- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
Szinte uj szepen szol,erdemes szerintetek ezt megtartani?
Ha neked tetszik,tartsd meg.
Jó márka a Canton,és vannak normális subjai is.
-
TVMaci
tag
Nem szeretnék beleszólni, én csak egy egyszerű felhasználója vagyok a topic témáját érintő termékeknek, de egyet megjegyeznék.
(A kutya nem kíváncsi rá
)
Úgy gondolom a legjobb hangfalak, rendszerek, láncok, - hívd ahogy akarod - ismérve, ha az ember nem egy fórumon bizonygatja a ládái minőségét, hanem használja, élvezi azt.
Amióta megvan a rendszerem két új szomszédomat ismertem meg, és a net közelébe is csak azért megyek, hogy újabb és újabb hanganyagokat "vásároljak".
Üdv.
-
adodaniel
őstag
Ezt így azért nem állítanám, mert tudtommal a környezet is befolyásolja a hangzást, hát még a megfelelő elhelyezés!
Eleve nem értem (ez lehet az én hibám), hogy hogyan élvezhető az ágyon fekve a hangzás, mikor a hangszóró is szinte a plafonnal van egy magasságban.
Ja és a hiúz az erősítőt nem bántja? (Nem ismerem őket, lehet csak tv-re utaznak)
-
nuke7
veterán
háááát. meghallgatnám. lehet jót építeni, de azzal elvileg nagyon sokat kell számolni / foglalkozni plusz érteni is kell hozzá, ügyesnek lenni, és még szerencse se árt...
tehát én tuti nem fognék most bele hangfalat építeni. olyat úgyse tudnék, amit ki tudok fizetni - mármint inkább kifizetem egy már mások által összerakott hangfal árát. (az én időm sincs ingyen) akár DIY hangfal akár nem. -
törölt tag
-
bajnokpityu
félisten
Mondok Neked egy furi dolgot: nem a csőtől függ az osztály... csőből is létezik A , AB és B osztály is.
Valamint trafó nem vesz fel áramot, ezért nincs fogyasztása sem. (kivéve rövidzár esetén, de ezt nem tekintem üzemszerűnek)
srácok: ma kapok új tápkábeleket. Mint az ovis, úgy izgulok.
-
Ed Parker
nagyúr
Nekem nincs több kérdésem
Az a lényeg hogy neked tetszikAz meg aki Mozart varázslatos muzsikájától falnak megy, az végképp mindegy mit mond nekem, minden bántás és rosszindulat nélkül.
Mer ha még nem az egyik legnagyobb klasszikust mondanád, hanem Krisz Rudit, akkor megértelek -
Peak
addikt
de most őszintén
a zene egy akuszikus jelenség, jó eséllyel természetes eredetű.
a hifizés arról szól, hogy ezt minnél élethűbben, természetesebben visszaadjuk az eszközökkel.a "mócárt" az akusztikus muzsika, mivel olyan hangszerekkel játszák, amelyek a levegőt rezegtetik, tehát természetes úton állitja elő a hangot.
értsük meg kéremszépen, hogy a "rólanddal" előadott háromszög, négyszög és fűrészfog digitális diszkrét jelek különböző frekvencián, az NEM természetes zene, NEM nevezhető klasszikusan akusztikus zenének, a dábtep szarság mikor optimusprime maszturbál a láncfűrésszel NEM ZENE!
félretéve a hülyéskedést... milyen zenéken szól nálad a cucc űber módon, ha nem "mócárttal"?
-
Ed Parker
nagyúr
Félre ne érts, nem becsmérelni akarom a cuccodat, csak ahhoz hogy ilyet kijelenthess hogy 200000-ért kapsz milliós hangot, ahhoz meg kéne hallgatni drágább láncokat is.
Az meg hogy ki mit mond egy dolog.
Te hallgasd meg es kiderül hogy valóban van olyan mint egy drágább lánc vagy nem.Azt elfelejtettem megkérdezni az előbb, amikor megbecsülték a dobozok értékét, akkor is arról a hm erősítőről szólt, ami a képen látható?
-
BBéci
legenda
Nem átverés, mert a műszaki leírásban egyértelműen leírják a mérési adatokat, körülményeket.
A Samsung és LG bögreszettek 1000 wattja sokkal inkább lehetne átverés, de az sem az, különben bárki pert nyerhetne ellenük. Ki van ez találva nem hülyék a gyártók, csak minket akarnak annak nézni.
4 hónapja nyüstölök egy SC-LX76-ot, a hátlapján max. 370 W szerepel és egy cseppet sem nevezhető erőtlennek. -
BBéci
legenda
"Sokszor nevetséges mikor hálozatro felvesz egy erősítö 300W-ot és az erősítő szol 7x130w-ot. A maradék 700W honnan veszi a végfok a fényből? "
Azoknak az erősítőknek az adatlapján az is szerepel, hogy egyszerre csak egy csatornán, mérőjellel, ami mondjuk 1 kHz-es, érvényes a 130 W.
Ami viszont tényleg érdekes és nem kamu, az a Pioneer SC-LX erősítőinek leadott teljesítménye a specifikált 300-350 wattos legnagyobb felvetthez képest. -
-
BBéci
legenda
A fenyőfa nem alkalmas hangdoboznak, még akkor sem, ha borovi. Már írtam, hogy viccnek is rossz.
A leggyakrabban használt hangdoboz alapanyag az MDF, amit több rétegben egymáshoz ragasztva is alkalmaznak. Másik a rétegelt lemez, amit furnérnak is neveznek.
Annak a hangszórónak, amit linkeltél, mi köze van a Martin Logan céghez?Még egy kérdés: mióta van a hangfalaknak teljesítménye???
Tudtommal passzív eszközök.
-
nyturista
csendes tag
Igen! Éreztem, építettem! Azután szétszedtem és újraépítettem! Most megint szétszedtem! Persze közben sokat olvastam, tanultam és mégsem tudok semmit! Egy kis kétutas dobozzal 2! nyarat melóztam, és év közben is sokat fórumoztam, olvasgattam! Még nincs kész,pedig sokan segítettek, hozzáértők is!
Marha sokba van már, persze sok jó dolgot hozott magával! Pl Nem cseréltem a régi fa ablakaim hanem csiszoltam, gitteltem, festettem, szigeteltem nagy megelégedésemre. Bátrabban nyúlok szerszámokhoz is, de hangdobozt azt nem tudok építeni! Idén elkészül a végleges verzió, de amibe ez nekem került, abból sokkal jobb dobozt is vehettem volna. Ha van kedved hozzá hajrá! -
nyturista
csendes tag
Ezt most hagyd abba! A bukó nem 15e lesz. Legjobb lenne regelned a diyaudio.hu -ra. Ha jó fej vagy, lehet, hogy ott majd segítenek! Pagrus, Kalmi nagyon jó dobozokat épít! A hangdobozépítést nem szokás sokmilliós kategóriával kezdeni. Mivel az alapján amit írsz úgy látom a kiszemelt doboz váltóját nem ismered, így klónozni biztosan nem tudod majd. A legjobb hangszórókból is lehet pocsék hangú dobozt építeni!
Egy ekkora doboz amit leírsz min. 30mm vastag anyagból legyen! + Minőségi váltóalkatrészek, csillapítóanyag, asztalosmunka, százezres kategória inkább!! Az a vicc, hogy az ismert diyerek is egyre kevesebbet építenek,
a magas alapanyagárak a rengeteg meló, és az eladhatatlan diy dobozok miatt. A használt doboz árak meg a béka segge alatt! Arra nézelődj inkább, nem ér csalódás! -
bajnokpityu
félisten
-
Csabroncka
addikt
-
Toobee
veterán
Azt kívánom, hogy szuper legyen! Profi mûszerész ide, vagy oda, ez külön szakma. Hidd el, nem csak alkatrészek összevásárlásából, meg "szerû" anyagokból áll a dolog. Tesztelés, próbálgatás, mérések, tapasztalat, szakértelem és még vagy ezer buktató, amin el lehet hasalni. Persze az is lehet, hogy szerencséd lesz, de erre igen pici esély van.
-
bajnokpityu
félisten
Sok sikert.
Ribbonnal 3utas dobozt építeni számomra tipikusan endless summer.
-
BBéci
legenda
Fenyőfából hangdobozt készíteni???
Ez még viccnek is rossz.Milyen gyári hangszórókat veszel? Eredeti Martin Logant? Hol és mennyiért?
Arra még nem válaszoltál, mit jelent a ribbon fáziskúpos magassugárzó.
20x25 centis alappal 120 centi magas torony? Abszurdum.(#35792) foppa
A négy közül legrosszabb választás az új Onkyo. A többiek jó vételnek tűnnek, bármelyikkel jól járnál. -
BBéci
legenda
Pontosan lekoppintják az eredeti hangdobozt? Az összes belső merevítéssel és kamra kialakítással együtt? Ha a falvastagság és a fa anyaga más, mint az eredetié. már nem fog ugyanúgy szólni.
Milyen az a ribbon fáziskúpos magassugárzó? Mi az eredeti hangdoboz neve? Azért kérdezem, mert a méretei rendkívül furcsák.
Nem wofer, hanem woofer, de magyarul is írhatod, megértjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- ASUS routerek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged