panel, amit a felhasználók döntő többsége nem vesz észre, mert nem a hátulját, hanem a tetejét szokás tapogatni. -
törölt tag
válasz
krx21 #148601 üzenetére
Köszönöm!
Remélem téged nem terhelt meg a válaszadás annyira,mint ahogy mások leírták,hogy ilyen csip-csup kérdésekkel ne forduljak ide.
Valószínűleg egy kezdő házimozis topicban nem kaptam volna ilyen választ,mint tőled.
Kb. 10 hozzászólást meglehetett volna spórolni.... :-) -
mpo
veterán
válasz
krx21 #148556 üzenetére
Nagyon régen a szteeróhoz volt két 130x30x30 cm-es talán Orion hangfalam, sógornőm kérdezte: minek ezek a kultúrházas hangfalak?
Inkább nézem az 55"-os 4K tévét, mint a 32-es FHD-t 4 méterről, ahogy sokaknál látom.
A feleségeket nehéz meggyőzni a műszaki cikkek optimális elhelyezéséről, olvastam arról is, hogyan rejtsük el a routert(ez női weboldal volt).
Az internet tele van a "hogyan rejtsük el a tévét?" képekkel:
[link] -
-
Mankó
veterán
válasz
krx21 #148432 üzenetére
Fogtam egy mérőszalagot és kimértem a távolságot, el is szomorodtam mindjárt. 3 m, + - 10 cm. Ide még a 75 col is kicsi lenne a 4k-ra.
Sajnos hozott körülményekhez kell igazodni. A legjobb vételnek még mindig a 65-ös oled tűnik, egy új 75-ös tűrhető qled is misi fölött kezd, így marad a 65-ös oled Karácsony környékén. Max néha közelebb ülünk 1-1 jobb filmnél. -
VoidXs
nagyúr
válasz
krx21 #144803 üzenetére
Tekintve, hogy ritkán bontanak házimozi miatt falat, a legnagyobb hatással ezután az elhelyezés van az akusztikára. Használd a REW szobaszimulátorát, ott kijönnek az ideális pozíciók. Ha van rá lehetőséged, használj basszuscsapdákat, és legyen minél több felületen függöny (nem a vékony lyukacsos hülyeségből) vagy bolyhos, vastag szőnyeg, de ezek már inkább a magasabb frekvenciákban segítenek.
-
Dorian
félisten
válasz
krx21 #144796 üzenetére
Attól az még visszhangos marad, csak a felsőbb frekvenciákban nem.
Tehát a hangelnyelők akkor hoznak a konyhára, ha az utózengést a teljes frekvenciasávban egységes mértékre hozzák. Különben annyi történik, hogy csak máshogy lesz szar.És az utózengés még csak egy dolog, sok más dologra is figyelni kell, amelyek leginkább a basszus sávban jelentkezik, mint pl. kioltások, szoba módusai.
-
-
dota1
aktív tag
válasz
krx21 #142232 üzenetére
"Némileg pontosabb gyári profilja van a Sony A1-nek. Amúgy nincs szignifikáns különbség az LG-hez képest."
Kisebb fényévnyi különbség van köztük.... Nézd meg egymás melett a prometheus, harry potter, passengers stb. filmeken a sötét részleteket. Az lg vagy behúzza totál a feketét, hogy nem látsz semmit vagy ha felgammázod, végpontozod tiszta zaj az egész. Vagy olyan anyagon ahol nincs HDR exif. Persze ettől még jó az lg, annyiért...., csak nagyon kell neki a natív anyag.
-
Dave567
addikt
válasz
krx21 #140668 üzenetére
Köszi, nem tudok egyszerűen dönteni, illetve még sokat nem hallottam.
500 ft-os Inakustik star-om van 2*1.5, még régebben vettem, viszont azokat jó volna lecserélni.
Kaptam most ajánlatokat, Hidiamond hd reel, meg az Oehlbach CRYSTAL STAR, és a OEHLBACH Silverline 25 / 2,5mm²-ről.
Sajnos most egybe a HiDiamond sok lenne, arra gondoltam előre azt veszem, hátra meg valamelyek Oehlbach-ot.
Vagy vegyem csak az Oehlbach-ot? -
Joshi
titán
válasz
krx21 #139873 üzenetére
Igen. Egyébként nekem a tévés HDR inkább a színátmenetekről szól és ahhoz elengedhetetlen a magas kontraszt illetve a minél magasabb színtartomány. De ugye ehhez elengedhetetlen egy minél részletesebb, képen belül változtatható fényerőnek lennie. Na számomra itt furcsa, hogy a fenébe jöhet szóba egy projektor?
Egyébként véleményem szerint a tévés HDR is olyas valami akar lenni, mit a fényképezőgépeknél alkalmazott HDR ficsör. Magyarul adott képen belül lévő világos és sötét részeknél is a lehető legmagasabb részletesség. Aki készített HDR fotót az tudja miről beszélek. Persze ez teljesen valótlan, mert az emberi szem nem így működik. Nincs olyan hogy egyszerre minden fényviszonynál ugyan azt a részletességet látjuk, na ezért tűnnek a HDR képek futurisztikusnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged