Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaktib
tag
válasz #75912448 #10194 üzenetére
+1
Szerintem is. Én pl olvastam valahol hogy az Okyo 600-s sorozata a legnépszerűbb, legtöbbet eladott terméke a cégnek vagy az összes erősítő eladásnak, már nem emlékszem, tudom nem mindegy de tény, elég népszerű. A 608-s ha jól tudom AISA díjat is kapott, azért azt sem szokták csak úgy osztogatni. (Tudom azt is megvásárolják a cégek pénzen meg merketing....) (Én jól be is dőltem neki) De talán azért nem. Jók a Denon-ok. Szerintem túlárazott a többiekhez képest Volt már itt nem egy olyan felhasználó aki pl a kezelés nehézségeivel találta szembe magát, beállítás, átgondolt kezelhetőség is lehet egy kis szempont. -
Ed Parker
nagyúr
-
spiky03
veterán
válasz Thuglife #10187 üzenetére
valahogy következtetni lehet a nevéből.
én nem is akarok több 100ezret költeni rá. nekem a mozi a lényeg, de ezt le is írtam itt párszor. én úgy tervezem az előre lépést, hogy ha lecserélem a kis yamahámat meg az eltaxokat, akkor ott meg is állok. a lényeg, hogy mozin jó legyen. így lehet, hogy a következő szetelmem nekem is egy onkyo lesz.
nah meg arra írták is, hogy jól tolja a mélyeket.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #10186 üzenetére
Teljesen meggyőztél. Az elszalasztott lehetőségekből sajnos mindig több van, mint a létezőkből. Tehát mindenkit arra biztatnék Ed Parkerrel karöltve, rögtön írja meg, ha van bármiféle csere elképzelése ! Előnyös, ha legalább az egyik a kettő közül, a fórum témakörébe vág.
Egy jó országúti kerékpárért cserébe adnék egy Marantz SR7000-est.[ Szerkesztve ]
-
pokroc
tag
Segítsen valaki
van egy technics sa ax530 as erősítőm. itt a hátulja
http://exaudio7.netserwer.pl/allegro/technics/sa-ax530_2/sa-ax530_7.jpgvan egy mnc sub erősítőm
http://www.avx.hu/forum/uploads/post-32-1281847988.jpgÖssze tudom őket kötni ezzel a kábellel? Azért van technics-en a subwoofer kimenet?
http://www.edigital.hu/RCA_kabel_csatlakozo/files/product_images/kepek/284/301164.jpgA sub erősítőn van 8 tekergethető aljzat, banán dugót fogad. oda kell kötni a mélynyomót?
Help pls!
:)
-
Thuglife
senior tag
válasz spiky03 #10181 üzenetére
Nem vagy egyedül, nagyrészt én is azt hallgatok, de abban igazuk van, hogy erre a műfajra nem kell több százezres erősítő, mert nincs annyi részlet a zenében mint egy jazz, vagy komoly zenében. Nekem épp ezért tetszik az Onkyo (és azt is favorizálom), mert SZERINTEM jobb hiphop-ra mint a Denon.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz kimi02 #10183 üzenetére
egy 50 ezres sztereo lezenéli,ne éld bele magad
(#10184) andorra persze ez érthető,de az ilyen gondolatok az ember fejéből nem hirtelen pattannak ki,tervezgeti,nézegeti és a végén elhatározza magát hogy vesz egyet,na ez nem a pillanat műve,csak ezért mondtam,ha elöbb tudom,lehet hogy csináltunk volna egy jó boltot.
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
válasz jozseftamas #10152 üzenetére
Ez ennyiért jó vétel.
H/K -
-
kimi02
őstag
válasz jozseftamas #10148 üzenetére
Harman Kardon erősitőket se hagyd ki.
360 vagy 460.
Nekem H/K 760-as van de Stereo zenén is nagyon jól szól.
A 360/460-as erősitőket nem hallottam , de szerintem nem lehet rossz zenén. -
Peak
addikt
nincs valakinek egy polkaudio psw125 subládája amit elcserélne egy notebookra?
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
pokroc
tag
Segítsen valaki
van egy technics sa ax530 as erősítőm. itt a hátulja
http://exaudio7.netserwer.pl/allegro/technics/sa-ax530_2/sa-ax530_7.jpgvan egy mnc sub erősítőm
http://www.avx.hu/forum/uploads/post-32-1281847988.jpgÖssze tudom őket kötni ezzel a kábellel? Azért van technics-en a subwoofer kimenet?
http://www.edigital.hu/RCA_kabel_csatlakozo/files/product_images/kepek/284/301164.jpgA sub erősítőn van 8 tekergethető aljzat, banán dugót fogad. oda kell kötni a mélynyomót?
Help pls!
És boccs hogy nem tudok linkelni:)
-
axwel18
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz zolaas #10135 üzenetére
Alapvetően ezzel a véleménnyel értek egyet, persze vannak olyan BD-játszók, amik CD-vel is remekelnek, de annyira drágák - OPPO 95 - hogy inkább két külön készüléket vennék.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Peak
addikt
én múltkor megküldtem 40Hz szinusszal -15dB-en a cuccot... a lakás összes ablaküvege pattogott, rezgett a kerettel együtt, régi bérházas öreg fakeretek...
és csak 2x80W körül van a HK valósban...[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
spiky03
veterán
válasz jozseftamas #10159 üzenetére
Nekem Yamahám van. Nekem azzal sincs bajom zenén. Igaz főként rádió megy rajta.
Zene pedig hip hop.
Jazz meg ilyesmit nem hallgatok.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
axwel18
senior tag
+1 a Denonnak. Egyébként a 3-om erősítű közül hangminőségben és teljesítményben is az Onkyo a leggyengébb. A Denon és a Pioneer is nagyobb teljesítményt ad le.
-
Peak
addikt
denon korrekt, sokan használják, a hire ( marketingje ) jó.
onkyot lesajnálják a zenések, mert mozis hangja van, arra viszont baxott jó.
a pionak, yamahának itt nincs nagy tábora, tudomásom szerint távolkeleten viszont szeretik.
+1 vote a Denonnak, ami inkább zeneibb.u.i. én harmant használok, szerintem az tök jó középút.
[ Szerkesztve ]
-
jozseftamas
csendes tag
válasz andorra #10158 üzenetére
Tudom én, csak több száz hozzászólás elolvasása után úgy döntöttem, hogy inkább megkérdezlek Titeket, mert szinte az összes tanács kérés úgy kezdődik, hogy én X-Y%-ban használom mozira-zenére az erősítőt. És az én 50-50%-omra nem találtam jó megoldást, csak olyan információkat olvastam, hogy X erősítő inkább mozira, Y meg inkább zenére optimálisabb. Ezért szeretnék egy "kompromisszumos" megoldást, vagy valami hasonlót...
-
andorra
őstag
válasz jozseftamas #10152 üzenetére
Ha lennének azonos árkategóriában," legjobb hangminőségű " erősítők, vagy más készülékek, könnyű lenne az életünk, csak elő kellene vennünk egy táblázatot és máris mehetnénk vásárolni. Ez a kérdés ennél sokkal bonyolultabb. Amúgy vakon, inkább a Denont választanám.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz andorra #10149 üzenetére
Címszavakban:
Denon 1912-t javaslom az ajánlottak közül. (ha használt nem jöhet szóba)
Onkyo nem kompromisszum, szerintem totál filmes. Túlzott mély, csimbumm, zúzás, kevesebb részlet.
THX nem jelent semmit.
A megadott teljesítmény normál méretű helyiségekbe mind bőven elegendő, nem kell nézni.
A sok marketingbullshittel nem kell foglalkozni, vagy felesleges, vagy semmit nem ér, vagy más néven más is alkalmazza vagy hasonlót.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
Ha használt is szóba jöhet és nem kell HDMI, viszont a zene miatt:
Ha kell HDMI pölö:
vagy
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
geri788
tag
A bögreszetthez képest mind a három emlitett erösitö nagy elörelépés lenne!Az onkyot én ugyan nem hallottam,de a piot,és a denont igen!! Ilyen arányban használom a cuccost én is kb és én a Denon mellett döntöttem!..nem bántam meg!!
ui bocsi nem neked lett volna cimezve......
[ Szerkesztve ]
-
jozseftamas
csendes tag
Jelenleg egy bögreszettem van (a hozzá tartozó erősítő tönkrement), de jövőre tervezek költözni egy nagyobb lakásba, ahova már egy komolyabb hangfalrendszert szeretnék vásárolni (a jelenlegi kis lyukba nem férne el). Ez majd a következő kérdésem lesz. Így gondolván a jövőre lenne szükségem egy ilyen teljesítményű erősítőre (amit a következő 10 évben nem szándékozok cserélni)...
-
jozseftamas
csendes tag
-
Peak
addikt
pontosan milyen hangfalrendszert építesz hozzá?
csak mert az "álmoskönyv szerint" 1:2 arányban kéne az árban passzolni a HM erősítőnek és az 5.1 hangrendszernek. szóval legalább 3kilóért kéne hangfalat venned, hogy egyáltalán megérje ezeket venni. biztos, hogy szükséged van rá?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
TCr
veterán
- A fenti három készülék között egyedül az Onkyo rendelkezik THX minősítéssel, jelent ez bármiféle minőségkülönbséget a másik kettővel szemben?
Nem. A THX logó (szinte) csak pénz kérdése.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
andorra
őstag
Ha valóban a hangminőség a legfontosabb szempont, akkor az összes új készülék kiesik.
-
jozseftamas
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni vásárlás előtt, sajnos a különböző - neten fellelhető - tesztek gyakran ellentmondásosak, ezért remélem, hogy az itt fórumozók gyakorlati tapasztalatára tudok majd támaszkodni.
140.000 Ft körül keresnék alsó-középkategóriás AV erősítőt, de nem ilyen egyszerű, mert speciális eset vagyok, ugyanis 50-50% lenne nálam a zene-mozi arány.
A következő készülékeket néztem ki első körben, melyek szolgáltatáskínálatban és felépítésben szinte teljesen megegyeznek (ez nem jelenti azt, hogy csak ezek közül választanék, hanem ezen erősítők specifikációjába sikerült idáig jobban belemélyednem):
Onkyo TX-NR609 (160W/Ch, 140e)
Denon AVR-1912 (125W/Ch, 147e)
Pioneer VSX-921 (150W/Ch, 124e)A lehető legjobb hangminőségű erősítőt szeretném választani.
- Így "első ránézésre" (mindenféle tapasztalat nélkül) legjobban az Onkyo tetszik, több tesztben megemlítették, hogy kompromisszumos megoldásnak mondható, mert mind mozihoz, mind zenéhez megfelelő több társával ellentétben. (És ahogy fent is említettem, az én esetemben ez fontos szempont). A Ti tapasztalataitok alapján ez az állítás valós?
- A fenti három készülék között egyedül az Onkyo rendelkezik THX minősítéssel, jelent ez bármiféle minőségkülönbséget a másik kettővel szemben?
- A fentiek közül szintén az Onkyo rendelkezik papíron a legnagyobb teljesítménnyel, ez jelent bármiféle gyakorlati előnyt a másik kettővel szemben?
- Kismillió különböző "technológiai újítást" lehet olvasni az egyes készülékek leírásánál, aminek a felét nem is értem (pl. Wide Range Amplifier Technology, Bi-Amping, Optimum Gain Volume Circuitry, MCACC, PQLS, 32-Bit Lebegőpontos DSP, Audyssey Dynamic Volume, stb.). Ezek jelentenek bármilyen előnyt a hangminőségre nézve, vagy csak az "elhanyagolható marketing bullshit" kategória?
Bocsánat a sok kérdésért, csak szeretnék jól dönteni, és végre képben lenni...
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #10145 üzenetére
Ja így már értem.
Gondolom a reklám azóta is jön
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #10142 üzenetére
Mármint hogy érted?
-
törölt tag
válasz leonel #10137 üzenetére
Megpróbálom, különbségekre és a fontosakra helyezve a hangsúlyt:
PQLS: Precision Quartz Lock System (órajel pontosságú átvitel) AV erősítő vagy lemezlejátszó kvarc oszcillátorával vezérelt stabil digitális CD jelátvitel.Jittermentes és preciz jelátvitelt tesz lehetővé.
network feat: Hálózatitartalom-szolgáltatás.-együttmüködés. A BD profil és a lejátszó szoftver- frissités valamint adatátvitel is mehet végbe rajta LAN kábelen
Wireless LAN: vezeték nélküli hálózat
10-Key Direct Search & Play : Számgombokkal történő vzérlés
D/A Konverter:: DAC, digitális-analóg átalakitó áramkör, a 192/24 az bemeneti/egyszerre feldolgozott jelet jelenti,minél nagyobbak annál jobb.
HDMI DUAL output: 2 HDMI kimenet.
Auto Lip Synchronous Function: automatikus ajakszinkron késleltetés, ez a bemérő mikrofon nélküli erősitőnél tezs jó szolgálatot, mert az első-hátsó jelkülönbséget optimalizálja.
DTS-HD Master Audio: Yes (Decoder - Bitstream): A DTS -hd egy hangkodek, és dekódolja is valamint bitstreambam (adatfolyxamban) is kitolja,beállitás függően a dekódolt jelet 7.1 LPCM-ben küldi ki. Előfordulhat hogy jobb jelet kapsz vele mint a denonnnal vagy a 920 pioval.
DNLA: hálózat mely Windows 7-el kompatibilis és igy könyvtárakat oszthatsz meg és adatot i d fogad rajta.Network streaming is kb u.ez.
LAyered Chassis:egybeépitett alváz mely egységet képez ugyan ,mégis ezgéstechnikailag el van választva 3 -szorosan (tripla).
High Quality audio parts: magas minőségü audio alaktrészek.
Quick start: gyorsinditás.[ Szerkesztve ]
-
leonel
aktív tag
válasz Ed Parker #10136 üzenetére
Sajnos nekem a táblázat túl sokat nem mond.
Pl. PQLS vagy Auto Lip Synchronous Function nekem kínai.
Ezért is kérte, ha valaki ebből emberi nyelvre tudja fordítani a lényeget akkor megköszönöm.zolaas.: köszönöm. Egy ilyen marantz4000 kategória + bdp 140 is olcsóbb mint a következő bdb
Most aztán nnna aztán...
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Ed Parker
nagyúr
válasz leonel #10134 üzenetére
Nekem a 3-ból az lx55 van,én meg vagyok vele elégedve,jó hangja van cd-vel,SACD-vel nagyon jó.
A táblázatból kiderülnek a főbb különbségek,nézd meg,ezekből melyek fontosak számodra?
Nálam a denon 1611 volt a másik amit néztem,de végül ez lett.Ja és ahogy Zooolas fórumtárs írja,ha sok a Zsé,akkor értelemszerűen mindkettőből valami jót
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz leonel #10131 üzenetére
Legyen itt 1 másik vélemény is, h jól összezavarodj Én mindenképpen dedikált cd-t vennék. BD-n sima(!) cd-t hallgatni? Avx-n szoktak egész normális áron cd-k lenni. Abból csemegéznék.
Teljesség igénye nélkül: marantz cd4000
És a nagytesó: Marantz cd6000 ose KI
ha több a zsé[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
leonel
aktív tag
válasz Ed Parker #10132 üzenetére
Félreértettél. Nem 20-30e van egy lejátszóra - hanem "ha pl. 20-30e Ft különbség" van 2 készülék között de a drágább jobban megéri ár/érték vagy szolgáltatás tekintetében akkor inkább spórolok. De ez a 20-30 is csak egy viszony szám.
Bocs ha zavaros voltam.www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
leonel
aktív tag
válasz Toobee #10127 üzenetére
Persze az ésszerűség határain belül. Ár/érték arány számít.
Gagyit és csak a "neve nagy" dolgot nem veszek. Ha 20-30e Ft vagy a termék árának +25%-n belül van egy másik, ami ár/érték arányban jobban megéri akkor inkább spórolok és várok még egy kicsit.
A lejátszó is odébb lesz amíg megveszem - mert az első az erősítő - utána jönnek a hangfalak.
De addig is tudom mire kell spórolnom valamint figyelem a használt piacot - hátha felbukkan egy kihagyhatatlan vétel.www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Ed Parker
nagyúr
válasz leonel #10126 üzenetére
Én annak a híve vagyok,hogy egy jobb bd játszó is hozza egy jobb cd játszó szintjét.
Egy bd játszóval tudsz filmeket is játszani,viszont fordítva nem.
Ha mondjuk a két lejátszó árát össze adod,amit cd-re és bd-re költenél,elég jó blu ray lejátszót vehetsz.
Ha sok blu ray filmet nézel,akkor egyértelmű hogy érdemes egy ilyen lejátszó beszerzése,a legtöbb játszik SACD-t is.
Azt kell eldönteni,mi az az összeg amit erre rászánnál.Ez is csak egy vélemény.
-
leonel
aktív tag
sziasztok,
Nem jutottam előrébb - kaptam pro és kontra is véleményeket.Szóval még mindig:
hagyományos cd lejátszó helyett jó egy BD/Sacd lejátszó vagy kell külön Cd?
(amiért én hajlok a csak cd felé: pc-ben van blu ray lejátszó és a vga 3d képes - de ez még nem zár ki semmit. )
Ha jó akkor mi az ami még ajánlott?
Elég egy pio Bdp-140 vagy mindenképp a BDP-lx55 vs. Denon DBP-1611UD kategóriában kell gondolkodnom.Ha külön Cd lejátszó - akkor kérnék típus javaslatot is ... ha lehet...
Köszi
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Ed Parker
nagyúr
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ed Parker #10123 üzenetére
Lehetőleg egyszerre. Nem arról van szó, hogy nem tudnék most egyben megvenni egy drágábbat, hanem van egy lélektani határ amitől többet nem szeretnék költeni erre az egészre. Viszont most ott vagyok, hogy már elég sok elment, de még mindig nem tetszik amit hallok, pedig nincsenek olyan óriási igényeim. Concept szint nekem kb. elég lenne és nem vágynék feljebb, viszont még kíváncsi lennék a "vetélytársaira" is. A szoba elég kicsi, így jött a képbe, hogy egy MX-3 milyen lehet...
-
Tamoo
MODERÁTOR
Majd megpróbálok eljutni a korner-be, de egy Mission MX-3 5.0 szett szerintetek hangban/kategóriában mekkora előrelépés lehet a mission mv-8-hoz képest?
Méretre kisebb, 13cm-es hangszórói vannak, de ez elég kell, hogy legyen egy 15m2-es szobába nem? Az mx-4 már lehet sok lenne. Az mv-8-at is csak halk zenehallgatáshoz használom többnyire, így szerintem nemigazán szól szépen...
Érdekelne a véleményetek!(#10121) axwel18: Én ilyen szettet pár hete ha jól emlékszem 130ért láttam a miskolci MM-ban.
[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
válasz ujhelyiferi #10115 üzenetére
Szerintem inkább ezt vedd meg.
-
kimi02
őstag
válasz HornedReaper #10117 üzenetére
Nekem is megvan , nem rossz anyag
-
MunezXBK
nagyúr
válasz HornedReaper #10117 üzenetére
Szedd le bátran, jó lesz.
Bár 1-2 videó nem az igazi, de a nagy része zsír.
-
HornedReaper
senior tag
Most láttam egy ilyet:
DTS Blu-Ray Demonstration Disc
18,6 GB - érdemes lehet leszedni?
Leírás:
A házomozi rendszeredet tudod tesztelni, Dolby Digital, DTS, THX formájában és 3D-ben is.Menü: van
Felirat(ok): nincs
Hangsáv: 2D:
Tron: Legacy (2:25) DTS-HD MA 7.1
Red: Sepecial Edition (3:49) DTS-HD MA 5.1
X-Men: First Class (2:00) DTS-HD MA 5.1
Fitz And The Tantrums - MoneyGrabber (3:09) DTS-HD MA 7.1
Black Swan (2:13) DTS-HD MA 5.1
Peter Gabriel - Red Rain (5:30) DTS-HD MA 5.1
The Twilight Saga: Eclipse (2:10) DTS-HD MA 5.1
Sucker Punch (2:01) DTS-HD MA 5.1
Tangled (2:33) DTS-HD MA 7.1
Rio (2:40) DTS-HD MA 5.1
The Lion King (1:40) DTS-HD MA 7.1
Green Lantern (1:54) DTS-HD MA 5.1
Rush - Tom Sawyer (4:45) DTS-HD MA 5.1
Source Code (2:25) DTS-HD MA 5.1
Jurassic Park (2:01) DTS-HD MA 7.1
Christopher Tin - Baba Yetu (3:33) DTS-HD MA 7.1
Forsenses II - Acroamactic - Almost Heaven (3:28) DTS-HD MA 7.1
The Good Listeners - Isolation Booth (6:15) DTS-HD MA 5.1Hangsáv: 3D:
DTS Animated Logo (0:22) DTS-HD MA 7.1
Tron: Legacy (2:25) DTS-HD MA 7.1
Peter Gabriel - Red Rain (5:30) DTS-HD MA 5.1
Tangled (2:33) DTS-HD MA 7.1
Rio (2:40) DTS-HD MA 5.1
The Lion King (1:40) DTS-HD MA 7.1
DTS Paint Symphony (1:19) DTS-HD MA 7.1Extra:
Welcome To Jurassic Park (1:37) DTS-HD MA 5.1
DTS Animated Logo (0:21) DTS-HD MA 7.1
DTS Paint Symphony (1:18) DTS-HD MA 7.1
DTS Sound Check 7.1 (4:18) DTS-HD MA 7.1
DTS Sound Check 5.1 (3:25) DTS-HD MA 5.1[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz Ed Parker #10112 üzenetére
Vagy az ár van úgy kalkulálva, h jó legyen, pl drágábban adják az adott készüléket, vagy van 1 első részlet (befizető).
A THM tartalmazza a hitelszerződés kapcsán fizetendő összes díjat (kamatot, díjat, költséget, jutalékot, adót), valamint a hitelhez kapcsolódó járulékos szolgáltatások költségeit, ha a hitelező számára ismertek, továbbá a szolgáltatás igénybevételét a hitelszerződés megkötéséhez a hitelező előírja.
Ezek különösen az alábbiak:
a kamat,
a kezelési költség,
a hitelbírálati díj,
az értékbecslési díj,
lakásépítéseknél a helyszíni szemlék díj,
a hitelközvetítőnek fizetendő díj,
az ingatlan-nyilvántartási eljárás díj,
a számlavezetés és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatának költségei és a fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költségek, amennyiben a számla vezetését a hitelező előírja,
biztosítási és garancia díj, amennyiben a jelzáloghitelhez vagyonbiztosítás szükséges.THM ugyanakkor a nem tartalmazza:
a késedelmi kamatot,
a hitel futamideje meghosszabbításának (prolongálás) költségét,az egyéb olyan fizetési kötelezettséget, amely a szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik,
a közjegyzői díjat,
kereskedelmi kölcsön vagy kapcsolt hitelszerződés esetén a fogyasztó által a termékek vagy szolgáltatások megvételéért fizetett – a vételáron felüli – díjat, függetlenül attól, hogy készpénzzel vagy hitelből fizeti, valamint
a számlavezetés és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatának költségeit és a fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költségeket, ha a hitelező nem írja elő az adott hitelszerződéshez és költségeit a fogyasztóval kötött szerződésben egyértelműen és külön feltüntették.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
ujhelyiferi
tag
Mi a véleményetek az Eltax Shine 5.0 ról?Pio vsx-520-hoz nézelődök 5.0-át...
-
shteer
titán
-
Zanik
addikt
válasz Tomocso #10097 üzenetére
Hát, ha a hangfalszett képességei és a 0% THM között kéne választanom, én bizony az elsőre voksolnék. Értem én, hogy kényelmesebb részletekben kifizetni, de a végén ott fogsz állni egy olyan szettel, amit bár sikerült részletre venned, de mégsem tetszik igazán, valamint tudod, hogy jobbat is kaphattál volna az adott árért. De ne legyen igazam.
Amúgy végignéztem a kínálatot, de a JBL ES sorozatán kívül nem hiszem, hogy bármit is elhoznék onnét.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
BBéci
legenda
válasz katras #10101 üzenetére
A Samsung LCD TV topik lett volna a legjobb, de itt is kapsz választ.
A nagyobb üzletek, MM, Saturn tele vannak tévé-konzolokkal, már 7-8000 forintért kapni használhatót.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
katras
tag
Sziasztok!
Nem tudom hova tartozik, de nem találtam ilyen topicot. Mivel illesszem falra az UE32D5000 tv-met? Amit a samsung ajánl az magában 30000 ft, kicsit drágálom, mit használhatnék még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest