- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Rusher
őstag
válasz
robekri #4717 üzenetére
Hát igen az szintén az a kategória, ezért azokat nem is piszkáltam....tényleg amúgy a biosban az a Ctrl+F1 hogy a ramidőzítéseket lehessen állítani de alapból nem látszanak az honnan derül ki egy első gigatulajnak? mert pl. a manualba az nincs benne, én is azt hittem biztos van vmi ''humbuk performance'' opció amit ha kikapcsolok akkor megnyílik de nem....
kumpl amikor először bekapcsoltam nekem is 1x-et írt ki, aztán feljebbállítottam az fsb-t és azóta 16x....ilyennel még nem találkoztam -
tlac
nagyúr
-
Rusher
őstag
-
fer
őstag
válasz
robekri #4321 üzenetére
Az 510- es fsb-t ők Zalmi északi híd hűttővel érték el!
[link]
már én is gondolkodom egy ilyesmin, nem lehet hülyeség, a gigának olyan gyengécske a gyári hűttője! A biosban az északi híd nálam jócskán 60 fok felett van, alapon ez elég aggasztó, hát ha még + feszt is kap!??
[Szerkesztve] -
fer
őstag
válasz
robekri #4320 üzenetére
A ramot 2X300 ban akarom hajtani, ne má hogy ezt nem bírja, alapon 2.5X val megg 667-en azt meg bírja!?, lehet a bisban lesz még is valami gubanc, most az F10 raktam fel az F8 után amivel gyárilg kijött és elvileg nem is támogatta az E6320-at az F11 még beta azzal nem akarok kisérletezni. Amíg nem lesz más addíg hagyom alapon, így is gyorasabb mint a D820 az asrock deszkában, azt is 3.4Ghz-ig tudttam húzni és ott ilyen gondok nem voltak, kivéve a nagy hőséget!
-
ati2
őstag
válasz
robekri #4312 üzenetére
Vagy a bios, vagy valami cmos beállítás sérült meg.
Asszem a Qbios-ban lehet törölgetni ezeket a cmos beállításokat, ha jól emlékszem.
Vagy próbáld újra beégetni a biost, ha nem segíit.
Amúgy pont ilyen volt a cold boot bug bios csere után, és a load optimized defaults-tól nem javult meg -
Tomi84
aktív tag
válasz
robekri #2943 üzenetére
majd még kitapasztalom hogy milyen fsb-n fogom járatni a gépet, de én is hasonlóra gondoltam, 950-970 körül. Most inkább csak az volt a cél, hogy megtaláljam a legmagasabb fsb-t. Azt a Turbo módot még nem is próbáltam, de majd megnézem. Hátha még 500-as fsbnél is be tudom kapcsolni
viszont a ''High speed DRAM DLL settings'' beállításait próbáltam. Ahogy néztem magas frekvenciánál (950 fölött) nem igazán számít, hogy option 1 vagy option 2, de alatta jóval lassab az option 2. 800Mhz-en pölö -3000mb/s volt a olvasás. -
greeny7
tag
válasz
robekri #2879 üzenetére
Persze, köszi. az igazság az hogy már átolvastam ezeket, illetve pl ezt a fórumot is végig, csak egy idő után már az emberben kavarog a sok új infó, így néha jó kérdezni...
Legalább most újra átolvastam és megértettem hogy miért állt vissza az alap bios...
Viszont 400-as FSB-nél alapfeszen (kiv Ram), ha tesztelés több órán keresztül ok (ahogy a fórumon is, illetve leírásokban is szerepel), nem értem hogy a monitor miért nem kapcsol be, illetve sikerül a gép felállása... DE most majd megpróbálom amit Gorneck írt..
Bocs, hogy láma vagyok, azért igyekszem utána olvasni (eddig is azt tettem), majd csak utána kérdezni.
Köszi! -
fanti
addikt
válasz
robekri #2627 üzenetére
szegény!
hát igazán sajnálom a dolgot, de tényleg az aszitu, hogy a 4 modúl kezelése lehet picit gázos. Nemtom ez a 965 csipszett hibája, vagy a gigabyte nem tudott valamit jól megoldani?
Ja, egy kérdés. Az a ''Turbo'' beállítás a ramoknál, az mit takar? És hol lehet bekapcsolni? És érdemes? -
tlac
nagyúr
válasz
robekri #2517 üzenetére
nem tudom, 470 fsb felett néztem (alatta nem), azt meg a ramom nem bírja, csak ezzel
option1-ben csúnyán szórja a hibákat, de a gép rendesen bootol
option2-ben nincs memhiba (legalábbis pár percig) de az újraindítást nem bírja (+0,55 mch-val sem)
ez előbbitől függetlenül viszont még azt is észrevettem, hogy ha az 1. időzítést 6-osra rakom, akkor megint csúnyán hibázik a ram, sokkal jobban, mint 4-en, 5-ösön optimális -
-
craine12
tag
válasz
robekri #2414 üzenetére
Na, nem bírtam péntekig várni. Hazatelefnáltam egy távtuning erejéig. Próbáltuk +0.1 és +0.2V-os MCH és FSB feszemeléssel, de semmi, kikapcs bekapcs, amíg ki nem húzták a dugót. Proci alapfeszen, RAM +0.275-ön. Következő ötlete valakinek?
UI: amit eddig nem írtam: lap rev.2, és C2 stepping, ha számít valamit is.
Problémám #2411-ben. -
craine12
tag
válasz
robekri #2414 üzenetére
Köszi, majd megpróbálom, sajna hétvégéig távol vagyok a géptől. Tuti amúgy, hogy valami fesz lesz a hunyó? Mindkét híd elég meleg, félve tolnám rá nekik a kakaót venti nélkül. Asszem fel kell tegyem az oldallapot, mert azon pont ott van egy 92-es venti hely, ami a hidakra fújná a levegőt.
Persze várom a további tippeket, mi hasznosat tudok még kipróbálni
szerk: heje sírás
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
robekri #2091 üzenetére
persze, hogy tudom, csak viccből írtam
ha nincs natívon, hanem disableden van (tehát legacy-IDE), akkor a legegyszerűbb a dolog, persze, hogy megy a telepítés, nem egy gépet telepítettem fel már így, sima IDE eszköznek látja a Win a SATA-s vinyót...épp ezért mondom, hogy ez szvsz hátrányosabb, mert max UDMA6...
akkor úgy látszik ha native enabled, akkor sem kell XP-nek driver, de ekkor már SATA I ill SATA II módban megy az eszköz
na ez a konklúzió:
vezérlők: Intel ICH8 4 SATA eszközzel és egy jMicron chip 2 SATA vagy IDE (JBOD, RAID0 és RAID1, AHCI támogatás) eszközzel bírkózik meg
akinek csak SATA eszközei vannak, pl. max. 4 db (HDD és ODD összesen):
ICH8-ra javallott őket kötni, de mivel az ICH8 sem a RAID-et, sem az AHCI-t nem támogatja, NCQ-t támogató vinyóknál az NCQ feature-ről le kell mondanunk ezesetben.
Szintetikus és gyakorlati tesztek (Gorneck23) eredményeképpen elmondható, hogy így is gyorsabb a vezérlő, mintha a jMicronon használnánk az eszközt NCQ-val
célszerű a BIOS-t native SATA támogatásra beállítani, mert ekkor kihasználjuk a SATA I és SATA II által nyújtott sávszélességtöbbletet
Windowsnál se legacy, se native módban nincs szükség pre-install driverre
a jMicron chipet le is tilthatjuk, nincs rá szükség
aki RAID-et szeretne:
csak a jMicron chip támogatja a RAID-et, tehát mind a két SATA (ill. 2 IDE) eszközt ide kell kötni és a Windowsnak a Gigabyte GSATAII RAID drivert be kell adagolni floppyn
akinek van IDE-s eszköze
annak mindenképpen használnia kell a jMicron chipet, IDE módba beállítva (hacsak nem egy PCI-os IDE kártyát használ helyette)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
robekri #2080 üzenetére
nem vagyok paraszt
amit mondasz úgy lenne logikus (meg én is így tudom), hogy ha:
a, legacy IDE módban van (native disabled), akkor nem kell F6 pre-install SATA driver az XPnek, de akkor meg minek van enabled állása, ha így minden OK és megy? valami hátránya biztos van...én a max UDMA6-os módra, tehát max 133MB/sec adatátvitelre gondolok, és hot-plug nincs
pont azért legacy IDE mód a neve, mert mintha egy PATA IDE eszközt kötöttél volna egy IDE vezérlőre
b, ha native módban van, akkor kell F6 pre-install SATA driver az XPnek (node melyik??? ICH8hoz van ilyen?)és SATAII módban megy a dög (300 MB/sec) és hot-plug van
jól gondolom?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest