Hirdetés
- Mobil flották
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohannZimu
senior tag
Én is csatlakozom, segíteni szeretnék!
-
robim
tag
Én is szívesen segítek, ha lehet.
-
TCr
veterán
Szeretnék én is segíteni.
-
xtremetuning
addikt
Sanci bácsi, tudom milyen 'nem elfogadni' valamit büszkeségből.
Anno volt, hogy nem ettem 3 napig, és amikor az osztálytársaim, látván már hogy rosszul vagyok, az orrom alá toltak egy kakaós tekercset, hogy megeszem vagy kib@sznak az ablakon.
Nem ettem meg. Utólag visszagondolva feleslegesen játszottam a büszke idiótát. Ma már elfogadnám és nem esne csorba a büszkeségemen. Tedd ezt Te is. Különben sosem hallgathatod meg a cuccomat

-
mp54
senior tag
Sanci helyzetéről:
Nagyon örülök, hogy ez a dolog kikerült a fórumra! Én magam ezt nem mertem megtenni. Először áprilisban érdeklődtem privátban Sancinál a helyzetéről. Tegnap privátban visszautasította, hogy a következő havit kifizessem...
Szerintem most a legfontosabb teendőnk a folyamatos nyomás gyakorlás, hogy elfogadja a segítséget.
Utána a tőle kapott infó alapján eldönteni a segítség módját: ha most vezetékes net van, az lenne a legegyszerűbb, ha azt életbe tudná tartani. Nem tudjuk van-e elő bankszámlája, ha nincs, ki lehetne fizetni direktben a szolgáltatónak pld egy évet előre...De ez csak egy ötlet, látom másoknak van másmilyen is, szerencsére.Sancinak:
Légyszíves, ne nehezítsd meg a dolgunkat: sokat segítettél, most majd neked fognak! Nagyon igaza van Doriannak: a net elsősorban nem a PH-hoz kell, hanem az élethez, pld. munkát keresni!!!
Ami most veled történik, abból ne csinálj magadnak gondot, mert van bőven még más bajod is... -
Dorian
félisten
Sanci,
Fogd fel úgy, hogy rengeteg mindenkinek segítettél, hogy ne hülyeséget, rosszat vásároljon sok pénzért, ez meg most vissza jár.Azt gondolom nem a PH elérés itt a legfontosabb, hanem net nélkül munkát keresni biztos sokkal nehezebb dolog. Nekem is épp megszűnt a munkám, tudom nem túl felemelő érzés a létbiztonság elveszítése. (Szerencsére már több konkrét ajánlatom van)
[ Módosította: Tamoo ]
-
jones965
Modder
Én ritkán járok erre, és Sanci38-at sem ismerem, de az itt töltött munkásságát igen, így én is csatlakozom a támogatók táborához.
-
Ed Parker
nagyúr
Tök jó olvasni hogy mennyien segítenek

-
Ez megér 80 pénzt? Denon Dcd-710ae, fekete új. 65ért van 1500ae csak ezüst színben... ami nagy kár.
-
z123456789
addikt
válasz
xtremetuning
üzenetére
Jaja!Na gyerünk!

Most beszéltem barátnömmel, van egy elég minimál megoldás telenornál 3 hónap ingyen mobilnetre.Nem sok, de nem leszel elzárva a kiber-külvilágtól ha más megoldás nincs.Ha gondolod, lekérem a részleteket, aztán elküldöm mit kell tenned.
Semmi mókolás nincs benne nyugi
-
nebulo5
senior tag
Ha valaki, hát Sanci megérdemli a segítséget!
Csak most olvastam bele a fórumba, tegnap dél óta... Jó érzéssel tölt el ez a kibontakozó "összefogás"! Sanci! Kell az a számlaszám nekem is p.ü.-ben! (jobb ha elküldöd, mintsem "elkezdjem a fenyegetőzést" )
-
z123456789
addikt
Ez elég szomorú sztori (Sanci).

Bár még egy darab sincs meg a házimozi szettemböl (majd lesz
), attól még rendszeres olvasója vagyok a topicnak.Ès én is kaptam már nem egyszer önzetlen válszt a kérdéseimre Sancitól is. 
Kár lenne elveszteni a kapcsolatot.
Ha van bankszámlaszám én is tudok felajnánlani kisegítésként egy kisebb összeget.Fel a fejjel!
-
gorbep
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
Írtam PÜ-t Sancinak, ha megoldható a link egy működő nethez, akkor jövő héten elküldöm neki futárral, de ha a felszereléshez segítség kell, valaki közeli fórumtárs felajánlhatná a segítségét.... " és akkor Hálót adtunk, nem Halat"... és azt is csak "kölcsön"

Ha nem megoldható természetesen én is beszállok 1 havi nettel.....
-
Dorian
félisten
Természetesen én is beszállok.
-
axwel18
senior tag
Ismét egy kérdést szeretnék feltenni tudom hogy nem itt kellene mert a stereo erősítőknek van külön topik de itt elég sok jó tanácsot kaptam már. Egy Denon PMA425R stereo erősítőt szerintetek érdemes megvenni ? Elsősorban rock zenére kellene.

-
tomic
addikt
Külföldről is van egy támogatód! Ne gatyázz!

-
kene84
aktív tag
Ha Sanci mégis úgy döntene, hogy elfogadja a felajánlott segítséget akkor én is beszállnék.
Privátban is rengeteget segített és 1 alkalommal még el is jött hozzám a házimozit állítgatni.
Ez a legkevesebb. -
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
Köszönöm mindenkinek de lelkiismeretem ellen való (nem vagyok vallásos) segitséget elfogadok az rendben van, de csak olyat ami senkit se károsit meg vagy bárki költségvetését bármily formában anyagilag venné igénybe....
Inkább én lehetnék hálás... már csak a gesztusért is... de bemásolom ide hogy kerültem ebbe a helyzetbe: nem iszom, nem dohányzom, nem költekezek felelőtlenül; Denont mikor vettem 2011-ben még tele voltam álmokkal tervekkel ilyen téren mert anyagilag a következőképp álltam: 78 ezret kerestem a munkahelyen gondozók csoportvezetőjeként (nem nagyzás: ágazatvezető volt a papiron irva) 8 ált. létemre egy bentlakókat is foglalkoztató rehabilitációs intézetben és 27 ezer volt a nyugdijjellegű ellátás (szociális, később rehabilitációs járadék) melyet a tizendioptriás szememre itéltek meg így tellett internet kábeltévével és jutott 3500 ft mobil előfizetésre is, 2 együtt 10-et alig haladta meg... és jött 2012: májusban behivtak "önkéntes" vizsgálatra (annyira volt önkéntes mint a börtönviselés.. ) ott aztán közölték: új rendelet, szem nem játszik, makkegészséges vagyok.. még rá is kérdeztem pilóta legyek vagy mozdonyvezető? így ezt a 27-et 1 csapásra elvették. de még ekkor se aggódtam.. aug-ban mindenkit levettek 6 órára és megvonták a pótlékot így 60 ezerre csökkent a bér amit egykedvüen vettem tudommásul gondoltam meghuzom magam és kijövök eladogattam az értékeim ami a házimozit, vezetéket,stb, lejjebb vettem a mobilt és a netet is igy lett kb 8 öszesen de megvoltam és jött 2013 január: közölték: mindenki 4 órás és létminimum!! Na ez az a 32.. kerestem én munkát, néha fizu után elnézek ide-oda de a válasz ha meglátnak: sajnálják de nem lehet mert mi lesz ha baj lesz ők ezt nem vállalják be ( mellesleg munkavédelmi vizsgám is volt, sőt csömörön a központban talán meg is van valahol..de ebben nem reémnykedek a 3 szori átszervezés miatt sem) így jelenleg nincs élő mobilszámom sem.. -
cekkk
veterán
Akkor heten már meg is vagyunk ahogy látom, szerintem holnap megleszünk 12en.
Sanci kérlek fogadd el tőlünk ezt hálánk jeléül a sok segítségedért.

-
gyurczy
őstag
Én is!
-
Ed Parker
nagyúr
én is beszállok

-
cekkk
veterán
válasz
KisTücsök
üzenetére
Én támogatom, az ötletet és Sancit is. Ki ha nem ő megérdemli, hogy segítsünk neki amikor annyi mindenkin segített ő is önzetlenül.

(#43961) Sanci38
Ez rajtad múlik, másképpen nem tudok sajnos neked segíteni. Én szeretném ha elfogadnád. Ne mint valami könyöradományként fogd fel, hanem a virtuális barátaid segítségeként, mert én is segíteni akarok nem adakozni. -
cekkk
veterán
válasz
üzenetére
Mennyibe kerül a neted egy hónapban? Ha nem ilyen 8-10 ezer forint én feltudom neked ajánlani, hogy kisegítelek egy hónap net árával nagyon szívesen. Vagy akár ha összejövünk 12en esetleg többen akkor akár egy évre valóval is.
Ha gondolod, hétfőn én át utalom neked a pénzt és akkor lesz még egy hónap interneted.

-
törölt tag
válasz
gorbep
üzenetére
Köszi szépen.
El is fogadnám szívesen, használni is tudnám (pár routert beállitottam a környéken).. de sajna telefonom nincs jelenleg épp ezen ügy miat 8előfizetésem volt az jelenleg szünetel) És egy hét felmondási időm van, addig lesz net. Sajna abszolute nem tudok rááldozni ilyesmire.. 
Dorian: köszi! Én is rajta vagyok de te láttál élöben is és így el tudod képzelni hogy a jelenlegi időszakban nem nagy a kereslet 8 órás munkára képzettség nélküli egyénnek ekkora dipotriával " megáldva". -
robi-k
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Mivel régi az avr, 100% hogy az lesz a baja, hogy az elektrolit kondik kiszáradtak, és már messze nem tudják a rájuk feliratozott kapacitást (ez minden öreg készülék rákfenéje).
És ha a kondi jól felmelegszik (működő AVR-nél, főleg ebben a hőségben), akkor a helyzet még jobban súlyosbodik. Ilyenkor javasolt az elektrolit kondik cseréje. -
Integra
titán
válasz
robi-k
üzenetére
na, én belevágok lassan valamit ebbe a szaros avr-be, de komolyan...
most este bekapcsoltam és teljesen tiszta a hangja, van mély is, szól erőteljesen..
WTF?!
létezhet, hogy a meleg tesz be neki hangzásban? - most már valamennyit lehűlt a levegő, de nekem ez elég hülye magyarázatnak hangzik, de mi más a magyarázat rá?! kíváncsi vagyok holnap reggel mi lesz.... -
spiky03
veterán
Ugye jól gondolom, hogy ha elviszem a sub-omat haverhoz és rákötjük az erősítőjére majd elvégezzük a mikrofonos bemérést, akkor ezt újra meg kell majd imsételni ha eljövök és elhozom a sub-omat? Mert ugye akkor már sub nélkül használja átmenetileg a rendszerét.
Vagy hagyhatja úgy és majd ha jövő héten meglesz neki a saját sub-ja akkor csak rádugja azt?
De gondolom ez így nem működhet mert eltérő sub lesz rákötve nem olyan, mint az enyém.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Szintén remélem. Sokat segít mindenkinek.Megjött a két Kácsa HDMI (KCE-HH10, KCS-HH1). A 10 méterest próbálgattam. Nem tudom, mennyi idő múlva, meg mit kéne tapasztaljak, de néhány trailer (720p, 1080p, bár utóbbi nem tudom, számít-e, a proji csak 720p-s) meg filmrészlet után nem tapasztaltam semmi akadást, vagy zavaró jelenséget. Sőt, talán még a kép is szebb egy kicsit az előző felálláshoz képest (HDMI-DVI, 2000 Ft-os...), pedig itt is az egyik oldalon HDMI-miniHDMI átalakító van, a másikon meg HDMI-DVI.

-
Integra
titán
válasz
robi-k
üzenetére
várj, a 255 a sekon-nál van szervízben garis javításon a végfok miatt.
a nagyon régi meg egy avr18rds.... most erről beszélek
ez már vagy 15 éves..
ha kész a 255, akkor bírja ki karácsonyig, aztán jön egy 700-as anthem - ettől azért már tökéletes minőséget és megbízhatóságot várok el, meg semmi ilyet, hogy meleg van és megfő, mikor rohadtul van helye szellőzni.. -
gorbep
senior tag
Nem lát valaki direktbe rá Sancira? Ha igen felajánlok egy 24dBi-s wifi linket határozatlan időre kölcsönbe.....
(1Km-ig áthidal üzembiztosan,ha van rálátás....)Annyi műszaki zseni van itt, nehogy már ne tudjuk megoldani ...

-
robi-k
őstag
válasz
Integra
üzenetére
A kis Harman-nak vacak a hűtése - a bordákat popszegeccsel! erősítették rá az alap alumínium lemezre....
Ennek okán könnyen túlmelegszik, ami előbb-utóbb a tranzisztorok halálához vezet. -
törölt tag
válasz
Habsteve
üzenetére
Igen, az ARC-be, és ha ahazsnálni akarod, akkor azt mindenhol engedélyezni kell.
Ma dől el hogy lehet e még netem és meddig Ha nem lehet tovább akkor Minden jót és sok zne és filmmel megáldott boldog órát a továbbiakban minden forumozónak, és a törzsfórumozóknak pdig kitartás és erőt kivánok tudásuk feljesztéséhez és sok szép és boldog zene és filmhallgatást!! -
Integra
titán
most már tuti, hogy a másik avr is behalt, kicseréltem minden kábelt, forrásokat cseréltem és mindegy mit és hogyan csinálok, ugyanúgy serceg az egész.. valami itt is a végfokkal lehet

a sekon-ban meg nem nagyon bízom, hogy jövő héten tényleg kész az avr javítás...
lapos tévék hangja egy fertő
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
pendrivra nyomasd ki papi, viszem a gépem!

-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ezt is lehet, hogy be kellene iktatni: Audiophile Linux

-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Most megy nálam élesben az inverteres klíma vs. hifi teszt
Bár nálam a klíma külön kismegszakítón van. -
Habsteve
tag
Sziasztok!
Adott egy TV Pana 42g30, házimozi onkyo avx-390, xbox360 és lejátszónak laptop asus x52f. Hogyan lehetne a legegyszerűbben és legjobban ezeket összekötni hogy élvezni tudjam a házimozizást és xboxozást? Illetve milyen kábelek szükségesek?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
rigo88
aktív tag
üdv
melyik az a yamaha erősítő ami hasonló kategória* mint az rx-v765 de van rajta lan is?
ESETLEG rs232 port még..köszi
rhasználtpiaci árban is (kb 60-65e) és "tudásban" is (min. 3-4 hdmi in, hdmi out + dekóderek, 7.2 A+B stb..)
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Attól ( 0,1 pF ) biztos nagyobb értékű volt. Évekig használtam, tökéletesen megoldotta a zavarszűrést. Igaz, hogy azokban még trafós tápegység volt, lehet a klíma kapcsolóüzemű tápjával nem tud mit kezdeni. Háztartási, bontatlan készüléken is láttam már ilyen megoldást. Talán elektromos sütő?
-
Dorian
félisten
válasz
DjKoxi
üzenetére
A Hivox tápkábelemben (ill. villásdugóban) is van ilyen, majd szétszedem. Ha jó emlékszem, 0,1pF értékű. Ennek ellenére a telefondokkoló zavarát az se szűrte meg, de egy próbát megér.
Viszont olyan csinálja, aki ért hozzá, fázist és nullát összekötni okozhat meglepetéseket
-
DjKoxi
senior tag
válasz
ProdyG
üzenetére
Egy kondit kell tenni a klíma tápkábelére a fázis és a nulla közé. Kb a 90-es évek közepén mikor a discoban kapcsolgattam a fényeket ( volt amelyikben 2 db 1000W-os ceruzahalogén világított ) nekem is pukkantak a hangfalak. Sajnos nem emlékszem az értékére, de teljesen megszüntette a koppanást. Villamosmérnök javasolta, tudta mit beszél. Minden fénybe szereltem egyet, filléres tétel volt már akkor is.
Talán az itteni mérnökök tudnak típust javasolni. -
Dorian
félisten
válasz
ProdyG
üzenetére
Nálad nem a hálózati csatlakozó rossz minőségű -vagy legalábbis ezt nem az okozza- hanem a légkondi táplál vissza a hálózatba zavart. Esetleg egy próbát tehetsz: a légkondi tápkábelének mindkét végére (teljesen a végeire) vastekercset teszel, amin szorosan áthurkolod a tápkábelt (mint a tévéknél). Azt gondolom, hogy sajnos gagyi a klíma.
Az erősítőhöz egy jobb tápkábel pedig lehet, hogy ezen nem segít -vagy minimálisan- de ettől függetlenül egyéb hangjellemzőkön javít.
-
válasz
z123456789
üzenetére
Sikerült meghallgatni a dobozokat?

-
Integra
titán
asszem kezd beszarni a régi avr is, serceg a hang és "dobozos", üres, kong, nincsen benne telítettség, se mély hang... éjjel mikor kikapcsoltam még teljesen jól ment

ez mitől lehet?
a tv hangját felvettem hogy meghallgassam, az adással van a gond, de az szól normálisan.. -
válasz
ProdyG
üzenetére
"meg így megkérdőjelezem a minőségi tápkábel szükségességét. ha a hálózati csatklakozó a falban nem elég minőségi, akkor van értelme jobb tápkábelnek?"
A tapasztalat azt mutatja, hogy igen is számít a tápkábel, még ha jóval gyengébb is a fali aljzat.
Aki megteheti ezért csinál(tat) külön "tápösvényt", egy külön fázist csak az audio-video cuccoknak a falba + jobb minőségű fali aljzatok.Lehet egy zavarszűrős "Hi-Fi" elosztót kellene először beszerezned, amiben alapból jó a tápkábel, vagy az is cserélhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition konzol.
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung C27JG50QQU Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem "károsítasz" meg senkit. Egy havit én is állok.