-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
"nem lehet jó képeket lőni ekkora szenzorral"
Ennek ellenére, hogy ne menjünk messzire pl. Drakmusz elég jó képeket lő ilyen pici szenzorral is, de van és volt is pár ember aki megmutatta hogy nem kell fényképező a jó fotókhoz. Kicsit túltolod szerintem ezt a dolgot.
Elhiszem hogy szakmai körökben fontos szempont hogy minden képpont a helyén legyen, de ott sem attól lesz egy kép jó mert tökéletes a képminőség. Lehet egy fényképezőgéppel is érdektelen fotókat készíteni és örülni neki hogyha beleközelítünk mennyire szép élesek a dolgok, meg lehet összképet tekintve egy pici szenzorral is érdekes képet alkotni.
Fényképező minőséget vársz el és ezért húzod le a mobilokat, mint írtad te is fizikai korlátok miatt sosem lesz mobilban olyan jó minőség mint egy fenyképezőnél, de a fotózásnál ez speciel nem elsődleges szempont. Kivéve ha munka irányból közelítjük meg, de ott meg eleve nem jön számításba egy mobil ugyebár. -
Drakmusz
addikt
Továbbra sem értem hogy minek pörögsz ezen, ha nem érdekel a téma.
Ezt te írtad: [link]
Itt van az ellentmondás, amire a múltkor céloztam.
Lehet-e egyáltalán javítani a gyárin, vagy sem.
Innen indultunk.
Nem igazán értem hogy miként lépett be a képbe a fényképezőgép.....
Teljesen más liga, felesleges összehasonlítani. -
tomboy0013
veterán
"Aki kamera miatt költ jóval magasabb összeget telefonra jobban jár hosszútávon dedikált fényképezőgéppel."
De az is lehet hogy egyszerűen csak másképp látja a dolgokat mint te és a mobilok lényege miatt vesz drágábbat a jobb kamera miatt (is): mert ahogy már írták mindig keznél van és nem kell külön táska hogy magammal vigyem. Itthon van egy APSC-s Nikon-om, 2 éve nem fotóztam vele. Pedig csináltam már több ezer fotót sok külföldi út alkalmával azóta telefonnal. Egyszerűen nekem nyűg a fényképezőgép, plusz a képeivel is foglalkozni kell mert amit alapból kiköp a gép egyszerűen nem tetszenek.
A képi világa meg csak a Pixelnek Pixeles, vehetek én Samsungot vagy Xiaomi-t ha a Pixel algoritmus jön be a szememnek, így egyáltalán nem mindegy melyik gyártó telefonját választom, és ennek semmi köze a kategóriához, a P7P-m fotói pl jobban bejönnek mint egy S24U képei. Itt egyszerűen eltérő igényekről van szó, lehet bármilyen jó minőségű egy fényképezőgép, ha nyűg használni akkor úgyse kínlódok vele sokáig. -
Dare2Live
félisten
pl ez a pencake [link] szerintem alapból kissebb mint a CM1 púpja. És maga az optika jóval kissebb itt kb azért ekkora, hogy lehessen álítani a gyűrűn. Bele lehetne suvickolni CM1 méretben egy APSCt meg egy ilyet. Cserélhető obisban flesh lenne rendesen... ekkora pencakekből elférne mégegy akárhol. De huzzuk ki a kezünk a biliből.
A teló lényege, hogy mindig nálad van és mindig elő tudod kapni és lőni egy fotót vagy videot. És amikor linkelt fotó féle van a fényképezőgép "győz". De nem lesz veled pont amikor kell mert nem hurcibálod magaddal az oviba, játszóra, jégkorongra... és persze a legtöbb fényképező gyerek videózásban, hangfelvételben se jeleskedik. (Vagy eszement drága)
-
mrszitya
senior tag
Én vagy nyolc-tíz éve használok GCam-et különféle telókon. Az anno újan kb. 40.000 Ft-os belépő Xiaomi, amire alapértelmezés szerint be lett állítva fényképezőnek a szülői telefonon, ma is meglepne - ha nem lett volna pár hónapja nyugdíjazva - minőség terén. Ott fel se tűnt senkinek, hogy egyébiránt nem az a stock kamera app.
A már félmilliós nyitóáron piacra kerülő S21 Ultrám gyenge fények között és például dokumentum "szkennelésnél" a gyári appal a 108 MP-es fő szenzorral tízből kilenc és félszer moslékot gyártott. Azt hittem rossz a lencse, amikor hozzám került, és még sokan mások is... Szervizben ezért kameramodult cseréltek volna. A GCam révén viszont kiderült, a Samsung nem volt képes megfelelő algoritmust írni rá. Végül annál a Samu saját Expert Raw appjával lehetett belőle igazán jó képeket kihozni utófeldolgozással, amik simán közelítették a MILC-em átlag képminőségét. (Videónál meg egy másik app kellett, amivel bitrátát lehetett emelni, és voilà, ott is drámai volt a változás.)
De kevés fotóst ismerek amúgy, aki a DSLR-t, MILC-et nem RAW-ban használja. Azoknál a gépeknél is sokat jelenthet minőségben. Az ég JPG-ben kiég ott is adott esetben, a nyersfájlnál ezt könnyebb kompenzálni, de nyilván a jól sikerült fotóból is többet lehet kihozni. Én is nagyrészt utófeldolgozok, ha fotókat kell publikálnom.
Na de a lényeg, ha szerencséje van az embernek, és akad egy pár jó külső fejlesztő GCam-re, akkor akár szinte teljesen nélkülözhető a gyári kamera app, vagy az utófeldolgozás. Néha sikerül megoldani nekik például a bitráta emelést is berakni adott készüléknél, de fotónál főleg kiiktatni a ma oly divatos, sztenderdé vált erős túlélesítést, és optimálisabbra tenni a zajtalanítást. A Pixel 9 széria is hihetetlenül pocsék adott esetben az én elvárásaimnak, ha őszinte akarok lenni gyári kamerával (JPEG-ben). Sajnos felültek a divatnak a szoftvernél Gugliék. Az elődeire már akad igazán jó külső GCam, erre még nem. A szoftveren, algoritmuson múlik. Hardveresen ezekben a modulokban, hiába picik, ott a potenciál, de nem akarnak, szakadnak meg kihozni belőlük mindent. Avagy mint a Gugli is mostanság, inkább mennek birka módjára a többiekkel, mondván ha túlélesítés kell a népnek, megkapják. -
Drakmusz
addikt
Mondjuk ezzel ellentmondasz saját magadnak.
Mert ezt a gondolatmenetet követve a nyerseket is teljesen felesleges kidolgozni.
Pontosan az lenne a lényeg, hogy ezekből a vasakból sokkal több is kihozható.
[link]
Nem mondd nekem hogy egy átlagembernek ez a minőség nem elég....
Rommá veri a gyárit minden tekintetben. -
tomboy0013
veterán
Leírák hogy nem kell vele szarakodni, egyszer kell letölteni, a megfelelő configot beállítani és kész vagy. Mérföldekkel egyszerűbb dolog mint folyton RAW-ot kidolgozgatni amit ugye írtad hogy egy ideig csinaltál.
Ha meg ennyire nem szansz rá már minimális időt sem, akkor nyilván nem fogsz jó megoldást találni csak amit éled pakolnak a gyártók, vagy RAW-ot dolgozol ki. Ahogy Drakmusz képeinél látszik elég szép eredményt ki lehet hozni egy jól configot Gcam-ból. És ha konkrét típusban segítséget kérsz, lehet kapsz is, hiszen erre van a fórum. -
Drakmusz
addikt
Semmit nem kell vacakolnod vele.
Letöltöd a megfelelő kamera verziót, és a hozzá tartozó konfigurációt.
Nyilván egy kicsi energiát bele kell tenned a keresgélésbe.
Lesz még egy alkalmazásod a gyárin kívül, nagyjából ennyi a változás.
[link] [link] [link]
Arról már nem is beszélve, hogy egy jól beállított porttal nagyjából olyat lehet lőni teljes felbontáson mint az atom. -
MC Pite
veterán
Ha neked a fotózásnál van minőségi igényed, -ehhez szenzorétetet írtá
l, sokat nem mond, fényerőtlen kitobikkal apsc se tud csodát- akkor miért nem számít a telefonban?
Ezt rohadtul nem értem
Főleg ha nejed fogja használni.
Nekem fontos a normális fotó, fixeket használok, de tekefonnal se impresszionista festnényre vágyok, hanem a valóságra, ezért is preferálom a Pixeleket.
Oneuo-s lassú s...t nem vennék, akkor P6a használtan, vagy P8a újonnan.
-
s4tch
veterán
Oneplus egy ideje erősen konvergál az Oppo felé. Nem rossz éppen, de nem is olyan tiszta érzés, mint a Pixel.
Egy jobb Motorolát egyszer kipróbálnék, ha másért nem, a Ready For miatt. Kár, hogy a Pixeleken úgy tűnik, valamelyik béta verziónál elhalt az asztali üzemmód vonal...
-
tomboy0013
veterán
Nem értem miért csak egy szempont alapján nézi valaki a frissítéseket. Azért az időtávon kívül van még ott lényeges tényező: pl. milyen rendszerességgel érkeznek a megadott időtartamon belül a frissítések, illetve mennyire vannak optimalizálva az adott eszközre, azért egy Pixellel egy Androidos telefon sem egy kategória ilyen téren. Pláne nem egy alsó polcos Samsung... Még a csúcskategoria sincs egy szintén a Pixelekkel.
Szóval ha szívatni akarod az asszonyt hosszú távon, akkor vegyél Samsungot, ha nem akkor érdemes azért alaposabban szétnézni. -
tomboy0013
veterán
Azt hittem azért ebbe a topikban írsz mert Pixel-t szeretne ha esetleg nem a 4a marad. A Samsung hosszú távon a nyomába sem fog érni a Pixelnek az biztos. Én nem vennék alsó kategóriás OneUI-s eszközt hosszú távra, na jó rövid távra sem. De ha az a cél hogy olcsón letudd akkor sem Samsung-ot celoznék be hanem mondjuk egy Nothing vagy CMF phone-t. Az meg kezelő felületben sem sokkal másabb mint egy Pixel, meg hosszú távon biztos használhatóbb marad mint egy Samsung.
-
A legegyszerűbb megoldás ha magad cseréled az akkumulátort.
Az Amazonon 20-40 euró, a szükséges szerszámokkal együtt.
Nagyjából így kell cserélni. YTVagy cserélteted valahol.
Egy év plusz használat ennyit megérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest