- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobyjack
senior tag
válasz
putyu10 #62718 üzenetére
Akkor az lenne a kérdésem, hogy képes HDMI-ről hangot leszedni a VSX-421? Nekem TV nélkül kéne működjön a laptopommal, csak 5.1 erősítés céljából. Valakinek van személyes tapasztalata a VSX-421-el?A bevezetőben azt írják, hogy régebbi belépő erősítők ezt nem tudják. Lehet, hogy ilyet ezt az erősítő sem tud?
-
blakey
titán
válasz
putyu10 #62017 üzenetére
Nem tudom, de a specifikációja tartalmazza, hogy mit tud a jack aljzat.
(#62018) membrandj
Emlékeim szerint igen, csak ki kell pipálni az arra vonatkozó részt, hogy használja az S/PDIF kimenetet. Én az jack-Toslink átalakítót 350 Ft-ért vettem, optikai kábel meg 2e-ből már használható kapható. Soknak találom azt az összeget. [link] -
nebulo5
senior tag
válasz
putyu10 #57310 üzenetére
Nem oly vad gondolat a vastag falú papírhenger! Éppen én is ilyesmin töröm a fejem! Viszont, az állvány tetejére (a dobozok alá) valami keményfát javasolnék.
Szinte minden megvan már hozzá! A papírhenger nagyon kemény, külső átmérője 150 mm. körül van, és a henger falvastagsága 15 mm. A talpat és a tetejét M10 menetszárral akarom összehúzni.
Próbáltam már festeni matt fekete, szinteres felület hatású spray festékkel, és nagyon szép lett a felület. Én is homokkal szándékozom megtölteni, alul - felül (talp és polc) tüskézve lenne. Kíváncsi leszek a végeredményre hangügyileg!
Ha megfelelő lesz, akkor gyakorlatilag "korlátlan" mennyiségben el tudnám látni a fórumlakókat papír hengerrel, mert a munkahelyemen sok ilyen (változó hosszúságú) melléktermék születik. -
robi-k
őstag
válasz
putyu10 #56945 üzenetére
Ha vannak végfokaid ill. van több darab erősítőd (főleg, ha van rajtuk PreAmp In bemenet), akkor meg tudod oldani házimozi erősítő vásárlása nélkül is pl. egy Emotiva UMC-1 processzor megvásárlásával.
Lejátszó HDMI -> Emotiva UMC-1 -> IC kábel -> végfok/erősítő -
sunnysys
tag
válasz
putyu10 #54700 üzenetére
(#54700) putyu10:
igen, ezeket a feszültségcsúcsokat írta a szervizes úr is.(#54703) putyu10:
melyikek a dedikált bemenetek? (én azt hittem, hogy mindegyik az. a 608-on legalábbis mindegyikhez van név rendelve, bár azok a menüben felcserélhetők. kivétel az előlapon található AUX nevű.)
ja, bocs, most látom, hogy az általad említett 809-en van név nélküli bemenet is.(#54702) eboostr
hát, ez egy igen jó kérdés... mindenesetre, amellett, hogy van PC jelű HDMI bemenet rajtuk, és a kezelési útmutató többször említi a PC csatlakoztatását, az Onkyo 608 és 609 esetében biztosan szerepel a manualban az is, hogy nem támogatott PC csatlakoztatása... -
-
Rebell
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
putyu10 #38985 üzenetére
Rádugtam egy laptopot a fogyimérőre. 38W-tal töltött, majd bekapcsolva a lapost 70W környékén fogyasztott (van benne egy nvidia540)
Egy tplink router-rel 10..12W-ot mutatott.
Viszont érdekes dolgokat is tapasztaltam. Ha semmi sincs beledugva, akkor is mutat 10..11W fogyasztást, 0.06A és 187..188V cos fi 1.00 mellett.
Ha kihúzom a konnektorból, akkor 0 W. Kipróbáltam több aljzatban is, villanyórához legközelebbiben is, de ugyanazokat az értékeket mutatta. A 188V nagyon érdekesnek tűnt, így multiméterrel rámértem az egyik konnektorra és 230V lett az eredmény.
Reset-eltem a fogyimérőt, de az eredmény ugyanaz. A fogyasztás amit mutaott jónak tűnik, de az 1-es cos fi és a 188V már erősen gyanús szerintem
-
gorbep
senior tag
válasz
putyu10 #38498 üzenetére
Nem átkapcsolós, ebben folyamatosan megy az inverter, az akkumulátorokat pedig folyamatosan tölti. Az átkapcsolós megoldásoknak esetünkben nincs semmi értelme, nem alkalmazhatóak kondicionálásra.
Hallgatóm működtetett már átkapcsolósat is folyamatos inverter üzemben, miközben külső töltő körrel töltötte az akkukat, de ezeket nem erre találták ki, ezért egy kicsit meg kellett támogatni a kimeneti H híd hűtését, de a kiegészítő hűtéssel gyönyörűen ment, a végtranzisztorokon 50C alatti állandósult hőmérsékletet mértünk.... ha szegény az eklézsia, akkor bele kell pótolni, amit a gyártó kisajnált. De láttam már "feljavított" 12V-os autós invertert is tápegységről járni, egész jó jelalakot produkált szintén hűtés átalakítással. Mondjuk esetünkben a jó hatásfok nem lenne követelmény, attól a + 10-40W -tól nem dőlnénk a kardunkba.....
Mielőtt megkapom hogy ez nem gyári audio grade megoldás, senkinek nem is ajánlottam, csak kipróbálásra, ha javít a hangon, egy folyamatos üzemre méretezettet kellene kifejleszteni.... csak az én fülem bot ehhez..
Egy próba erejéig még az akku is elviszi 10-20 percig....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
putyu10 #38130 üzenetére
Nem lehet ezt így behatárolni.
Kölcsön kell kérni párat, itt is biztos van aki szívesen ad 1-2napra kipróbálni. De ne beszéld be magadnak, hogy erre feltétlenül szükséged van! Ha már úgy kell keresni a különbséget... akkor nem éri meg a pénzt, olyankor már lehet tényleg csak placebo.
"Kábelgyárosok" ha csak minimálisan is befolyásolható vagy, biztos hogy rábeszélnek, még ha fölösleges is. Tisztelet a kivételnek!(#38134) hétalvó:
"ez pedig hogy mozis erositohoz nem szamit, megint nem fedi a valosagot"
Ezt konkrétan nem is jelentette ki senki, azért ne sarkítsunk! -
bajnokpityu
félisten
-
privacy99
senior tag
válasz
putyu10 #37204 üzenetére
Jó kérdés, tökéletesen be volt csomagolva, persze újra lehet csomagolni. De nem tudom.. A netdepo-nál vettem Mordaunt-Short mélyet, az meg zörgött, kicserélték egy másikra, az is zörgött.. Aztán megbeszéltük, hogy megkapom olcsóbban ezt a subot hogy ne legyek velük elégedetlen. Az erősítő meg a center a joker a szettben, velük még nem volt gond.
A szett az Electro World-ben lett véve.
De hogy ezzel nekem szervízbe kell járni, és alig van olyan része ami nem volt szervízben ez nevetséges..Semmi mással nem vagyok balszerencsés, csak ezzel..
-
Tonyo
őstag
válasz
putyu10 #36701 üzenetére
Jobb a helyzet, mintha sima pc kábel volna, de akkor is ront.
Még emlékszem arra, amikor a távirányítóról lekapcsolható megszakítót bekötöttem az elosztó elé. Függöny a színpadkép elé, dinamikacsökkenés stb..Béci hozott egy zsák, méreg drága kábelt, kondicionálót. A csodakábeleknek (táp oldali) köszönhetően élvezhető lett a hang még akkor is, ha bent maradt a megszakító.
Ezzel azt akarom mondani, hogy van az a kábel, kondicionűló, ami az ilyen hibákon is segít, de felesleges ilyennel elcseszni. (megszakító, gyenge elosztó)
-
BBéci
legenda
válasz
putyu10 #36086 üzenetére
Öt különböző Dune modellt használtam, 1 és 7 hónap közötti ideig, csakis USB-n csatlakoztatott merevlemezekkel. Soha, semmiféle olyan akadást nem tapasztaltam, mint amiket említettél.
(#36097) ginola
A Denon! Nem is értem, ez hogyan lehet kérdéses.
Múlt héten hozta el egy barátom eBay-ről beszerzett (ezüst) 3808A erősítőjét egy közös tesztelésre. Újfent megállapítottam, hogy szuper készülék. AZ LX60at még a 3802 is lenyomja hangminőségben. Ez konkrétum, mert összehasonlítottam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
putyu10 #35908 üzenetére
Kategóriájában egyik legjobb választás a 110 és a 125 is. Előbbit én 20m2-ig mondanám, másikat fölötte. De ez csak az én véleményem. Vagy ott vannak még a Proson-ok mint jó ár/érték arányú alternatíva. Egyik sem melléfogás. Nem tudom milyen Mission-t nézegetsz, az ms8-at pl. többen is szidták.
-
coolmpi
aktív tag
válasz
putyu10 #34037 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap sikerült végignézni a transformers 3-at folyamatos hanggal. Ma reggel (semmit nem változtattam sem az erősítőn sem a TV-n)
Már nem is irányítja az erősítőt...
Kábelek ki-be és továbbra is semmi...
Ez inkább erősítő v. inkább TV? (a kábellel szerintem ilyen probléma nem lehet főleg hogy 2 különbözővel is próbáltam.)
-
-
gyurczy
őstag
válasz
putyu10 #30298 üzenetére
A biztosítók csak ne pedzegessenek semmit. Amúgy ezek a villámvédelmi berendezések amiket elosztó formájában tudsz vásárolni az utolsó lépcsőt jelentik. Ha nincs a hálózaton meg a többi lépcső, úgy nagyjából semmit nem ér az egész, ugyan úgy elfonnyad minden, ami csatlakoztatva van a hálózathoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged