- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Yettel topik
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #4910 üzenetére
Nem bizony, nekem volt kis ideig 8800GTS 640-em és a húzott E6300-am is csak 2,6-2,8GHz-nél hajtotta meg rendesen. Persze a 3GHz-et is elviselte...
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem 800-as Value-van. Nos 800-on tudja a 4-4-4-12-t 2,1V-nál, Ugyanekkora fesszel megy 900-on 5-5-5-15-ben. 1000-et próbáltam 5-5-5-18-ban 2,2V-al de azt nem vitte. Lehet 2,3V vagy 2,4V kéne neki az 1000-hez de ezt még nem próbáltam.
Nálam most a proci 7x450-en megy 1,375V-al; ram 900-on 5-5-5-15-ben 2,1V-al.
mod: az integrált hang nem vmi hűdejó de ha nem vagy white fülű akkor megteszi.LAN-nal minden rendben, nekem még nem volt problémám vele.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #4416 üzenetére
Tényleg.
5-6-6-20-6-6-9-55-9
De sztem ne erőltesd, egyszerűen nem kezeli rendesen a 4modult a lapod.
Kérdés adott: mekkora feszt adtál nekik?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #4414 üzenetére
pl: 5-6-6-20-5-5-8-55-8 vagy még lazábbon 5-6-6-20-6-6-55-9
CL6-ban nem tudom érdemes-e próbálkozni de szvsz nem nagyon. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #4412 üzenetére
Egypróbát megér, de nem hiszem hogy segít. Ezek már így is elég laza időzítések.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
danee91 #4289 üzenetére
Szerencse, hogy ezt frissítés után olvastam el.
De amúgy is kiléptem az összes programból mielőtt elindítottam volna.
---
Nos, a ramom a ludas.
7x300 és 3,33-as ramszorzó így ugye 999MHz-en megy 5-5-5-15 2T 2,2V-al, eredmény: bootol, winnél csík végimegy, desktop bejön, de mikor a háttérben tölti az alkalmazásokat lefagy és jön a reboot.Akkor sajnos a ramom a ludas.
Naná, hogy most indultak meg felfelé a ramárak...
Marad ennyiben az egész 7x450 és kész (ezek szerint 7x460 is ezért nem ment).
Super PI 1M így 18,812s alatt lemegy.
Azért nyertem annyit, hogy alapfeszen megy 450-et nem pedig 1,375V-al. -
Qru
MODERÁTOR
Bebuktam a 6x500-at. Továbbra sem bootol.
GMCH +0,3V FSB is kapott +0,3V Ram +0,4V PCI-E freki fixálva 100-ra és nem bootol, vissza áll alapra. Sztem akkor lap lesz fsb korlátos vagy a ramom nem bírja az 1000 5-5-5-18-ban?
Viszont annyit nyertem, hogy most 7x450-et már viszi alapfeszen a proci. Így max TAT-ban 80fok, ami kellemesebb mint a 85fok fölötti 1,375V-nál.Ramnak hagytam a +0,4V-ot, Geil Value 800-as elbírja a 2,2V-ot hosszútávon, ha minden igaz...
Most akkor megpróbálok majd 7-es szorzóval feljebb menni. -
Qru
MODERÁTOR
Most megnéztem ezt a @bios updatelőt de addig se juottam mit is kéne elindítani a benne lévő 3exe file-ból. Jó, tudom win alól nem szabad biost frissíteni... Egyenlőre marad az F5, elvégre: 'Ha nem romlott el, ne javítsd+''.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #4229 üzenetére
Elméletileg lehetséges hiszen, a mostani C2D húzva gyorsabban jár mint 1333MHz. Kérdés, hogy nem lesz-e vmi hardveres/szoftveres (BIOS) tiltás. Ami viszont nagyon is eltudok képzelni. Elvégre akkor venned kell új deszkát, ugye...
Robekri: -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #4205 üzenetére
Sztem ne lepődj+ ha nem írnak vissza...
-
Qru
MODERÁTOR
robekri-nek is igaza van meg neked is. Nem a melegedés miatt, mert ''hideg'' indításkor sem bootol-be. Azt meg nem hiszem, hogy pár másodperc alatt melegedne olyan mértékben fel, hogy lelőjje magát alapra.
Robekri: nem hiszem, hogy ezen a az újrpasztázás segítene, pont a fentebb leírtak miatt, mert amúgy nem melgeszik nagyon a cucc. Sztem az 500-as fsb nálam már szó szerint technikai KO.
mod: egyébként az jutott eszembe, hogy mi van ha egy BIOS frissítés segíten. Végülis most F5 van rajta, azóta meg kijött pár újabb verzió... Csak vhogy fázok a dologtól.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Azért DS4-ből sem olyan sok megy Gorneck oldala szerint 500 fölött. (Illetve sok, de azoknak az eredmények 50% tőled van beküldve.
) Meg azért spóroltam is volna pár ezrest. Mind1 már. Legközelebb úgy is P35-DQ6 lesz. Persze DDR3-as.
Majd, ha jönnek a CL5-ös DDR3-as modulok és nem csillagászati árban lesznek.
[Szerkesztve]
mod: Komoly vízhűtésed van, most nézegtem ak épeket róla.Kicsit fura így meztelenül (heatpipe nélkül) a DS4, de nagyon komoly a cuccod. Egyébként a ramod csak a kép kedvéért enm a prochoz közelebbi két slotban van, vagy van vmi egyéb oka?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
6x500 ugye CL5
DIMM: +0,4V
(G)MCH: +0,2V
FSB OverVoltage: +0,2V
CPU: 1,375V
elindul de vissza áll alapra, ok toljuk még gondoltam
DIMM: +0,5V
(G)MCH: +0,3V
FSB: +0,3V
CPU: 1,385V
Ugyanúgy vissza áll alapra rebbot után.
Azt hiszem feladom egyenlőre. Marad a 7x450 CL5. Nem is kell szétfeszelni az egészet és megy. Azek szerint a lapom nem bírja az 500-as FSB-t.
DS3-at kellett volna vennem... -
Qru
MODERÁTOR
Hát semmi jóra.
6x500-on el sem indul.
Rádaásul mióta megvan a lapom (január) most kapott a ciromos resetet elősször, pedig próbáltam már jó pár beállítási lehetőséget. Pl7x500-nál sem csinált ilyet, hogy csak cmos reset segített volna. Egyáltalán nem állt fel boot-oláshoz. Lehet a deszka nem bír 500-as fsb-t?
Pontos beállítás: 6x500 @1,375V, ram 5-5-5-15 2T @2,1V, (G)MCH +0,2V
Ugyanilyen feszekkel és időzítéssel 7x450 simán megy. Lehet ramnak kevés a +0,3V 1000-en CL5-ben...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Ez a 6-os szorzós dolog jó 5let. Ha belövöm 6x500-ra, akkor memó gyorsabb lesz, mint 7x450-en és procteljesítményben az -150MHz nem sok. Kérdés mive járok jobban. +100MHz ramnál -150MHz procnál, vagy az eredti felállás. Rem bírja a ramom az 1000-et DS4-ben. P5B-ben ment előző tulajnál annyit...
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor a tiéd is 27.-28. heti B2-es? Így jártunk... Gondolkoztam, hogy veszek job ramokat mert olcsóak most. De rájöttem mert feleslges, proc miatt úgysem nagyon tudnám kihajtani igazán, max ha ram-fsb aránnyal kavarok. CL5-ben meg a mostani is megy 900-1000-et még ezt sem tudom kihasználni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #3924 üzenetére
Antitunigos S939-es X2: DFI Venus-ban (ami a legjobb S939-es deszka) 1,5V 2600MHz - illene +200-300MHz-et mennie kevesebb fesszel, mert itt már az AC Freezer64 PRO sem hűtötte meg rendesen (65fok) és nem volt 1000%-ig stabil. Játékok futottak órákat is, de izzasztáson elbukott. (Előtte MSI Platinum deszkában 2400-nál volt vége.)
Antituningos C2D: 1,375V 3150MHz, ez is rohadtul melegszik így már 80-ba simán belekóstol így nyáron TAT-tól. Úgy hogy alapon megy most, ha dolgozok vele akkor meg 7x400 ram CL4-ben. Ha gyorsan kell tömöríteni/konvertálni nagy állományt akkor fellövöm 7x450 CL5-re.
Szóval az előző proci meg ez sem volt vmi jó fogás.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
craine12 #3917 üzenetére
tlac:
Jónak tűnik, csak ez meg párhuzamosan fúj a lappal DS4-nél nem annyira nyerő dolog a szär hítpájp miatt.
Megpróbálom kicsit több fesszel, ha nem megy úgy sem akkor feladom. És reménykedk, hogy egy antituningos X2 és C2D után már végre kifogok legközelebb vmi jólhúzható darabot. -
Qru
MODERÁTOR
Elősször pirosan világít, mert az egyik mag bele kóstol a 80 fokba. Ez ok, mert ugye kiveséztük nem túl jók ami 27.-28.heti B2-es prockóink.
(Ezért is vagyok óvatos a proc fesszel, kipukantani nem akarom, elég végülis ez 7x450-is, csak hát ugye aki tuningos lélek...
)
Szóval a hibát dob arra értem, hogy ráreflektál az instabilitásra:
Kifagy az egész. Pointer hulla, NumLock-ra nem reagál, meg úgy egyáltalán semmire. Ilyenkor jön hogy tápot lecsapom (bakker, 20k-s ház és nincs rajta reset gomb).
mod:
Egyébként azóta újra pasztáztam, de nem lett jobb a dolog.Kupak alatt van a geb@sz.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Balupapa #3889 üzenetére
Akkor ha hazaértem küldök ramnak 2,2V-ot, (érdkes dierkt megnéztem izzasztva a rendszert (3,2GB-ös kitömörítés) 1,8V és 2,1V között kézzel tapogatva nem érezetem nagy hőkülönbséget.), CPU-naak 1,4V-ot, MCh-meg megkapja a +0,3V-ot. Ha így sem megy feljebb feladom. Max procnak tolok kíváncsiságból 1,5V-ot.
mod:
Gorneck: Mázlista vagy!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Ehh, volt egy kis időm de sehogysem jutok tovább 7x450 fölé. TAT egyből hibát jelez ha feljebb megyek.
Ram kap +0,3V-ot (5-5-5-15 2T 1:1-ben), (G)MCH +0,2V-ot, CPU 1,375V-ot
Adjak több kakaót procnak? TAT megfingatja a rendszert sec-perc alatt.S&M-ről mik a vélemények? Mennyire jó stabilitás ellenőrzésre? Vagy maradjak az Orthos prio 9 +zene+net kombónál?
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
''usb legacy control'' ez mi? Mire jó?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zonaporkolt #3144 üzenetére
Kingmax mars jobb. Szvsz ne várj, egy év múlva úgy is annyira elavult lesz a DDR2, hogy nem fog kb semmit sem érni. Kingmax elég jó minűségű (nem tuningbajnok) nem szoktak elfüstölni ha nem feszeled halálra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Strangerpro #2695 üzenetére
Vedd ki az elemet a lapból jó pár percre (akár órára is), tápot is kapcsold le, sőtt húzd ki a konektorból az a tuti. Lényeg, hogy nekapjon deka áramot sem. Majd szépen kapcsolgasd ki-be, hogy a maradék áram is kiszaladjon belőle.
Ha mázlid van elfelejti teljesen a beállításokat és def beállításokkal indul majd elemvisszahelyezés után. Nálam már bejött 1x anno. Háta most is segít az ősi módszer...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #2631 üzenetére
Nekem MSI-m volt anno, ráadásul Platinum és az is csak 333MHz-en kezelt négy modult.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem volt olyan Zalmanom (7000b Cu), végülis egész jó és 2500rpm-nél sem volt annyira hangos. A HP.-ról feliratokat még az eladó levette, mikor mondtam, hogy lesz tuning a cuccon.
mod: Zalmanra -5fokot vert terhelve az XP120. Előbbin 2300-2500rpm, utóbbin 1600-1800rpm-en forgott a venti, még halkabb is jóval.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mikk2000 #2584 üzenetére
Igen nálam közvetlenül a procihűtő 12-es ventijére merőlegesen néz egy másik (ház hátán lévő) 12-es venti, ami 2200-at pörög(ne ha hagynám
). Meg előrről is szív egy ugyanilyen 12-es. Így szépen hűs/huzatos a cucc. Sajnos párhuzamos VS merőleges összehasonlítási adataim nincsnek, gyárit cseréltem erre. Az meg ugyan így merőleges volt.
Egyébként a nagy felület csak akkor ér vmit-t ha megtudod hűteni, különben tök mindegy. Max picivel lassabban melegszik fel. De ha ide veszem a heatpipe működési elvét akkor rosszabb, mert mint írtam korábban, csak körbemelegíti magát szellőzés nélkül.
mod: amúgy ha most vennék lapot, akkor tuti DS3-at vennék inkább egy AC Freezer 7PRO-val.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mikk2000 #2578 üzenetére
tlac-nak igaza van. Ha lapal párhuzamosan fújó procihűtőd van, akkor rosszab, mint a DS3 chipsethűtése. Mivel a heatpipe így működik: [link]. Tehát a melegebb részről elvezeti a hőt a kevésbé meleg részek felé. Amivel itt csak azt érik el, hogy körbemelegíti az egész bordarendszer magát, vagyis a nem olyan meleg ráészeket is melegíti.
Ezért DS4-re érdemes lapra merőlegesen fújó procihűtést venni. Én pl ilyet használok:[link] Nagyon jól meghűti a környezetét is és így már van értelme a heatpipenak, hiszen sokkal nagyobb felületen tudaj leadni (és ez a lényeg, hogy le is adja, történik konkrét, érdemleges hőcsere a légáramlásnak köszönhetően) a hőt.
-
Qru
MODERÁTOR
Mivel járok jobban 2,8Ghz+CL4 vagy 3150MHz+CL5?
Tudom mérjem ki, meg alkalmazásfüggő de én a Ti véleményetekre lennék kíváncsi... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
csapos2 #2466 üzenetére
Meglehet. Hirtelen terhelésváltáskor vagy bekapcsoláskor mikor egyszerre kell mindennek fesz könnyen megborulhat a rendszer főleg és akkor a drope jelenségről nem esett szó... Anno volt egy 939-es DFI LanParty lapom, ott pl be lehetett állítani külön, hogy bootolás közben mennyifeszt adjon és utánna mennyit. Erre mondják, hogy tuningbarát deszka.
Nem nagy veszteség ha nincs CIE+EIST, a stabilitás többet ér, mint az a kis spórolás. Főleg ha telik villanyra. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blizzard.9 #2438 üzenetére
DS3P integrált vga-s, DS4 nem. DS3P-ben nincs CrossFire, DS4-ben van (16+4 PCI-E sáv).
-
Qru
MODERÁTOR
Ha kipróbált jó ramok akarsz venni akkor keresd Ősembert. Supertalent 2x1gb ddr2-800 4-4-3-8 (1000-en is) - 37k ___ 2x512 D9GMH 18k/kit ___ OCZ Titanium Alpha VX2 1000 - 44k ___ Crucial Ballistix 1000 - 38k ___ GOODRAM Pro 2x512 @ 1000 cl4 20k ___ G.Skill 2x1GB 6400HZ
Ilyesmiket árul, korrekt megbízható tag.
Nekem Geil Value van, nem rossz Ultra sem tud sokkal többet (bár az új Valuek-et szídják, hogy nagyon gyér chippek vanak rajtuk) de az A-datára többen esküsznek.
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Trollok komolyan
- Elektromos cigaretta 🔞
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged