- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Rusher
őstag
-
fer
őstag
Az egy dolog, hogy neked kell-e felrakni vagy pedíg az oprendszer ''ismeri'' valamilyen szinten a hardvert, de akkor is kell driver mindenhez hogy működjön! Mellesleg én sem raktam semmit a jMicron-os vezérlőhöz, elindult, telepített, befejezte! Valószínű, hogy a win-ben volt hozzá driver. máskülömben nem lehetett volna feltelepítteni!
[Szerkesztve] -
Andrewhouse
aktív tag
Ha nem ram finnyás az csak jó
Egy E4300 -as lessz benne.....
Tuningot...nem tervezek benne, max majd később.......úgyis ha már lemegy a négy magosok ára
akkor beszerzek egggyet és az lessz benne ...remélhetőleg hamarosan
A p35-tel kapcoslatba meg.....arra se lenne most keret mert eleve kell a gép....mert ami van az már izsonyú hulladék...........
[Szerkesztve] -
Siriusb
veterán
A könyv azt írja, ha 24 tűs vagy 2x4 tűs csatlakozód van, az aljzatról vedd le a takaró lapot. Úgy gondolom, ez azt jelenti, nem feltétlen kell a 24 tű.
Arra emlékszem, hogy az ATX 12V-on volt fedőlapka, de az ATX-en?Rég volt már új a lap.
ABIT lapnál simán ment 20 tűvel 24-es aljzatba csatlakoztatva. -
Kicsirics77
veterán
ugye komolyan gondolom mert eddig nem csinálta és éppen csak a vincsi volt tök forró semmi más azért hidd el nem volt nehéz kitalálni a dolgot miutánn mindent végig tapogattam
érdekes mióta levettem a ház oldalát nincs is gond
vagy a ház oldala szerves hardver elem lenne
ami kékhalált okoz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Akkor talán az lesz a gond.
De próbáld meg újra felrakni vele ugyanazt a biost, és figyeld hányszor szalad végig a csík.
Ha 1x akkor általában gáz van, ha 2x akkor jó szokott lenni.
Ha megjavult felejtsd el a @biost, és Q-flash / pendrive kombinációt használj (ez nálam mindig 100%-osan működött). -
mikk2000
őstag
Uraim hát én csak szopok ezzel az F12 es biossal, 8*400 on orthos kifagy 15 perc alatt, F10-zel 10 órán át pörgött az orthos..
ez még semmi, visszaraktam az F10-et és igy se volt stabil. most load default ujra bios flashet csináltam, kiderül, hogy megjavult-e, ha nem akkor kettétöröm a lapot..
hát nem, most 16 perc alatt dobott ki..
Több dolog lehet pedig. Lehet hogy a ramod kinyiffant/vagy más, de eddig nem vetted észre, mert csak az új bios miatt teszteltél, és te az új bioshoz kötöd a jelenséget. Lehet még az is, hogy mivel új bios miatt ügye load setup default kell, valamit nem úgy állítottál be mint volt... én se emlékszek mindenre egy kis idő utánEsestleg egy cmos clear segíthet.
-
Balupapa
senior tag
Most énis hasonló kép vagyok vele :S de már a fa**kivan
Gondoltam felteszem a Visz(L)át! erre nem akarja bebootoltatni a CD-t...mondom any@d, lehet a lemez a szar? Benézek a BiFosba...látom nem is észleli a cd írom...nyomok 1 észleléstMost se :S Beteszem a tutira müködö Ikszpémet és arrol se akarja bebootoltani a telepítőt
kérdésem: mi a nyavaja van vele megint?
[Szerkesztve] -
hoffman_
nagyúr
hát az az igazság h még elég kezdőcske vagyok és egyedül még nem piszkálnék bele a ramokba...majd péntek környékén lehet,amikor jön ki a mentorom
de a ram-fesznek miköze lehet ahhoz h az op.rendszer instabil és kompatibilitási gondjai vannak az illesztőprogramokkal..stb?
-
Tomi84
aktív tag
4x512-nek nem is kell plsuz feszültség. Mondjuk ez nem is memóriafüggő, ennyi erővel a geilen is micron chippek vannak. Előtte nekem is 4x512 A-data vitesta memóriám volt, és a 4 modul gyönyörűen ment együtt, még a tuningot is igen jól bírták (alapon 533, 4-4-4-12, de 2.4V-on mentek 850-et 4-5-5-15ön) és nem is kellett emelni az MCH feszültségen.
Az alaplaplapnak nem a négy modullal hanem a 4 gigával van baja. Ami azért szerintem elég ciki, hamár a users manualban azt írják, hogy 8 gigát támmogat. Erre kiderül, hogy négyet se...
Pietrosz: a Buffalo Firestix az nem biztos, hogy Micron chippes! Jól gondold meg. Azt én is néztem, de a 800Mhz-es CL5-ös Firestix-nek 3 kiadása van, ebből egy Mircon D9GMH kettő viszont Elpidia. Azért nem mindegy...
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
na, azért ne szidjuk már annyira a geilt
a 800-as Ultra az tényleg elég fos, de fölötte már jó minőségű modulokat gyárt. 800Ultra plusz-tól már az összes modulja micron D9GCT chippes.
Kivéve monnyk robekru moduljait, mert az elpidia.
Egyébként tényleg nem kedveli igazán a 4 giga memóriát. Nekem 1000Mhz-es Ultra moduljaim vannak, 4x1 giga. Alapjáraton 4-4-4-12, 2.4V-on.
Két modullal simán megy ennyit, sőt, 1040-en még 4-4-4-5-ön járattam. Amint berakom a négy modult már a 4-4-4-12-öt sem bírja, memtestben hibázik. (leteszteltem egyenként az összes modult, utánna meg párosítva, mindegyiket mindegyikkel, és egyik sem hibázott). Úgy bírja a 4 modul 1ghz-en 5-5-5-15-ös időzítéssel, hogy emelek az MCH feszültségen.
Ugyanígy a 3-3-3-5 800Mhz-en simán megy 2 modullal, 4 modulnál már csak 4-4-4-12.
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Nintendo Switch 2
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Proxmox VE
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest