- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz Andrewhouse #35899 üzenetére
Pedig pont egy pár álló hangfallal és megfelelő impedanciával és érzékenységgel ez pont kivitelezhető lenne.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Andrewhouse #35895 üzenetére
Milyenre gondolsz? 4Ohm-os könnyen hajtható dobozok fekszenek neki. De ez nem kifejezetten "buli" erősítő.
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok!
Adott egy: 2X 15W-os TA2024C Class-D IC Tripath szerelt mini erősítőm!
Az lenne a kérdésem hogy milyen hangfalt érdemes rá kötni? (már mint teljesítményben)
Nem igazán mélyültem még el ebben, és nem is nagyon értek hozzá..igazából egy nyárra kellene telekre kis bulikra semmi komoly!
Esetleges választ előre is köszönöm!
Üdv. AndreW
-
D®. GeNy@
aktív tag
Az alaplapon "Realtek® ALC898" -as chip van, a drivere fel van telepítve, de semmilyen beállítást nem láttam csatornaszám állíthatóságra a saját kezelőfelületén...
Egyedül a Win7 saját vezérlőpultján belüli hangbeállításokban találtam egyáltalán csatornaállítást, de az is csak 2 csatornára szól 16-24 bit és 48.000-192.000Hz közötti állítással optikán belül. Analógon látom a csatornaszám állításokat, csak S/PDIF-et használva nem.Vmit én csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
BBéci
legenda
Hú, ez valami rettenetesen elkefélt ötlet. Nem is ragozom tovább.
Lemezjátszó előerősítőre van szükséged. A Pro-Ject kínálatában biztosan megtalálod a Neked megfelelőt. [link]
(#35889) D®. GeNy@
A PC beállításait kell megváltoztatnod. A lejátszó programban és a hangkártya driverében egyaránt engedélyezni kell az 5.1 S/PDIF kimenetet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
skoos
őstag
Most látom, hogy van egy 1/4-es jack csati a fronton. Ez a bemérőmikrofon aljzata is. Az RCA-ból csináljak 1/4es jacket és azt mondod jó lesz? Mondjuk nem szeretem az előlapba konstans bedugott dolgokat, de ha ezzel jó hangzást tudok kicsalni (és nem javaslod az előerősítőt) akkor ennyi látványbeli veszteséget még leírok
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, h. jó helyre írok e...ha nem, nézzétek el nekem!
Egy kis problémába ütköztem a napokban egy PC és egy meglévő "Házimozirendszer" csatlakoztathatóságát illetően.
A PC-n van optikai be -és kimenet, a házimozirendszeren pedig optikai bemenet található. Egy optikai kábellel össze is kötöttem őket, majd mikor bekapcsoltam mind2 egységet, a házimozirendszer kiírta, h. optikai bemenet aktív, viszont a PC-n csak 2 csatornás kimenetek közül választhattam a hangkártya kezelőfelületén. Egyedül a bitrátát lehet állítani, de a csatornák számát nem. A kérdésem a következő lenne:
Hogyan tudom megszólaltatni az összes hangszórót S/PDIF-en keresztül PC-re kötve?
(A Frontok szólnak, de se a center, se a mély, se a hátsók sajnos meg sem mukkannak)[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
-
skoos
őstag
Milyen előerősítőt ajánlatátok egy lemezjátszóhoz a HK360 elé?
-
Pepszi
tag
válasz Vikthor #35881 üzenetére
Szerintem kellene pontos TV típus, akkor a hozzáértők talán többet tudnának.
Nálam (LGLM671) el lehet nevezni külön a bemeneteket (PC / AVR /STB / ...) és azt hiszem attól is függ, miket tudok állítgatni.
A firmware-ben pl van olyan bug, hogy USB-ről lejátszva lehet audio sávot váltani, de DLNA-n keresztül inaktív az a menüpont. -
-
TVMaci
tag
válasz Oldfighter #35873 üzenetére
Maga a 4.75m is keskenynek minősül ebben az esetben?
-
TVMaci
tag
válasz Oldfighter #35873 üzenetére
Sajnos az ablak alatt a gázkonvektor van.
-
TVMaci
tag
Csináltam egy hihetetlenül "profi" rajzot a nappaliról, illetve a hangfalak leendő helyeiről.
A kérdésem csak annyi, hogy mennyire baj az, hogy a hosszú falon tudok csak letelepedni, és nem téglalap alakban a rövid falon? (Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a legideálisabb hangzást téglalap formában érhetjük el.)
Mint látható a rövid falon egy ajtó van, a másikon az ablak.
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
válasz Deadzone41 #35869 üzenetére
Itt nyilván a nem falon történő elhelyezésre gondoltam.
-
Oldfighter
senior tag
válasz Stafni #35862 üzenetére
Érdemes az egész helyiséget kihasználni. Az eszközök nagy része úgyis a front oldalra kerül ( tv, erősítő, lejátszó, front,- illetve center sugárzó(k) ). A surround hangsugárzók mehetnek hátra, a sarkok felé falra, vagy állványra. A lényeg a bútorzat elhelyezésében lesz. Érdemes szimmetrikusan gondolkozni. Egyik oldalra pl szekrény, másik oldalra valami könyvespolc. Hátra is mehet valami hasonló. A lényeg, hogy üres falfelület ne legyen ami visszhangozna. Mindez az akusztika miatt fontos. Kanapé, fotelek a hátsó fal közelébe, előttük valami nagy szőnyeggel, szintén tompítva az akusztikai kellemetlenségeket. Egy ekkora helyiséget remekül ki lehet használni. A házisárkányt pedig tessék tovább szelídíteni.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Deadzone41
őstag
válasz Stafni #35862 üzenetére
ökölszabályként elmondható, hogy a hallgató pozíció a szoba hosszának 38%-án legyen. a frontok egyenlő oldalú háromszöget zárjanak be veled, a faltól való távolságukkal kísérletezni kell. a surroundok mehetnek az oldalfalra, vagy állványra a kanapé síkjától kissé hátrébb elhelyezve.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
feltettem mar mashol is, de nem erkezett erdemi valasz. Nem hazimozi kerdes, de itt vannak a profi emberek , hatha valakinek van tippje.
Az alaplapi hangkarim kimenetet (jack stereo) radugom a monitorra (van 2 csipogo benne), es bug. Halkan, de folyamatosan, allando frekivel. Nem valtozik ha vinyo porog, eger mozog, ez atomstabil allando frekis bugas. Hiaba nemitom le a hangerot, ugyanugy bug. Ha pl zene szol, a hatterben ugyanugy megvan a bugas.
Mindentol fuggetlennek tunik.Gondoltam hatha a kabel szedi ossze, de amint kihuzom a hangkartyabol, nincs bugas.
Radugtam a mobilomra, nincs bugas.
Viszont, ha 2 ujjal raszoritok a csatlakozora, kb ugyanugy bug mintha alaplapba lenne bedugva.De, most jon a csavar. Amig nem fut a win, tehat pl bios-ba belepek boot utan, akkor sincs bugas. Akkor kezdodik el, mikor bejon a win login kepernyo.
Van valakinek tippe mi lehet ez, mert elobb-utobb lerugom a monitort annyira idegesito
[ Szerkesztve ]
OK
-
MJordan
tag
Sziasztok!
Ezért az erősítőért mennyit lenne érdemes adni használtan minden tartozékával együtt: Pioneer VSX-LX70?
Tudom, hogy nem egy mai darab, de mozira még mindig kiváló vétel lenne? Vagy vegyem meg a 6007-es Marantzot 190e Forintért?
Még néztem az LX76-ot is 390e Forintért, de az már egy kicsit más kategória![ Szerkesztve ]
-
Stafni
aktív tag
válasz Deadzone41 #35860 üzenetére
Igen, ez is felvetődött. Van ott is kialakítva antenna és UTP, de e miatt is csak nyekergés volt. Persze ott lenne az ideális. Mekkora hely kell, hogy működjön a dolog?
Látom alsó középnek 16-20nm-t írtatok. Az nekem megfelelő lenne, nem vagyok kifinomult hallású és közeledek a 40-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz Stafni #35854 üzenetére
az étkezőt felejtsd el, a négyzet alapú szoba nagyon rossz kiindulás, az egyenlő hosszú falak miatt a szoba saját hangja szép nagy hullámvölgyeket csinálna a frekimenetben.
a legjobb megoldás talán egy mozisziget kialakítása lenne a nappaliban, a hosszabb oldalú falakkal párhuzamosan. -
Stafni
aktív tag
Nem tudom, hogy mekkora hely kell neki. Az a bajom, hogy a nappalit félbevágná a házimozi. Nem tudjuk elhelyezni a bútort megfelelően, mert bontaná a teret. Eredetileg a helye a tv-nek a nappali étkező közi átjárótól balra lévő falnál van. De ma is vita volt, hogy márpedig a szoba közepén nem lesz bútor.
Itt egy normális ház és nem lehet benne mozit csinálni!
Gondoltam a garázsra is, hogy ott csinálom meg, az 21,5nm. 3,6*5,4 körül van a mérete. Az lenne akkor a dolgozom is és a hobbi szoba. Nem fogok úgy se drága autót venni.
A tetőtérben lenne hely, de azt 5 évig nem lehet használni. -
BBéci
legenda
válasz Stafni #35857 üzenetére
Viccet félretéve, tényleg nem értem, miért néznéd a nappaliban lévő tévét az ebédlőből. De az csak a kép, mi lesz a házimozi hangzással?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Stafni
aktív tag
válasz Deadzone41 #35814 üzenetére
Szia!
Itt egy részlet. Az érkező kb. 3,8x3,8 a nappali 4,8x6,6m körül van.
Bútorok nincsenek, nem tudom még hol lesznek. A TV helyét berajzoltam, és az étkezőből néznénk. -
BBéci
legenda
A fenyőfa nem alkalmas hangdoboznak, még akkor sem, ha borovi. Már írtam, hogy viccnek is rossz.
A leggyakrabban használt hangdoboz alapanyag az MDF, amit több rétegben egymáshoz ragasztva is alkalmaznak. Másik a rétegelt lemez, amit furnérnak is neveznek.
Annak a hangszórónak, amit linkeltél, mi köze van a Martin Logan céghez?Még egy kérdés: mióta van a hangfalaknak teljesítménye??? Tudtommal passzív eszközök.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz M_AND_Ms #35850 üzenetére
Először az lesz persze csak ha véletlen nem sikerülne
Nagy baja nem lehet remélem mert szólt aztán egyszer csak hangos bugás és csend.
Akkor megkocogtattam az oldalát megint jó volt 1-2h-t utána megint hirtelen hangos bugás aztán csend.
Most inkább lekapcsoltam ki tudja...Mitől lehet ez? Mi lehet a baj?
Csak azért nehogy madárnak nézzen az elektorműszerész azt vagyont akarnak a javításért mert,hogy nem is értek hozzá úgyse alaponiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
válasz nebulo5 #35847 üzenetére
Köszi!
Azt néztem .hogy lehet ,hogy az erősítőmre nem is tudok nem aktívot rákötni?
[link]Az aktív az oda megy a PRE-OUT-ba az okés.
Ez is jó lenne JBL BASSPRO II?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Adott egy jbl scs 178 szett.
A baj ,hogy a mélyládával lett valami érintkezési hiba mert néha elkezd búgni és utána elhallgat teljesen.
A kérdésem ,hogy ha szeretnék helyette másikat bekötni azt megtehetem ugye?
Ez egy aktív mélyláda volt és minden egy erősítőre van kötve nem a mélyládára.
De nekem most ugyan úgy aktívot kell vennem vagy jó a sima is mélyláda is?Légyszi adjatok valami tippet milyet vegyek ami nem túl drága de azért így szóljon mint ez szólt
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Ed Parker
nagyúr
válasz nyturista #35841 üzenetére
Mondta is a többi király: bolond épít ide várat. De mégis felépítettem, hogy megmutassam nekik. De elnyelte a mocsár. Tehát építettem egy újat. Az is elsüllyedt. Építettem egy harmadikat. Az leégett, összedõlt, és aztán süllyedt el. De a negyedik megmaradt. És ez lesz a tiéd, fiam.
-
nagyúr
Szerintetek mi lehet a gond annál a helyzetnél, hogy ha bluray playerről filmet lejátszva és a samrttv hubján keresztül pendriveról bármilyen filmet lejátszva működik a TVn beállítható motion plus vagy auto motion, de HTPC-ről nem engedi, mert szürke ez az opció a TV menüjében. Ötlet esetleg?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
f27
senior tag
válasz nyturista #35841 üzenetére
Nemtudom hogy menyire érted a hangszorók frekis hangolását,és menyire ismered hogyan kell emelni ill vágni 1-1 hangszoró hangját. Ami tény baromi nehéz.botfülüek meg csak a müszerekre hagyatkozhatnak.
Én régen elég szépen csengő dobozokat építettem,de csak kis teljesítményü HI_FI hangfalakat,ami max 30W tudott,de nekem az most nagyon sovány.
Emléxem napokig tekercseket gyártottam crosovereket építettem 2-3 utas hangfalakhoz ,és a végén nemtaláltam el azt a hangzást amit szerettem volna
Most megépítem ezt a dobozt,de már most filozok azon ,hogyha készen van,ragasztok rá mégegyszer 18mm faanyagot keveslem én is amugy -
nyturista
csendes tag
Igen! Éreztem, építettem! Azután szétszedtem és újraépítettem! Most megint szétszedtem! Persze közben sokat olvastam, tanultam és mégsem tudok semmit! Egy kis kétutas dobozzal 2! nyarat melóztam, és év közben is sokat fórumoztam, olvasgattam! Még nincs kész,pedig sokan segítettek, hozzáértők is!
Marha sokba van már, persze sok jó dolgot hozott magával! Pl Nem cseréltem a régi fa ablakaim hanem csiszoltam, gitteltem, festettem, szigeteltem nagy megelégedésemre. Bátrabban nyúlok szerszámokhoz is, de hangdobozt azt nem tudok építeni! Idén elkészül a végleges verzió, de amibe ez nekem került, abból sokkal jobb dobozt is vehettem volna. Ha van kedved hozzá hajrá! -
f27
senior tag
-
nyturista
csendes tag
Ezt most hagyd abba! A bukó nem 15e lesz. Legjobb lenne regelned a diyaudio.hu -ra. Ha jó fej vagy, lehet, hogy ott majd segítenek! Pagrus, Kalmi nagyon jó dobozokat épít! A hangdobozépítést nem szokás sokmilliós kategóriával kezdeni. Mivel az alapján amit írsz úgy látom a kiszemelt doboz váltóját nem ismered, így klónozni biztosan nem tudod majd. A legjobb hangszórókból is lehet pocsék hangú dobozt építeni!
Egy ekkora doboz amit leírsz min. 30mm vastag anyagból legyen! + Minőségi váltóalkatrészek, csillapítóanyag, asztalosmunka, százezres kategória inkább!! Az a vicc, hogy az ismert diyerek is egyre kevesebbet építenek,
a magas alapanyagárak a rengeteg meló, és az eladhatatlan diy dobozok miatt. A használt doboz árak meg a béka segge alatt! Arra nézelődj inkább, nem ér csalódás! -
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Volt egy Sony házimozim, ennek a mélynyomóját rá tudom kötni az utód erősítőre, ami egy Pioneer vsx 521?Védd a fákat, egyél hódot!
-
-
f27
senior tag
válasz bajnokpityu #35827 üzenetére
Ha belegondolsz hogy egy középkategoriás hangszorot is belehet hangolni alsó HI_FI re akkor egy hi_FI-t? HIGH-END-re?
De ha mindenhol a legkirályabb behangolás lenne,hogy adnák el ugyan azt a hangszorót két 3 minőség kategóriás rendszerbe? -
bajnokpityu
félisten
-
f27
senior tag
válasz Csabroncka #35824 üzenetére
Nem a kettő árán van a lényeg,hanem hogy rendelkezésre áll a mérések lehetősége,mert ugye sokan mikrofont kötnek a hangkártyára,és ugy méregetnek,persze az is tökéletes modszer
-
f27
senior tag
válasz bajnokpityu #35823 üzenetére
Párt sináltam régebben,de abba hagytam mert nemvolt kedvem vele foglalkozni,most viszon ha jó minőséget akarsz venni,akkor elég súlyos pénzekről beszélünk.. Lehet megépíteni olcsobb,plne ha némi tudás is van az ember fejébe
-
Csabroncka
addikt
"Jaa és persze hozá teszem hogy töbmint félmilliós scoop áll rendelkezésemre ami akár hangból is tud mérni frekiket kiírja vágásokat szinteket meg amit kell."
Nem egy embert tudnék sorolni, akinek itt a fórumon csak az erősítő ára meghaladja ezt a keretet!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
-
f27
senior tag
válasz bajnokpityu #35816 üzenetére
Ha logan megépítette már,anyira nemlehet rosz!
A bemutató darab 3milla volt.
Bár ha aszt nézem hogy egy 20cm hangszoró 140k illetve 80ezer egy 142mm szoró akkor annak már a doboz nélkül is jól kell szólnia -
Toobee
veterán
Azt kívánom, hogy szuper legyen! Profi mûszerész ide, vagy oda, ez külön szakma. Hidd el, nem csak alkatrészek összevásárlásából, meg "szerû" anyagokból áll a dolog. Tesztelés, próbálgatás, mérések, tapasztalat, szakértelem és még vagy ezer buktató, amin el lehet hasalni. Persze az is lehet, hogy szerencséd lesz, de erre igen pici esély van.
-
bajnokpityu
félisten
Sok sikert.
Ribbonnal 3utas dobozt építeni számomra tipikusan endless summer.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
A próféta szóljon belőled
-
f27
senior tag
Hasonlóan néz ki
Ha megjön lefényképezemIgen (szerintem) fenyöből volt ,belseje bitumen szerü anyaggal bekenve
az aljába valami homokszerü anyag
és az egész megtömve vatteszerü anyaggal.
A hangszorókat kutatgattam/kutatom még mindíg mert nincs meg fixen minden, amim megvan is féluton van hozzám postán.
Lehet ocsmány lesz a hangja majd,de én belevágok,kell kis kaland mert befordulok már -
ginola
addikt
válasz bajnokpityu #35803 üzenetére
Szia, ezt melyik típusra írtad?
Tamoo
Én se tudom eladni ex-erősítőmet az Onkyo TX-DS 494-et, mert nem kell senkinek 10 éves cucc, pedig makulátlan, szekrényben pihen jó ideje, de a Philips FWB-R8 se megy el sajna, nyakamon maradnak, remélem nem. Jó, tudom, hogy mindkettő belépő.Bezzeg a Dynaudio Excite X12 egyből elment Ennyit a válságról, hogy nincs pénz...
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #35803 üzenetére
Nekem is itthon árválkodik az FR1 kihasználatlanul, úgy fest nem akarja elvinni senki.
[ Szerkesztve ]
-
Stafni
aktív tag
Sziasztok!
A házunkat most rendezgetjük. A nappali mérete ideális lenne a mozizáshoz, de sajnos, ha optimális távolságra rakom a TV-t és a ülőkét, akkor nem tudjuk berendezni a nappalit rendesen.
Arra gondoltam, hogy az étkező ami határos vele lenne a mozi. 15nm az étkező a nappali 32nm.
kb. 3,5m széles a nappali és az étkező közti rész. Olyan L formája van a két helyiségnek.
Vagy ez totál összezavarná a hangzást? Nagyon nagy az étkező és nem tudjuk kihasználni, ha csak az asztal van bent 4 székkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic