- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
skoos #172436 üzenetére
Az audio ugyanazokon a vezetékeken közlekedik a HDMI kábelben, amelyiken a video jel.
A HDMI extraktor analóg illetve spdif kimenettel rendelkezik, spdf pedig nem tud lossless multichannel hangot továbbítani. Ez mondjuk nem is fontos, mert streaming szolgáltatók nem küldenek HD hangot. -
Saughassy
aktív tag
válasz
skoos #172402 üzenetére
Első körben a Pana menujeben kapcsolj ki minden. Viera/smart funkciót. A CEC kommunikáció zavara szokott ilyet csinálni. Nekem egy Nvidia shield kapcsolja az erositot, ami kapcsolja a tévét. Viszont ha ezután külön a tévét kapcsolom ki, majd a shieldet, legközelebb n em kapcsolja be a tévét. :) Ha ekkor kézzel kapcsolom utólag, elsőre nem dobja át a hangot, csak a tévén szól. Újabb ki-bekapcs és helyreáll.
Szóval a káosz megoldása általában a veszett ki-bekapcsolas, de leginkább úgy, hogy mindent kikapcsolsz, és az erositovel kezded. :)
-
Dorian
félisten
válasz
skoos #170658 üzenetére
A sokpontegyes koncertvideòk nem a zeneisègről, hanem az èlmènyről szòlnak: nagy kèp, sokpontegy. Ha a zene a cèl, akkor engem inkább zavar az a termèszetellenessèg, hogy a szìnpad közepère igyekeznek hangilag elhelyezni, valahogy èn èlőben mindig a nèzőtèren voltam eddig. Az operatőri vágásokat pedig igen ritkán tudja a hangtèr jòl lekövetni.
-
-
-
kigyi_23
addikt
válasz
skoos #119790 üzenetére
Én meg pont ettől kaptam agyf...t. Erősítő ON akkor TV is ON saját magától, de, ha TV off akkor az erősítő is OFF.... Na ennyit a CEC-ről, persze ezt ki lehet kapcsolni, de akkor meg mi értelme, marad a hangerő szabályozás. És egy nagyon jó future, hogy oda vált az erősítő ahova én a tv-vel kapcsolok. Tehát Kábeltv-n odakapcsol ahol az ARC-on átmegy a hang. HDMI2-n oda ahol a média lejátszó hangja és képe érkezik majd és HDMI3-on oda ahol a PC-ről jön a cucc. De még mindig az a fránya ki/be kapcsolgatás.
-
Csabroncka
addikt
válasz
skoos #119763 üzenetére
A helytelen kadenciára nagyon jó példa pár HD TV adásban a légi felvétel. Például a Viasat Nature HD-n volt a minap, a legjobban akkor érzékelhető ha belassított a felvétel vagy egy pontot vesz messziről, de a kamera mozog közben. Pár másodpercenként jön a döccenés, simán észre lehet venni, nem is kell nagyon figyelni.
más: Maze Runner 2
történet: oltári pocsék
Hangkeverés: vihar eszméletlen jó, illetve még a kanyonban a lövöldözés és a csatorna és város - na itt volt pár képi jelenet is ami tetszett, de amúgy említésre sem érdemes -
-
Gabesz26
senior tag
válasz
skoos #115917 üzenetére
Söundcare tüske? Nem tudom a te dobozaidhoz milyen kell, én példaképp az M6-os menettel rendelkezőt linkeltem be.
Én gránit helyett inkább ebbe ruháznék be, szerintem minden szempontból jobban járnál vele (ha tudsz várni a novemberi hifi show-ig, akkor lehet olcsóbban is megkapod, mert akkor a Kácsa is szokott akciózni)
-
-
törölt tag
válasz
skoos #114777 üzenetére
Igen, a 920 ilyen, annak a hátulján ki kell a söntöt venni és a main-in-be kel a másik denont pre out-ját dugni.
Jobb lesz és mozin is éreztetni fogja- nem, nem tünik ki erősebben mint a 10xx-es denonok. Természetesem választhatsz mást is de adenon 920 nagyon is szimpi nekem is.
SZtereótkülön kell bekapcsolni de hangerőt hangszint csak a házimozin tudod állitani és 0 bB legyen a frontok kimenő szintje a távolság függvényében. -
Tamoo
nagyúr
válasz
skoos #114777 üzenetére
Ha a PMA-920-ra gondolt az nem kapcsolható csak bontható. Ami szvsz nem sokat ér a te szempontodból. Kapcsolható a PMA-1500AE, 1510AE, 1520AE és általában az efölöttiek. Vagy pl. még amiket láttam hirdetve múltkorában más márkákból: Indiana Line PURO 800, Musical Fidelity M3i ([link]) Én pl. utóbbit használom, de nemrég volt nálam 1500AE is.
"A hm erősítő bekapcsolásával bekapcsol majd a sztereó is?"
Nem kapcsol be, neked kell bekapcsolni és neked kell végfok módra állítani. Denonokon manuális kapcsoló van, távról nem állítható a végfok mód, MF-nél igen."A hm hangzásképen nem fog nagy változást jelenteni, ha a két front más hangjellegű lesz?"
Nem zavaróan. Sőt... -
Tamoo
nagyúr
válasz
skoos #114758 üzenetére
1. lehetőség
Mindig átdugdosod a hangfalkábelt a sztereó és a házimozi erősítő között.
2. lehetőség
Kapcsolható végfokbemenetes sztereó erősítőt veszel. A mozierősítő front pre out-ját összekötöd a sztereó erősítő végfok bemenetével. Ilyenkor a sztereó erősítőt kell átkapcsolni végfok módba mozizás előtt ami "kiiktatja" a hangerő szabályzást és egyebeket...lényegében az előfok részt. Ilyenkor mindent a mozierősítőn vezérelsz (hangerő). Itt mozin is és sztereón is a sztereó erősítő hajtja a két frontot.
3. lehetőség
Nincs a sztereó erősítőn végfok bemenet és nem is akarsz minden alkalommal hangfalkábelt dugdosni. Lényegében ugyanaz mint a 2.lehetőségnél, csak egy tetszőleges bemenetet választasz a sztereó erősítőn és alkoholos filccel megjelölsz egy potméterállást a sztereón. Ezen az álláson méred be a mozit és minden mozizás előtt odatekered a potmétert.Ha jó sztereó hangot akarsz, akkor egy külön dac sem árt, mert valószínűleg amit 30-40ért veszel cd lejátszót, abban nem található túl komoly. Bár ezeket nem annyira ismerem.
Hangfalkábel átdugdosást én személy szerint rühelltem, a második lehetőség a legjobb, csak kapcsolható végfokbemenetes sztereó erősítő az általad belőtt ársávban ritka... hirtelen nem is tudok. A harmadik opció vállalható tapasztalataim alapján.
-
törölt tag
válasz
skoos #114723 üzenetére
Main-in-ki és pre out bemenetes erősítőt vegyél és a denon Front pre outjait rákötöd a a leendő erősitő main in bemenetére pl Denon 920 . Más megoldás nem jöhet szóba.
Lejátszónak és Sony vagy Pioneer SACD vagy CD játszót ajánlanék. -
Tamoo
nagyúr
válasz
skoos #101720 üzenetére
Javarészt úgyis szoftverektől függ. Ha csak XBMC-t használsz komoly szűrők nélkül az sokkal gyengébb vason is szépen elketyeg. Én is építettem külön HTPC-t, aztán pár hónap után úgy értékeltem, hogy annyit nem hoz hogy megérje külön tartani és eladtam. Csodát ne várj! Rendszerfüggő is, hogy hol mekkora különbségek jelentkeznek.
De Regger jobban ért hozzá mint én. Csak saját tapasztalatom osztottam meg. Denon 3808 + MA RS szetten próbálkoztam vele.
(Ráadásul most eléggé megszaladtak az alkatrész árak. Én is akarok majd újat építeni, de még kivárok.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
skoos #101718 üzenetére
Fáradj át a HTPC topikba!
-
skoos
őstag
válasz
skoos #101661 üzenetére
Sziasztok!
Mivel a hang-és kép szettemre igen sokat áldoztam, szeretném Meder600X3d médiásomat is megfelelő partnerre cserélni. Nincs különösebb bajom vele, de tamagocsi a használata és egyéb funkciókra nem alkalmas (játék, net, stb...)
A szettem egy pana 50" ST plazma a legutolsó szériából, X3000-es Denon és Challenger M-65 EX V4.
A MED-et htpc-re tervezem cserélni azalábbiak szerint:
Ház + táp (a tápot később cserélem): MS-TECH CI-70, saját, 120W-os táppal,
Proci hűtő: Noctua NH-L9A hűtővel
Lap: MSI A88XI AC
Proci: AMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX
RAM: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ4GX3M2A1600C9B
SSD: SANDISK 128GB SATA3 2,5" SDSSDP-128G-G25Kérdésem az lenne, hogy lenne-e árban nem elrugaszkodó, de jobb hang/képminőségű verzió htpc építésre.
Audio finomított Win 8.1 és XBMC lesz rajta.
Üdv,
Sanyi -
törölt tag
Ha nem is akkora de mindenkép érzékelhető lesz. Azt szoktuk javasolni: akkor érdemes mikor már minden más (akusztika, lejátszók, egyéb kábelek) rendben vannak. Dugóforgatás is jó eredményt hozhat azon a szinten, én is próbáltam a denonnal anno annyi hogy az enyém "véletlenül" jól volt bedugva anno...
-
ebből a pénzből vegyél inkább rendes erősítőt, Marantz SR7005-öt vagy Denon AVR-3312-t... ha lehet, persze...
-
hétalvó
addikt
en meg azt mondom amennyit az az es80 tud pont eleg egy 360-as. bar valami onkyo jobb lenne.
es100-a van a baratomnak avr460-al szerette mozin, most egy 4310-et hasznal es sehogy se jo a jbl denon-al.
ha zenelni akarsz se jbl se h/k, de egyutt mozira eleg jok.
es80 nagyon nem zenei doboz, nem kell annak stereo erosito, persze jobban fog szolni, kerdes mirol, milyen kabelekkel.
-
BBéci
legenda
Teljesen jó helye lenne a centernek a TV fölött, de valami olyan konzolt válassz, amin a hangdoboz előlapja a tévé elé nyúlik. Arra is érvényesek az általános szabályok.
A mostani elhelyezést annyirá gázosnak vélem, hogy inkább center nélküli módot állítanék be az erősítőn. Vagy egy padlón álló állványra tenném. -
Oldfighter
senior tag
-
törölt tag
Force decode AAC/MP3 on vagy off On tehát dekódolja a az mp3-at helyben,
Surround sound AC3/DTS 5.1; vagy TrueHD/DTS-HD 7.1,Milyen erősitp? ha HD képes akkor a TrueHd... ha nem akkor AC3...
1080P 23.976Hz on, off, -egyértelműen on.
Auto frame rate on; off, ez is lehet on, tehát készülék fogja a keretarányt váltani erről janos666 többet ir ha szeretnéd, de én is kiváncsi lennék rá részletesen.
Deep color on; off, ? On vagyis 8 helyet 12 vagy több bites képfeldolgozás.N3m3r3: Mekkora szobába lenne? mozi zene arány? legkissebb jó szivvel ajánlható a Polk PSW110. Nagyobb szobába Proson R12.
-
skoos
őstag
-
Warter
addikt
1-sel azt csinálhatod, hogy beállítod egy másik "eszközre" ugyanazt, csak sztereó hangzással, így spórolsz menüben barangolást.
2-eshez nézd meg a CEC controllt a tvben.
3-as lehet hdmi probléma. Ilyenkor az erősítőn kijelzőjén van változás? Firmware-t próbáltál frissíteni?
ricsik: A másik forrást megcsinálhatja így is, ahhoz felesleges külön zenelejátszó.
-
ricsik
őstag
Az első két problémádra egy külön zenelejátszó lenne a megoldás, ha olcsón kell, pl Squeezebox használtan.
Van kijelzője az ilyen játékosoknak, így sosem kell mennie a TV-nek.
Mivel az erősítőn külön forráson menne, mint a MED, így kapcsolgatnod sem kéne, a MED menne filmre 5.1 módban, a zenelejátszó meg 2CH-ban. Legalább is nekem a Sony megjegyzi a külön forrásoknál, melyiket milyen módban hagytam. -
Tamoo
nagyúr
Az 1-es pontra tudok válaszolni. Ez ilyen, nem tudsz mit tenni. Auto módban a sztereó-t mindig szétdobja, szóval mindig át kell kapcsolni sztereóra. De szerintem ez nem nagy fáradtság. Az enyémen én is mindig vagy Pure Direct (sztereó) vagy "Auto Surround" között kapcsolgatok.
-
Goose-T
veterán
Kábelnek ezt a Sinus Live-ot szokták itt ajánlani.
-
Tamoo
nagyúr
Először is uninstalláld a vlc-t és rakd fel pl. az aimp3-at, filmet nézni meg majd az xbmc-t.
Treble/Bass nulla és minden ami lehet kikapcsolva. Sajnos a H/K-nak nincs külön pure direct-je. Elég szomorú. Zenét 2.0 sztereóban hallgatunk. Bemérő mikrofonja egyébként elég gyászos, én a kézi telefonos módszert ajánlanám. -
Tamoo
nagyúr
Conrad-os Sinus-al + Nakamichi dugókkal (vagy akár dugózás nélkül) sokkal olcsóbban kihozható a kábelezés. 360 tapasztalatom szerint túlságosan nem érzékeny rá... Mármint teszem azt egy 800 - 1600 Ft/m árú kábelt jó eséllyel nem különböztetsz meg... (hátra is elég amúgy 2.5-ös szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged