- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic V2 - origami
Aktív témák
-
greeny7
tag
Adtam az MCH-nak +0,1V-ot, minden más alapon, rászabadítottam az Orthost, meglátjuk holnap kikapcs-bekapcsra hogy reagál. Mondjuk ahogy írtátok hogy tényleg ez a megoldás, szóval nem kételkedem, de az ördög sosem alszik
Biztos ami biztos.. Egyébként ahogy megemeltem az MCH-t a hőmérsékletet teljes terhelés mellett 3-5 fokkal illetve alapon is egy 3-4 fokkal lentebb jelzi, mintd az Everest, mind pedig a CoreTemp is... Ez miért lehet, vagy eddig fals érték volt (ugyanezen progikkal néztem)?
Jelenleg Én megelégedtem ezzel a szinttel (E6300 2800Mhz-n), mint olvastam a Kingmax memók (DDR2 800Mhz-sek alapon) egyébként sem bírják a tunningot, így azokkal nem kísérletezem, ezt egyébként jól tudom? Nem akarom megsütni Őket, habár szépen lementek a memó árak..
Ja, még eszembe jutott, hogy mennyi az a normális ingadozási százalé, érték, amit a Cpuz jelez ki a proci lapján Volage -ként a Biosban megadottól?
Köszi az eddigi segítségeket! Üdv
[Szerkesztve] -
greeny7
tag
válasz
robekri #2879 üzenetére
Persze, köszi. az igazság az hogy már átolvastam ezeket, illetve pl ezt a fórumot is végig, csak egy idő után már az emberben kavarog a sok új infó, így néha jó kérdezni...
Legalább most újra átolvastam és megértettem hogy miért állt vissza az alap bios...
Viszont 400-as FSB-nél alapfeszen (kiv Ram), ha tesztelés több órán keresztül ok (ahogy a fórumon is, illetve leírásokban is szerepel), nem értem hogy a monitor miért nem kapcsol be, illetve sikerül a gép felállása... DE most majd megpróbálom amit Gorneck írt..
Bocs, hogy láma vagyok, azért igyekszem utána olvasni (eddig is azt tettem), majd csak utána kérdezni.
Köszi! -
greeny7
tag
-
greeny7
tag
Az Eist-et vissza lehet kapcsolni, amennyiben a rendszer Orthos alatt satbilan fut több órán át + nertezés, kissebb alkalmazások mentek alatta, illetve Orthos nélkül FSX játékban semi gond? (Én megtettem...) 1,25V 2800Mhz Ram 800-on, minden alap, kivéve a ramnak adtam +0,1-et... Wint is újrahúztam így, tegnap egész nap ment, ma reggel bekapcsnál viszont, monitor nem kapott jelet, csak villogott mint készenléti állapotban
, majd 5-ik újraindulásra észbekapott és felállt a Win (mondom előtte többször is újraindítottam, semmi gond, teszt alatt sem), viszont visszavette az FSB-t alapra, tehát CPUZ szerint a proci 1866-on fut, FSB 266...
Miért lehet ez, mit nem csináltam jól?
Köszi ismét...
[Szerkesztve] -
greeny7
tag
Köszi a válaszokat!
Ment az Orthos, probléma nem volt (az első egy órában meg neteztem (több oldal nyitva firefox-ban egyszerre, plus diagnosztikai progik, stb..)), az orthos CPU+memó terhelés
9-esen, viszont 3 óra után kikapcs, mejd alvás. Reggel viszont bekapcs és felpörögnek a ventik, viszont monitor nem kapcs be...
Sztem különben a Logitech vezetéknélküli bill.+egért nem látta a gép... kikapcs+többször restart, aztán sokadik csak bejött a win. Mostmár a Logitech van ismét rákötve, az újraindítás is sikeres. Orthost akarom majd ma futtatni, van javaslat hogy mitől lehetett ez és mit kéne tennem? Minden fesz alapon, még egyiken sem emeltem.. Minek kellene esetleg egy kis löket?
Köszi ismét! -
greeny7
tag
válasz
Buldozer99 #2820 üzenetére
Köszi!
Hát, nekem azért elég lesz ez is (perzse ezt most mondom, aztán lehet, hogy egy kis idő múlva már tovább akarok rohanni!). Orthos már fél órája megy, közben netezek és egyebek. Most örülök annak hogy elsőre eljutottam eddig és elértem az E6700-as órajelét, ami pénzben kicsivel több lett volna!
Ram helyett a következő lépés vidkari lesz!
Azt hallottam a Kingmax ramokról, hogy azért megbízhatóak, gondolom a saját 800-as órajelén nem lesz vele gond, ugye?!?most DC-ben megy 1-1 Gb...
Orthos fusson egész éjjel, vagy mennyi idő kell amíkor azt lehet mondani hogy valószínüleg ok?
[Szerkesztve] -
greeny7
tag
Sziasztok!
Első eset hogy hozzá nyúltam a géphez tuning terén (persze vidkarit már húztam..). Lenne néhány kérdésem, illetve jó lenne visszajelzés, hogy valószínüleg jól csináltam...
Jelenleg az E6300 DS3-as deszkában 2800-on megy 1,24V-on. Orthos futása mennyi idő elteltével jelenti azt hogy valószínóleg stabil a gép (jelenleg fél óra, közben net, meg több futó kis progi)? Orthos futása alatt az everest 53-52 fokot jelez a Cpu magokra, illetve egy hőmérsékletet pedig (60 vagy 61 fok) külön CPU-ként. Ez elfogadható léghűtéssel (szobában van vagy 29 fok )? A ramok időzítésén nem változtattam, mivel örülök hogy eddig eljutottam és elértem az e6700-as ''szintjét''...
Kell még valamit állítanom? Lehet menni óvatosan tovább?
[link]
Köszi az okosítást!
[Szerkesztve] -
greeny7
tag
Sziasztok!
Bios frissítésével kapcsolatban lenne kérdésem. A frissítést lehet win alól is? Ha igen milyen progit ajánlotok? (a laphoz adott lemezen is van egy erre szolgáló, de nemtudom mennyire megbízható)
Ugye nem szükséges ''sorrendben'' megtenni a Bios frissítést, hanem lehetséges pl egy F4-es Bios-ra a legújabbat (azthiszem F11-es) felrakni?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv
Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- PlayStation 5
- Kerékpársportok
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest