- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #4489 üzenetére
Igen, 20 perc alatt csak egy sör.... de mivel bírta, így most a 2 sörös teszt következik..
Amúgy most hiába nem veszi vissza C1E a feszt, tehát 1,325V-droop, de a proci hőmérséklet ugyanannyi.
[Szerkesztve] -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #4485 üzenetére
Nos, igen... én se hallottam még ilyenről... általában terhelve szokott feszprobléma lenni... de nálam ez fordítva van... viszont más ötletem nincsen.
Most beállítottam fix alap értékre, így nem veszi vissza a C1E. Pár hét... hónap múlva kiderül, hogy sikerrel jártem-e. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #4482 üzenetére
Hát szerintem is kevés a fesz a procinak, de nagyon úgy néz ki, hogy csak terheletlenül, vagyis amikor C1E viszaveszi, akkor kevés.
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Nnah... 20 percre magára hagytam szegény gépet, és mire visszamentem, szép kékhalálos képernyő fogadott.
Ez már a 3. eset! Most csak a proci van húzva (9*300) alap feszen, 1:1, csak a memonak adtam 2V-ot, hogy jól érezze magát. Tehát semmi Extra, mégis vacakol.
Mivel csak terheletlenül jelentkezik a probléma, így én most már csak 1 dologra tudok gondolni...
Tehát kérdés: Az nem lehetséges, hogy bár a 9x300=2700 MHz-et bírja az alap 1,325V-al stabilan, de amikor nincs terhelve, akkor a C1E miatt visszaveszi a szorzót meg a feszt, és ezt nem bírja??? Mert ekkor ugye 6x300=1800MHz-en megy de csak 1,163V-al. Hm?
Következő lépésként átállítom a proci feszültségét normal-ról 1,325 V-ra... elvileg ekkor nem fogja visszavenni a C1E. -
Pancsermeste
őstag
válasz
pasquale #4380 üzenetére
Alapfeszen (NORMAL) nem megy 9x300-on a proci? Elvileg mennie kellene. Gyári hűtővel nem nagyon ajánlott +feszt adni neki... jobb hűtővel lehet, de ügyelni kell a hőmérsékletre.
Ramnak is csak akkor adjál +feszt, ha speckója alapján igényli, vagy ha tuning miatt szükséges. Ennek mértéke erősen függ, hogy milyen RAM-ról van szó. -
Pancsermeste
őstag
A manóba is!!! 3 hét elteltével ismét egy kékhalál...
Pedig nem is csináltam semmi különöset, csak netezgettem.
Nem értem, hogy ha minden tesztprogi lefut hibátlanul, meg agyon terhelem kódolással, winrar tömörítéssel.. vagy bármivel... akkor nem jön elő hiba. Csak néha gondol egyet, és bepánikol.
Hogy a csudába derítsem ki, mi a gáz??? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #3782 üzenetére
Proci FSB-limit-nél nem arról van szó, hogy gyárilag beállították egy korlátot, hogy pl. csak 460MHz-ig mehessen, hanem egyszerűen csak ennyit bír a proci.
Pl. mondhatjuk, hogy az én Suzukim Speed limitje 160 km/h-ezt se gyárilag korlátozták le ennyire, hanem sajnos csak ennyit megy!
-
Pancsermeste
őstag
Hali ecsje!
Nah, nem bírtam ki, és kíváncsiságból kipróbáltam a W2K telepítést IDE vinyóra.
(160GB 3db ~50GB logikai partíció)
Az első partit kiürítettem, átformáztam aktív primary NTFS-re. Mivel nincs floppy-m, így kénytelen vtam az öreg 2K CD-t bootosítani, és egyben integráltam az sp4-et is. A telepítő elindult, a vincsit csak 130GB-nak látta (24 bit LBA), de felmásolta a telepítő fájlokat az első 50GB-osra. Újraindulás után viszont nekem sem akart bootolni!!!Hibát nem írt ki, csak villogott a kurzor. Bebútoltam a sata vinyós XP-vel, és láttam, hogy minden file a vinyón van, tehát valami MBR gond lehetett. Gondoltam, kipróbálom az XP-t telepíteni ugyan ide. Az simán ment, de a licence elfogadásakor kiléptem a telepítésből. Ismét a 2K telepítéssel próbálkoztam… és érdekes módon, ezután már újrainduláskor bootolt és rendben befejeződött a telepítés.
Itt jegyezném meg, hogy –ha nem szeretnénk adatvesztést-, rendkívül fontos, hogy a regisztriben bekapcsoljuk a 48 bit LBA-t, (SP4 esetén sem alapértelmezett) mert a 3. partíción (128 GB felett) lévő file nevek helyett krix-krax-ok jelentek meg, valamint a SATA 320 GB-os vinyómból is csak 1 partíciót látott (amin az XP rendszerem van) ráadásul formázatlannak vélte. BigLBA bekapcs után minden partíciót jól lát, és kezel.
A Biosban a 4. IDE csatorna AUTO állásban volt! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #3743 üzenetére
Hmmm... nekem a szabványos IDE vezérlővel töltött tovább (9 csík), ezért nem szerettem. Aztán rájöttem, hogy azért, mert az egy szem IDE vinyóm slave-re volt jumpizva, és gondolom előtte kereste a mastert. Miután átállítottam master-re, már javult a helyzet (4 csík). Aztán feltettem ezt a JM Drivert, és ismét gyors (3 csík).
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
ha kapásból képes ''jól'' látni minek kellene lba-s számítgatással gyötrődni??
Én úgy tudom, hogy a W2K és az XP is LBA-t használ, csak a W2K alapból 24 bitest. Az XP sp1-től már 48 bites LBA támogatással rendelkezik (Large). És talán éppen ebből fakad a problémád! Mekkora partícióra akartál telepíteni? Mert, ha 130... valamennyi GB-nál nagyobbra, akkor az okozhat problémát! -
Pancsermeste
őstag
XP-d nincs véletlenül? Azzal megpróbálhatnád a partícionálást/formázást. Esetleg a telepítés előtt jMicron driver beadása????
Mondjuk nekem a FAT32 is gyanús. NTFS-t nem próbáltad?
De majd csak jön vki, aki IDE vinyóról bootol…. aztán megmondja jóóól, hogy mi van.
sata port 0-3 nativ mode: Ez csak az inteles SATA vezérlőre vonatkozik. Jelentése: lsd. # 1.
Viszont az Onboard SATA/IDE Device CTRL Mode ugye IDE-re van állítva?
Értesítés privát üzinél van, ill a kedvenc fórumtémádnál beállíthatod, hogy értesítsen, ha új hozzászólás érkezett. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Siriusb #3664 üzenetére
Ne a számítógép összegzésnél nézd, hanem a Háttértár - ATA -nál!
Ilyesminek kellene lenni:
ATA eszköz tulajdonságai:
Modell azonosító SAMSUNG HD321LJ
Sorozatszám S0K7J1NP300110
Revízió BT100-15
Eszköz típusa SATA-II
Paraméterek 620179 cilinder, 16 fej, 63 szektor sávonként, 554 bájt szektoronként
LBA szektorok 625140335
Puffer 16 MB (Dual Ported, Read Ahead)
Multi-szektorok 16
ECC bájtok 4
Formázatlan kapacitás 330284 MB -
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #3606 üzenetére
No, akkor már majdnem stimmel a dolog, csak én igazából nem a biosos Q-Flash-re gondoltam, hanem a FLASH895.EXE-re, amit az image-el együtt töltöttem le.
Abban vannak ilyenek:
Végülis most már teljesen mindegy, mert flesseltem az F12-biost a képen látható alap opciókkal. Javulást nem véltem felfedezni az F10-hez képest. A CPU hőmérsékletet valóban pontosabban kalkulálja. (majdnem azonos a maghőmérséklettel) Ez persze +200 rpm-et, vagyis 1100-as fordulatot jelent a venti számára. (idle) Azért köszi! -
Pancsermeste
őstag
A Channel számot nem tudod megváltoztatni... szvsz.. Az IDE Channel 4 tartozik az IDE vinyóidhoz, amit a JMicron Chip vezérel.
IDE vinyós boot tapasztalatom nincsen, de szerintem „auto” állásban is kellene bootolnia.
Nekem is van egy IDE adat vinyóm a 4-es csatornán, ami eredetileg LBA-ba lett formázva és használva a régi gépemben, és most is remekül használható auto módban.
Honnan veszed, hogy nem bootolható? Meg se próbál bootolni róla, vagy vmi boot failure hibát dob?
Boot sorrendet gondolom beállítottad… -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Q-Flash-t milyen opciókkal kell/érdemes használni? Sehol se találok egy normális leírást!
A Keep DMI data nem disabled kéne legyen inkább?
Vagy maradjon minden default???? -
Pancsermeste
őstag
válasz
mikk2000 #3131 üzenetére
Hát, 300MHz+10% FSB-vel sajnos nem stabil a gép.... és ez gyorsan kiderül Orthos-al is.
A +10% FSB teszt nem túlzás kicsit? Másik ugyanilyen gép, mint az enyém, ugyan ezekkel a beállításokkal, 310-es FSB-n el se indul, viszont 300MHz-en teljesen stabil.
Én a 9x300MHz-hez és a proci alapfeszhez mindenképpen ragaszkodom!!!
Azért köszi a választ! Majd kipróbálom ezt az OCCT progit. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #3021 üzenetére
Upsz! Ezt nem is vettem észre.. majd otthon megnézem.
Én a túlhajtásnál láttam, ott írja a CPU tulajdonságainál, hogy ''Enginering Sample - igen''
Én sem tartom valószínűnek, hogy valóban ES lenne.... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #2966 üzenetére
Hát, igazából, én még egy dologra gondoltam. Lehet, hogy nagyon zöldségnek hangzik, és nem is tudom pontosan megfogalmazni a jelenséget, de az biztos, hogy a Bios-nak vannak fura dolgai. Amikor a tuningot próbálgattam... és kiakadt szegény gép, bizony volt, hogy az előzőleg elmentett jó beállításokat visszatöltve, vagy akár manuálisan visszaállítva az értékeket, sem akart indulni. Volt, hogy csak úgy ''vette be'' a régi értékeket, hogy először csak az FSB-t állítottam, aztán Save után a feszeket, és így tovább...
Nem lehet, hogy még mindig maradt vmi kis ''piszok'' a Bios beállításaimban, és azért vacakolt???
Kb. 2 hete csináltam cmos cleart, load Optimized Default, és ismét beállítottam mindent. Azóta jónak tűnik, de nem akarom elkiabálni, hiszen ez még csak 2 hét. Kicsit tesztelgetem még, és ha ismét jelentkezik vmi instabilitás, akkor adok az MCH-nak... aztán megint várhatok az eredményre hetekig.
Azért köszönöm szépen a tanácsokat! -
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
mikk2000 #2954 üzenetére
Öööö... hát egyedül a ramnak adtam 2V-ot. De sztem az nem lehet gond, mert 800-as Geil csak bírja 800-on... ráadásul ezzel az időzítéssel megy 910MHz-en is stabilan!!??
De éppen ez a bajom! Hogy tudnám ezt tesztelni, ha a tesztprogik alkalmatlanok erre a feladatra, hetekig pedig nem érdemes/nem akarom lesni, hogy mikor és mi hibázik.
''Ahogy olvastam a géped egyáltalán nem stabil''
Végül is 2 hónap alatt volt 2 újraindulás, és egy mozilla fagyás. Azért ezt nem nevezném ''egyáltalán nem stabilnak'' Ha a procinak kéne +fesz, akkor csak ezért, nem fogok neki adni. Akkor inkább maradjon a havi 1 restart! -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Előző gépem: Abit NF7-S / Barton 2500+@3200+. Nagyon +voltam vele elégedve. A 4 év alatt nem volt fagyás, programhibák, vagy újraindulások. A jelenlegi gépem se rossz (pedig Intel... főleg teljesítményben, de azért előfordult már néhány probléma, amit ha nem gond, megosztanék veletek.
- MediaPlayer Classic (RealAlternative) - *.wmv file-oknál úúúgy befagyasztotta a gépet, hogy még a Keyboard is baállt... szal kilőni se tudtam. Újabb progi verzióval megoldódott.
- Jónéhány régebbi játéknál erős szaggatás, vagy gyorsulás jelentkezik. Ooks... ez DualCore probléma... TaskManager-ben letiltom az egyik proci magot, és jó lesz.
- Két alkalommal váratlanul újraindult a gép. 1.- Kb. 30 perces Netezés közben. 2.- Mikor hazaértem, gép bekapcs... fürdőszobába bevonul... közben hallom, hogy win betölt, Outlook Notify levelet jelez... megyek a géphez... de ekkor már a Giga Bios-Logó fogadott. Hmmm...Van egy kis alapfeszes tuning, de tuti nem melegedett túl semmi, tesztprogikkal is stabilnak tűnik, szal nem értem, mitől lehetett.
- Egyszer Netezés közben (PH!) éppen oldalt lapoztam, majd görgetni akartam lefelé, de befagyott a Mozilla.
- Egy alkalommal előfordult, hogy beragadt a szorzó 6-oson. Hiába terheltem a procit, nem akart 9-esbe kapcsolni! Újraindítás után megjavult.
- Az alaplapi hang nálam nem recseg, de nincs túl szép hangja. Nálam az okozza a problémát, hogy a kis satelit hangszórókra is rákerül az alacsonyabb frekitartományból (50-100Hz) jel, így szegények már közepes hangerőnél is torzítanak. Normális erősítőre, 3-utas hangfalakra rákötve egész tűrhető hangja van.
- ''JMicron''
Más egyéb problémám nem volt... remélem nem is lesz. Tudom, ezek apróságoknak látszanak, és valszeg nem is (csak) az alaplap miatt vannak, de azért kicsit bosszantó. -
Pancsermeste
őstag
válasz
csapos2 #2815 üzenetére
Nem lettél ''letorkolva'', de azért az logikus, hogy a 800-as RAM-okat legalább 800-on illik hajtani.
Csak teszt erejéig ajánlottam, hogy tedd vissza 600-ra, mert ha úgy megy, akkor vagy gyenge memóriát fogtál ki, vagy nem szereti az alaplapod, vagy csak dualban nem akarnak menni rendesen.
RAM időzítésekhez nem nyúltál? Új az alaplapod, vagy használtan vetted? Milyen tápod van? -
Pancsermeste
őstag
válasz
csapos2 #2799 üzenetére
Hát, minden beállításod jónak tűnik. Mondjuk a CPU alapfeszének manuális beállításának nincs értelme (sőt van egy apró hátránya), szal azt én inkább normálra állítanám.
Ha a Memo miatt nem indul, akkor próbáld meg 1:1-ben.
Ha a CPU nem bírná alapfeszen a tempót, akkor próbálj neki kis plusz feszt adni.
Más 5letem nincs... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #2482 üzenetére
Nam jó sajnos! Úgy tűnik a Bios fesz beállításainak van nagyobb prioritása. Ha ott a ''normál''-t átállítom bármire, (pl. az alapfesznek megfelelő 1,325V-ra) -akkor hiába Eist, meg C1E... terheletlenül sem veszi vissza a feszültséget, marad a biosban beállított fesz - 0,06V
Kicsit utánaolvastam az EIST és C1E-nek, de kár volt, mert csak összezavart. Most akkor végülis melyik veszi vissza a szorzót és a proci feszt? Mert volt ahol mindkettőről ezt írták. Jajj, szegény proci... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #2450 üzenetére
Nem tök mind1 mit állítasz neki, ha uazt a feszt fogja kapni?
Azért ez nem minden esetben igaz.
Esetemben pl. azért nem mind1, mert én nem szeretném alapfesz felett járatni a procit, hiszen csak normálon működik az EIST, amiről nem szívesen mondanék le.
Jelenleg 9x300-on stabil a procim, viszont jó lenne elérni a 9x333-at alapfeszen -aminek megvalósításához talán megoldást nyújtana a drop mod. (az a -0,06V visszanyerése talán éppen elegendő lenne a stabilitáshoz)
Szóval, engem is érdekelne a DS3 rev. 3.3 Vdrop mod... ha vki tud megoldást, kérem jelezze! -
Pancsermeste
őstag
válasz
csapos2 #2332 üzenetére
A PCIe freki 100 MHz fixáláson túl én a C.I.A.-t is kikapcsolnám, a fesz szabályzást meg manuálisan állítanám be, hogy ne kapjon feleslegesen sok feszt.
A 9x300-at alap fesszel (normal) is tudnia kell.. elvileg. A memóriának nem árt némi +fesz, és érdemesebb lenne 800-on járatni -> Memory Multiplier: 2.66 -
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #1992 üzenetére
Hát sajnos a szabványos PCI IDE vezérlővel az XP boot logó alatti töltési folyamat jelző 8szor megy végig, míg JMicronos driver-el csak 3-szor. Ez bizony kemény 5 sec! Ez tűrhetetlen!
Ki kellene próbálni ollie által javasolt JMB36X_R1_17_17_raid.zip-et, de sehol se találom. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #1970 üzenetére
Hmmm... most nekem is eltűnt az everestből az IDE vinyóm SMART-ja. Először benne volt, majd egy frissítés után eltűnt.
Hát, akkor megpróbálom mégegyszer a szabványos IDE vezérlővel... hátha most nem lassul be a boot.
Bagira01: Rámegy a Hyper TX... nekem is az van.
Myst: Nálam most 41 fok.
[Szerkesztve] -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage #1914 üzenetére
Szia!
Nekem a szabványos ide vezérlő-re való frissítés után megnőtt a boot idő. (ez kicsit idegesítő) Bár, így van SMART és hőfok is.
JMicron driver frissítés viszont csak fél megoldás lett. Van SMART, de nincs hőfok. Igaz most csak ez volt fent az oldalon: JMB36X_WinDrv_WHQL_R1.17.18.07 -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Kicsit OFF:
Akinek C2D-ja van és megvan a SeriousSam1, megnézné nekem, hogy megy-e rendesen?
Nálam iszonyatosan szaggat.Először videokarira (7300GT) / driverre gondoltam, de ez kilőve.
Lehet, hogy a dual core miatt vacakol... erről szeretnék megbizonyosodni. Thx. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Vakegérke #1144 üzenetére
Sajnos én nem tudom, mi a megoldás, de azt leírnám, hogy nálam is volt érdekes dolog.
6 partícióm van 2 vinyón. Egyik SATA a másik PATA. XP telepítés után azt vettem észre, hogy a rendszer partíció lett a ''C'', a ''D'' kimaradt (vajon miért???), és utána jött a többi ''E''-től ''I''-ig. A vindózba átállítottam az elcsúszott 5 partíció betűjelét, és ezt azóta is stabilan megtartja. -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #819 üzenetére
Az intel QST és a legacy között én nem tapasztaltam különbséget, vagy csak nem vettem észre
Most QST-n van.
Mivel a ventim fordulatszám szabályzós, így PWM-re állítottam. A fesz. szabályzást még nem próbáltam. -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #814 üzenetére
Mert, ha pl. Coretemp 0.95-tel mérnéd, akkor az a 70 fok kb. 85 fok lenne
Sztem az Everest nagyjából jól mér. Én is beállítottam a biosban a 60 fokos riasztást, és éppen akkor szólalt meg, amikor az everest szerint elérte a 60 fokot Ortos alatt. Játékok és egyébb progiknál még nem riasztott, így hagyom 60 fokon.
A gyári venti nekem max. 1800-at pörgött (extra tuning & terhelés). Idle általában 800, játékoknál kb. 900-1100. -
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #796 üzenetére
mivel mérted a 70 fokot?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #761 üzenetére
Sztem E4300 esetén már ez is jó eredmény. Akármit is mókolsz a Biosban, ezek a procik nemigen birják 350-es FSB felett a tempót, aminek eléréséhez ráadásul extrém CPU fesz szükséges. Én pl. melelégszem a 300Mhz FSB-vel alapfeszen -ami egyébként a ''kötelező'' tuning E4300 esetén-, + memo felszorzással. 1.35V-on esélyes még a 333 Mhz, hogy stabil lesz... de feljebb nem nagyon fog menni... bár kíváncsian várom, hogy meddig jutsz!
-
Pancsermeste
őstag
Hmmm... miért van az, hogy egy ''elrontott'' tuning kísérlet miatt -mikor visszaállnak az alap értékek a Biosban-, akkor hiába írom vissza a régi, jól működő, kitesztelt értékeket, egyszerűen nem hajlandó elindulni. Csak úgy sikerül ismét a jól bevált beállításokat alkalmazni, ha nem egyszerre, hanem lépésről lépésre állítgatom. Pl. először csak az FSB-t növelem, majd sikeres boot után memoria szorzó, és így tovább...
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged