- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
D®. GeNy@ #46973 üzenetére
Eldobom az agyam. Most csak kipróbáltam én is, és az AC3 Filter valamiért valóban nem hajlandó a DTS Core-t passthroug-olni.
Illetve itt lehet más a probléma mint nálad, de azért elég WTF?
XBMC-nél megy rendesen, cserébe szétakasztja a gépem.
Részletek, talán ezzel a wrapped / padded-del lehet valami, de még nem próbálgattam jobban.
-
törölt tag
válasz
Azt biztosan tudom, hogy Panasonic egybecsodaházimozik esetében külső forrásról DTS licenc hiányában már eleve nem volt DTS támogatás. manapság nem tudom változott-e a helyzet. Tehát amíg a belső DVD player DTS képes, addig a külsőleg optikai bemeneten ráaggatott eszközről már nem. Tudtommal LG-nél nem így van, tehát mennie kéne, ellenben szoftveresen még lehet tiltva. Alacsonyabb árszegmensnél előfordul, hiába látod az előlapon. Ha úgyis kidobod vagy elégeted, akkor saját felelősségre ezt kipróbálhatod a szerviz menüben, talán kapsz DTS-t. Remélem nem halálozik el
Turn on system (no disc)
1. go to setup>audio
2. turn off vocal
3. return to main screen with big LG logo in centre
4. Press 'Pause' button, 1,4,7,2A service menu appears
1. Press 'up' cursor until scroll across to second from last number on top row
2. change e1 to e9 or f1 to f9
3. press enter -
gorbep
senior tag
válasz
Azért mielőtt a kardodba dőlsz, egy DTS és egy DD-be átkódolt 640K DTS között nem sokan hallanák meg a különbséget.....
Teszteld le az erősítőt egy DVD lejátszóval, mert nálam a realtek chip sem 100%-os ha DTS-ről van szó...... Van olyan DTS-es film, amit nekem sem játszik, csak nálam nem néma, hanem szakadozik a hang..... vmelyik driver frissítés óta csinálja, driver bug Win7 x64 alatt.... szóval nem biztos hogy az AVR a ludas.....
-
MasterMark
titán
válasz
D®. GeNy@ #46969 üzenetére
Ha jack-ekkel kötöd rá akkor a PC-d fogja dekódolni a hangot.
[link] Próbából innen próbálhatsz valamit.
adodaniel: Lényegében mindegy, mert úgyis az AC3 Filtert használja, ha az van beállítva.,
szerk.: Amúgy szerintem simán lehet, hogy egyáltalán nem is tudja a DTS-t. AC3 Filterben vedd ki a pipát a DTS elől, és hagyd, hogy enkódolja Dolby-ra.
-
MasterMark
titán
válasz
D®. GeNy@ #46944 üzenetére
Valamit félreértettél. (A DTS jel az ugyanaz minden hangkártyánál, amit én írtam az másra vonatkozik.)
Ha tud DTS-t a hangizéd, akkor az ott már csak a lejátszóban való beállítás problémája. Mivel játszod le?
A Win tesztnél sem szól a DTS?
szerk.: Arról az LG-ről meg semmi értelmes leírás, hogy most akkor mit is tud...
szerk.2: Egy AC3 Filter-t is tegyél fel az MPCHC mellé.
-
XtremLor
őstag
-
MasterMark
titán
válasz
D®. GeNy@ #46931 üzenetére
A chip jó, a beállítás jó. SPDIF-en tömörítetlen PCM jel csak sztereóban mehet át, a Win csak ezt tudja kezelni. A másik lapon a Dolby-t kell bepipálni ha csak azt tudja dekódolni az erősítő.
SPDIF-en csak kódolt Dolby vagy DTS mehet át, ami meg már a lejátszó dolga, hogy passthrough-olja. A Win nem tud valós időben enkódolni sem Dolby sem DTS jelet, vagyis játékok rendszerhangok, és egyebek amik nem Dolby vagy DTS-ben vannak azok nem fognak átmenni.
Erre van a DTS Connect, és Dolby Digital Live, ami az adott jelre kódolja a hangot, így átvihető az SPDIF-en is. Erre ugye alkalmas hangkártya és driver kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest