Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz bajnokpityu #42597 üzenetére
ezt kb 20 perc alatt megtudod, ha felteszed
en botfulu vagyok es nem erzek kulonbsegetE30 (oo=[][]=oo)
-
bajnokpityu
félisten
Hülye vagyok en, h linuxokat telepitek, hátha jobb a hang?
-
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #42594 üzenetére
Köszönöm!
Akkor még alszom rá, hátha megálmodom.Lenne még egy kérdésem így hirtelen: ha csak számítógépre lesz kötve, milyen kábellel érdemes összekötni a két eszközt? Ebben az esetben is jó a 3,5 mm jack és 2xRCA Y kábel? (a jelenlegivel ilyennel van összekötve)
-
Dorian
félisten
válasz Oldfighter #42592 üzenetére
Én is megfordítanám. Egyrészt így aki bejön az ajtón, jó eséllyel felrúgja a frontot, hátsókat meg lehet az oldalfalra is tenni. Jobb is, ha távolabb vannak az ülő pozíciótól, mint ezen az ábrán.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Oldfighter
senior tag
Fordítsd meg a hm-es részt. Mivel a fronthangfalaké általában a főbb szerep, így azoknál rendkívül fontos, hogy bizonyos távolságra tőlük falak/ felületek legyenek, szükségesnek tartott hangvisszaverődések miatt. Nem tudom, hogy a kép jobb felső sarkán az egy ablak e, de gondolom sok vizet az nem fog zavarni, ha a bal oldali front elé kerül.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
kissdani
senior tag
Most sajnos egy 0.5-ös kábel köti össze a sorrundokat ezt azért érdemes lecserélni egy 1.5-ösre vagy nem hozna változást?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Eddie141
senior tag
válasz bajnokpityu #42585 üzenetére
Milyet érdemes szerinted akkor venni? Egy Pioneer erősítő hajt két JBL MK1000-est. Ezek közé te milyet vennél?
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz bajnokpityu #42583 üzenetére
Ettől a választól féltem! Ugyan ilyen csak 2.5-ösbe jobb választás lenne? Vagy esetleg ez?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
Ezt a kábelt érdemes megvenni a sorrundoknak? A frontoknak komolyabbat tervezek!
-
nuke7
veterán
válasz Oldfighter #42575 üzenetére
https://youtube.com/user/nuke7
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #42578 üzenetére
Osztom a véleményedet.
Az is jelentősen befolyásolja a hangzást, ha az egyik oldalfalon lévő ajtót kinyitom, becsukom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Oldfighter #42575 üzenetére
Ugyanakkor ez nem olyan óriási probléma.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #42570 üzenetére
Mondjuk ez is igaz.
-
MPeter87
őstag
Szerintetek Mission M31i és M3c2 hangfalak mellé egy Denon 1911 vagy egy Pioneer VSX-1018AH lenne jobb választás?
-
zozy84
senior tag
Kaposváron lakok de itt nincs egy rendes (semmilyen sincsen) hifi bolt vagy bemutató terem ahol meg tudnék hallgatni pár erősítőt és hangfal típust. Tudnátok segíteni, hogy hol lenne erre legközelebb esélyem?
-
Rebell
senior tag
AtHoS és Patice köszi a válaszokat. Ha úgy volna, ahogy Patice írta egy ilyen kütyü elég lenne?
(tegnap este még rongyosra olvastam a netet, és mint az eladó is írta a 807 es HDMI panelja javítva lett. (de nem cserélve?) Elég drága mulatság lenne, ha ismét bekrepálna a HDMI-mert onnantól kezdve az erősítő meg sem mukkan.
Esetleg még 1 tanács tőletek?.85lenne 1 609-es Onkyo,. Szerintetek?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Patice #42562 üzenetére
"Ha asszonynak akarod megszólaltatni a netrádiót, akkor szükséged lesz egy második erősítőre, vagy aktív hangfalakra a konyhában."
Miért kellene aktív hangfal?
A 807-es könyvéből nekem nagyon úgy tűnik, hogy normál stereo hangfalpárt, amit a surround back helyére lehet kötni alapból lehet használni Zone 2-nek (116.oldal Connect your Zone 2 speakers to the AV receiver’s SURR BACK/ZONE 2 L/R speaker terminals. With this setup, the Zone 2 volume is controlled by the
AV receiver) és forrásként választható hozzá az erősítőbe épített NET forrás (120.oldal), aminek egyik funkciójában elérhetőek a vRadio "csatornái". Mivel ezeket wma és mp3 formátumban stream-elik, így analóg forrásként lehet kezelni.
Ráadásul Multiroom Control Kits segítségével a távoli (zone2) helyről is lehet távirányítóval vezérelni (122.oldal) az erősítőt.read-only mode on the forum
-
MasterMark
titán
válasz masteryoda #42563 üzenetére
A "hifi"-nek milyen bemenetei vannak? A TV-nek milyen kimenetei? A TV általában a saját tunere hangját az egyik scart csatlakozón kiadja. Ahhoz kell majd egy kimenetes scart-RCA átalakító.
A hifi hangfal kábeleinek csatlakozója, hogy jön ide egyáltalán?
Switch Tax
-
masteryoda
tag
sziasztok!
elore is bocsi ha lama kerdeseim vannak, de gondoltam ebben a topicban esetleg tudtok segiteni...
van egy 5eves Orion TVm (klasszikus, nem lapos). illetve van egy regi Aiwa HiFim.
amit szeretnék: a HiFit valahogy osszekombinalni a TVvel, s a hangfalait szeretnem hasznalni, amikor TV-zek.Lattam mar ilyen megoldast, de oszinten szolva nem ertek hozza. Milyen eszkozok szuksegesek hozza? A TV hatuljan ket AV (sarga, piros, feher) es egy SCART csatlakozo van csak, a HiFi hangfalainak a kabele a regi fajta...
Tudnatok segiteni?
- Yoda - "May the Force be with you..."
-
Patice
nagyúr
válasz Rebell #42560 üzenetére
Szerintem azt, hogy csak továbbítja egy forrás jelét a kimenetén, azaz ha éppen mondjuk blu-ray lejátszóról nézel filmet és a PC-ről menne a netrádió, akkor annak a jelét az erősítő továbbítja a Zone2, 3 kimenetére.
Az, hogy csak analóg lehet ez a forrás, csak annyit jelent, hogy nem rendelhetsz ehhez a két kimenethez digitális forrást.
Ha asszonynak akarod megszólaltatni a netrádiót, akkor szükséged lesz egy második erősítőre, vagy aktív hangfalakra a konyhában.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
Én a szoba ajtó felöli részén raknám le a számítógép asztalt + széket. De úgy hogy egy nagy falap hátuljú TV tartó lenne a térelválasztó. (Mondjuk valami hasonló TV állvány, amit normál esetben egy falhoz kell rögzíteni, de az én ajánlásom esetén rögzíthető akár a PC-s asztalhoz is a megfelelő stabilitás érdekében.)
A PC nézne az ajtó felé, a nagy falap másik oldalán a TV és köré rendezve a házimozi,így nem kell annyira széthúzni hosszában a hangfalakat + a frontok mögött lesz elég sok tér, ami akusztikai szempontból nem lenne túl rossz.
Ezzel az elrendezéssel a szimmetria is meglenne a mozihangfalaknál és a géptől sem kell távolra elvezetni a jelet az AVR-ig.
A házimozi térrész közepére meg mehet a kanapéd.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #42557 üzenetére
Elgondolkodtam a diy dac-on, de én még sehol nem láttam HDMI bemenetes DSD diy DAC kapcsolási rajzot...
-
bajnokpityu
félisten
azt javaslom,hallgasd is meg őket, sztem magáért beszél a dolog. mivel én nap,mint nap hallgatok DSDt, hidd el tudom,miről beszélek. tehát 24/192 nem jobb,sőt egyértelműen rosszabb olcsó cuccokon. drágán meg egál.
robi-k:akkor félreérthetően irtam. PCM alapú diy dac tud nagyon jó lenni. ott pl nekem nem hiányzik a DSD,de amig pl a mytek br 390 rugóért 10ps órát szerel, addig jóval analógosabb a DSDn átzavart hang.
DSD alapú usb bemenetű diy dac pl az amanero. nem túl drága az alapkiépítés, de kell hozzá majd sok jó táp, meg óra. HDMI revicereknek még nem köszöntött be a kora. sztem nem is fog sosem. HDMIN sajnos átküldöd a képet is a hang mellett, a recivernek meg ki kell váglogatnia az adatot. Ez lesz sztem a szűk keresztmetszet. Persze,ha egy gyártó ráállna, akkor fordulna, de ilyen recivert egyelőre elképzelhetetlennek tartom, hogy piacon meg lehessen venni mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #42553 üzenetére
azért jobb lenne dsd-pcm konverzio nélkül
dxdben masterelnek jobb esetben, ami még mindig közelebb van a dsd-hez.
elméletben egyébként nem lenne difi,csakhát a jitter közbeszól. miután dac gyártók kiugrási lehetőségnek látják (és olcsóbban lehet jobb hangot gyártani), ezért remélem nem tűnik el.egy gyenge, v közepes dacon,mint a mytekem, ezerszer inkább dsd,mint hq pcm. amig sajnálnak normális órákat, tápokat berakni a dacokba milla alatt, addig bizony behozhatatlan az előnye a DSDnek.
diy dac más téma,ott magadnak nem sajnálod a jó tápokat, órát.
-
-
Peak
addikt
tekintettel arra, hogy a mastering PCMben történik, utána alakitják át DSDbe, majd aztán lejátszásnálo ismét PCM lesz, olyan szépen tele lesz konverziós zajjal mint a picsa.
teljesen felesleges és "halott" technológia. pont ugyan úgy el fog tűnni a gyakorlatból, mint az ATRAC a minidisc-kel, vagy a többi próbálkozás. egyszerűen a 24bit/192kHz nagyságrendekkel jobb, masterre is, consumernek is.
DSD 10kHz fölött már szarabb hangminőségre és kódolásra, mint a CD 16bites 44kHzes jele, mig a PCM lineárisan 48-96kHz frekiig egységes jelzajviszonyt produkál.félreértés ne essék, én is szivesen hallgatom a sacd isot, kuriózum, ad egy hangulatot, szoktam vele játszani, keresztkódolni, mókázni, de 1000x inkább a highres PCM anyag, mint az.
az idő úgy is engem fog igazolni.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #42551 üzenetére
A DSD-t maga a BD lejátszó kódolja át PCM-be, és adja ki HDMI-n a Denon 2310-re. A PCM->analóg dekódolást már a Denon végzi.
Peak: mivel a lejátszó támogatja mind a DVD-Audio, mind az SACD lejátszást, kipróbáltam mind2. A szubjektív benyomásom az, hogy az SACD jobb, mint az DVD-Audio.
BBéci:megoldható, pl. hétfőn felviszem magammal Pestre a munkahelyemre, csak azt kell kitalálnunk, hogyan kerül hozzád?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Amikor a 24bites dac chip 120-128dba-t tud, sőt, a sabre32 sem többet,akkor mi értelme a 20 vs 24bit miatt dönteni? És ez még csak elmélet, a gyakorlat elég komoly előnyt mutat a DSD oldalán.
robi-k: Linnnek van HDMIs DSD képes készüléke egyébként. Vagy a Lumin. Nem filléres cucc,de tudása se.
Mi álítja Nálad elő a DSD fileből az analóg jelet?[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz robi-k #42548 üzenetére
Szerintem hibátlan a lejátszód LPCM kimenete az erősítő felé. Nem is igazán értem miért akarsz mást.
A DSD64 amúgy is gyengébb, mint a DVD Audio dinamikában. 20 bit vs 24 bit... 120 dB vs 144 dB.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #42537 üzenetére
Most, hogy "rákattantam" az SACD.ISO hallgatásra, már kevésnek érzem a Denon-2310 házimozi erősítőmet, az sajnos nem támogatja a DSD dekódolást (ezért a BDP-450 PCM-ben adja ki), megpróbáltam szétnézni, hogy létezike olyan HDMI be- és kimenettel rendelkező dekódert próbáltam keresni, ami többek között tudná a DSD dekódolását. De mint látom, ez emberi áron gyakorlatilag nem reális. Esetleg vannak ötleteitek erre?
-
tjojo
tag
válasz muzsikpeti #42544 üzenetére
Értelek. Gratulálok a 95-öshöz!
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz bajnokpityu #42541 üzenetére
Én a 95- ös mellett tettem le a voksom! De ha valaki tényleg olcsón akar egy igazi audiofil bluray-t akkor szóljon!
-
tjojo
tag
válasz muzsikpeti #42540 üzenetére
"Mi folyik itt Gyöngyösön?!"
105 lett végül a 103-ból? És nem jó, vagy mi a szösz? Mesélj!
-
bajnokpityu
félisten
válasz muzsikpeti #42540 üzenetére
Azt sztem tartsd meg
-
muzsikpeti
aktív tag
Nem érdekel valakit egy oppo 105, magyarországi vásárlás? Többit priviben
-
Rebell
senior tag
Sziasztok!
mivel szemezgetek még mindig a használt erősítők terén, az fentebb linkelt Onkyo 807 es jó vételnek számít?
ill. még 1 807es-hez kapcsolódó kérdés: Zone 2 funkció pontosan , hogyan működik? arra gondolok, hogy van-e lehetőség arra, hogy a szobában pl filmezek, a konyhában pedig Asszonynak szóljon a _Netradio? )amit találtam enetn, hogy Zone2 ill. Zone 3 csak analog) (ez pontosabban, mit jelent?)
köszi
üdv.
Rebell -
Oldfighter
senior tag
Hosszában. Általánosan visszaköszönő "probléma". Jobb így kihasználni a teret, mintsem keresztben, ahol rögtön meg van "fojtva" a háttérhangzás (is). Számítógépasztalt, kanapét az oldalfalakra is elhelyezheted ( nálam így van) és/vagy egy két fotelt, széket szerzel mozizáshoz, amiket berakhatsz akár a szoba közepére is átmenetileg.
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #42535 üzenetére
dsd ma még jóval föntebbi árkategóriájú dacok jellemzője. pedig pont a budget, és középkategóriában hozná a legtöbbet.
most látom,h ez egy moziproci. várj még 8-10évet,és ebben a kategóriában is lesz DSD. értem én,h emo jó ár/érték arányú cucc, de azért ennyire nem lesznek jószívűek.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
osszerektam az onkyo 606-ot a kef q55-tel
ucsorogtem elotte, tudtam, hogy olyan sok nem varhato tole, de azert tobbre szamitottam
aztan leptem 3 lepest hatra es megjott az a plusz, amit az rx-v450 utan vartamE30 (oo=[][]=oo)
-
robi-k
őstag
Felmerült egy kérdés: az Emotiva UMC-200 tudja-e dekódolni a DSD-t, és támogatja-e az MLP-t?
Sajnos erről nincs infó az Emotiva hónlapján.
-
sgery
őstag
A szoba 20m2.
Akkor ha jól értem, ez lenne az eredmény:
1. A felsorolt erősítőkből 1db + a heco hangfalszett
2. A 2. link + 2db 500-as heco, árban így már akkor az 1/3. szinten tartunk
3. 1. link, ott legalább van kábel és full rendszerKimi02
Helyileg hol nézhető meg?
Az árról is beszélni kell még, picit több mint amit rászánnékFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
törölt tag
Hangfalat ott biztositanak , de hatalmas előny,hogy nagyjából be is tudod határolni, mire számithatsz.
Milyen hibalehetőségre gondolsz? Ha nem egy családból vezsed a hangfalakat, az a hibalehetősé, ha igy veszed, kapsz egy zenei qualitásokkal megáldott jó hangfalat. viszont neked mélynyom is kell ahogy veszem irásodból, ezért add fel a szin-ragaszkodást és az a Heco sztem jó lesz, döng is. Hogy lesz-e,van-e ilyen jó szett csak türelemmel kell várni. Ha a döngést szereted, a nagy Jamo-kat onkyoval ajánlhatom de azok hanminőségenekem és sokunknak nem jön be.
Elégedettt lehetsz ha nem házimozit veszel hanem sztereót, megfelelő méretű hangfalakkal. A Logitech-el lehet kapsz hangerőt, de dinamikát (magas-mély hangkülönbség viszaadása),térábrázolást már nem. És egy jó rensdszer halkan is jól szól, nem fog nagy hangerőn üvölteni hanem érthető marad (még ha a saját szavad nem is érted. ).
Mekkora szobába lesz? Sztereó a kissebben jó alternativa lehet.#14525, , a 2-es sokkal jobb hangminóséget produkál de kell mellé egy álló (pl Heco vitas 500 v. 700) is sztem. A 2-el se lősz mellé, a régi quadralok kiválóak.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz #09634560 #42517 üzenetére
Köszönöm szépen!
Erősítőből fekete kellene, ezért a listából a Harman Kardon AVR 355 vagy a Denon Avr 1911 jöhet szóba.
Pontosan nem tudom, hogy tudnám kipróbálni, vigyek hangfalat hozzá? meg más szobában is más a hangja.
Milyen lényeges eltérés lehet közöttük?A heco szett is tetszik, ha sötét színben van. Az összeválogatás annyira nem tetszik, sok idő, sok helyszín és sok hibalehetőség Esetleg van még más ilyen jó szett?
Két dolgon vacillálok amúgy. Vagy nem szánok rá sokat, veszek egy használt logitech z5500-as szettet (az viszonylag erős hogy bezengje a szobát, de hát a minőség..)
Ha visszajöttetek a leesett székről ezek hallatán... A másik pedig, hogy ráköltök most egy összeget (mert ugye a logi az kemény 40e), csak az a kérdés, hogy ha pl. a fenti dolgokat veszem, elégedett leszek-e? Nem vagyok azért nagy igényű, Beethovent csak fejhallgatón hallgatok néhaFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
kimi02
őstag
Szerintetek érdemes lecserélni a Gotham hangfalkábelt Sinus Live L3.0-ra ?
-
Gaben360
senior tag
Sajnos meg kellett váljak a subomtól,és elég gázul szól a rendszer nélküle.
Most hogy kikerült így érdemes egy újabb mikrofonos mérést eszközölni?
Mert finoman fogalmazva gáz ahogy szól,legyen az film vagy zene.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Dorian
félisten
válasz #09634560 #42517 üzenetére
Sanci, isten vagy, ez a Heco 5.1 szett nagyon jó vétel 100-ért!
Így marad több az erősítőre, vagy több pénz a zsebben. Mondjuk 100ezres erőlködő így sem fér bele (de nem is kívánja meg a hangfalszett !), mert egy alap kábelezés is bele kerül vagy 15 ezerbe.
Trance + filmre én leginkább valami Onkyo-t vennék.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha 200 mehet akkor erőstőnek ez vgy kicsit jobb mozira ez (sztem 100-ért brutál jó vétel), és ez. ezeket természetesen hallgatás előzze meg mert mind3 teljesen más hangzásvilág! hangfalban látom hogy az avx.hu-n az első 2 oldalon levő hirdetésekből ki lehet válogatni Dali concept polcsugárzókból egy szettet és elég sürün nézegetve össze lehet vadászni álló Dali C6-ot ami viszont teljesen jó és eismert hangfaltipus.Vagy trance-re jó ez a szett de KEF is képbe kerülhet.
Sarkan: Lektort!!! Ne engedj belőle
Pro Koryak többieket kiegésziteném : Marantz zenei de ütősebb hangzással bir a denontól, Yamaha Onkyós hangzásvilágtól kevesebb ütős de a részletezés csak a nagyok erőssége, Pioneer: Onkyo-denon közötti, nem húz más irányba mint a H/k,nem ken anyira el, részletezée elfogadható, de mozis karaktere ellenére a csúcs HM erősitői rendre elnyerik zenén a "Legjobb sztereó előadásmód" díjakat.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Pro Koryak #42511 üzenetére
általában minden brand, és akár branden beül a modellek is külömböző hangzásvilággal rendelkeznek.
az onkyo klasszikusan hangsúlyos mélytartományával igazán effektdús élményt nyújt.
a h/k visszafogottabb ehhez képest, a közép és magas több hangsúlyt kap, de ugyan kiváló mozizni is, illetve pl. rockzenéhez ideális.
a denon hangzását tekintve inkább semlegesebb, kissé magasbahúzó, "csilingelő" ( páran használták már itt ezt a kifejezést, nekem nagyon tetszik ), ez zenénél talán egy pici előnyt nyújt.és mivel mindenkinek a fülében a hallásért felelős csillók más és más frekvencián vannak kihalva, megsérülve, mindenki másképp is hallja ezeket a külömbségeket, ezért alakul ki mindenkinél más élmény a tipusokra nézve.
tehát... TE MAGAD vagy a legjobb tesztalany, elmenni, meghallgatni az eszközöket, melyik is tetszik neked a legjobban, melyik illik a hangzásvilágodba.
-
Oldfighter
senior tag
válasz Pro Koryak #42511 üzenetére
Az Onkyo ( Harman Kardon is ) elégé karakteres, "kemény" hangzással bír. Nem arról van szó, hogy nem alkalmas rajta zenét hallgatni, de általában a hm és Hifi körökben a zenei ízlés elégé szerteágazó és legtöbb esetben részletezőbb képességgel bíró márkát hivatott igényelni.
-
Pro Koryak
addikt
hali,
az miért van, ha hirdetnek eladó onkyo hm erősítőt a hozzászólásokban rendre megjelenik, h mozira jó választás??? (más márkájú erősítőnél valahogy nincs ilyen hozzászólás, esetleg elvétve)
sztereóra nem igazán???
ennyire csak mozira vannak kihegyezve???
pl egy tx-nr806, 875, 876 nr 807, nr 809, nr1009 milyen lehet egy hasonló kaliberű sony, yamaha, denon ... stb-hez képest?
kösz
-
sarkan
aktív tag
Denon 2113 erősítőm van, KEF Q3-Q1 hangfalakkal.
A KEF-ek már megértek a cserére, DALI-t ajánlottak helyette. Szerintetek -gondolva a jövőre is- Zensor 7-es 5.0-ás szettet vagy a Lektor 6-os szettet vegyem. Nappalim 30 nm-es[ Módosította: Tamoo ]
-
Rebell
senior tag
válasz Oldfighter #42504 üzenetére
+1 " Érdemes lenne rászánod egy napot arra, hogy beülj egy meghallgatásra valamelyik online bolt bemutatótermébe"
sgery : esetleg Pólus center Media Markt, ott van 1 kis terem összerakva különböző szettekkel, ill. a kinti részlegben is van 1 eladó, Denon-os emberke, nagyon segitőkész, hallgatózhatsz is / bármelyik hangfalszettet beköti neked. Vihetsz magaddal cd-t, de van neki saját jó kis válogatása is. Ha már itt látod, milyen cuccok /árkategóriák vannak, akkor használtan is rákereshetsz esetleg a szimpatikus termékre.
-
Oldfighter
senior tag
Érdemes lenne rászánod egy napot arra, hogy beülj egy meghallgatásra valamelyik online bolt bemutatótermébe. ( Netdepo, streamaudio...) Ha az adatlapodat jól látom, akkor Budapesti vagy, ez akadályt nem jelenthet. Így lenne némi rálátásod...upsz...ráhallásod arra, hogy különböző márkák készülékeit meghallgasd, elemezd, hogy melyiknek a hangzásvilága jön be neked. A trance szerintem különösebb igényt nem támaszt, tekintve, hogy nem hangszeres műfajról van szó. Azonban nem mindegy, hogy az erősítő mennyire mossa az eredeti felvételt. Az a helyzet, hogy ez az iparág elégé összetett és ezt elmagyarázni rövid idő alatt nem lehet, főleg úgy nem, hogy egyből rálátásod legyen az egészre. Általában elég komoly "kutatómunka" kell ahhoz, hogy nagy megelégedésre egy jó kis rendszert állítson össze az ember. Sok olvasás ( szakfórumok/oldalak), meghallgatások ( bemutatótermek, kiállítások stb) szükségesek hozzá.
-
Dorian
félisten
Itt a hardverapróban, avx és avforum apróhirdetéseiben érdemes nézelődni. Ha van időm én, meg a többi topiktárs is segítünk, honoráriumot felejtsd el, nem erről szól. Addig is a fenti hirdetések közt te is tudsz nézelődni, ha ide belinkeled amit kinéztél véleményezni fogjuk. Mivel alacsony a keret, ezért sokat nem fogsz tudni válogatni, inkább árak alapján: kb. 50ezret fordíts erősítőre, 40-et sub-ra, 90 körül 5.0-ra és a maradék a kábelezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest