- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #12797 üzenetére
Nah,innentől sztem nem ilyen egyszerű.
Minden kábel, erősítő,hangfal bevisz bizonyos tartományokban bizonyos torzításokat. Egy része jó a fülnek, másik része meg nem. Akármilyen anyagból csinálhatod, akkoris lesz.Torzítás én fogalmam szerint az a differencia, hogy az elem után mennyivel kapsz mást,mint ami bement. Ez lehet fülnek kellemes, és kellemetlen. Lásd csöveset sokan szereti, miközben 0.1-1% nagyságrendű torzítást okoz. Ugyanakkor a visszacsatolt erősítő kapcsolások meg 0.01%ra l tudják vinni a torzítást, mégis gyakran zeneietlennek mondják.
Tudtommal még mindig a hangfalak-még a legjobbak is- viszik be a legtöbb százalékos torzítást (1-5% körül), mégis a legoclsóbb hangfallal is lehet zenét hallgatni. Mert olyan fajta torzításokat csinálnak, ami nem bánt. általában..
Egyszer láttam egy videot, hogyan torzul el a membrán sugárirányú rezgések hatására. Hullámzik. Merevebb membrán magasabb felhangokat okoz, torzitásokat,stb.. "pontosabb lesz" Ez izlés dolga. Nem minőségi dolog. Fülesekben pl olyan vékonyka, puha membránt használnak,csoda,h kijön hang belőle.
Mindenkinek más az izlése, és másképp konvertáljuk a dobhártya jelét agyunk irányába.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #12797 üzenetére
Ha megnézel jó pár magas hangszóró freki görbét láthatod, hogy a legtöbb egyáltalán nem tud lineáris lenni 20 kHz-ig sem, sőt akár már jóval hamarabb el kezd esni az átviteli görbéjük.
A berylium magas azért már tud valamit. Nem magasban több, hanem mivel magasabbra tud menni, ezért 20 kHz alatt és fölötte is elég kis torzítási értékeket mutat csak.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz nebulo5 #12795 üzenetére
+1
Az én szerény hallási tartományommal is meghallom, ha nincs meg mondjuk a "teteje" a hangzásnak. Hagyományos, hangszeres zenében nem is túl gyakori a 15.000 Hz feletti hang, elektronikus zenében azért már előfordul gyakrabban, de arra sem az a jellemző, csak igényesebb elektronikus zenékben hallottam eddig nagyon jó, egészen magas hangokat.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #12794 üzenetére
Na jó, de onnantól fogva hogy az orvos megállapítja hogy a hallás jó, már csak a jó hangot kell keresni.
Ha ezt az adott hangfal nem adja át, akkor tovább kell keresni.Valami biztosan van, mivel a berylium magasak könnyebbek az alunál így valszeg, gyorsabb, pontosabb.
Ezért akarom az elektrát meghallgatni, mennyivel jobb a chorusnál.
-
BBéci
legenda
Töltsd le innen a tesztábrát, tedd ki a tévédre és nézd a vonalakat!
Az ideális távolságból meg lehet különböztetni a fehér és fekete oszlopokat, sorokat, de ahogy távolodsz, úgy kezdenek összefolyni. A táblázatban szereplő számokat négyünk látása - nem csak a sajátom - alapján írtam be.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nebulo5
senior tag
válasz bajnokpityu #12794 üzenetére
" És félreértés ne essék, zeneiség szempontjából szintén egy fölösleges dolog szerintem a felső határ kitolása.
Ezzel teljes mértékben egyetértek! A zene, az legyen minél közelebbi prezentálása a hangszereknek. Legyen minél élethűbb. Szerintem, a zenetörténelem folyamán, amúgy sem lett volna hangszernek titulált dolog, egy olyan ketyeréből, ami 19 kHz és az feletti hangokat képes produkálni.
Üdv: nebulo
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #12793 üzenetére
Egyébként- függetlenül attól,h 19kHzig hallok, sztem nem sok dolog szűrhető le ebből a hallási igényességről. A zeneiség pl nem mérhető dolog(hacsak nem libabőr időbeni hossza*szájszélességgel), és amíg a legtöbb hangfalnak komoly problémái vannak a középtartományban, nem a fül a gyenge láncszem.
Azon is gondolkodok már egy ideje, hogy van-e köze a magas hangszóró felső határfrekije- és annak sebessége-felbontása között. Nem tudok dönteni a dologban
És félreértés ne essék, zeneiség szempontjából szintén egy fölösleges dolog szerintem a felső határ kitolása.
-
nebulo5
senior tag
válasz Patice #12788 üzenetére
Valójában, egy újabb és extrémebb/szélsőségesebb határok közötti teszt érdekelt volna, a poén kedvéért. Az akkori freki meneteket hallottam, ha nem is olyan gyorsan, de reagáltam volna rá. Kivéve a 17 kHz feletti jeleket, mert az utolsó 3 - 4 jelzéskor már semmit sem hallottam.
Egyébként, a mostani hallásommal is elégedett lehetek, (10 éve nem voltam már hallásvizsgán) mert a mindenféle letölthető és tesztelésre szánt freki sávokat, koromhoz képest egész jól hallhatom.
Kb. 15 évvel ezelőtti orvostudományi kutatások eredményén alapuló konklúzió az, hogy az átlag, középkorú emberek 16,4 - 17,2 kHz tartományban (dB értéket nem jegyeztem meg) hallanak. Jól emlékszem a szövegre:
" a régi csöves tv-k 17,65 kHz-en 20 dB hangerővel sugároztak zajt! Ezt az átlag ember sosem hallotta, mert vígan nézett tv műsort, akár több órán át. A kutyák hallása jóval élesebb, ezért is nem szerették akkoriban a tartósabb idejű tv nézést"
Persze, már azt is bebizonyították az audió terén, hogy a 17 - 22 kHz feletti hangfrekvencia prezentálására is szükség van, mint a hallható hangsávok felharmonikus hordozójának. Ezért nagyon nem mindegy, hogy egy hangsugárzó tudja, vagy nem tudja a 20 és jóval az feletti kHz-eket sugározni.Üdv: nebulo
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #12789 üzenetére
Ebben azért nem lennék biztos. Szerintem nem olyan jó a fülem. Tapasztalatlanka vagyok még, sokat kell még hallanom, hogy azt mondhassam, hallottam már pár dolgot életemben.
Ha frekvenciában nézzük, akkor fülessel próbáltam már tesztelni otthoni körülmények között a hallásomat. Kb. 20-25 Hz-től hallhatok talán de, a másik végen már kb. 17.000 Hz-nél végem van.
Vagy csak szar volt a füles.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz nebulo5 #12787 üzenetére
Érdekes, mert ebben sohasem kellett csalnom
A bal szemem picit gyengébb de a jobb kompenzálja.
Viszont a fülem jó, tavaly voltam hallás vizsgálaton és azt mondta a szakorvos hogy kiváló.
Érdekelt engem is hogy mennyire romlott a durva buliktól, de szerencsére még azok után is hallom azokat a tartományokat, amit bejátszott.
Persze tudom én, idővel kopni fog ezPatice: lehet hogy itt is 20-25%-al jobban hallasz
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz Ed Parker #12784 üzenetére
Korábbi munkahelyemen éves gyakorisággal jártunk hallás vizsgálatra. Sosem értettem, miért kellett menni, mert egy irodai melónál, semmi szerepe nincs a jó vs. rossz hallásnak.
A süket kamrába beülve, azt mondta a vizsgálatot végző "akárki", hogy ha hallok valamilyen hangot, akkor nyomjam meg az előttem lévő gombot. Kb mell magasságban volt az ablak, ami előtt közvetlen a tongenerátor+ egyéb ketyerék voltak, tehát csak a csajszinak a fejét és a szép kerek dudáit láthattam. Viszont, a másik asztalra odatettek egy krómozott tartály féleséget, amin remekül lehetett látni, ahogyan a csajszi megnyomja az ő (hangot adó) gombját. Az első néhány gombnyomása a szokot, rutinból eredő unalommal történt, majd elkezdett figyelni.....
Mikor kijutottam a kamrából, megmutatta a tongenerátor által rajzolt görbét, és a jelzéseim által adott pontokat rajta. Tökéletesen egyeztek az ő általa bejelzett pontokkal (mikor lenyomta a gombot).
Mondta, hogy nagyon ritka az ennyire éles/jó hallással rendelkező ember.
Mondtam is neki, hogy akár meg is ismételhetjük, bármilyen hang frekvenciával, biztosan hallani fogom!Üdv: nebulo
-
bajnokpityu
félisten
válasz Toobee #12778 üzenetére
Nyáron,v télen 1.2es a vizus?
Nyáron nekem 1-1.2 télen 1.2 és 1.5. Két és fél éve nyesték.Szemem kiszárad nyáron, ilyenkor leromlik az átlagos szem minőségére. Egyébként van sok műtetlen ember, akinek gyárilag 1.3- 1.5körül van a vízusa.
Parker: még a tábla megvilágításával szoktak játszani. sötét szobában vs világos szobában simán 20% a difi...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #12774 üzenetére
Én úgy érzem és a szemvizsgálatok is azt mutatják hogy jó a szemem, de én is azért választottam ezt a 3m-t mert így optimális mindkét formátumra, de ha lehet inkább a 40" Sony LCD-n nézek tv adást, az messzebb is van picivel és kisebb is.
Ha már itt tartunk a mozi 20-30m-es vászna, az mekkora felbontást mutat egy filmnél?
Nem tudom van e ott különbség az imax filmeknél?
Nekem a mozi pl pont jó, nem tűéles, olyan enyhén lágy. -
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #12773 üzenetére
Amúgy tényleg, nem csak viccből írtam. Tapasztalatok szerint (szemész ismerős) a rövidlátók mindig élesebben akarnak látni és amikor felpróbálnak egy negyeddel erősebb kontaktlencsét (vagy ugyan olyan erőset, mint szemüvegből, mert lencséből kicsit gyengébb kell, mert közelebb van a szemhez), akkor örömködnek, hogy milyen élesen látnak, mint a sas. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy a szemük szép lassan tovább romolhat az erősebb lencsével, aztán jön a még nagyobb dipotriás lencse, az megint jó egy darabig.
Vagy aki már megunta ezt az egészet lézeres kezeléssel megcsináltatta a szemét, természetesen sas-szem kezeléssel (tényleg van ilyen), amivel az átlagnál 25-50%-kal élesebben látsz.
(Én szemüveges vagyok, nem túlkompenzált és így annyira nem is látok élesen, nem "sasolok", így annyira nem zavar a HD Ready TV-m felbontása )
-
Patice
nagyúr
válasz zolee3000 #12751 üzenetére
Ha már újban gondolkozol, akkor pár konkrét ajánlás:
Erősítő: Pio VSX-520 60.000
Hangfalszett: JBL SCS 200.5 60.000, vagy Mordaunt Short Carnival HTS 5.1 105.000
HDMI kábel: Kácsás 1, vagy ha olcsóbb, de még mindig elfogadható kell (meg több darab) Kácsás 2.
Hangfalkábel: Kácsás 2,5-es, vagy a kisebb dobozokhoz lehet elég a vékonyabb Kácsás 1,5-es.
-
Dorian
félisten
Kérdés, h mit hasonlítunk mivel. 1080p és SD adás közt a vak is látja nagyon messziről is a különbséget, de 720p és 1080p közt nem olyan nagy. Esetemben 50" + 2.8m-nél még látható, de 4m-ről biztos nem venném észre. A rip minősége sem mindegy: Gyűrűk Ura 15-20GB 1080p.mkv és BD50 közt nagyon nagy különbség volt, hiába ugyanaz a felbontás.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #12762 üzenetére
Akkor ez egy remek adottság nálatok, ugyanis több táblázat is leírja, hogy mi az optimàlis nézési távolság adott coll átlóhoz. Ha Ti messzebbről is látjátok a 720 és az 1080 közötti különbséget,tényleg jó szemetek van.
Én az 50" 3m-ről nézem, HD-ra kiváló nekem, SD-re már közel van. -
Tamoo
MODERÁTOR
Le se merem írni, hogy én a 40colost kb. 4méterről nézem.... Nincs lehetőség közelebb rakni...
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mandju #12758 üzenetére
Én ilyet használok media player-->erősítő-->tv közé: Kácsa KCE-HH1
Nekem megteszi. Persze azt nem jelentem ki, hogy ugyanolyan mint egy 10-20-30e Ft-os kábel.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
#12740-re valaki valami okosat?
Az lenne a kérdés, hogy milyen árkategóriát célozzak meg, az eszközök ismeretében, ami még nem "pénzkidobás"
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
zolee3000
tag
Jó-jó, de azért beláthatod, hogy elég nehéz helyzetben van az átlagember, aki nem audio-video cuccok tesztelésével foglalkozik. Honnan legyen tapasztalatom? Arról pedig nem egy cikk szólt már, hogy (pl. a HDMI kábelek esetében) milyen ügyesen lehúzzák a jónépet pusztán marketingdumával, aminek technikai oldalról nézve nincsen semmi alapja.
Hangszóró kábeleknél akkor pl. tudnál ajánlani valamit, hogy mire figyeljek a vásárlásnál (pl. a "vastagabb a jobb" vagy ilyenek)? Gondolom lehet kilóra is kapni meg van olyan is, aminek métere többezer forint.Persze, szét fogok nézni a használt piacon is, csak mivel hangcuccok tekintetében nem igazán vagyok képben, kicsit biztosabbnak tűnt a boltból vásárlás.
-
BBéci
legenda
válasz zolee3000 #12755 üzenetére
Kábeleket illetően óriási tévedésben vagy! HDMI kábelek között jelentős kép- és hangminőségbeli különbségek vannak, bár nem akkorák, mint a hangszóróvezetékek esetében. A tiédhez hasonló megjegyzésektől kinyílik a bicska a zsebemben. Meséld el, milyen HDMI kábeleket hasonlítottál össze, milyen rendszerben, milyen készülékekkel!?
Azt javaslom, ne új készülékeket nézegess, mert az pénzkidobás. Ha visszaolvasol a topikban, láthatod, mindenkit a használt cuccok felé terelünk, kivéve a milliárdosokat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolee3000
tag
Értem. Ebben az egydobozos dologban lehet valami, de szvsz még mindig az általam belőtt árkategória a szűk keresztmetszet. Ha külön venném meg az erősítőt ill. a hangdoboz-szettet, pl. az Onkyo-nál maradva TX-NR414 + SKS-HT528 párosításban, így árban kb. ugyanott lennék, de a specifikációkat összenézve sem látok túl nagy különbséget. Szóval ennyi pénzéből úgy tűnik legózva se nagyon lehetne többet kihozni.
Ami a hangszórókábelt illeti: ezeknél mire kell figyelni? Vagy olyan mint a HDMI kábel, hogy a legolcsóbb kínai és az aranyozott platinaberakásos cucc között sincs minőségbeli különbség? -
BBéci
legenda
válasz zolee3000 #12753 üzenetére
Szerintem hibát követsz el, ha LCD-t veszel. Ha nem monitor az elsődleges felhasználási terület, semmi nem indokolja, hogy a vacakabb képminőséget válaszd, ráadásul a méretéhez képest drágábban.
Az "egydobozos" kifejezés a csomagolásra vonatkozik, benne van az erősítő és a hangdobozok. Az említett két Onkyo abba a kategóriába tartozik.
Azokat az ipari hulladékokat a férevezetett, totálisan hozzánemértő szerencsétlenek veszik. Rágondolni is kínszenvedés, ritka trágya minőségűek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolee3000
tag
Igen, plazma tévével én sem izgulnék ennyire, csak az LCD-től tartok.
Egyébként mozizásra én is inkább plazmát vennék, de a család többi tagjának igényei miatt ez a tévé be lesz fogva filmekre, műsoradásra, konzolra meg még a jó ég tudja mire, szóval végül is az igen vegyes felhasználási kör miatt esett a választás az "igénytelenebb" LCD-re.Ezt a bögreszett dolgot nem igazán értem. Nem azokat a kompakt cuccokat hívják így, amikor egy dobozba van beépítve minden (erősítő, mélyláda stb.)?
Az összeválogatással meg az a gond, hogy anyagiakban nagyon el tud szaladni a szekér. Én meg 200 ezernél többet nem tudok, de őszintén szólva nem is akarok hangrendszerre költeni, e téren kicsit igénytelen vagyok. Amúgy az is szembe szokott jutni, hogy akkor a hipermarketekbe garmadával álló LG, samu stb. házimozi rendszereknek (amik 100-120 ezerért még BD lejátszót is tartalmaznak) ugyan milyen lehet a hangminősége? Pedig gondolom azokat is veszik rendesen.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zolee3000 #12749 üzenetére
Deadzone41 leírta a lényeget: durva baklövés 46 colos tévét fixen 3,5 méterről nézni az SD tévéadások miatt.
Ha megteheted, vegyél 55 colost, amin olyan messziről szintén nem fogod látni a full HD részleteit, de legalább egy kcsit beleszagolhatsz a moziélménybe.
Az utóbbi év során jónéhány 55-ös tévét teszteltem, 3,8 méterre lévő kanapémról fingom nem volt arról, hogy 1080-as a film, vagy bármi egyéb. Viszont az SD tévéadások mosottsága nem zavart még egy méterrel közelebbről sem. Természetesen plazmákról beszélek, mert LCD-n rémes tud lenni a PAL felbontás.Az 6505 már elfogadható, de sajnos az is bögreszett, annak minden hátrányával, nyűgjével. Egy okosan összeválogatott szettel sokkal jobban járnál.
A mellékelt kábelek ruhaszárító kötél helyett talán jók lesznek.[ Szerkesztve ]
-
zolee3000
tag
Deadzone41: Jah, plazma tévével könnyű... Sajnos az LCD-nek (nálam a plazma nem játszik) nem olyan jó a képminősége. Amúgy lehet, hogy feleslegesen parázok, csak még nincs tapasztalatom, sosem néztem DVD-t ekkora megjelenítőn. Mindenesetre némileg megnyugtattál.
Más:
Egy egyszerűbb 5.1-es hangrendszert tervezek venni (egy bő 20 nm-es nappaliba). 170-200 ezernél többet nem tudok rászánni. Nagyon nem vagyok jártas a témában, ezért hiába böngészem a specifikációkat, nem sokat mondanak nekem. Tudnátok pár fontosabb dolgot mondani, amire érdemes figyelnem?
Egyelőre főleg az Onkyo rendszereit nézegettem, mivel erről a márkáról több helyen olvastam, hogy a belépőszintű termékei is egész jó minőségűek (árukhoz képest). A HT-S4505 ill. a HT-S6505 erősítő+hangfalszett csomagokról van valakinek tapasztalata?
Ami még fontos lenne: gyárilag szoktak hangszórókábeleket mellékelni ezekhez vagy azokat külön kell beszerezni?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
zolee3000
tag
46-47 colos lesz a tv. Ilyenkor az optimális nézési távolság tudtommal kb. 180, 270 vagy 365 cm a videoképtől függően (1080/720/576 sor). Azért lett a legnagyobb távolság belőve, mert egyelőre kevés BD filmem van, viszont sok a DVD-m. Eddig a számítógépen "moziztam", szóval 22 colos monitorhoz vagyok szokva, és kicsit tartok tőle, hogy a DVD-k már nem lesznek élvezhetők egy 46 colos tévén, pláne ha közel ülök hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
WDTV Live Streaming lejátszót vettem filmnézésre és zenehallgatásra. Minden szép és jó, de 2 észrevételem van:
PC-ről wifin keresztül nézem az mkv formátumú filmeket és mind Dolby Digital mind a DTS sokkal halkabban szól az erősítőn keresztül, mint pl egy DVD-ről játszott film esetében szokott szólni.(ennyivel gyengébb hangcsatornája lenne a torrent oldalról szedett rippeknek?)Ill Zenehallgatáskor tűnik fel, hogy van egy kis alap sistergés, akkor is ha épp nincs lejátszandó fájl.
A médialejátszóból a kép HDMI-n megy a TV-hez a hang erősítőbe történő átvitelére egy Equip márkájú optikai kábelt használok ~2500 Ft volt (1méter); lehet, hogy ez a gyenge pontja a rendszernek?
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz Gergőke88 #12743 üzenetére
Azért amint lehetöséged nyìlik rá szerezz be egy mélyládát, az az igazi, nekem még az es30-nál is kisebb hangfalaim vannak, de a mélyládámmal együtt szuper párost (tríót) alkotnak.
Zenén viszont a nagyok biztos remekelnek, sajnos abban még van mit fejlődnie az enyémnek... -
KisTücsök
addikt
Tudom ez házimozi topic, de én hifiset nem is találtam. Melyik a jobb szerintetek? Rotel RA 940 BX vagy Rotel RA 930 AX? Árban gyakorlatilag ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Na, úgy néz ki, sikerült megkaparintanom az Onkyo 706-ot. Remélem beválik és nem fogom visszasírni a Harmant... (szerdán lesz nálam, nagyon kiváncsi leszek...)
Annyit elöljáróban hadd kérdezzek, hogy milyen HDMI kábelt javasoltok?
Panasonic G30 plazma
Popcorn Hour A210
Onkyo 706
Toshiba notebookA popi gyári HDMI kábelét hagyjam, vagy helyette is vásároljak valami mást?
Előre is kösz a válaszokat!
ugyanitt makulátlan Harman Kardon AVR235 dobozában, makulátlan állapotban várja új gazdáját
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
KisTücsök
addikt
válasz Deadzone41 #12704 üzenetére
Értem. Hát, azért kipróbálom csavarokkal, ha nem, akkor meg marad a gyurma (most az van alányomva egyébként.
-
tjojo
tag
Sziasztok!
Egy Focal 806V polcsugárzó pár vételén töröm a fejem, de nem tudom milyen erősítőt nézzek hozzá a használt piacon. Hm erősítőben gondolkozok, idővel úgyis 5.1 lesz a cél, de egy jó ideig sztereóban használnám. Filmet úgy gondolom többször nézem, mint zenét hallgatok, de inkább zenén legyen erős. Zenei ízlésem széles, de főleg rock, blues, pop, könnyedebb komolyzene. Hogy konkrét is legyek - kategóriákban sem vagyok jó: Pl. Bon Jovi, Him, Hobo, Tankcsapda, Vangelis, Ennio Morricone, Chris Rea, Boney M, Hans Zimmer, Roxette. Hirtelen ennyi jutott az agyamba.
Jah, igen. HDMI-s erősítőt gondoltam, az egyszerűbb és olcsóbb kábelezésből kiindulva. -
BBéci
legenda
válasz Relaxing #12729 üzenetére
Igen, évekig bevélt szar technika volt és ma is az, nem biztosít tisztességes fizikai és elektromos kapcsolatot a csíptetős aljzat.
Semmi köze ahhoz, hogy ki akarod-e huzigálni, vagy sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ricsik #12728 üzenetére
Nincs túl sok tapasztalatom, hogy tanácsot osztogassak. Én bajnokpityu cat7 kábelét használom jelenleg, illetve bartfay spk2000-et. Mindkettő messze jobb a star-tól. Sőt nekem még a kácsás KCE-LSW25 is jobban tetszett. Magas tartománya jobban bejött. Gotham-nél pedig a mélyek. De korrektül nem tudom megfogalmazni a hallottakat.
(#12729) Relaxing: Nem tudom, én csak a költségcsökkentést látom. Csíptetősbe egy 2.5mm átmérőjű kábelt nem lehet tisztességesen bedugni.....
[ Szerkesztve ]
-
Relaxing
tag
Most hoztam haza egy Denon AVR-1513-at. Éppen kicsomizom aztán bekötöm. Tovább fogom adni csak kiáncsi vagyok a hangjára.
Bakker - micsoda gubanc!
-
Gergőke88
addikt
válasz Dorian #12722 üzenetére
Köszönöm.
Amit eddig is használtam kisebb méretű Yamaha hangsugárzó( NS 60).
Nem szeretném eladni az ES30-t mert azzal egységes a rendszer, de sehogy nem tudom a jelenlegi felállás szerint elhelyezni.
Lehet el kéne cserélnem egy ES20-ra, azt talán még méretben elférne.
De az is lehet, hogy egyelőre megy dobozba, és ahogy elkötözünk akkor veszem majd elő. -
ricsik
őstag
Elkészült a teszt Cat kábelem. Cat5 volt csak, oldalanként 2x8 érrel, összetekerve. Gyors teszt után vagyok. A különbség azonnal észlelhető volt. Mélyebbre megy és precízebb Sokkal szebbek lettek a mélyek, a közép nem sokat változott. Az egész részletezőbb lett, jobban elkülönülnek a hangszerek és a színpad is kicsit szélesedett. A rock eddig hallgathatatlan volt, most az is emészthető. Összehasonlítva az Inakustik elkeni az egészet, egyenletesen szar, de hallgatható. A Cat tényleg jobban kiemeli a rendszer hibáit és mivel az erősítőm zenére nagyon gyenge, így ez a részletezés, hibakiemelés hosszabb távon lehet bántó lesz. Úgy tűnik jobban fekszik az AVR-nek az elkent hang, de több idő kell, hogy végső ítéletet hozzak.
-
Gergőke88
addikt
Ma megvettem a JBL ES80-t.
Hát így elsőre besza-behu.
A kocsiban természetesen nem fért be...(Astra Coupe).
Belehallgattam az ADELE koncertfelvételbe. Ég és Föld az eddigiekhez képest.
Viszont így lett egy eladó hangfal állványom. Ha valakit érdekel jelezze. (Illetve lehet eladóm az ES30-t is.) -
zipmmcs
csendes tag
Sziasztok!
Átfutottam a topicot és nem találtam arra vonatkozó adatot, hogy az av erősítőkkel (általában, vagy bármely típusnál) lehet-e 4.0-ba kevertetni a hangot, amennyiben a forrás 5.1.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
zipmmcs -
mandju
senior tag
Először is köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A hangfalszett HECO Vitas 600 Front, 300 surround, 100 center, KEF PSW1000.2 szub
-
Thom!
veterán
Nekem Onkyo 706-om van.
Előtte 508-am volt.Nos ha teheted 7-es szériát válaszd.
Dupla lebegőpontos proci sokat dob rajta, és magasan hangerőn, egyenletes dinamika kárpótol majd.
Majd elfelejtem mondani a mélyek is sokkal jobbak, ha tehetném 807/808 cserélném az enyémet. -
-
mandju
senior tag
-
mandju
senior tag
válasz Thuglife #12710 üzenetére
Köszi a megerősítést!
És Onkyo 706 vagy, 607? Van valami számottevő különbség köztük a számok sorrendjét leszámítva...?
-
mandju
senior tag
ezt találtam róla. Ezek szerint 1.3as HDMI-vel rendelkezik, ami már leveszi a hangot HDMI-ről, csak az ARC-ot nem tudja... Vagy? sajna laikus vagyok...
egyébként a Harman csak 235...
-
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Onkyo 706-ról mondanátok nekem véleményt? Harman Kardon AVR235 helyett... HECO Vitas szetthez..
Ez leveszi HDMI-ről a hangot?
üdv.: Zoli
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Deadzone41 #12704 üzenetére
Ezt egy bizonyos szint alatt nem hiszem, hogy komolyan kell venni. mármint persze van spéci tüske is, de pl. nekem hogy ebből melyiket tekerem be ugyan mindegy.
-
KisTücsök
addikt
Szerintetek melyik a jobb módszer, amíg nem lesznek tüskék a hangfalaim alá. Ha csavarokkal helyettesítem (így) vagy ha gyurmát rakok alá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest