Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #35291 üzenetére
Csak részben van igazad.
Tegyük fel, a szubládád 20 hertzen néma, 25-ön még szól, de már jelentősen halkabban, mint 31,5 hertzen. Ha beiktatsz egy 25 hertzen működő szubszonikus szűrőt, a 25 feletti tartomány tisztább megfogottabb, erőteljesebb lesz.
Ha érdekel, bebizonyítom, demózom Neked.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DjKoxi #35289 üzenetére
Nem kötelező dedikált centersugárzót használni, például a JBL Synthesis rendszereiben több olyat találhatsz, amelyekben három teljesen egyforma hangdoboz a front-szekció.
Ha az azonos családból származó center hangja is valamennyire eltér a frontokétól, akkor méginkább botorság más gyártóét alkalmazni. Amennyiben nincs egységes hangkép az nem házimozi, csupán hangdobozok egyvelege.(#35298) gepeszgyerek
Egyik sem jó vétel!
Van 60-70000 forintod erősítőre és képes lennél megvenni a legolcsóbb belépőket, csak azért, mert újak? Két év múlva a felét fogják érni.
Felejtsd el azokat és nézz valami jóféle használtat![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gepeszgyerek
csendes tag
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy szeretnék egy rendszert építeni és erősítővel kapcsolatban kértem a segítségeteket.
Nagyjából sikerült leszűkítenem a kört a következőkre:1. Pionner VSX-422 az ő ára 59e most, a kérdésem az lenne, hogy mennyivel tud többet a lent leírt 2 típus az USB-n kívül?
2. Harman/Kardon AVR-70 az ő ára 79e most
3. Onkyo TX SR313 most a netdepon 69e árulják, ami elég jó ár a többihez képest de nagyon érdekelne a véleményetek, hogy melyiket ajánlanátok a legjobb vételnek.
Előre is köszönöm a segítségeket.
-
Parson
addikt
válasz Patice #35292 üzenetére
Köszi a kimeritő választ, szűkebb megfogalmazásban, de pontosan ezt irtam le (a) esetként.
Így viszont talán anank is érthető, akinek az enyém nem volt az.
A kiegészitő eset (stereo rendszer) viszont megmagyarázza miért lehet szükség erre a potméterre, holott 'csak' felülről korlátoz.
Akárhogyis, thx ![ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Patice
nagyúr
válasz Parson #35285 üzenetére
A szubokon lévő potméter az a bennük lévő alul-áteresztő szűrő potmétere. A beállított érték alatti frekvenciákat engedi a hangszóróra. (A másik poti általában a hengerő, de lehet egy harmadik is a fázisnak.)
Ha az AVR szabályoz, akkor ahogy Dorian is írta "kiesik" ez a funkció. De csak akkor, ha a poti magasabb frekvenciára van beállítva, mint amit az AVR ráküld. Ha az AVR adta frekvenciánál kisebb értékre lövöd be a potival a mélyládát, akkor kétszer szűröd a mélyhangokat és lesz egy "lyuk" a hangzásban. A kettő közötti frekvenciák szinte eltűnnek.
Ezért kell AVR esetén max-ra tekerni a vágási frekit, hogy ez ne következzen be.
A potméter akkor hasznos, ha pl. egy sztereó erősítőről (pre out kimenetről, vagy nagy jelszintűről) kapja a jelet a mélynyomó, ilyenkor hasznos a poti, mert így be tudjuk állítani, hogy honnantól szóljon a láda, honnantól egészítse ki a többi dobozt a mély.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Dorian
félisten
Szerintem a hétköznapi kategóriában örül a gyártó és a felhasználó hogy minél alacsonyabb frekiket kiprésel valahogy a sub, nemhogy még alulról levágnák a legmélyebbeket.
Gondolom a sokszázezres kategóriában már más a szitu, ahol a ~15 Hz már sima ügy, lehet foglalkozni annak a hangminőségével.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Parson
addikt
válasz Dorian #35287 üzenetére
Uhh, sorry, tényleg szarvashiba volt nyelvtanilag, mentségemül szóljon, hogy elektrónikai szakszavakkal ritkábban futok össze egy ideje. (Oké, tudom, hogy csak elektronika, de a vicc kedvéért itt már mindegy... és akkor még nem is mondom, hogy az egyik régi egyetemi oktatóm, aki pont elektronikát oktatott, elektrónikának mondta a legnagyobb komolysággal előadás közben... )
Köszi az alapvető infót.
Alulról korlátozásnak viszont igenis van értelme, lévén a hangdobozod nem tud lemenni nulla szintig, ergó nem rendeltetésszerű működést és hangot fogsz kapni, még ha komolyabb sérülés, vagy kihallható hiba nem is lenne...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #35287 üzenetére
Már, hogy a csudába ne lenne értelme az "alulról korlátozásnak"?!?!?!?
A szubszonikus szűrő jelentős mértékben javítja a hangzást. Némelyik szubládán van olyan, de ritka madár.(#35286) DjKoxi
A komolyabb hangdobozgyártók hatalmas energiát és pénzt fektetnek abba, hogy a centereik hangzása a lehető legjobban hasonlítson a frontsugárzókéhoz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Parson #35285 üzenetére
Potméter, o-val: potenciométer. Nem pótol az semmit.
Ha az erősítőben állítható a vágási freki, akkor a sub hátulján lévő poti értelmét veszti. Azért érdemes max-közeli értékbe csavarni, hogy ha ilyenkor a sub elektronikája nem iktatja ezt az áramkört ki, akkor véletlenül se keverjen be. Alulról korlátozásnak semmi értelme nics, mélynyomóról lévén szó.DjKoxi:
Persze, h van különbség. Csak az nem mindegy, hogy az mekkora.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DjKoxi
senior tag
A másik fórumon napokig erről ment a vita. Mennyire homogén a frontoldal hangzása?
Dorian-nak is bármit csinálnak a hangfalaival, a center akkor sem fog úgy szólni mint a 2 front.
Amíg nem ugyanolyan a center mint a két front, mindig is lesz különbözőség, és az hallható is lesz mikor vándorol a hang.
Abban igazat adok, hogy nagy javulást értem el, mikor a két Technics-ben kicseréltem a magasakat Tannoy dómokra.
-
Parson
addikt
Felmerült bennem egy kérdés (mivel még nem ismerem speckó szinten ezeket a rendszereket):
Az oké, hogy az AVR a menüjében beállitott vágási frekvencia-érték alatti frekvenciákat a subwooferre küldi, de a subwoofer-en lévő pótméterrel (nem volume) pontosan mit is lehet állitani? - Ezzel a pótméterrel beállitott érték alatti (a) vagy feletti (b) frekvenciákat engedi tovább a membránok felé?
(a) esetben kiesik egy tartomány - ha a pótméteres érték kisebb mint az AVR-ben belőtt (értelmetlennek tűnne számomra)
(b) esetben pedig alulról lehet korlátozni a sub-ra küldött frekvenciatartományt. (ez lenne a logikus)Ha megválaszolnátok biztosabb lenne a sejtésem... vagy csodálkoznék egyet...
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #35282 üzenetére
A nyomtatott sajtó agóniája évekkel ezelőtt elkezdődött. Sokan siratjuk, de nem tehetünk semmit a folyamat ellen.
Ha itt a Fórumban megemlítek egy cikket, mindenki azt kérdezi, honnan tölthető le, adjak hozzá linket. Régebben azt válaszoltam, hogy a sarki újságosnál megtalálja. De az nem felel meg, mert pénzbe kerül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
amúgy ennyire nem ment a Digitális Házimozi és a BluRay magazin, hogy be kellett szüntetni? Vettem pedig mint a cukrot és különösen tetszett az "ingyen/ajándék" film a magazinhoz...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz DjKoxi #35273 üzenetére
Ha durva, ha nem ez a határozott véleményem.
(#35279) Miamiquake
[link].(#35272) Toobee
Nem voltam magamnál, vagy félreértetted.
Egységes sosem lesz, mivel a keresztváltó alkatrészei és a belső kábelezés is beleszólnak a hangzásba.
Jó példa erre Dorian esete a frontok tuningolásával. Annyira eltérőek lettek a centeről, hogy azt is vinnie kellett Zolihoz.[ Szerkesztve ]
-
Miamiquake
aktív tag
autóhifis fórum hol van?
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Parson
addikt
válasz Toobee #35272 üzenetére
Szerintem mindent lehet, max nehezebben kapod meg a várt eredményt... ha egyáltalán megkapod... pontosan a bonyolultabb szitu miatt nem lesz olyan pöpec, mintha eleve egymáshoz hangolt cuccok lennének összeillesztve egy rendszerré, amit már nevezhetsz akkor HT-nek...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Thuglife #35269 üzenetére
A TSi 500, 20-25 négyzetméteres szobába ideális, bár van benne hangszóró bőven.
(#35266) takky-92
Kis pénzből az ember ne akarjon újat venni, mert csak vackot kap!
Milyen kivételt láttál az unokatestvérednél?(#35267) Anubis_9
Ha a frontok és a center nem ugyanattól a gyártótól származnak, nem lehet házimoziról beszélni.
Az egy családot már nem is említem.[ Szerkesztve ]
-
takky-92
csendes tag
válasz spiky03 #35256 üzenetére
hehe én is furcsának találtam azt az ezrest, de láttam kivételt (pl. unokatesóméknál).
Akkor a yamaha lesz rámegy a PS3 (USB-ről mennek a filmek úgy is) max valami divX-es dvd....én meg úgy vagyok hogy ha valamit veszek az legyen új tehát ha addigra nem fogy ki a készlet tuti megveszem, vagy más nem nézek valami más yamahát
-
Anubis_9
őstag
válasz Ed Parker #35259 üzenetére
Hát most ebbe úgy beleszerelmesedtem.
Polkaudio TSi 300 + 100 + CS10 Házimozi Hangfalszett"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz Ed Parker #35257 üzenetére
Yamaha RX-V540RDS
Kicsit megöregedett szegény, de 1-2 évig még meg szeretném tartani."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
spiky03
veterán
válasz takky-92 #35254 üzenetére
Én a Yamahát választanám, mert azt tudok később fejleszteni, hangfal cserével.
Nekem is hasonló van, vagyis amivel kezdtem az egy YHT-292-es szett volt, a hangfalakt már cseréltem.A Panasonic az meg egybe dobozos cucc, amit itt senki sem ajánl. Az 1000W-at meg ne befolyásoljon, mert az nem annyi, az csak marketing bullshit. Meg a kis tejfölös dobozokból sem jön ki rendes hang.
Igaz a Yaminak is az van, de azt tudod cserélni.Vagy nézelődj az ottani használt piacon, mert ezen az áron vsz ott is sokkal jobb rendszert tudsz összeállítani.
Nah de majd a tapasztaltabbak adnak neked tanácsot.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
takky-92
csendes tag
Szervusztok, viszonylag új vagyok még ebben a témában nem nagyon volt egy komoly házimozim csak ilyen egyszerű szettek (2 db). Most kinéztem egy szettet lejátszó nélküli
YAMAHA YHT-296 [link]
szlovákiai vagyok ezért adok ilyen linket
Na, de most találtam egy másikat is
PANASONIC SC-BTT190EPK [link]
A kérdés a következő: Melyiket vegyem meg ? - de ez nem ma és nem holnap lenne lehet hogy 3 hónap múlva csak ...
A yamahára hajlanék de éppen észrevettem, h a panasonic "duplája" (1000 W) + olcsóbb és van hozzá lejátszó is...
A felhasználás PS3 (játékok, filmek) + TV csatornák.
Ha tudtok akkor segítsetek a választásba. Előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Anno kérdeztem erről és végül is még nyáron gyártottam hozzá DIN - 3,5" jack kábelt amivel hozzá tudtam csatlakoztatni a PC-hez szól is mint állat.
Azonban pár hónapja érdekes dolgot csinál. A gép bekapcsolása és kikapcsolása után (kb 1 percig) a hangszóróból sistergés jön váltakozó intenzitással (kb. mint a tengerpart hullámzása), majd szép lassan elhalkul. (egyébként az erősítő működik rendesen menet közben).
Tippetek van hogy mi okozhat ilyet?
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
TCr
veterán
Toobee máris eladja az Electra-kat, vagy ez csak véletlen "egybeesés"?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
csirkés11
tag
Köszönöm a sok választ
-
Ed Parker
nagyúr
Már miért ne lenne?
A piacot nézd összességében hogy hol indul egy hangfal es mi van fent.
Most nyilván a több tíz milliós kategóriától eltekintve, a piac behatárolja ezeket a termékeket.Ha példádnál maradok,ha az rti a mozira kiváló akkor egy jbl synthesis milyen?
Érted mit akarok mondani?
Amit tegnap Béci is említett Dalí Epicon egy álom doboz, azt még az sem a horror kategoria, mint pl egy grande utópia.A saját kategóriájába kiváló, de ennyi, efelett nagyon sok jó doboz van.
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #35233 üzenetére
mondjuk szerintem pont nem mérvadó, hogy egy bolt egy oldalán hova helyeznek egy terméket
de inkább a gyakorlati tapasztalatokra épitve azt mondanám, hogy mozira kiváló, 5ös osztályzat,
zenére meg mondjuk egy 4es, jól helyt áll, de itt sem érdemes összehasonlitani egy 1,5x annyiba kerülő Dali Ikon fronttal.
egyszerűen azt kell nézni, hogy a saját árkategóriájában viszont kiváló, az ár/érték aránya a legjobbak között van.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Sefter #35232 üzenetére
En értem es ez így is van.
De az hogy egy gyártó hova pozicionálja a termékeit, egy dolog.
A Dalí dobozokban még több a választék.Én ezzel a dobozokat nem degradáltam, írtam hogy egy kiváló belépő szett.
De ettől tudni kell helyén kezelni a dolgokat.
Meg lehet nézni a streamaudio oldalán a hangfal kínálatot es rögtön látszik hogy a polk rti hol helyezkedik el. -
Anubis_9
őstag
Rendben, köszönöm a jó tanácsot. Még egy valami foglalkoztat: vajon kb. 10 éve miért került az egy pár Jamo Cornet 195 100.000 forintba, ha most folyamatosan mindenkitől azt olvasom, hogy elég gyenge és gyatra, sőt maga a Jamo sem az igaz? Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
BBéci
legenda
válasz kimi02 #35212 üzenetére
Az eladójának nem kicsit vegyes a hangdobozszettje.
(#35211) Anubis_9
Inkább más gyártók termékei közül válogass, ha számít a hangminőség![ Szerkesztve ]
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz TVMaci #35145 üzenetére
Én elég sok tesztet olvastam róla, tervbe is van véve a vásárlása.......egy meghallgatás után természetesen. Számomra biztató az, amit olvastam róla.
Más. Ma volt alkalmam közelebbről is szemügyre venni a JBL Studio 590-es totemoszlopát. Kell nekem majd egy...izé, két ilyen. Persze a kiegészítőit se kergetném el a háztól. Gyönyörűek.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
TVMaci
tag
Annyit megtudnátok mondani, hogy az áron kívül a Zensor 5 és 7 között jelentős a különbség?
-
kimi02
őstag
Aki erősitő vásárláson töri a fejét.
Cambridge Audio
Érdemes kipróbálni ! -
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #35207 üzenetére
Ha a frontok és a center nem egy családból származnak, már nem lehet egységes a hangzás, de ha a gyártójuk is különböző, azzal büntetni lehet. Tehát a három elülső hangdobozt cseréld le!
-
-
adodaniel
őstag
Ez az Onkyo erősítő bírja a 4 ohmos hangfalakat hosszú távon (pl. JBL SCS178)? Köszi!
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #35199 üzenetére
Van mindenféle színárnyalatú gránit. A gránit vulkáni magmás, a márvány (nyomás és hő hatására keletkezik a mészkőből) üledékes kőzet.
"Hifi célokra" a gránit megfelelőbb, mivel az homogén, zárványmentes nagy sűrűségű kőzet.Nem néztem milyen képek vannak, csak belinkeltem az ezzel foglalkozó topikot. Gondolom tele van mindenféle képpel.
Sefter:
A pontos méretre vágás, csiszolás, fényezés élfózolás valóban nem olcsó. Esztétikát figyelmen kívül hagyva fontos, hogy az teteje és alja teljesen sima legyen, még véletlen se mocorogjanak rajta a tüskék, mert akkor adtunk a szarnak egy pofont.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest