-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz
BBéci #187315 üzenetére
Nem gáz a Trinnov ezt megoldotta pl két center használata egyik felül másik alul. Aztán pl ha megnézzük a samsung the wall moziját ott pl a jbl hangfal magára a mikroled falra sugároz és az veri vissza a hangot. Meg van rá a megfelelő technologia. Nekem a vászon egy olyan dolog szuper hogy van meg van élménye is csak amikor egy oled tv képét megnézem majd ugyan azt egy vetitettnél is meg lesz a hiány érzet. És akkor ha már vetitő vennék valami barco 100 ezer eurós cuccot majd hozzá kéne még madvr is újabb 20 ezer euróért. És akkor is az lenne hogy oké van egy fullos vetitőm de nem használhatom ki a hdr-t. Mert vetitőknél nincs az a hatás mint egy tv-nél. Én azt remélem 4-5 év múlva a led falak elérhetőek lesznek ilyen 100 ezer euró környékén vagy alatta és akkor már szuper lesz a kép.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #187315 üzenetére
Igen, ott az alap lenne, vagyis alap a vetítésnél.
Azért arra kíváncsi leszek, hogyan próbálják orvosolni majd a jövőben a gyártók a "merev technológiák"-nál a center aplikálását, már most nagy problémákba ütközik.
Vagy tulajdonképpen haladunk egy más technológia felé, lenne 1-2 ötletem. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
BBéci #187231 üzenetére
Ezt most abszolút nem kötekedésnek szánom, de számomra egy szervíz dolga a javítás, nem pedig új termék rendelése horror áron, amit akár én is be tudok szerezni sokkal oclsóbban.
Azt sem tartom szervizelésnek ha az alaplapon megdöglik egy 10 ft-os alkatrész, aztán ahelyett hogy javítanák rendelnek 1.000 euro-ért új alaplapot.Ezt nem fenti a szervizre írtam, csak úgy általában.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BBéci #187065 üzenetére
reset utan ez normalis Marantzoknal, mivel gyakorlatilag az osszes bemenet es kimenet assigneolhato ebben a kategoriaban.
hasznalt SR6012nel meg neztem, hogy miert nem szol egyik RCA sem, aztan elkezdtem olvasni a manualjat. a kb trivialisan atlathato japanok (~20+ ev Sony, Onkyo es Yamaha) utan egyreszrol orulok a testreszabhatosaganak, de UX szinten egy modern Sony telefon szintjen vannak, es nem feltetlenul jo ertelemben.
-
Turbo73
tag
válasz
BBéci #187058 üzenetére
Ismerem a Totelt, nem csak Denon-Marantz-al foglalkoznak. Volt náluk régebben egy Onkyo AVR olyan hibával, hogy Stb-ból nem kapcsolt be. (szívatós hiba volt, mert nem mindig csinálta) 6 hónap után visszakaptam, hogy nem tudják mi a baja.
Más: a 8801 menüjében mutasd már meg, hogy hol lehet váltogatni RCA-XLR között? Nekem 8802a-m van és nincs ilyen menüpont. Egyszerre van jel mindkettőn. A végfokon van külön kapcsoló erre.
[Itt a menü] -
Turbo73
tag
válasz
BBéci #187045 üzenetére
Hmm, erre mit mondjak, ha nem akarom minősíteni a Totelt?
[Marantz 8805a teardown] 18:08-tól ajánlom a megtekintést.
Íme az XLR fogadó IC schematikus rajza: -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
BBéci #186598 üzenetére
Pedig általában rossz szemmel néznek rám.
Bár volt egy Tinder randim fél éve, ott a 32-es (értelmiségi) csaj síkugyanezen állásponton volt.Pedig valójában mi 44 éves, jó egészségben lévő, erőnk teljében éldegélő, jól kereső droidok vagyunk a legnagyobb senkik ebben az országban, akik csak adnak a közösbe, kapni semmit nem kapnak (nézek itt a babaváróra, CSOK-ra és társaira).
-
Gino20
őstag
válasz
BBéci #186317 üzenetére
Köszi a konkrét típusokat, de ahogy elnézem ezek messze nem az Én pénztárcámba tartoznak. Ebből egyedül a Velodyne SPL 1200 Ultra, ami beszerezhető lenne kereten belül, de review-k alapján ez lehet akár 15 éves, amitől azért kicsit fázok (milyen lehet a hangszóró, membrán, elektronika, kondik állapota).
Amúgy kíváncsi lennék, hogy ez mire képes. Vajon zárt SVS ~40Hz vagy ennél sokkal jobb.. -
Quetz
őstag
válasz
BBéci #186317 üzenetére
A kis mérettel is van hihetetlennek tűnő tapasztalatom; a B&W DB4S mindössze 10 colos hangszóróval úgy megy le 15 Hz alá, mint sok 18-as sem. Igaz, nem hatalmas hangnyomással
És akkor itt meg is állhatunk. mennyit tudott az a sub 10Hz-en, 65dB-t? Az már a nem hallod és nem is érzed kategória.Viszont használtan, jóárasítva érdemes beszerezni, mert hypex nc502mp végfok van benne
A Sub utána kuka, de a végfok kiválóan újra felhasználható.
Breaking news: data-bass is back
Ott meg lehet nézni, mi kell értékelhető 10-15Hz teljesítményhez. -
fishme
tag
válasz
BBéci #186210 üzenetére
Persze a gyári adatot én sem tartottam reálisnak de azért 200 Hz-nél mélyebbre számítottam 😀. Ha nem lesz jó a be mérés akkor maradjak inkább a 80 Hz es vágásnál? Egyenlőre csak ez a mikrofon van ezzel próbálkozom ha nem megy vele semmi akkor be szerzek egy komolyabbat.
-
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #186097 üzenetére
Szerintem egy audiophile-ebb hang után is vágyhat valaki egy kis V karakteres populárisabb hangzásra főleg ha olyan zenéket is hallgat. Én azt vettem észre magamon hogy a hangfal meghatározza hogy mit hallgatok rajta szívesen. Most a Revel elég sokszínü szerencsére de alapvetően nagyon szépen szól rajta a blues, jazz, vokálos, 1-2 hangszeres zenék, komolyzene, ugyhogy többnyire ezek mennek. Volt Klipsch rp600-asom és fenomálisan szólt a tölcsér magassal a trombita vagy a hegedű de alapvetően nem egy hosszan és nagyobb hangerőn hallgatható karakter. Nálam legalábbis igy volt de én amugy is érzékeny vagyok a harsány magasra.
-
Vajga
tag
válasz
BBéci #186038 üzenetére
A Focal-ra szerintem nincs pénzem, de ha nagyon az kell, akkor apránként megveszem végülis... Mondjuk láttam 11 misiért is hangfal darabját tőlük, szvsz netto parasztvakítás ennyiért.
A basszreflexnyílás azért legyen elől, mert azt olvastam, h így kell, ha szűkös a hely. Nálam az, de ha azt mondod nem számít, elfogadom. Sőtt, le is egyszerűsödik minden.
A Wilsonról, Magnatról, stb márkákról tudnál valamit mondani? Nekem a Wilson tök ismeretlen név. És a Magnat ennyire sz*r lenne, ahogy írtad? Mi jöhet még szóba, ha nincs 2 misim Focal-ra? -
Vajga
tag
válasz
BBéci #185977 üzenetére
Köszönöm, megfontolom!
Tudnátok segíteni nekem még hagfal szett terén? 2db álló centerből indulna ki (a cél 5.1.2 vagy 5.2.2. esetleg később 5.2.4. lenne)
Tehát amit kinéztem Denon X2800H vagy X3800H
Mindenhol ezt a Wilson témát tolják, vagy Focal. Nem ismerem. Elolvastam, hogy ne adatokból induljak ki, de amikor egy Magnat a felét tudja mélyben (MHz), és dupláját magasban, érzékenységben jobb, azért elgondolkodik az ember...
Nyilván ezek csak számok, de írnátok nekem pár márkát, amivel érdemes foglalkozni, illetve párat, amit kerüljek? bass reflex elől...
filmre kellene, méginkább tuc-tuc, esetleg rock. ahogy írtam fontos lenne, hogy a basszus az BUMM BUMM legyen, ne whooom-whoom, és a magas az nagyon szépen szisszenjen jó magasan, és ne csörögjön.
bocs mindenkitől a buta kifejezésekért. -
Vajga
tag
válasz
BBéci #185972 üzenetére
Mire gondolsz, milyen hátránya van? Jelenleg egy LG-BD570 em van, azzal én teljesen elégedett voltam/vagyok, csak sajnos már kifognak rajta az újabb audiók. Azt nagyon nehéz elképzelnem, hogy egy Panasonic UHD BD rosszabb képet vagy hangot adna mint egy noname kókányszoftveres valami, ami belülről is ki tudja miből van. És nekem fontos az is, hogy szép letisztult menüje van egy BD lejátszónak, nem az hogy ilyen szoftver olyan firmware, ezt írjak át, azt, most a távirányító nem megy stb... Nekem ez nem jött be na, hát kinek mi a szimpatikus.
-
skippper
senior tag
válasz
BBéci #185910 üzenetére
Szerintem tök jó pontra tapintottál. Az érzékeny mérőműszerrel meg lehet ugyan határozni az objektív "jóságát" a terméknek ezen dimenzió szerint, de vagy az eltérés olyan kicsi a két termék között, vagy már a gyengébb termék értékei is olyan magasak, hogy az érzéketlen emberi fül számára nem megkülönböztethető a kettő - ebben a dimenzióban tök mindegy melyiket választod, nézd meg a többi tulajdonságát, szolgáltatásokat, árat, garanciát, stb. Csomó helyen olvasom manapság, hogy a SINAD-kergetés már nem annyira dívik, mert a belépő és középkategóriás termékek is olyan jók, hogy nem is érdemes foglalkozni vele.
Pontosan ugyanezt állítjuk a mérnöki/műszaki/fizikai megközelítéssel a kábelekről, hozzátéve azt, hogy a fül mérési pontatlanságai miatt nem az a lényeg, hogy "mindig ugyanazt hallod" (inkább pont ellenkezőleg), hanem hogy a fül egy nem megbízható "összehasonlító műszer", mert nem megismételhető vele a mérés hitelesen.
-
m3ss
veterán
válasz
BBéci #185886 üzenetére
sztem inkabb neked kellene tesztelgetni, meg a teszteredmenyeket mutogatni, nem forditva
ha tenyleg lennenek valos, merheto, hallhato kulonbsegek szted nem lenne tele az internet ilyen tesztekkel? a gyartot semmi nem erdekli csak a profit. nem hulyek a marketingesek, a magamfajtaknak is el tudnak adni a kabeleket csak egy-ket tesztet kellene csinalni. vajon miert nincs? -
Joe123
senior tag
válasz
BBéci #185903 üzenetére
Én úgy láttam eddig, hogy ha a fórum törzsközönségének mutat valaki egy hiteles, független, megismételhető mérést arról, hogy a kábelek ember által érzékelhető különbséget okoznak vagy egy megfelelő metodikával elkészített, dokumentált vaktesztet, akkor el fogják ismerni a "nyilvánvalót". Szóval csak egyetlen lépésre vagyunk ettől.
A "kicseréltem, egy új világ nyílt meg, csak az nem hallja aki süket vagy nem elég jó a rendszere, de én istenbizony hallom, báttya" típusú dolog itt valóban nem működik, az csak az AVX-re elég.
-
-
m3ss
veterán
válasz
BBéci #185883 üzenetére
csak van valahol egy video, tudomanyos teszt ahol latni, hogy vakteszten valaki differencialja a kulonbozo tapkabeleket, osszekoto kabeleket, hangfalkabeleket. amig en nem lattam ilyet en maradok szkeptikus, es inkabb a tenyeknek, tudomanyos allaspontnak hiszek.
amugy nem a kabelhivok ellen szol ez, nem hifi temaban is hasonloan gondolkozok.
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #185876 üzenetére
CD lejátszót már jó ideje nem használok. Múltkor próbának több előadó albumát töltöttem le jó minőségű mp3-ba és veszteségmentes flac verzióban. Beraktam a mpc lejátszási listájába. Van egy vezeték nélküli billentyűzetem amivel úgy tudtam léptetni a számokat hogy nem tudtam, hogy az mp3 vagy a flac-ot játszom le. Ugyan azt a számot raktam be mp3 illetve flac verzióban és léptettem az egyik számot a másikra. Fingom sem volt melyik a flac és melyik az mp3. Max dB különbség volt, de én hangminőségben semmi különbséget sem halottam.
Én egy jó és egy 2x annyiban kerülő végfok között sem hallok olyan markáns különbséget mint azt sokan jellemezni szokták. Ott is elbuktam már, simán rámondtam az olcsóbbra, hogy az frankó. -
Cseneles
őstag
válasz
BBéci #185876 üzenetére
Szubjektiv dolog ez a kabel mizeria. Van aki hallja van aki nem. Egyertelmuen jobban jarnak azok akik nem hallanak kulonbseget. Nalam meg a felesegem is meghallotta a kulonbseget egy Viablue es egy kimber 8tc hangsugarzo kabel kozott. Ugyan ezt eltudom mondani egy Cardas golden five illetve a kozkedvelt AudioQuest mackenzie ic kabel kozott. Villamos mernoki szemmel merhetetlen a dolog de attol meg hallhato.
-
rxmiss
tag
válasz
BBéci #185656 üzenetére
igen, megoldhato
nekem is van itthon pl egy nvidia t600-as kartyam, az mind a negy mini dp portjan tudna hajtani egy-egy 4k120Hz kijelzot. a kerdes az, hogy milyen mas megoldassal erheto el ugyanez hogy ne kelljen egy komplett szamitogepnek mennie hozza
az viszont igaz, hogy alacsony fogyasztasra lehet jatszani, alulfeszelt procival vagy mobil(-szeru) procival
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #185342 üzenetére
"nem annyira rossz a digitális koaxiális átvitel"
A jóminőségű sokcsatornához szükséges bitrátára egyszerűen fizikailag nem képes. Nyilván el lehet vele lenni, de azért a vesztesegmentes hangsav egyértelműen jobb. Nézd meg a DD hangsavok bitratájat, a szamok magukért beszélnek, egyáltalán nem túlzás a rossz mp3 jelző -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #185327 üzenetére
- Nem korrekt újonnani árú másik erősítővel összehasonlítani, hiszen ez is használt, sőt igen bőven az. És ebben az esetben már nagyon más lesz a matek.
- "eltekintve az EQ hiányától": Nos, házimoziban attól nemigen lehet eltekinteni, mert minden másnál nagyobb javulást ad egy jó EQ.
- Koaxot én hanyagolnám, hiszen úgy max egy gyenge mp3 szintjén veszteségesen tömörített hangsáv a sokcsatornán lévő lehetőségAmit ezzel lehet kezdeni, az egy PC hangkártyával a Denon analóg bemeneteire, + a beméréshez kell egy umik-rofon. Ez így olcsón fog nagyon fasza hangot adni, de a kiépítésre és a használat megtanulására időt-energiát kell fordítani.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #185327 üzenetére
Blu ray ripeket nézni még ok. Mert a dts hd anyagban van egy core, ami kompatibilis a régi erősítőkkel. A dolby true hd-hoz nincs ilyen. Ott szoktak mellékelni egy sima DD 5.1-es hangsávot. Ellenben sorozatokat nézni nem ideális egy ilyen régi gép már a DD Plus hiánya miatt. Az csak hdmi-n van.
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #185315 üzenetére
Kössz, én is így gondolom, mert már meg kellett volna találnom, akkor nem keresgélem tovább. Csak azt nem értem, hogy pl a Pioneer VSX711 HM erősítőben volt, pedig az sokkal lejjebb van kategóriában, mint az A11SR, az A11-ben nincs, pedig ott is viszonyulniuk kéne szerintem elméletileg a szobamérethez a hangfalaknak. Az A11SR-ben az másképp oldódik meg? A hangfaltávokból nem logikázhatja ki a gép, merthogy tehetem közelebb vagy távolabb egymástól, vagy a faltól a hangfalakat.
-
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #185235 üzenetére
Asus Xonar AE 7.1 PCI-Express hangkártya [link] 34990 Ft. Egy ilyen hangkártya megfelelő lenne?
"7.1 csatornás PCI -Express csatoló felületü hangkártya.192kHz/24-bit Res audiominőséggel, Csúcsminőségű DAC-al."
Akivel javítjuk a Denon3910-et, ez a fő profilja,a PC-k, ő összetudna pakolni egy asztali számítógépet, ha megkapja a paramétereket, hogy mik legyenek benne. -
skippper
senior tag
válasz
BBéci #185147 üzenetére
Ha érvekkel alátámasztott technikai okokat írsz, akkor bárki elfogadja. Ha szubjektív, élmény alapú összehasonlításról számolsz be, azzal nem igazán lehet mit kezdeni egy technikai fórumon (pláne egy haladó topicban), mert nem az eszközöket hasonlítod össze, hanem az élményedet - a kérdező pedig nem arra kiváncsi, hogy éppen be volt-e dugulva a füled, amikor A vagy B lejátszót hallottad, hanem hogy technikai szempontból van-e különbség köztük.
Én speciel minden rosszindulat nélkül arra voltam kíváncsi, hogy van-e tudomásod olyan technikai megoldásról ami magát a bitstreamet változtatja két lejtászó között.
-
-
python1
veterán
válasz
BBéci #185065 üzenetére
Igazad van, nem hasonlítottam össze a hangjukat, mármint konkrétan azzal a denonnal, egy másik CD lejátszóval ami 1,2 millába került, igaz alulmaradt amit elhoztam, de volt egy csúcs Denon Blu-ray is nála, na azt porig alázta sztereóban.
Erre építettem a kijelentésemet. -
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #185037 üzenetére
Kössz, utánaolvasok a Denon DVD-A1XV-nek.
pithon185038: Én pedig elégedett vagyok a Denon3910+Denon3802-vel hangilag, a kép is jó szerintem, csak melegszik a Denon3910 .Most javítgatjuk melegedés ellen, kondicserékkel, hűtőbordákkal és asszem bevetjük majd a szuper halk ventilátorokat is. A Himedia Q10pro hangjáról viszont nem mondanám, hogy annyira elégedett lennék vele, persze az én rendszeremben. A Popcorn A-210 hangja jobb egy fokkal, mint a Q10. Most vettem egy DenonAVC -A11SR HM erősítőt, és attól még többre számítok hangilag, mint a 3802-nél. A Marantz DV9500-at terveztem az A11SR-hez, de utánanézek a Denon DVD-A1XV-nek, amit BBéci javasolt.
-
Quetz
őstag
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #184778 üzenetére
MiniDSP kezel 4 Sub-ot aminek minden kimenetét külön állítod. AVR-ek nagyrészén 1 vagy 2 sub kimenet van és sok AVR egynek kezeli azonos EQ-t delay-t kap. Kb mint egy elosztó . Amin már 4 vagy több van az már nem alsó kategória.
Tehát ha egy EQ-zot késleltetett kimenetes van és több subbot raksz a rendszerben akkor nincs delay állítási lehetőség hiába bent figyel az összes subban a DSP. Max akkor tudod összelőni a két vagy több DSP-s sub késleltetés ha rew-ben ellenméred és telefonon állítgatod a késleltetést, ha van ilyen opció benne a telefonos alkalmazásban.
Vagy rosszul gondolom ? -
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #184769 üzenetére
Tehát ha rá kell még AVR-el is EQ-zni akkor annyit is ér az a szubba épített eq. Nem tudom hány pontban milyen Q értékkel tud korog inalni.
Mi a teendő amikor van 2 szub? A két sub tud egymáshoz képest delay állítani az okostelefonon? Illetve be tudja állítani, úgy hogy a végeredmény jó legyen? Mert lehet hogy kisimítasz két subbot külön, de végeredmény együtt teljesen más lesz. -
Dorian
félisten
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
BBéci #184420 üzenetére
Miért?
Avr nélkül tökéletes,hogy a pc-n keresztül nézzem a kedvenc sportjaim vetítőn.
A + 2 egyéb eszközön egyszerre nézhető tv csatornák meg hab a tortán.A netről ne is beszéljünk.
Gyerek játszik 1000-es nettel, én meg a másik sávszélen kölcsönzök és nem zavarjuk egymást.💪 -
válasz
BBéci #184390 üzenetére
Eléggé megijedtem pár napja, mert nem kicsit változott ennek a subnak az ára. 2018 november 30-án vettem, de ilyen hosszú garanciális időre nem emlékeztem/számítottam. Tegnap felhívtam a homemovie-t, ahol pont az vette fel a telefont, akivel évekkel ezelőtt egy hifishow-n találkoztam az SVS teremben (Sz. Zsolt) és roppant segítőkész módon állt a dologhoz akkor is és most is. Szóval megvettem akkor a subot és ment 2 hetet, mert beszart a hátsó panelje. Akkor volt az, hogy kaptam 2-3 hétig SB 16 Ultrát, hogy karácsonyra legyen mélyem, mikor mozizunk...
Aztán 2019 január első hetében meg is érkezett amerikából a panel és jöttek kicserélni és elvinni a csere készüléket. Ez így működött egészen múlt hétig, mikor figyelmes lettem arra, hogy nem rengeti meg a tüdőmet meg a fotelokat, szobát, konkrétan hiányérzetem alakult ki. Ki be kapcsoltam, nem segített, ahogy a hangerő szabályozó sem tett különbséget. Erre felhívtam, ahogy írtam és mondja Zsolt, hogy 5 év van erre, ami ott kezdődik az esetemben, amikor a panelt kicserélték. Szóval nagy mákom van ezzel a dobozzal, mert így hirtelen nincs 1 millióm egy ilyet pótolni. Megtaláltam a levelezésünket, azt továbbítottam és következő hét végefelé várható, hogy jönnek és cserélik a panelt.
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #184296 üzenetére
Én is ettől tartok. Szeretem ahogy szól, de az új hangformátumokat nem igazán támogatja. 7.2-es felállás teljesen úgy szól, mint az 5.1 Kicserélem, aztán hallgatom, hogy semmi változás. Maximum megszólal minden formátum, nem kell dts, dd sávot keresni.
Márkán belül meg nem látok semmi utódot. -
Gaben360
senior tag
válasz
BBéci #184290 üzenetére
Na,ezért kell normélis anyag,hogy ezt kiderítsem.
1.A dobozok még újak és a kábelek is.
2.Most a front tetején vannak,de lehet nem ez lesz a végleges helye.
Bár máshova csak úgy tudom rakni,hogy a frontok mögött van vagy 60 centivel,ami nem biztos hogy jó.Mennyezetre nem tudom és nem is akarom tenni. -
mp54
senior tag
válasz
BBéci #184090 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt.
Nem értem, de örülök: nem csináltam semmit és már működik:
jól mennek azok a filmek, amelyek eddig nem!
A külső HDD-t is visszadugtam a USB A 3.?/kékből a 2.0-ba és így is jó!
BBéci: sajnos az volt. hogy a laptop nem játszotta le (VLC 3.0 van). Be sem kapcsoltam a házimozit és nem ment.
Próbaként kölcsönöztem: Avatar.The.Way.of.Water.2022.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7 1.HDR.HEVC.mkv (70 GB, több HD hangsávval) és megy, a házimozin is.
Az Arcam 400 tudja a HD hangsávokat (5.1 a hangrendszerem).
BBéci: milyen képet enged át az ARCAM 400 ebből a filmből? A Pana 50 G30 tv a következő infót írja ki: 1080p, 50Hz bemenet, szélesvásznú.
Előbb-utóbb le fogom cserélni ezt a tv-t egy OLED 4k 65'-re. Ha marad az Arcam 400, mit fog átengedni a sokat tudó képből? Mennyire marad kihasználatlanul a tv tudása? Milyen jó ár/érték arányú erősítőt javasolnál az Arcam helyett? Zenét is ezen hallgatok, főleg TIDAL hifi és master minőség. Hangfalak: Focal Cobalt 816.
A laptopnak nincs két HDMI-je, így nem tudom a képet közvetlenül a tv-be vinni.
A 4k tv-ből esetleg vissza lehet majd kapni az erősítőbe a HD hangot veszteség nélkül?
Köszönöm. -
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #184112 üzenetére
Nem persze. A front height, a hangdoboz elhelyezésére utal.
Az Atmos pedig egy hangdekódolási szabvány, ami magaslati csatornát is tartalmazhat. Mivel objektum alapú a rendszer, akár helyesen is kezelheti, hisz a lehetőségek között ott van…
Tehát ide nem feltétlenül ugyanazt a csatornát, (hangot) keveri a rendszer, mint a fejünk feletti elhelyezés esetén…
De ha valaki mélyebben benne van az Atmos lelkivilágába, az leírhatja mennyire van így, vagy nem…
Természetesen a fejünk feletti hangszóróval jóval másabb (jobb) az élmény… -
skippper
senior tag
válasz
BBéci #184110 üzenetére
A hanganyagokban nincs front height csatorna, csakis trükközéssel, mókolással kerülhet oda jel.
Ezt kifejtenéd, vagy van róla valami olvasnivalód? Én eddig meg voltam győződve, hogy egy tisztességes Blu-Ray lemezről lejátszott film TrueHD Dolby Atmosa minden csatornát kihasznál korrektül.
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
BBéci #184084 üzenetére
Hogy lenne koze az AVR-nek ahhoz, hogy nem tudja hardware-sen decode-olni a h265-ot? Azert akad, mert software-sen probalja meg ezt elvegezni. Ez 99.99% hogy software-s problema, kell hozza hivatalos driver mind intel es nvidia oldalon. Ha pedig biztosra akar menni akkor kodi-t hasznal.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #184071 üzenetére
Igen, abból lehet a legjobban profitálni, ha a szoba kezelve vanrukciókat angsugárzók jól megèpített konstrukciók, a szubokat már termèszetesen kell EQ- zni.
Ami a mondandóm másik lènyegi rèsze, hogy keressük meg a hangsugárzók ideális helyzetèt, ès utána mèressünk a rendszerrel, èrdemes centi helyett egy lèzeres távolságmèrőt beszerezni, nem nagy összeg, de jóval pontosabb mint a centizgetès, ès forgassuk be bátran azokat a frontokat jól forgatni. -
Gino20
őstag
válasz
BBéci #183982 üzenetére
pedig HDR-hez alap követelmény függetlenül attól, hogy Te mit gondolsz az egész HDR-ről. Amúgy szakik, műszerest mérést végző szakik esetén is az olvasatom alapján inkább javasolt egy jobb panellal szerelt (magasabb kategóriás) LG, mint azonos áron, vagyis túlárazottan egy Sony.
Kérdezném, hogy vajon mik azok a szempontok, de ez sokkal inkább az OLED topik témája. -
Gino20
őstag
válasz
BBéci #183980 üzenetére
Manapság ez maximum a sony és esetleg a pana lehet, de ott árban megjelenik azonos panel esetén egy x1.5, ami nagyon sok szóval azonos áron még a mondjuk a Sony-ból veszel egy "belépőt" 400-500 nit-el, gyengébb hardverrel, addig mondjuk LG-ből veszel egy C2-öt jobb panellal, 700-800 nit-el.
-
lenox
veterán
válasz
BBéci #183764 üzenetére
Az jelenik meg, amit beallitasz, a fenyviszonyoknak es izlesnek megfeleloen, tehat ha ugy allitod be, hogy neked zavaro, az user error. A jo HDR-nel a tipikus kozeparnyalatoknak hasonlo vilagossagunak kell lenniuk, mint az SDR esetben, csak a highlightoknak kell a beegett fos helyett valosagosabbnak lenniuk, illetve a sotetben kell tobb reszlet latszodjon.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #183657 üzenetére
Vászon nélkül teljesen jó volt nálam is a hang, ahogyan felkerült a vászon elé, hiába egyengettem a frekvenciamenetet, eltűnt a közép energiája, asszony torznak hallotta, neki ugye sokkal jobb a hallása.
Mindegy is, tegnap este kifeszítettem már az új vásznat, 1,5m-ről alig látni a struktúráját a vászonnak, este már vetítek, tulajdonképpen az új szerzeményem, egy Cseneles által ansi kontraszt tuningon átesett, erre a vászonra kalibrált Runco rs 900-as, még az 1100-as is megkapja ezt a tuningot, és vetítésileg egyelőre jó is vagyok ha szerzek egy prizmát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft