- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
Balinov #25670 üzenetére
Fordok nem tetszenek? Szerintem a legjobb ár / érték arányú autók (legalábbis itthon) baromi jó futóművel, váltóval, kormányzással, élvezet vezetni őket. Én a 188 centimmel teljesen jól elférek a Focusban is, a Mondeoban meg óriási hely van. Alkatrészek is jó árban vannak, olcsóbban fenntarthatóak a VW konszernes kocsiknál. Én egy ilyet vettem (1.4 benzin, 2004-es évjárat) és nem bántam meg:
Országúton 5,5-6 l a fogyasztása, városban 7-7,5 l.
-
Dorien
veterán
válasz
Balinov #25659 üzenetére
Szokásos használt dízel kockázatok: kettős tömegű lendkerék, magas nyomású szivattyú, porlasztó, turbó, EGR. De ha nem kell javítani, akkor alul is nyomatékos és jól fogyaszt. Ha nem mész sokat vele, akkor nyugodtabban alszol, ha szívó benzinest veszel. Tudtommal Jazzos is eljár 7 l körül az 1.8 benzin Avensissel. Ha mégis dízel lesz, akkor a D4D motort szokták javasolni a D-CAT helyett.
Ja, íreknél ennyivel magasabb az adó / biztosítás a dízelre? Akkor mi a kérdés?
-
G@ben
addikt
válasz
Balinov #25659 üzenetére
Idéznék:
"benyas lesz, km futas abszolute nem indokolja a dizelt, hiaba van dizelfetisem"
"Ha talalnek jo 1.8ast nem erdekelne a picit magasabb sulyado es biztositas, siman belevagnek, ha talalok. 1.6 is eleg, sosem voltam rallyversenyzo, arra kell, hogy munkabajarnon az ember, asszonyt hozza/vigye melobol, meg a szokasos sallangok (bevasarlas, neha kirandulas)"
"imadnam a dizelt, de kifizeted helyettem az evi extra 3-400€ biztositast + 4-500€ sulyadot?"
Igen, ezt mind te írtad. Dízelt venni kevés kilométerre, rövid utakra, extra adóval konkrétan őrültség.
Ennyi... -
Coyot
őstag
válasz
Balinov #25616 üzenetére
Az szuper, legyen vele szerencséd!
sagesz93:
Igen csak avensis nagyságú, újan sem épp olcsó autót nem azért vesznek hogy éves 5ezret menjenek vele, arra jó valami akármi is. Ahogy megfigyeltem ez az esetek nagy részében igaz. Emiatt szoktam fenntartással kezelni a 10 éves főleg dízel autókat 150k km-el -
Jazzos
őstag
válasz
Balinov #25613 üzenetére
Az sok? Én 2009-ben 5 és fél évesen vettem, 135e körül volt benne.
Mondjuk én régen mentem évi 20k-t, mostanában visszafogom magam, alig van meg évi 6-7e km. Így még 190k körül tartok a 11,5 éves tragaccsal.
Mindenképp szerezz magadnak egy szerelő barátot, aki átnézni, nehogy valami bontószökevényt vegyél. -
Jazzos
őstag
válasz
Balinov #25595 üzenetére
A 2005-6 utáni ráncfelvarrott bojzervarrott Ave már tudja az MP3-at. Azért ritka az eladó 1.8, mert jó.
Kissé csípi az olajat, általában fél év után töltenem kell bele 1x, aztán mégegyszer, tehát kb 1 l elfogy 2 olajcsere között, szerinem az nem vészes. Más hibáról nem nagyon tudok. Megy, csendes, kényelmes. 1.6 is elég ha nem vagy vaddisznó, de 110le ekkora kasznihoz épphogyelég kategória.
-
Dorien
veterán
válasz
Balinov #25590 üzenetére
Meg kell nézni pl. Bárdi webshopban, hogy az adott típushoz, évjárathoz (gyártás, nem forgalomba helyezés) van-e kettős tömegű lendkerék vagy nincs. Néha a kuplung szett is tartalmazza, de általában külön van 200-300e Ft-ért. Jellemzően csak modern dízelekbe rakták, kivétel pl. a Ford Focus / Mondeo TDDi vagy a Kia / Hyundai dízelei. Ha benzines is kapott akkor az valami nagyon új turbós csoda lehet.
-
szaki04
senior tag
válasz
Balinov #25561 üzenetére
Nem én vagyok az elkövető: I-Go SzülinApp
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #25534 üzenetére
A 6-ról semmi. 3-ast néztem Győrben, 2004-es évjáratot, aztán olvastam róla, hogy 2006 utánit kell venni....(Totalcar)
Egyik munkatársamnak 6-sa van, de 2.0 dízel. Dícséri, de ne keljen csinálni vele semmit...Az alaktrész horror áron van, állítólag.
Hangsúlyozom, személyes tapasztalatom nincs! -
-
atos19881101
senior tag
válasz
Balinov #24802 üzenetére
Igen a DLNA-nál így van. Csak a DLNA azonos hálózatban levő eszközöknél működik ha jól tévedek. Ez meg ugye más háló, így itt nem DLNA-n megy a lejátszás hanem a Plex megoldásával (ebben pedig már szerepe van a transzkódolásnak asszem):
A Plex azért jó, mert valós időben tudja transzkódolni a videóanyagokat, ami nem mindegy egy mobilnettes elérés alatt. Ha spórolni akarsz az adatforgalommal, akkor beállítható, hogy mobilinternettel vagy wifi kapcsolat alatt milyen minőségben töltse le az adott videóanyagot.
Ekkor a gép, amin fut a Plex, elvégzi a transzkódolást, és már a „lebutított” videóanyagot kapja meg a telefonunk-táblagépünk. A médiaszerver elérhető az androidos alkalmazásból is, de akár egy másik laptop böngészőjéből is, és itt megint hasznos lehet a DDNS.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Balinov #24800 üzenetére
Van a plex-ben egy olyan, hogy meg tudod osztani a megosztásaid a webes felülettel (be kell jelentkezni hozzá). A Smart TV-hez meg van plex app amivel szintén ha bejelentkezel az accodba akkor látod a megosztásokat. Na ezzel idáig nincs is gond. ... Így működik is a dolog. Csak ugye gondolom ehhez kell a transcode amit ha jól olvasok akkor a Zyxel nem tud.
Nekem is csak annyi kellene, hogy tolja a tartalmat a megfelelő eszközhöz és kész. Most miniDLNA-t használok WD World + Debian -al, csak sajna ezen elég nyögvelős a plex így cserélni akarom.
-
-
atos19881101
senior tag
válasz
Balinov #24796 üzenetére
Méterben nem tudod?
Más: Látom van ZyXel NSA325v2 NAS-od. Lenne egy kérdésem ehhez. Plex -et futtatsz rajta? Ha igen, akkor tud olyat, hogy távolról egy smart tv plex appon keresztül lejátszik róla? Vagy ehhez kell a transcoding? Mert ezt sajna nem támogatja ahogy látom ...
-
zsigee
aktív tag
-
RudyD
tag
válasz
Balinov #24361 üzenetére
Üdv!
Gratula meg jó egészséget az egész pereputtynak is!
A párásodással kapcsolatban a legjobb megoldás:
Lakást kell cserélni. Se nem tető se nem földszint.
Illetve érdemes megnézetni a tetőt a ház tulajával. (Nálunk be is ázott "szép lassan"... Azóta 'megcsinálták' de valahogy nem száradt ki...)Nálunk sajnos hasonló volt a helyzet. Kislányom akkor született - a kálvária azóta sem ért véget, jövőre lesz kisiskolás. (Az egész történet csak dióhéjban kitenne egy órát, ha érdekel akkor szívesen elmesélem mondjuk egy jó sör\Guiness mellett... B-) )
Ha nem svájcifrankón lennénk idebetonozva akkor én nem hezitálnék a váltáson.
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #24176 üzenetére
simán menni fog AP módban is, de ha nem akarod AP-ként akkor, mögé akasztasz egy különálló routert, box giga csatlakozóját összekötöt a router wan-jával és konfigurálod a routert a szokásos módon.
a különálló router gondolom egy normál wifi router lesz, így a box-on tiltod a wifit, a wifit az új router szolgáltatja majd...
a router wan portját dinamikus-ra állítod, majd a lan hálózatnál az ip cím tartományt is állítanod kell, ismerve a box-od giga portjának beállításait. ha teszemazt a box giga portján 192.168.1.x-es a hálózat, akkor a routered lanját állítsd 192.168.2.x-re...azaz nem lehet azonos az eszközök alhálózata. -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #24172 üzenetére
Olyan ez mint itthon a iptv-s telekom box....csak most tv adásra vetítve a dolgot...scart-al katasztrófálisan xar egyes csatornák képminősége, hdmi-vel összekötve meg álligathatod csatornánként online a képméretet...beállítom a box menüjében a képaránynál azt hogy aut kitöltés, national geo-nál éppen jó a kép nagysága, rtl-nél viszont a logo alját sem látom már mert túlnagyította a képet a box...
vidanetnél box-os megoldásban ugyanilyen problémák vannak, csak itt orvosolható azzal hogy boxot kivágot a csába és kártyát használsz helyette a tv beépített tunerével...
Megítélesem szerint ahol box van, ott szívás is van rendesen.....visszatérve routeresdire...741 nd-re már egész jó openwrt-k vannak....ha nem megy gyári firmware-el még ezzel is lehet probálkozn...legfeljebb csinálsz belőle egy téglát...azt meg cserélnie kell a szolgáltatónak ha bexarik...
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #24168 üzenetére
mindig megmosolygom azt a részt amikor valamit nagyon ki akarsz deríteni...na nem a témát, csak azt a néhány "idegen nyelvű" szóhasználatot...le sem tagadhatnád hogy kint élsz
az első két hsz-ben simán sávszélesség, aztán meg váltás erre:" bandwidth"....
van itt is némi angol tudás.....de annyira Balinov-os ez a kétnyelvűség.... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #24088 üzenetére
Nemrég a T 1300 embertől vált meg csak azért hogy kiszervezhesse a tevékenységeit....
kaptunk mi is vállalati szinten egy soproni céget, aki képvisel a nagy T-nél.....azt gondoltam nosza, ha van képviselő akkor újratárgyaljuk a céges iparvárosi internetes lehetőségeket....(drága ez a 5M-nak eladott ADSL, amiből jó esetben 2,73M ide is ér....
Persze én is hiszek a mesékben, mert a technológia meg a távolság...na de jött a képviselő, és ahelyett hogy a problémát megoldotta volna, ügyes és egyben sunyi módon bepróbálkozott egy IPS szolgáltatással persze durván drága bérelt vonalon azzal a mézesmadzaggal hogy szinkron 10M-ánk lesz, csak írjuk alá a szerződést legalább 2 évre....
Szóval kiszervezte a támogatási tevékenységet a nagy T egy szintén távközlési és informatikai szolgáltatóhoz, az meg szépen be is nyelte, mert jól hangzik a szerződésben meghatározott díjazás, de majd csak most fog a "kiscég" szembesülni a nagy T apróbetűs szolgáltatási követelményeivel és rendelkezésre állás maradéktalan betartatásával, a problémák és felelősségek teljes áthárításával, és az apránkénti kötbér fizetéssel, ami előbb-otobb fel is emészti a "kiscéget"...
Reklamációs ügyeknék meg bevett eljárás, lehet pereskedni, de: "azok nem mi voltunk, hanem az alvállalkozónk"
Ki van ez találva...Trékom-os cégekbe soha többet ha tehetem....
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #24061 üzenetére
A tv és a telefon is legyen ugyanazon hálózatban...samsung galaxy 2-ön már volt NFC alkalmazás....nfc bekapcs.
kitallozom a képet, felül meg megjelenik egy megosztási ikonocska (kis nyíl kifelé mutat egy telefonból) ráböksz és már fel is ajánlja hogy milyen "kivetítőt" tv-t talált...na ilyenkor xar mikor a szomszéd tv-je is a te wifidet használja....mert a home videokat mégsem kéne a szomszéd tv-jén lejátszani....szóval tv kiválaszt ....a többi a hálózat dolga....
de miracast-al is hasonlóan eccerű...
-
RudyD
tag
válasz
Balinov #23420 üzenetére
Üdv!
UP a könyvnek, Joe, ha lesz több üzenj rám.
....
Vistaaaa???
az ilyeneket már régesrég véletlenül jóhiszeműen félrelicenszelték win7 -nek.
(ha csak nem jogtisztaság miatt kell céges környezetbe, de akkor már úgyis túl van a selejtezési korán.)Ha a bé változat járható alternatíva és túlélem a csütörtöki tesztet írj rám egy pm -et és megnézem...
(Addig sajna meló és tanulás ezereggyel...)Ha már threadfűzés, legyen kövér. Érdekeljen már valakit egy páros ágyneműtartós ágy, tisztításra szoruló, némi extrával. Finnyásaknak hétvégi házba, nyaralóba pótágynak, stb. Ha nem kell akkor ki kell dobnunk...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest