Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csapoati

nagyúr

válasz laca000 #2705 üzenetére

Nem látod, mert gyanítom, hogy nem sok fogalmad van a játékkészítésről. Ezt nem sértésnek szánom, de a leírt gondolatok alapján erre következtetek. Tavaly befizettem a pCars fejlesztésébe, így napi szinten láthatom, hogy mennyi munka egy korrekt játék fejlesztése. Rengeteg. Ahhoz, hogy egy jól kinéző autómodelled legyen, több ember több hetes munkája szükséges. És akkor ez még csak a külsőség. A fizika meg az AI hangolása a legnehezebb, ezzel küzdenek a legjobban a fiúk a pCarsnál, igaz, az szimulátornak készül. De higgyétek már el, hogy nem 5 perc összedobni egy ilyen valamit, még akkor sem, ha messze nem lett tökéletes. Ráadásul a Codemasters sem egy AAA stúdió (már), gyanítom, hogy nem több százan dolgoztak a Grid 2-n sem, főleg hogy ott van mellette az F1 és a Dirt sorozat is. Ettől persze még jogos a kritika, csak ráfordított időt ne bagatellizáljátok el. Azt amúgy szerintem mindenképp becsüljük meg, hogy jön a community patch, mert a kiadók java része tesz magasról az ilyesmikre, csak a pénzes dlc-kben látnak fantáziát.
    Ja és még egy gondolat. Ahogy nézem, a legtöbbeteknek csak a fizikával van baja. Na most azt ugyanúgy meg kellett írni, az hogy most másmilyen lett, az hangolás/koncepció kérdése, a munka tutira nem kevesebb benne. Innentől fogva nem értem mire alapozzátok, hogy kevesebb munka volt ebben, mint az 1. részben? A grafikai motor már annál is adott volt a Dirt után, autóból többet is kaptunk a 2. részben, pályák tekintetében nagyjából egyenlő a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák