- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
Aktív témák
-
Rusher
őstag
Én nem, mert az még a DD1-es időszakban volt és akkor is kb. fél napig
1000-en mit megy a tied?
Muréna Elpida vagy nem de a 2x1 gb Corsair 500-as ramom anno 490-en CL2.5 simán ment, volt Geil Value-m is még ezelőtt de 460-on az is ment CL2.5-t, GskillFX 490 CL2.5.....szvsz a négy közül csak a A-Data volt gáz....szvsz....
robekri én nem akartam kötekedni senkivel SRY ha valaki annak vette -
Gorneck
legenda
2.25V nálam nem adható...de ahogy nézem a GMH-k javának több kell, hogy felizguljanak, mint amit Én adtam...
Nem tapperoltam a ramokat...csak a házhőm 5 fokkal magasabb, mint szokott lenni (szobámba is elég meleg van)...ebből gondolom, hogy dög hő van bent...
Holnap megnézem a mancsommal...Én még mindig azt mondom, hogy 2.1V felett kell egy 8as a ramok fölé... -
Gorneck
legenda
Ha viszi is, akkor azt elég komoly fesszel...1100/5-5-5-15/2.1V stabil...1120/5-5-5-15/2.1V-2.2V már instabil...vMCH-nak hiába pumpáltam a feszt...venti hiányában nem akartam kínozni a ramot...
2es szorzóval 490 fölé ezzel a rammal se jutottam...úgy gondolom ezt tudja a lap vagy épp a proci. -
Qru
MODERÁTOR
Bebuktam a 6x500-at. Továbbra sem bootol.
GMCH +0,3V FSB is kapott +0,3V Ram +0,4V PCI-E freki fixálva 100-ra és nem bootol, vissza áll alapra. Sztem akkor lap lesz fsb korlátos vagy a ramom nem bírja az 1000 5-5-5-18-ban?
Viszont annyit nyertem, hogy most 7x450-et már viszi alapfeszen a proci. Így max TAT-ban 80fok, ami kellemesebb mint a 85fok fölötti 1,375V-nál.Ramnak hagytam a +0,4V-ot, Geil Value 800-as elbírja a 2,2V-ot hosszútávon, ha minden igaz...
Most akkor megpróbálok majd 7-es szorzóval feljebb menni. -
Qru
MODERÁTOR
Azért DS4-ből sem olyan sok megy Gorneck oldala szerint 500 fölött. (Illetve sok, de azoknak az eredmények 50% tőled van beküldve.
) Meg azért spóroltam is volna pár ezrest. Mind1 már. Legközelebb úgy is P35-DQ6 lesz. Persze DDR3-as.
Majd, ha jönnek a CL5-ös DDR3-as modulok és nem csillagászati árban lesznek.
[Szerkesztve]
mod: Komoly vízhűtésed van, most nézegtem ak épeket róla.Kicsit fura így meztelenül (heatpipe nélkül) a DS4, de nagyon komoly a cuccod. Egyébként a ramod csak a kép kedvéért enm a prochoz közelebbi két slotban van, vagy van vmi egyéb oka?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
6x500 ugye CL5
DIMM: +0,4V
(G)MCH: +0,2V
FSB OverVoltage: +0,2V
CPU: 1,375V
elindul de vissza áll alapra, ok toljuk még gondoltam
DIMM: +0,5V
(G)MCH: +0,3V
FSB: +0,3V
CPU: 1,385V
Ugyanúgy vissza áll alapra rebbot után.
Azt hiszem feladom egyenlőre. Marad a 7x450 CL5. Nem is kell szétfeszelni az egészet és megy. Azek szerint a lapom nem bírja az 500-as FSB-t.
DS3-at kellett volna vennem... -
Qru
MODERÁTOR
Hát semmi jóra.
6x500-on el sem indul.
Rádaásul mióta megvan a lapom (január) most kapott a ciromos resetet elősször, pedig próbáltam már jó pár beállítási lehetőséget. Pl7x500-nál sem csinált ilyet, hogy csak cmos reset segített volna. Egyáltalán nem állt fel boot-oláshoz. Lehet a deszka nem bír 500-as fsb-t?
Pontos beállítás: 6x500 @1,375V, ram 5-5-5-15 2T @2,1V, (G)MCH +0,2V
Ugyanilyen feszekkel és időzítéssel 7x450 simán megy. Lehet ramnak kevés a +0,3V 1000-en CL5-ben...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Ez a 6-os szorzós dolog jó 5let. Ha belövöm 6x500-ra, akkor memó gyorsabb lesz, mint 7x450-en és procteljesítményben az -150MHz nem sok. Kérdés mive járok jobban. +100MHz ramnál -150MHz procnál, vagy az eredti felállás. Rem bírja a ramom az 1000-et DS4-ben. P5B-ben ment előző tulajnál annyit...
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor a tiéd is 27.-28. heti B2-es? Így jártunk... Gondolkoztam, hogy veszek job ramokat mert olcsóak most. De rájöttem mert feleslges, proc miatt úgysem nagyon tudnám kihajtani igazán, max ha ram-fsb aránnyal kavarok. CL5-ben meg a mostani is megy 900-1000-et még ezt sem tudom kihasználni.
-
Johnny Cage
addikt
Nekem még sosem kellett elemet kivennem.
Amikor nagyon elb@szod a memória időzitéseit, és elkezd folyamatosan újraindulgatni majd lekapcsolgatni a gép, ki kell várni a hosszabb ideig tartó bekapcsolt állapotot (kábé minden harmadik alkalommal csinál egy ilyet, gondolom akkor próbálkozik az indulással, csak nem sikerül neki) - aztán gyorsan 4mp-es Power lenyomás, utána vissza és indul default-on.
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
Felejtsd már el ezt a csacskás marhaságot, olyan, mintha a kék osztriga bárban a bárpultnál beszélgetnénk.
A két felső érték egyáltalán nem mozdítható, csak az alsó kettő. De ha azokat variálom, az Everest szerint nem történik semmi, a házamban meg van 4 házvetni + a videokártyáé, nem olyan könnyű meghallani, hogy 50%-ról mondjuk 20%-ra csökkenne a fordulatszám. Miért nem lehet ezt olyan egyértelműen megcsinálni, mint a SpeedFan-ben, hogy a ventillátor fordulatszámát állítom %-ban? -
Tomi84
aktív tag
Gorneck: én vagy első DS3P-s
Köszi hogy kitetted
Bim: mivel én most ezerrel tesztelgetem az új modulokat tudok neked küldeni memóri méréseket, csak írd meg mire van szükséged.
és ha esetleg szükség van memóriára az összeröffenéshez akkor oda is tudok vinni egy kitet [link] D9GCT
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest