Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Google Pixel topik
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ed Parker #10699 üzenetére
Ha mozi szempontjából nézem a dolgot, akkor egyáltalán nem érte meg a csere, annyival nem jobb (mint amennyit ráköltöttem pluszban) vagy csak én vagyok "igénytelen" ezen a téren.
Zenét hallgatni viszont határozottan kellemesebb vele. Nem érzem ezt sem annyira "tökéletesnek", de az anyagi korlátaimat tekintve bőven megfelelő lesz.
Végülis még csak ismerkedési fázisban vagyunk, de nem bánom a váltást. Nem nyugodtam volna úgysem addig, meg kellett lépni.
182e-ért sikerült összeharácsolni a szettet (új 5év garival) +520km autókázásSzerk.: Nyugodtan alkudjatok a MM-okban, ha tudjátok, hogy másikban olcsóbb, oda fogják adni azon az áron.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Összeállt a Concept 5.0 most egy darabig biztos nem lesz hangfal, erősítő cserélgetés.
-
spiky03
veterán
Ajánlom figyelmetekbe az Act of Valor című filmet!
Jók benne a hangok és az FPS-es jelenetek. Valamint az is hozzátesz a filmhez, hogy itt a katonákat rendes katonák játszák, nem pedig színészek. Akinek tetszett a Sólyom végveszélyben, akkor ez is fog. Legalább is gondolom.
Nekem tetszett mind a két film.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
joey0235
aktív tag
Az lehetséges hogy az erősítőmre nagy hangfalakat kötöttem? mert egyszer hallgatom és csak elkezd zúgni az egész és azóta csak zúg.
... No sacrifice, No victory ...
-
andorra
őstag
http://www.netdepo.hu/tannoy-mercury-v-5.0-2135.html
http://www.netdepo.hu/polkaudio-tsi-400-200-cs20-2754.htmlAz előbbi tesztgyőztes, az utóbbi Magyarországon és ebben a fórumban is favorizált. Ki hallotta esetleg már mindkettőt és melyiket ajánlaná? (Megjegyzem az erősítő mindkettőhöz aránytalanul jó lesz, de ettől most tekintsünk el.)
-
törölt tag
válasz joey0235 #10685 üzenetére
Amatőr kérdések ami nem 1 hanem 3 és 1 sz hsz se volt meg.
Rá lehet kötni és nincs ennyi és enyi ohmos erősitő.4 alá nem menj! Ha két különböző hangszórót kötsz rá mondjuk A+B kimenetre akor az alacsonyabb kap nagyobb terhelést és kb 4.5-5 lesz kb az eredő impedancia.
Hogyne, sőt van két és félutas, három és félutas és 4 utas is. (jó ez nincs benne!).
Nincs olyan hogy ennyi és enyi wattos hangszóró. Csak terhelhetősége van neki így passziv. Elbirja, attól függ hogy kötöd (gondolom párhuzamosan) kisssebb ne legyen a hangfal terhelhetősége,mint az erősitőé. De ha sokkal több a hangdobozok terhelhetősége, vagy nehezen hajthatóak (kicsi az érzékenységük) akor előfordulhat hogy meg se birja moccantani gyengébb erősitő a membránokat kis hangerőn, és hangositva először torzit, utána még ráhangositva, vagy torz jellel túlvezérelve (pl magas vagy mély 0dB fölé huzva) klippinggel besül a hangszóró. Tehát csak ovatosan a rákötésekkel: 50-60% (mint a példádban)még elmegy. Kérdés hogy a terhelhetőséget és a teljesitményt szinuszosan vagy zeneileg adtad-e meg.Ha zeneileg akkor a 4 ohmos a gyengébb terhelhetőségű akkor hamarabb tulterhelődik.[ Szerkesztve ]
-
joey0235
aktív tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy erősítőre 4ohmos és 8ohm os hangszórót is lehet kötni? 1 hangfalba lehet 2 meg 3 utas hangszóró? 300wattos erősitő elbír 2x210 meg 2x200W hangfalat?
... No sacrifice, No victory ...
-
Dorian
félisten
válasz szonti #10681 üzenetére
Heco Vitas 30A-m van, Yamahákhoz meg Magnatokhoz képest sokkal-sokkal jobb. A Victa sorozattal vigyázni kell, mert portzajos lehet, Vitas-ról még sehol nem olvastam ilyent.
Ginola:
Némi elektronikai (kondik, forrasztások) bejáratódásra szükség van, de ennek mértéke nagyságrenddel kisebb, mint a hangfal fizikai (perem, pille, stb.) bejáratódásáé. Zolitól rákérdeztem, amikor tuning után hozta vissza az enyém: csak legyintett.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ginola
addikt
Tuning után is szokás a bejáratás hangfalak esetében? Mennyi időt vesz igénybe?
-
-
zolaas
senior tag
válasz szonti #10670 üzenetére
Nna. JBL Control 10-m van kb 30nm. a 10 skálán 2-es hangerőn hallgatom. A mozierősítőn -8db a többihez képest Szóval arra a nm-re neked az baromi sok. (nekem is, de nem bírtam megállni ) És ráadásul úgy néz ki, mint 1 klíma külső egység, és abból is a nagyobb.D Mondjuk a 6kw-os Szóval sokkal nagyobb tér kell neki. A másikat nem ismerem. Inkább vadássz 1 polk psw 110-re.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
pohár
félisten
válasz spiky03 #10669 üzenetére
a 2. részt én is a MOM-ban néztem, csak én Debrecen mellett lakok
szerencsére sikerült úgy időzítenünk, hogy aznap este Angello & Ingrosso buli volt a RIO-banGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Egy Pioneer VSX 520-as erősítőhöz szeretnék egy mélynyomót venni, kb 18nm-es szobába.
35-40k szántam rá, ezért inkább a használt aktív subokat nézegettem főleg hardverapón.2 db-ot néztem ki itt hardveraprón:
Wharfedale pc12
JBL Control sub10Nem nagyon találtam róluk semmit fórumban, azért kérdezem, h ezek kb megfelelnének az erősítőhöz és a szobához?
-
spiky03
veterán
Ezzel én is így voltam. Igaz attól 2x néztem meg, elsőnek IMAX-ben, másodszor már sima 3D-be, hát mondanom sem kell, hogy úgy már nem volt olyan jó a látvány, mint az IMAX-ben.
A 2.részt a MOM Parkban néztük, mert akkor még adtak ott eredeti nyelven filmeket felirattal, mert sajnos mostanában előfordul, hogy nincs hozzá magyar felirat.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
rigo88
aktív tag
válasz spiky03 #10661 üzenetére
663 faszányos, vele leveleztem is itt ph-n, de kicsit sokallom az 550 és a 663 közti 40k-s árkülönbséget
persze nem át akar kúrni hanem egyszerűen ennyi az árkülönbség.
itt - németo - láttam átszámítva 55-60ért is 663at, lehet, hogy inkább itt próbálom elboltolni.
DE pl rx-v2500 ohne hdmi viszont csillió kimenete van presence meg haccápontegyes erősítő.
btw presence hangfalpárnak van értelme? nyilván szépen belövi a teret hanggal meg minden de értelme is van?
100k fölötti ár és kategória ami hdmi, van A/B front, surround, surround back, presence, center, optikai bemenetek, és yamaha igaz?
asszem maradok az 550 eladásánál (40et szeretnék érte kapni) és a 663 beszerzésénél.
és bár senki nem kérdezte A: egy magnat motion 990 és B: egy sony ss-fcr 655h
valamint a center + surroundjaim is a magnat motion 990 szett tagjai. a surround back a sony szett centere.Dirr
-
pohár
félisten
válasz MaTTeS #10654 üzenetére
a TF1 csak angolul ment a mozikban
de ettől függetlenül igazad van, a 3. részt muszáj voltam szinkronnal nézni, eleinte a falat kapartam
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kenny123
addikt
Ma közepes hangerőn elkezdett picit recsegni a balhátsó hangszóróm, ha leveszem a hangerőt akkor jó. Lehetne vele valamit csinálni, hogy ne recsegjen?
Nem volt nyúzva egyáltalán max hangerőn, csak filmnézés meg battlefield ment rajt, de az is csak max a teljes hangerő negyedén..yo
-
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. Ma sikerült megvennem a napokban itt leírt NAD 312-est(az előbbi postok ban 302 est irtam elnézést ) mindössze 12500ft-ért. Hát valami eszméletlenül szól az előző felálláshoz képest. Ezennel megköszönném az információkat amiket itt kaptam.
Remélem még sokáig élvezhetem a hangját.[ Szerkesztve ]
-
jaktib
tag
Ha már itt szóba kerültek a tv-k én is had mondjak egy gondolatot ez ügyben. A plazma tv-k fogyasztása mindig sokszor téma. Sokan azért vesznek LCD tv-t mert az kevesebbet fogyaszt, többen itt kiszámolták, hogy ez kb havi 300 ft-al kevesebb. Ez igaz is lehet, de van amit azért nem értek. Ember vesz egy 40-s LCD pl 250 ért ami már azért nem egy alap tv.(Ez nem egy olcsó dolog és akkor ez nem számít, a +300ft meg igen, nem is értem) De a képminősége még azért nincsen ott mint egy plazma tv-nek Ebből a pénzből vehetett volna 50-s plazmát, ami jobb képminőséget nyújt és nagyobb méretet is kap havi +300 ft-al többért. Vagy 200e -ért is vehetett volna még mondjuk egy olcsóbb 50-es plazmát ami szintén nagyobb és még a képe sem az utolsó (de a méret a lényeg) . Ha már a spórolás ennyire fontos a havi kb +300ft az ötvenezerből amivel olcsóbb volt a tv 16 év mire elkölti a fogyasztásban azt a plusz ötvenezret ami a különbség Nekem az ismeretségi körömből ketten is is vettek tv-t, és kérdezték, hogy én milyet ajánlok, mindkettőnek LCD ajánlottam. Mert a felhasználási szokásukat ismerem. Az egyik hazamegy bekapcsolja az RTL-t és este kikapcsolja, a másik meg számítógépet is ráköt. Ezekben az esetekben, mivel sokáig statikus tartalom van a tv-n eleve kizárt a plazma. Ebben az esetben persze jó az LCD. Egyébként meg természetesebb a képi világa van egy plazmának. Ez meg sokunknak egy hobby az meg megér egy kicsit több pénzt. Ez a műfaj amúgy sem arról híres, hogy olcsó és az örökkévalóságnak veszünk tv-t azok az idők már elmúltak.
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
üdv
általánsoságban miért annyival drágábbak azok az erősítők, amin van hdmi?
pl egy sima alig-csatlakozós hdmi-s 5.1 3x annyiba kerül, mint egy thx fullos presence meg haccá hangszórót erősítő 7.1 vagy 8.1...
sajnos épp ez nyomta le a nem is olyan rég 89e-ért vásárolt rx-v550em árát a harmadára.
cserélném, de "visszafelé" nem lépkednék. tehát legalább ilyen sokkimenetes sokhangszórós kizárólag yamaha erősítőt szeretnék amin van min. 2 hdmi be és 1 kimenet.2nd kérdés: mit lehet az erősítőn található lan csatlakozóval kezdeni?
Dirr
-
Ed Parker
nagyúr
itt olvastam a prohardveren,nem én találtam ki az árát.
annyival azért pontosítok hogy vt5 és nem vt50.a vt50 az valóban olcsóbb igazad van.
nekem volt a D6750-es modell fél 3D és felhős mint állat.
es akkor az a 6xxx teteje volt,a kisebbeket nem próbáltam.
a régi sony kdl v5500-as tv-mnek jobb képe van.[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
válasz HornedReaper #10649 üzenetére
Transformers 1 überelhetetlen. A legszarabb szinkron amit valaha is hallottam. Egyáltalán nem illenek a hangok a szereplőkhöz.
Ülök a moziban és az első gondolatom: [link]
Na jó a 300 c. film se volt 100-as. -
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #10644 üzenetére
Az 50 colos VT50 már 550000 forintért hazavihető, az meglehetősen távol van a 4500 dollártól. [link]
Elfelejtettem szerkeszteni az előzőt.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz MunezXBK #10646 üzenetére
A C sorozat talán leggyengébbre sikeredett modellje a 6000-es, a 650 keresztbe lenyeli. A D6xxx nem tudom mennyivel jobb, vagy rosszabb nála, nem hasonlítottam össze őket.
Mi másban lenne különbség, mint képminőségben. Az a legfontosabb, minden egyéb messze utána következik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Már kaphatóak.
Most ment lentebb az áruk 10 000-el.
PanaShop Ezek csak az ST szériák, de fent van a többi is.Én az 42ST50-et veszem majd karácsony környékén végre. Vagyis nagyon remélem, hogy lesz valami jó akció még akkor is és lentebb megy az ára olyan 200 körülire.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Zanik
addikt
Amúgy mi a helyzet a 2012-es Panasonic plazmákkal: kaphatóak már, ill. sokkal drágábbak a tavaly modelleknél?
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
-
Dorian
félisten
válasz ricsik #10635 üzenetére
Igen, a G30 után nagy a szakadék. A Samu D550 csak néhány tulajdonságában jobb nála (régi firmmel) A D-s samuk a C-hez képest (nekem az van) nagyon sokat fejlődtek, lehervadt az arcomról a vigyor, amikor a sajátom után Toobee-ért megláttam.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Patice
nagyúr
válasz nebulo5 #10607 üzenetére
Egy ajánlat: Pana 50U30E 180.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
nebulo5
senior tag
válasz Warter #10609 üzenetére
Már néhány alkalommal néztünk plazma képet. Sőt több típusnak is a képét. Egyikünk sem vett észre villódzást, vagy bármi más zavaró tényezőt.
Imént voltam a M.M.-ben nézelődni egy kicsit tv ügyben... Korábban túrtam a web áruházak árlistáit, és azt kell mondjam, a M.M. drágább! ("mert hülye azért nem vagyok!" )
Ma sikerült pontosítanom a financiális dolgaimat, majd csak júni 08-ától tudok tv-t vásárolni! Addig még bújom az ide vágó topicokat, és művelődöm még tv ügyileg! Persze, hasznos ötleteket ti is írhattok!
Még picit abban is bizakodom, hátha éppen június elejétől indul mindenféle leárazási akció!
Ha valaki megtud ilyesmit, ne tartsa meg magának!Üdv: nebulo
-
Dorian
félisten
DVD-ből a 6 lemezes verzió van meg, valóban nagyon jó minőségű, de azért a 6xBD50-nel nem versenyezhet. Érdekes viszont, hogy „netes boltokban kapható” HDTV alapú .mkv-nál (pedig elég nagy méretű mkv-k voltak) jobban tetszett a felskálázott eredeti DVD.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Toobee #10625 üzenetére
Nem lesz ez olyan rossz cucc, csak hát a piac eléggé árérzékeny.
Amikor a ces-en bemutatták a pana vt50-et azt írták hogy 4500$ lesz a legkisebb(50") modell ára.
Szerintem ekkora tv ennyiért nem lehet ma eladni.
Bele gondolva az én vt30-am 2000€, akkor mire a 2,5x ár?
Azt a napokban láttam az újságban ahonnan vettem az enyémet hogy 2300€[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
1" különbség, lényegtelen.
Tegnap találtam egy tök jó kis videót a tv fajták háttérvilágításairól. Nagyon korrekten bemutatja egymás mellé téve a különböző technológiákat (ccfl, edge led, led lcd-k és plazma) és hátrányaikat fekete képanyagot mutogatva. Angolul beszélnek benne, de teljesen érthető.
[link] -
Zanik
addikt
Szerintem sincs azzal semmi gond, ha full HD-t veszel DVD minőség mellé. Nekem is nagyrészt DVD-kből áll a gyűjteményem, de tavaly szeptemberben elkezdtem bizonyos filmeket már BD-n beszerezni. Viszont a Pana lejátszóm olyan szépen skálázza fel a DVD-ket, hogy a jó minőségű transzferrel készült régi kiadványaimat (pl. Gyűrűk Ura) egyelőre nem tervezem lecserélni BD-re. (Eddig két duplázásom van: a TDK és a Gyalog galopp, ezekből DVD és BD is van). Meg még a Tron: örökség van meg BD+DVD kiadványként.
Aztán ott van még a foci EB és az olimpia. Az m1 HD adása szerintem nagyon jó. A jelenlegi Forma1-es közvetítés pl. a korábbi rtl klub-os szutyok képminőséget szétgyalázza.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #10602 üzenetére
Nem jó az összehasonlításod, mert a két tévé képfelülete között óriási a különbség,
4446 cm2 vs. 6892 cm2.(#10600) MunezXBK
Melyik szériás plazmatévéd volt? Az utóbbi 4 évben, 2008 és 2012 között felére csökkent a plazmák energiafelhasználása. A PZ85 tényleg sokat zabált, tapasztaltam, a 46 colos teljesítményfelvétele 300-350 W közötti volt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Warter
addikt
Mindenesettre mielőtt bármit veszel menjetek el te és asszony is és nézzétek meg, hogy zavar-e a plazma tv-k vibrálása. Engem speciel a halálba kerget, kb a félmilliós tv volt az ahol már annyira nem volt zavaró, de a belépő kategóriás plazmáknál nekem és a páromnak is kijött a vibrálás.
-
sanya_67
tag
Talán másfél hete említettem, hogy van az Edigitálnál Wharfi Vardus VR400 szett. 1 szett van is át is hozták a Sugárba. Ára 99e Ft.
Nekem közbejött egy másik szett ezért ha vki lecsapna rá szóljon...
0% hitere is vihető. -
nebulo5
senior tag
Pioneer 600-as dvd játszóm van, ennek a felskálázójára alapozok, mert csak jókat olvastam róla. A Yami 1400-as semmit sem tud kezdeni a HDMI & HD technológiával. Ezen, egyenlőre nem is kívánok változtatni, azaz: marad a DVD minőség. A lejátszótól egy digi koaxon kapja a hangot az erősítő.
És igazad van, manapság már javallott "kerülni" a HD ready megjelenítőket. Legalább, egy dologban sikerült már visszavonhatatlan döntést hoznom: full HD tv-t szeretnék beszerezmi!
A töblet áramfogyasztást majd "kigazdálkodom" más fogyasztók kevesebb használatával.... Pl: az asszony majd a mixer helyett habverőt stb... fog használni, mosógép helyett meg veszek neki fateknőt! A vízkő probléma is megoldódik!Köszönet ismételten minden hozzászólónak a tanácsokért/javaslatokért!
Toobee: ment p.ü.!
[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
Zanik
addikt
válasz Dorian #10597 üzenetére
Szerinte a plaza többletfogyasztásának árát simán elpazarolja egy átlagember más dolgokkal egy háztartásban, pl. azzal, hogy elalszik a LED TV előtt! Szerintem egy plazma tulaj kevesebbet járatja feleslegesen a TV-t, mint egy pazarló LCD-s...
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Ed Parker
nagyúr
válasz norral #10596 üzenetére
Ja értem
Itt jók az utak, ezért mertem többször bevállalni.Dorian: nekem egy Sony 40" LCD-m van, 80W-ot mértem a beállitásaimmal, a vt30 picit többet kajál, ott 170W de ez sem sok.
Az asszony hajszárítója 2400W-os minden reggel 10 percet
Az 400W/h tehát így is több mint a duplája, ezzel csitítom, mikor papol nekem az áram fogyasztasról[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest