Hirdetés

Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz robekri #2091 üzenetére

persze, hogy tudom, csak viccből írtam :)

ha nincs natívon, hanem disableden van (tehát legacy-IDE), akkor a legegyszerűbb a dolog, persze, hogy megy a telepítés, nem egy gépet telepítettem fel már így, sima IDE eszköznek látja a Win a SATA-s vinyót...épp ezért mondom, hogy ez szvsz hátrányosabb, mert max UDMA6...

akkor úgy látszik ha native enabled, akkor sem kell XP-nek driver, de ekkor már SATA I ill SATA II módban megy az eszköz

na ez a konklúzió:

vezérlők: Intel ICH8 4 SATA eszközzel és egy jMicron chip 2 SATA vagy IDE (JBOD, RAID0 és RAID1, AHCI támogatás) eszközzel bírkózik meg

akinek csak SATA eszközei vannak, pl. max. 4 db (HDD és ODD összesen):
    ICH8-ra javallott őket kötni, de mivel az ICH8 sem a RAID-et, sem az AHCI-t nem támogatja, NCQ-t támogató vinyóknál az NCQ feature-ről le kell mondanunk ezesetben.

Szintetikus és gyakorlati tesztek (Gorneck23) eredményeképpen elmondható, hogy így is gyorsabb a vezérlő, mintha a jMicronon használnánk az eszközt NCQ-val
    célszerű a BIOS-t native SATA támogatásra beállítani, mert ekkor kihasználjuk a SATA I és SATA II által nyújtott sávszélességtöbbletet
    Windowsnál se legacy, se native módban nincs szükség pre-install driverre
    a jMicron chipet le is tilthatjuk, nincs rá szükség

aki RAID-et szeretne:
    csak a jMicron chip támogatja a RAID-et, tehát mind a két SATA (ill. 2 IDE) eszközt ide kell kötni és a Windowsnak a Gigabyte GSATAII RAID drivert be kell adagolni floppyn

akinek van IDE-s eszköze
    annak mindenképpen használnia kell a jMicron chipet, IDE módba beállítva (hacsak nem egy PCI-os IDE kártyát használ helyette)

[Szerkesztve]

Aktív témák