- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
MunezXBK #13195 üzenetére
Meglepő, de nagyon sok "kezdő" házimozi & zene rajongónak, halvány fogalma sincs, hogy az elképzelt elvárásaihoz (már ha van ilyesmijük) mit kellene meghallgatni a kiszemelt hardverel prezentált audió/videó "ingerből".
Általában azok a "közszájon" forgó kifejezések hogy: részletező, dinamikus, tartalékkal rendelkező, kottázható, ..... és még számos más kifejezés, az ismeretlen, meg nem tapasztalt valami a részükre.
Esetleg megfordul a fejében, hogy a gyomorrengető de minden egyéb más hangot elnyomó mélyek hatására, esetleg majd jól átkopog a szomszéd...
Vagy valami más hasonló alternatíva a mérvadó. A hang, vagy vizuális élmény kielemzéséhez, (hogy helyesebb/fontosabb kritériumok alapján tudjunk választani) tanulni kell az ingerek feldolgozásának módját. Ehhez, remek segítség - irányadó egy fórum (akár ez a topic!!!), de a valós meghallgatása egy leendő rendszernek, az semmiképp sem kihagyható tényező. És hogy ott mit ajánlott? Mit kell meghallani? Ahhoz előtte el kell járni hallgatózni! -
Zanik
addikt
Kicsit on:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=11239Erről tapasztalat, vélemény? 20nm-re elég lehet, vagy kevés?!
-
nebulo5
senior tag
Az a legrosszabb az ilyen "házimozinak" elkeresztelt akármikkel kapcsolatosan, hogy mégis számos vásárlója akad! Nagyon sokan, nem informálódnak vásárlás előtt (akár ebben a topic-ban), de nemritkán az is megtörténik, hogy az olvasottak ellenére is megmagyarázza önmagának, hogy neki, mégis jó lesz az! Persze, kis idő után az áldozatok 60 - 80 %-a rájön a tévedésre, mint ahogyan ebben a topicban hozzászólókkal is megtörtént már.
-
törölt tag
válasz
nagyszegi #13189 üzenetére
Kevés nagyon a passziv subot meghajtó erősitő. Ohmos kérdés: egyáltalán ne foglalkozz velük. 1 sz hsz megvolt?? Kérdéseid nagyon zöldségek az ohmokkal kapcsolatban. Honnan a csudából jut eszedbe ilyesmi???
Onkyo HT-R380 képes csak passziv subot hajtani, vagy Yamaha 6230. -
nagyszegi
tag
Heló!
Egy olyan kérdéssel találkoztam tudatlanként, h adott a passzív 5.1 hangszettem és keresek hozzá erősítőt. 4 ohmosok a hangfalak és 8 a mélyláda. Namost az igazi kérdés az h ha az erősítő nagyobb ohmmal rendelkezik mint a hangfal akkor túl tudja e azt terhelni vagy szimplán annyi a hatása h fölösleges tudás marad az erősítőben? Szóval oda kell e figyelni h megeggyezzenek az értékek? És hamár itt vagyok mit ajánlanátok erősítőként? -
vlagyi
csendes tag
Sziasztok!
LG dh3120s házimozi rendszerröl mi a véleményetek?
[link] -
Ed Parker
nagyúr
válasz
lehasznalo #13185 üzenetére
akkor csak félig,vár rád még a szerviz.
mondom ez a jobbik eset hogy megcsinálják garba. -
Toobee
veterán
válasz
Toobee #13182 üzenetére
Közben áttúrtam a netet, de szinte semmi sincs a CD lejátszóról. A tunerről találtam, volt, aki szidta, volt, aki dicsérte. Arra jutottam, hogy holnap elhozom őket. Szerintem ebből még tudok alkudni. A CD-nek van digit kimenete, csak futóműnek kéne. Tunert meg elvétve használom. Ha éppen nem vagyok suliba, mikor megy a Morning show. Kár, hogy nem feketék.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
lehasznalo #13181 üzenetére
Akkor jól jártál
-
Toobee
veterán
Acoustic Solutions SP 142 CD lejátszó és SP 111 FM/DAB tuner lenne eladó. Mindkettő vadi új, és 5-5 ezer ft az áruk. Megérnek ennyit, vagy felejtsem el.
Szerk: Most nézem, hogy ez az SP 142 DVD lejátszó is. Akkor gondolom nem lehet egy nagy valami.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
lehasznalo #13177 üzenetére
akkor viszont elindította a folyamatot és megpróbálta frissíteni.
Amikor tavaly vettem a 3312-est nekem mondta az eladó,a tisztánlátás kedvéért,hogy már hoztak neki vissza olyat ami meg sem nyikkant.
csak villogott a bekapcsoló gomb körül a piros led.Ő mondta ha frissítem,csakis akkor ha biztos a netes kapcsolat,és véletlenül se szakitsam meg. plusz a többit amit az előbbi postban írtam, a szerviz álláspontjáról.
nekem sikerült,feltette,de volt vagy fél óra.
aztán megszólalt a webrádió,tehát sikerült.innen távolról nehéz bármit is mondani,próbáld meg megint,azt ha nem megy akkor szerviz.
-
gorbep
senior tag
A budapesti úton (Plázánál kicsit kijjebb meghallgathatsz JBL-t meg HECO-t. Régebben a Fulltech-nél is volt egy-két dolog, nem tudom foglalkoznak e még vele....
Nem kell a teljesítményt túllihegni. 100W egy jó hangfallal leviszi a fejedet. (Az első erősítőm 2*5W-os volt, és az is igen hangosan is tudott szólni.)
Rakhatsz rá akár 20w-os hangfalat is, csak ésszel kell akkor a hangerővel bánni....
-
lehasznalo
tag
válasz
Ed Parker #13171 üzenetére
Feldobta lehetőségként, hogy FW elérhető, először nemet nyomtam, aztán már többször is felugrott és rákattoltam.
Az authenticating-nél áll meg a FW frissítés.
Jelenleg nem megy fel a netre, mert kapcsolati problémát ír ki és ellenőrizzem a kábelt és az internetszolgáltatót. Kábelt cseréltem, és a átdugtam egy másik portba a kábelt.Amikor először kapcsoltam be, akkor ugye a wizardban a networkot is teszteli és rákérdez, hogy hallom-e a netes rádióadást, akkor ok volt, most meg tök kuss... :-/
-
Dorian
félisten
Nem, nincs ilyen. Ráadásul a ráírkált teljesítmény adatok a mérési mód szerint sok félék lehetnek, plusz önmagában a "Wattszám" nem is mond semmit (pl. az érzékenység nélkül)
Amire gondolsz, az nem teljesítmény, hanem minőség miatt, hogy az erősítő árának kétszeresét javasolják 5.0 szettre költeni, bár ezzel én nem feltétlen értek egyet.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
lehasznalo #13166 üzenetére
a fw frissítést elkezdte?
vagy fel sem ment a netre?a denon hivatalos állásfoglalása szerint,a fw frissítés nem kötelező,mindenki csak saját felelősségre álljon neki,ha seggrerakod,mert megszakad valamiért a letöltés,az nem garis hiba,úgyhogy csak óvatosan.
tudok olyan esetről ahol a szervíz állította vissza a gyári állapotot jó áron. -
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Sajnos nem tudok csatlakozni az internethez a Denon AVR 1912-vel.
FW-t akartam frissíteni és nem ment fel.
Majd pedig, a wizardban akartam újra beállítani és ott ugye rákérdez, hogy hallom-e az internet rádiót szólni és sajnos nem!
Mi a teendő ilyenkor? Amikor megvettem még szólt a teszt után, most 1 héttel utána, kicseréltem a kábelt, átdugtam másik portba stb...DHCP on/off?
Proxyt kellene (át)álllítani? -
TCr
veterán
Menj el a Streamaudio-ba és hallgass meg pár szettet.
130-ért és 150-ért vannak Dynavoice Magic 5.0 szettek, esélyes, hogy ebben az árkategóriában verhetetlenek.
Hívd fel őket, hogy időpontot egyeztessetek.
Hallgass meg minél több hangsugárzót.Menj el a Netdepo-ba is, ott is tudsz hallgatózni.
A másik kérdésedre a válasz: 5.0 -> sub.
-
pomk
őstag
Tudnátok ajánlani nekem hangfalakat vagy 5.0, 5.1 szetteket az új Onkyo 705-ös erősítőmhöz?
50-50% film és zene hallgatásra fogom használni. Árkategória max. 150.000,-, de ha kevesebb az nem probléma.Még egy kérdés:
Hogyan érdemes hangfalakat/szettet venni?
2.0 -> sub -> hátsó hangfal pár
5.0 -> sub
5.1 -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Black&White #13157 üzenetére
Akkor ez rád marad vagy másik szervizes.
Én egy NAD-hoz szerettem volna IC-t, azt pl. sehonnan nem tudták beszerezni.
-
jaktib
tag
Tegnap voltam a Soroksári MM-ban és igen jó áron vannak most ott hangfalak Dali-k(pl Concept 6 -129 K) Szettek 100-150 K 129 K JBL-ek (Northridge E80 szett 130K) De meghallgatni nem tudom ott hogyan lehet, mert egybe vannak pakolva és a házimozi szoba is ki van iktatva, lehet, hogy csak átrendezik. Van Concept 8 és 10-es is, hogy a 10-es mekkora
(329 K)Én most láttam először élőben, kíváncsi lettem volna hogyan szól.
Az árak nem biztos, hogy pontosak de ott jó áraknak tűntek -
kiki22
senior tag
sziasztok!Egy olyan kérdésem volna mostanság milyen bd lejátszót érdemes vásárolni ?Koszi a segítéseget előre is.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Black&White #13153 üzenetére
Szerintem egy egyszerű műszerész is megteszi. Vagy egy ügyes kezű, hobbi szerelő.
Pont a szerviz ár feléért.
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Nem tudtok helyet Tatabánya-Budapest vonalon, ahol foglalkoznak AIWA erősítők javításával?
A hibafeltárás megvolt, de a javítást/alkatrészcserét nem tudta elvállalni a helyi szakember.
Totel-t próbáltam, ők sajna nem tudtak segíteni.Köszi!
-
-
robi0604
őstag
válasz
gorbep #13148 üzenetére
300 óra után már minimálisan változik átalában, de ez is kábelfüggő.
A legtöbb kábelnél az első 100 órában a legfeltünőbb a változás.(#13149) Deadzone41
Ez nem beskatulyázás, csak az eddigi tapasztalataim alapján felállított véleményem.
Érdekes módon ez megegyezik, sok más ember véleményével is, de a lényeg, hogy meghallgatás nélkül úgysem érdmes venni semmit, tehát saját maga is meggyőződhet róla.
Kivételek pedig mindíg vannak... -
gorbep
senior tag
Kábelguruktól kérdezem, mennyi a tápkábel bejáratási ideje? Lehetséges hogy erősödtek a mélyek? Már szinte kicsit zavaró!
Mondjuk a kábel olyan vastag, hogy egy színesfémgyűjtő már attól elélvezne, ha a kezébe vehetné. Igen súlyos egyéniség, nem gondoltam volna.... De lehet hogy a fülem fog bejáratódni és összecsiszolódunk.... Mire a forgatást lemeccseztem elfáradt a kezem, ez nem hajlik valami könnyen, meg azt hiszem cseréhetek szerelődobozt a falban csavarosra, mert a laokoon-ozás után mindig kilazul a dugalj a falból.....
-
robi0604
őstag
válasz
Deadzone41 #13146 üzenetére
Denonnal sajnos valóban nem a legjobbak általában a JBL dobozok.
H/K, Crown jobban megy hozzájuk.
Persze kinek mi tetszik... -
eszcsé1
csendes tag
válasz
#09634560 #13143 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Igen, sok helyen lehet olvasni, hogy nem egy szerencsés párosítás, de majd egy hallgatózás során kiderül, hogy nekem mennyire jön be.
A wharfedale-ekről is elég sok negatív véleményt lehet olvasni.Mi az a széria, amiben már érdemes gondolkodni? pl a diamond 10.x?
Vagy esetleg Polk TSI sorozat? Nekem az is szimpatikus.
Sajnos a javasolt Mission-nek már elég húzós az ára, bár maximum eltolom a vásárlás időpontját pár hónappal.
Minden esetre nem egyszerű fába vágtam a fejszémet, mikor kitaláltam, hogy nekem kell egy rendszer otthonra.
köszi még egyszer. -
törölt tag
válasz
eszcsé1 #13142 üzenetére
Az összeállitást hallgasd meg mert elég megosztott a Denon-JBL párosról a vélemény ismeretségi körömben: nekem filmre elmegy, lágyabb rockra már nemigen: pedig rockra, zúzni megfelel pl. H/K val a JBL. neked etttől függetlenül teljesen megfelelhet, amit irtam az magánvélemény részemről.
Nézz pl Wharfedale vagy ha tudsz pótolni: Mission ezért az árért. -
eszcsé1
csendes tag
Sziasztok!
Már jó ideje olvasgatom a fórumot, most mégis tanácsot kérnék hangfal témában.
Lenne egy kb 20 nm-es szoba, és egy denon 1612-es erősítő. Főleg mozira használnám. Zene minimális, inkább csak rádió, "háttérzajnak".
Első körben jbl es80-al szemezgetek, most egész jó áron van (kicsivel később jönne hozzá a háttér és a center).
A kérdésem az lenne, hogy nem lövök-e nagyon mellé (illetve felé). Azaz ki tudja-e szolgálni az erősítő. Ha nem passzolnak össze, akkor mit/miket javasoltok.
Az ár a frontokra max. 100e lenne, tehát ez lenne az árkategória. Még boldogabb lennék, ha a komplett 5.0 kijönne 150e-bőlElég bizalmatlan vagyok a használt termékekkel kapcsolatban, és a garancia is fontos, így mindenképp újban gondolkodom. Túl nagy igényeim nincsenek (egyelőre
)
Természetesen, ha lesz pár kiszemelt, mindenképp elmegyek meghallgatni őket, de előtte szűkítenem kell a kört.
A válaszokat előre is köszönöm. -
sanyi0629
csendes tag
Tudnátok esetleg javasolni nekem BD lejátszót, kicsit komolyabbat, 60-100.000 között, 3D tartalmakhoz és zenehllgatáshoz? (tudom, külön CD lejátszó kellene, de az nem lesz, ezért keresek olyan BD playert, ami szépen szól zenei CD-kel is). Érdemes Pio-Denon jellegben gondolkodni, vagy megfontolandó esetleg egy Pana vagy Sony is?
-
pomk
őstag
Meló helyen vagyok, így nem tudom meg nézni.
De meg néztem fotókat a hátuljáról. Azon gondolkozom, hogy lehet nem
a pre-out sub kimenetre kötöttem, hanem a a "DVD" szekcióban lévő sub-ra.
Bekötés után nem tudtam mögé menni és úgy megnézni, csak felülről félig
kihúzva ~dupla Rittbergeres pózban, mert kábelek nem engedik kihúzni csak
félig, uh alig lehet mögé látni, kibontani viszont már nem volt hangulatom.
Csak annyit figyeltem, hogy sub-ra van-e kötve. Arra van, ez tuti. Most azon
imádkozom, hogy a dvd sub-jára legyen.
Du. meglesem.Egyébként Genius 5.1 aktív sub-ja. RCA-t erősíőtbe és sub-ba, áramot neki.
Kb. ennyi volt a rákötés.A fent említett DVD részben lévő sub, surr, center, stb. csatlakozók mire valók?
-
spiky03
veterán
Onkyo TX-NR5010 info
Ha valakit érdekel. -
Toobee
veterán
válasz
vincentvega1 #13121 üzenetére
Ha írsz konkrét összeget, amit rá tudsz fordítani, akkor a lelkes fórumozók, ajánlanak neked szetteket.
(#13124) pomk : első körben gyári reset.
-
törölt tag
válasz
vincentvega1 #13121 üzenetére
Használt régi erősitő+5.0 szett és egy szobádhoz illő méretű mélysugárzó.
-
vincentvega1
csendes tag
Szép jó estét kívánok mindenkinek!
Lenne egy nagyon amatőr kérdésem, előre is elnézést érte. (nem akarom palástolni a hozzá-nem értésem, nem sikerülne
). Van egy LG BP120 lejátszóm és ehhez szeretnék némi házimozi feelinget otthonra. Sajnos az anyagi keret miatt csak a belépőszint az, ami elérhető.
A topic első hozzászólásában ajánlott termékként szerepel a Onkyo AVX-390. Nekem egy ismerős esküszik hogy a legjobban egy Logitech Z906 rendszerrel járnék. Erről viszont itt a fórumban nem sokat olvastam (lehet h nem ok nélkül?). A kérdésem az lenne, hogy melyik az, amivel jobban járnék? (illetve természetesen ebben az árkategóriában ha van még javaslat, azt szívesen fogadom) Előre is köszönöm. -
Toobee
veterán
válasz
Backrau #13119 üzenetére
Ez nem olyan, mint te vagy én. Ha baja van, akkor az nem múlik el. Maximum, ha ez már valami nanotechnológiás H/K, ami már képes öngyógyításra. Aztán meg, ha lejárt a gari, akkor lehet rákölteni a dollármilliókat, hogy életképes legyen. Esetleg az orosz módszer említeném még meg. Jó erősen ütlegelni kell a készüléket.
-
Toobee
veterán
válasz
ricsik #13116 üzenetére
Itt fut minden, ha jól tudom. Elosztó, kábelek.
-
ricsik
őstag
Tudnátok adni egy linket az Excalibur-féle kábelekhez? Szénné túrtam az AVX-et, de nem találtam. Biztos elkerülte a figyelmem. Köszi.
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok! Nemrégiben (kb 2-3 hónapja) vettem újan egy Harman Kardon AVR-360as erősítőt. Mostanában csinál olyat, hogy nézem a filmet és egyszerűen kikapcsol, eddig nem zavart, mert kb 2-szer előfordult, de a mai nap már többször is egymás után, és valamikor vissza sem tudom kapcsolni. Valakivel előfordult már ilyen?
-
Tamoo
nagyúr
-
-
Breeze
aktív tag
Üdv!íkövetkező lenne..van egy JVC RX 5060 5.1 házimozi erősitő 5 x 100w...
probléma az hogy ha dvd digitalra állitom akkor a bal oldali és a jobb oldali csatorna nem világit L és R...a többi igen...azon is gondolkodtam mielött irtam volna ide , hogy lehet el van állitva...filmre is gondoltam hogy hibás...de minden filmnél ez van...és eddig jó volt... valaki erre valamit???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged