- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
fer
őstag
Én is ez elöbb próbáltam a 450-et, de az orthos 20mp után leállt, hogy milyen hibával arra már nem emléxem, de a lényeg, hogy alapfeszen van minden, szerinted feszemeléssel tovább tudnék menni? Bár a ramokat már szívem szerint nem nyüstölném tovább, így is kitettek magukért azt hiszem, a samutól ez is szép teljesítmény!
-
fer
őstag
Igazad van, erre nem is gondolt senki, bár ha átteszik egy másik gépbe akkor ott valszeg jól működne, ha a kábelt nem viszi magával, de ilyenkor valszeg azzal a kábellel fog üzemelni ami a gépben volt, és már ki is derül hogy mégsem az író a hibás!
Bár azt is írta, hogy idáig ment neki a memtest cd-ről. és már az sem akar, ezért gondolt mindenki arra, hogy az író dögledezik! De az is lehet, hogy a sok szereléstől valóban megsérült a kábel!
[Szerkesztve] -
fer
őstag
válasz
hoffman_ #5005 üzenetére
Akkor szerintem dögledezik az író, (sok húhó semmiért), ha valóban megmurdel arra egyszerűbben is rá lehetett volna jönni, és megspóroltál volna egy pár kört! Szerintem gariztasd alpjában véve jó az az író csak lehet kifogtál egy gyári hibásat!
Mellesleg nem kell beletúrni a biosba egy boot cd-ért, hanem csak F12!!
[Szerkesztve] -
fer
őstag
Az egy dolog, hogy neked kell-e felrakni vagy pedíg az oprendszer ''ismeri'' valamilyen szinten a hardvert, de akkor is kell driver mindenhez hogy működjön! Mellesleg én sem raktam semmit a jMicron-os vezérlőhöz, elindult, telepített, befejezte! Valószínű, hogy a win-ben volt hozzá driver. máskülömben nem lehetett volna feltelepítteni!
[Szerkesztve] -
fer
őstag
válasz
hoffman_ #4953 üzenetére
Nekem is gondjaim voltak a sárga csatlakozóval (eltünt win sys file-ok) 8X telepítettem újra a wint mire rájöttem hogy a másikba kell dugnom, es ekkor megoldódott a probléma! valamivel nekem a lila tűnik lassabbnak, de fő a stabilítás, így is hetente 1X beugrik egy kék halál bootolásko de egy restart megoldja, szerintem a rack szarakodik, mivel már nem mai darab lehet cserélnem kéne!
-
-
fer
őstag
A ramok mennyire melegedhetnek? Fesz nélkül 860-on 35perc orthos (Blend - Stress CPU and RAM) után már elég melegek, de azért még nem sütnek! Ellenben a vga ddr3 ramjai semmi terhelés és még is elég melegek, azokra már mondhatnám, hogy sütnek!
-
fer
őstag
Tegnap megint volt egy boot képernyős kékhalálom, majdnem minden hétre jut egy, nem tudom még mindíg, hogy mitől lehet, de már nem is érdekel annyira, mert egy restart és megy minden tovább! Bár erős a gyanúm, hogy az egyik winyóm szórakozik, vagy az IDE bővittő karim! Meg olyan is volt tegnap, hogy eltünt az összes ikon ábrája, és helyette valami alapértelmezett win ikon volt, ezt látva egy kicsit megijedttem, de egy restart ezt is megoldotta! Alapjában véve meg vagyok elégedve ezzel a lappal, de ezek a hibák valahogy nem hiányoztak, végül is ez ez első inteles lapom, eddíg csak viással volt dolgom! Most tesztelem 3Ghz-en a gépet, a 667samuk már 860- on muzsikálnak alapfeszen, kiváncsi vagyok meddíg bírják még feszemelés nélkül!??
-
fer
őstag
Azok a fos samu 667-es memok most futnak nálam 800-on! Eddíg nekem sem volt jó véleményem a samu ramokról, de ez most megváltozott! Ja és alapfeszen, és szerintem még mennek feljebb is, mert tapintásra alig melegek! De végül is majd a teszt eldönti mit is bírnak valójában!
-
fer
őstag
Amióta ez a lapom van a vga hőfokom mindíg 52-53 fok körül mozog, már bekapcsoláskor is 47-ről indul! Nem lehet, hogy rosszul jelzi ki a hőfokot az alaplap mitt? A régi AsRock lapomban 44 fok volt idle, játék közben 50, már felraktam úra a zalmit, átraktam 5-ről 12 voltra, de semmi változás, továbbra is 52-53 fok! A hőfokot az everestel, ill. a Control Panellel néztem, tök egyformák!
-
fer
őstag
Hát most nem tudom melyik programnak higgyek, lefuttattam a HDD Regenerator-t ment vagy 5órát, és az meg nem talált semilyen szektorhibát a winyón! Részemről lezártam a témát, így is eléggé off volt!
-
fer
őstag
válasz
Johnny Cage #4506 üzenetére
Igazad van utólag már leesettI
A sata 2 winyókrol meg annyit hogy szerintem még nem voltak 3 éve, legalább is a nagyközönség számára nem voltak elérhetők!!
A WD is 2005 májusában jelentette be az első darabjait! Bocsi, hogy megcáfollak, de nem igazán szeretek alul maradni!
[link] -
fer
őstag
A hibás szektort amúgy sem használja, egyépként most próbálom kijavítani egy progival, meglátom mi lesz az eredménye! nagy winyó nek amúgy sem kell, nincs rá szükségem!
van egy 4gigásom amin 21 hibás szektort talált, és még mindíg megy semmilyen rendelleneséget nem lehet tapasztalni rajta!
Azt a működési időt szerintem hibássan állapítja meg a progi, alig 1 évvel idősebb mint a másik! annyit biztosan nem ment!
[Szerkesztve] -
fer
őstag
válasz
Johnny Cage #4493 üzenetére
Erre én is gondoltam, de vadi új a kábel, meg aztán lefuttattam a másik gépemen is ugyan az a helyzet! Most próbálom a HDD Regeneratort, hátha nem mechanikaikag sérült az az egy blokk!
-
fer
őstag
válasz
Johnny Cage #4478 üzenetére
-
fer
őstag
3 év múlva meg szerintem a leg hozzánemértőbb is cserélni fogja szerintem!
-
fer
őstag
Azt vettem észre, hogy most bootoláskor nem írja ki a képernyőre a 360 X 7-et! Ez miért lehet?
-
fer
őstag
válasz
Johnny Cage #4452 üzenetére
Rözidzár védelem van benne ezt már sikerult személyesen tapasztalnom amikor egy régebbi konfigomnál méréskor sikerült zárlatot csinálnom benne, egy áramtalanítás és már indult is! Kintről meg tulfesz elleni hosszabbítóval védem az egész elektromos hóbelebancot a szobában! Amíg ez a zárlat nem következett be addíg egy kicsit én is féltem tőle de így már nyugottaban alszom, csak egy roszat lehet elmondani róla, picit hangosabb mint egy 12cm-es, de majd idővel csere lesz, de ez már pénz kérdése!
-
fer
őstag
Az enyém is 400W noname. még is megy vele rendesen!! Nem kell mindjárt pénzt ölni a táp- ba,
más miatt nem botol, egyszer már belinkeltem azt a fesz limites dolgot, meg nem árt jobban hűtteni az északi hidat!
-
fer
őstag
Néha botoláskor beugrik egy-egy kékhalál, lehet a sok biosállítgatás miatt?, de utánna megy tovább! Még arra lennék kíváncsi hogy melyik a jMicron vezérlőnek a drivere, lehet azt kéne frissítenem, vagy a winyóm kezdi beadni az unalmast, mostanában elég sokat dolgozik, vagy csak ez a lap dolgoztatja meg. Nem tudom, lehet kéne új winycsit vennem!
-
fer
őstag
Na toltam egy 2órás Orthos tesztet, minden feszkó alapon 350 X 7-en ramok 720-on, miután én is tettem egy 5cm-es ventit at északi hídra 5volton szinte hangtalan, de ez a giga borda elég ratyi alig fogja a csavarokat. A 2.számú pwm csati szerintem nem ok, legalább is nálam, most mind a három ventit az alaplapira dugtam, auto beállítással 450-1890Rpm-et pörögnek, gyárilag 600-2000Rpm van megadva! Eddíg még nem volt restartnál visszaállás kopp-kopp! Szerintem bírna még többet is, de nem akarom ''nyúzni'' a ramokat!
Ja és a hőfokok everst szerint:
38
59
52
51
Mellette még szól a Winamp is!
A szobában 25 fok van.
[Szerkesztve] -
fer
őstag
Lenne még egy kérdésem, használ valaki PWM-es házhűttőt, mert nekem az van, és nem akar 390Rpm-nél feljebb menni, mi lehet a gond! Pedíg hogy örültem amikor megláttam, hogy ezen a lapon 2db pwm-es csati van, mivel bevásároltam 4db AF8025 ventit!
-
fer
őstag
Akkor jól sejtettem, most 360X7 tesztelem semminek nem adttam + feszkót csak a pci-e fixáltam 100-ra, meg a ramszorzót vettem 2X, szerinted a samu 667-ramok el fogják bírni a 800-at??, most a 720 - at is alapfeszen viszik!
Mellesleg a SuperPI- ben nincs valami észveszejtő gyorsulás, 1-2mp pedíg ráhúztam vagy 700Mhz-et, 2X megondolom, hogy hadjam e tuningjáratban!
[Szerkesztve] -
fer
őstag
Az orthos hogy jelzi ha hibát talál? Valamilyen piros téglalap néha bevillan Paging felirattal
az most jó vagy rosz?? -
fer
őstag
Tuningnál ki milyen hűttési szisztémát használ a biosban?
-
fer
őstag
válasz
Pancsermeste #4349 üzenetére
Ez szerintem is érdekes, ezekszerint a 667 is elmegy 1000. csak hosszú távon nem bírja, mellesleg ezt a fesz limitet jobban kivesézhették volna, mondjuk konkrét értékekkel.
-
fer
őstag
válasz
robekri #4321 üzenetére
Az 510- es fsb-t ők Zalmi északi híd hűttővel érték el!
[link]
már én is gondolkodom egy ilyesmin, nem lehet hülyeség, a gigának olyan gyengécske a gyári hűttője! A biosban az északi híd nálam jócskán 60 fok felett van, alapon ez elég aggasztó, hát ha még + feszt is kap!??
[Szerkesztve] -
fer
őstag
Ha proci nem bírná akkor el sem indulna, és nem a rebotnál jönne elő a probléma, ráadásul leteszteltem 333-al, és tök stabil volt a rendszer, de hisz 667-es, ezt vígan tudnia kell!
-
fer
őstag
Végső megoldáként megválok tőle egy asus reményében, 20K-t szerintem így is megért, bukni szerintem nem sokat fogok, nálunk a helyi boltban 27K az ára, szerintem lehet nem is fogok bukni rajta!
-
fer
őstag
válasz
robekri #4320 üzenetére
A ramot 2X300 ban akarom hajtani, ne má hogy ezt nem bírja, alapon 2.5X val megg 667-en azt meg bírja!?, lehet a bisban lesz még is valami gubanc, most az F10 raktam fel az F8 után amivel gyárilg kijött és elvileg nem is támogatta az E6320-at az F11 még beta azzal nem akarok kisérletezni. Amíg nem lesz más addíg hagyom alapon, így is gyorasabb mint a D820 az asrock deszkában, azt is 3.4Ghz-ig tudttam húzni és ott ilyen gondok nem voltak, kivéve a nagy hőséget!
-
fer
őstag
Ez az f10-es bios nekem nem igazán jött be a venti szabályozás terén, az f8 az legalább felporgette a ventiket full terhelésnél, de ez az f10 nem igazán akarja akár hová is állitom a biosban! Meg arra jöttem rá, hogy tuning alkalmával kilövi az Intel ventiszabályozási szisztémát, és vissza is jön az elvett 20mb a memóból! Próbálta már valaki az f11-es beta biost sz S3-ra?
-
fer
őstag
válasz
Kicsirics77 #4162 üzenetére
Már van f11 csak még béta státuszban van!
-
fer
őstag
válasz
Andrewhouse #4133 üzenetére
Ne aggódj az enyémen csak F8 - as volt és simán ment benne E6320 pedíg ezt a procit csak F10 től támogatja hivatalosan a lap!!
-
fer
őstag
Az miért van, hogy egyetlen árva jumper sincs a deszkán (S3)???PL: cmos
-
fer
őstag
válasz
Kicsirics77 #4124 üzenetére
nem próbálok ezekkel én már semmit, a samsungok amúgy sem egy tuningbajnokok, veszek én is valami márkásbbat!
pedíg a válszra nyomtam az elöbb is!!
(vagy nem) -
fer
őstag
Az AsRock deszkám nem ellenkezett a ramokkal abban szépen ''muzsikáltak'' gondolod egy ram csere megoldaná ezt a problémámat is? Már korábban emlitettem, hogy 24pines helyett 20pinessel kínálom árammal a lapot, hogy esetleg ez is gond lehetne, de mintha írta volna valaki hogy neki 20 pinessel is ment a tuning!
-
fer
őstag
Már csak a tuning problémával kellene kezdenem valamt! 300FSB nél is visszaáll alapra egy újra indítást követően! pedíg 300-as FSB nem egy nagy eresztés a pci-e frekt fixáltam 100-ra, ramot 2x tolom, adttam neki 0.2v és így sem ok!
[Szerkesztve] -
fer
őstag
válasz
Kicsirics77 #4115 üzenetére
én még arra tippeltem, hogy nem komálja a a wincsimet, de neked amint látom sata2 van, lehet azzal nekem se lenne problemám. Na mindegy végül is marad így, ha egyszer csak így hajlandó hibátlanul működni akkor legyen.
[Szerkesztve] -
fer
őstag
Nem tudom miért dicséri mindenki ezt a sárga csatlakozós ICH8 vezérlőt!?, nekem alapos fejtörést okozott mire rájöttem, hogy ez miatt instabil a gépem, csupa kék halál. eltünt win config.exe file-ok, dvd-rom hibásan olvasott stb. Két napomba telt mire rájöttem, hogy nekem a lila csatlakozós, jMicron sata vezérlő ami nem okoz további gondokat! Korábban az IDE bővítő kártyára gyanakodttam (SIL0680), de most már ez is megy rendesen kopp-kopp. A biosban még nem piszkáltam semmit (lehet ez a baj), minden alapon van, a winyó amire telepíteni akartam mindhiába, egy Sata 80GB Samsung (pontosabban egy :SAMSUNG SP0812C tipusu). Megtudná mondani nekem valaki, hogy mi lehet a probléma?
-
fer
őstag
Használ itt valaki köztetek pci-os IDE bővítő kártyát?, mert már egy pár napja ezzel szívok! Kékhalálok, lassulások, fagyások, és mindíg eltünik valami win-es config file!
Én arra tippelek, hogy az kártya drivere, meg az intel chipset driver akadnak össze. Ha valakinek van valami ötlete kérem ossza meg velem. Ja a kártya egy SIL0680, már arra is gondoltam, hogy veszek egy másikat, mert az egy alaplapi ATA kevés nekem! -
fer
őstag
Menni nekem is megy 20 tűssel (hisz erről írok), csak nem-e ettől nem tudok tuningolni, és ezért áll vissza alapra minden egyes restart után?
-
fer
őstag
válasz
horvathkrisz #3948 üzenetére
nekem bios frissítés után tűnt el 10mega ramom, szerintem az lehet, hogy kimentette memoba a régi biost, vagy lefoglalt belőlle frissítés gyanánt, hogy azt használja valamiféle puffernek!
-
fer
őstag
Okozhat az valami kellemetlenséget ha 24 tűs ATX-es tápkábel helyett 20 tűset dugtam az alaplapra? Mivel a tápomon csak 20 tűs van, vagy vegyek egy átalakítót 20-ról 24-e?
-
fer
őstag
Szerintetek mitől lehet az, ha feltelepítem az SM buszvezérlőt, akkor ''fejre áll'' az egész rendszer, nem bír elindulni, volt már egy kékhalálom is ez miatt, és azt írja ki, hogy helyre kellett állítani a rendszert és ez sikerült, de még sem tud elindulni! Csak az f8 segített bootoláskor! valakinek ötlete??
-
fer
őstag
Sziasztok, tudja valaki, hogy lehet megoldani, hogy ne világítson az egér ha kikapcsolom a gépet?
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest