- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
csapos2 #3226 üzenetére
Hogy előfordulhat-e ez tuning miatt nem tudom. Csak mezei gépet szoktam telepíteni, kivéve a sajátomat.
Egyszerű a megoldás: a BIOS-ban elmented a profilodat, defaultot betöltöd, feltelepíted a wint, visszatöltöd a profilod.
Mint említettem, nem tapasztaltam érezhető sebességbeli különbséget, s alap beállításokkal legalább biztosra mész. -
Pancsermeste
őstag
válasz
csapos2 #2815 üzenetére
Nem lettél ''letorkolva'', de azért az logikus, hogy a 800-as RAM-okat legalább 800-on illik hajtani.
Csak teszt erejéig ajánlottam, hogy tedd vissza 600-ra, mert ha úgy megy, akkor vagy gyenge memóriát fogtál ki, vagy nem szereti az alaplapod, vagy csak dualban nem akarnak menni rendesen.
RAM időzítésekhez nem nyúltál? Új az alaplapod, vagy használtan vetted? Milyen tápod van? -
törölt tag
válasz
csapos2 #2815 üzenetére
A 2.5 és 2.66-os szorzókat nem mindegyik lap szereti.
Szerintem egy tuningot a következőképpen érdemes csinálni:
MCH és FSB és RAM fesz +0,3, proci szorzó vissza minimumra, ram szorzó 2.0. Windows alól setfsb-vel szépen menni felfelé az fsb-vel, amíg ki nem akad. Ha kiakad, akkor az (jó tuningrammal) alaplap lesz, ha nincs jó ramod, akkor inkább ram. De ez a lap tesztje lett volna (Mondjuk 520-as fsb-nél kifagy).
Ezután a ramszorzót felcsapni 3.0-ra, és szintén setfsb-vel menni felfelé, ahol kifagy, ott lesz a ram vége. (kifagy 400-as fsb-nél mondjuk)
Itt már tudod, hogy a példa szerint a lapod kb 500-as fsb-ig lesz stabil (durván), a ramod meg olyan ddr1100-nál.
Most jön a proci: ramok vissza minimumszorzóra, proci maximum szorzóra, és tolod neki az fsb-t.
A lényeg: kapsz három értéket, hogy a három alkatrésznek durván hol a vége. Elkezdessz úgy kombinálni a biosban szorzókkal és fsb-vel, hogy minél jobban kihajsd mindhárom alkatrészt. Elsődlegesen a procit, aztán a ramot, az alaplapot pedig nem biztos, hogy jó szétgyilkolni
Ennyi -
Pancsermeste
őstag
válasz
csapos2 #2799 üzenetére
Hát, minden beállításod jónak tűnik. Mondjuk a CPU alapfeszének manuális beállításának nincs értelme (sőt van egy apró hátránya), szal azt én inkább normálra állítanám.
Ha a Memo miatt nem indul, akkor próbáld meg 1:1-ben.
Ha a CPU nem bírná alapfeszen a tempót, akkor próbálj neki kis plusz feszt adni.
Más 5letem nincs... -
horvathkrisz
addikt
válasz
csapos2 #2653 üzenetére
Figy, leírom az én beállításaimat, cserébe Te töltsd ki adataidnál a konfogot!
CPU:
9*333, 1.4V
MCH: +0.1V
FSB: +0.1V
Ram: +0.1V -Auto időzítésen, de beállíthatod így is: 5-5-5-15
Ezekkel a beállításokkal így működnie kell, méghozzá stabilan!
Ja, C1E Enabled, EIST Disabled
Próbáld ki és írd meg a tapasztalataid!
üdv.: krisztián -
horvathkrisz
addikt
válasz
csapos2 #2649 üzenetére
Haveromnál van kölcsön egyik modulom (mert tönkre ment a Geil), neki Abit lapban, Atholn X2 proci mellett, nálam meg ugye a Giga lapban e4300 mellett ugyanaz volt a jelenség:
50-60MHz tuningot úgy bírnak stabilan, ha +0.1V-ot adsz nekik. Haveromnál és nálam is azt mutatja a tapasztalat, hogy ezek a ramok (ill. lehet csak az én párjaim?) nem igazán szeretik a sok plusz feszültséget sem, sőt, kifejezetten rosszat tesz nekik.
Szvsz az optimális fesz ezeknek +0.1 azaz 2.9V, mindenesetre egy próbát mindenkinek megér! -
horvathkrisz
addikt
válasz
csapos2 #2635 üzenetére
Sztem meg memóriachip-függő a tuning (haveromé viszi az 1000ret, enyém meg max. 860-at), de még mindig jobb antituningnak beállítani (mivel ugye nem tuningmemóriáról beszélünk), minthogy valakit megetessek, vegyen egyet és én legyek a hibás ha a 800MHz-es ram ''csak'' 800MHz-et megy...
-
robekri
addikt
válasz
csapos2 #2635 üzenetére
Nah!
Kingmax tanulmány!
Az 512 modulok jobban tuningolhatóak! Anno 667ek mentek 840 körül! 800as modulok 900-950-ig! (5-5-5-18;2.1V)
A gigás modulok 667-es mentek 800 körül! Nade a mostani gigás ddr800 modulok nem annyira faxán mennek!
Mint plö nálam is ddr840et megy 5-6-6-20/2.1V
Üdv.: Robe -
Gorneck
legenda
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csapos2 #2466 üzenetére
Meglehet. Hirtelen terhelésváltáskor vagy bekapcsoláskor mikor egyszerre kell mindennek fesz könnyen megborulhat a rendszer főleg és akkor a drope jelenségről nem esett szó... Anno volt egy 939-es DFI LanParty lapom, ott pl be lehetett állítani külön, hogy bootolás közben mennyifeszt adjon és utánna mennyit. Erre mondják, hogy tuningbarát deszka.
Nem nagy veszteség ha nincs CIE+EIST, a stabilitás többet ér, mint az a kis spórolás. Főleg ha telik villanyra. -
Pancsermeste
őstag
válasz
csapos2 #2332 üzenetére
A PCIe freki 100 MHz fixáláson túl én a C.I.A.-t is kikapcsolnám, a fesz szabályzást meg manuálisan állítanám be, hogy ne kapjon feleslegesen sok feszt.
A 9x300-at alap fesszel (normal) is tudnia kell.. elvileg. A memóriának nem árt némi +fesz, és érdemesebb lenne 800-on járatni -> Memory Multiplier: 2.66
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest