- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrike7973
senior tag
Akkor feltenném újra a kérdést jobban megfogalmazva:
Szóval, MCH-t, meg FSB + voltokat vegyem e vissza, és emelett a cpu nak mennyivel több fezseket adjak? -
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3733 üzenetére
-
Shrike7973
senior tag
Hogyan mennyir evagyem az fsb t vagy mennyit nyomjak a procin?
-
Shrike7973
senior tag
Mostani állás:
E6320
7*400 = 2,8 ghz
PCI Express 100 mhz
mem szorzó 2
CPU fesz normal
FSB +0,1 V
MCH +0,1 V
teszt2 -
Shrike7973
senior tag
Mert most hogy növeljem a stabilitást? muszáj 400 on hagyni az fsb-t, akkor jön ki 400*2 re a memória szorzó. MCH nak megadtam a + 0,1 V ot. Amúgy még mindig úgy hagytam és nem történt semmi, epdig igen sokat használom a gépet.. tegnap is hajnali négykor hagytuk abba a codot..
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3719 üzenetére
Vélemény?
-
Shrike7973
senior tag
Hello!
Megnéztem amit mondtál, hát kb 40 percig bírta aztán az egyik megállt, a másik futott tovább ugyhogy kinyomtam. Közben végig 54 fokos volt cpu coretemp szerint. Szóval elvileg 'nem stabil". Viszont itt fut 2-3 napja a gépem, 3ghzen és gta4 el játszottam vagy 4 órát, cod5 el nemistudom legalább 10 órát, netezés zene minden, és semmi olyat nemlátok ami arra utalna hogy instabil a gépem. Hallottma olyna dolgokat ohgy nem annyir abaj az ha prime ot nem bírja mert akkora terhelést game alatt sose kaphat. Ha így simán bírja egy hétig szerintem így hagyom végig. -
Shrike7973
senior tag
Jah, alapon 31 fokosak a cpu-k. NEmtudom ennyit számit, de sztem eléggé jól szellőző házam van, két venti oldalról befúj és két ki hátulról maxon.
-
Shrike7973
senior tag
Hát játék közben nem tudom nézni, amikor kilépek utána kb nemsokkal megnéztem everestben, azt meg hogy mennyire hűl le annyi idő alatt nemtudom. Viszont úgygondolom azért egy játék annyira nem terheli le a cpu-t mint egy prime. Az se dobott sokkal többet. Ok, dobok 0,1 et az mch-ra.
-
Shrike7973
senior tag
Helló! Müködik! Kösszi szépen!
Az egyetlen ok, amiért nem szoktam így tuningolva hagyni, az nem a hőfok, mert 55 ok körül szokott lenni max gyári hűtővel, hanem az, hogy néha a gép bebolonsul, és a pci express bandwith et átteszi 16x helyett 1x esre.. ez előfordul mittomén 4 bootból 1 szer, és akkor vagy restart oldja meg, vagy optimized defaults restart és ujra beállításos mégegyszeri elindítással lesz jó. Ezt hogy lehetne megkerülni? PCI express frequencyt esetleg auto-n kéne hagyni? -
Shrike7973
senior tag
Hello!
Gépem:
Core2Duo E6320
Gigabyte S3 965P Support 1333 fsb
2* 1024 GB kingmax 800 mhz ddr2
eVGA 8800 GT Superclocked Edition
Kicsit régi gép, amikor vettem nagyon jó volt és most sem látok egy játékot se szinte amiben nem elégítene ki. Pontosan van egy. épp ezért írok, ez a GTA4. Namármost először mikor feltettem, megjelenéskor, nagyon rosszul ment, most tettem ujra fel nemrég 1.3 al. Hihetetlen mennyit javult. 1,86 on ha alapon járatom a procit épp hogy elmegy med-maxon, kicsit néha érzem hogy lassul ami kicsit idegesítő, de ha felvettem 2,8 ghz re a cpu-t, olyan tükörsimán ment, hogy csak néztem. Mivel viszont másra nekem nem kellett a plusz teljesítmény, azt a receptet alkalmaztam, hogy hétvégén amikor ráérek húzósabb ideig meghúzom a procit gta idejére, aztán ha befejeztem, mindent vissza alapra.
Átállítások:
clock-> 266 -> 400 (2,8 ghz)
2x memória szorzó
100 mhz pci express sáv
minden fesz normalon
Ennyi.
Ez ment is kb egy hónapig, viszont most az van, hogyha betenném a tuningot, ugye amikor save and quitot nyomok biosban, lekapcsol a gép, majd újraindul, és akkor pörögnek a ventik és semmi kép egy ideig és utána kis sipszó és indul a gép.. namármost ez nekem most is megvan, csak a hossza kb 5x ésre nőtt, és amikor megjelenik a bootolás, alap órajelen indul a cpu, bár a biosba lépve a beállítások ottmaradnak. Eygszóval: nemtudom megtuningolni a procit. Próbáltam a pci express-t 101 mhz re rakni, vagy a cpu nak +0,0625 voltot adni (1,3625), de egyik sem segített.
Kifáradt a cpu m és nembírja vagy mivan. Help.GTA megvonási tünetek :///...
-
Shrike7973
senior tag
Most beraktam a következő beállításokat:
7*400
memory szorzó 2
pci express fix 100 hz
minden fesz normál
eist asszem vagy mi azt on-on hagytam, hallottam hogy negativ hatással van, de hát most kezdésnek.. szal idle ben 2400 mhz, amúgy 2800 mhz. Bootolásnál annyi a különbség hogy a két dvd iróm kis késleltetéssel indul meg.. szal először az első majd utána a másik és nem egyszerre. Benyomtam fél órára az nfs uc-t, megkaptam a plusz fpst nagyon szépen megy 45-50 el. Most persze tesztelgetni nincs időm. De asszem így hagyom. Vagy még azon gondolkoztam hogy mindig meghuzogatom játék előtt a cpu t mert csak emiatt a játék miatt kéne. Töbi más minden fut maxon rendesen csak ez nem. Az mennyire rossz? Illetve ha most így hagyom és mondjuk teszek a tesztekre, akkor hogyan tudom meg hogy nem atomstabil a gép? Mik a tünetek? Elromlás mennyire jöhet szóba? -
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3562 üzenetére
-
Shrike7973
senior tag
Halihó!
Régebben nkiálltam tuningolgatni, de mivel ugy láttam a játékok nem igénylik a magasabb processzor órajelet, ugy gondoltam hagyom az egészet. Most azonban szükség lenne rá, úgyhogy szeretném elintézni.
A konfig:
Core2Duo E6320 1,86 ghz 4mb cache, 1066 fsb (7*266)
Gigabyte 965P S3 Rev 3.3 (1333fsb support, 3 fázisú tápellátás)
2* 1024 mb kingmax 800 mhz ddr2
eVGA 8800 GT Superclocked edition
Asus 450 w truepower táp (delta belső)
Ezzel az uj vga val már nem áll fenn a pci express módosítós probléma, tehát fig 100 hz en is 16x os a bus tuning esetén (asus g80 8800 gts 640 nél bebugolt 1x esre).
Szeretném tehát megkérdezni hogy induljak el a tuningnak. A mai játékoknak 2,6-2,8 ghz kéne kb. Én arra gondoltam tehát hogy logikus a 7*400. Ez reális? Nem okoz gondot a 3 fázisú ellátás? Vagy esetleg alacsonyabb fsb magasabb szorzó jobb megoldás? A gépen gyári intel hűtő van, de szerintem ez nem okoz gondot, fél éve ugy emlékszem tuningolgatás alatt nem ment feljebb 55°nál orthos alatt.
Másik kérdés hogyha eljutok odáig hogy x ideig birja orthossal rendesen, akkor attólmég lehet hogy nem is jó az egész? Mettől lehet tudni véglegesen hogy ez így tökéletes?
Kössz, bocsi a hosszu irományért.. -
Shrike7973
senior tag
Tpu thermal monitoring?
-
Shrike7973
senior tag
Nekem nem indult ujra a gépem, restartot nyomtam, windos kijelentkezik stb, és amikor ujraindult volna, akkor csinálta ezt... viszont amikor ujra megprobáltam ezt akkor nem csinált :S. Amugy nem adok és nem is szeretnék több feszt adni a gépben bárminek, mivel hosszutávra szeretném.
-
Shrike7973
senior tag
Megint igénytelenül írtam?
-
Shrike7973
senior tag
Szia!
Köszi, az mch +0,1 v télleg megoldotta (16x bandwith). Egy két kérdésem azonban mindig fennmaradt:
1. Mi az az mch?
2. 2,6 ghz re emeltem, orthos egy órát futott, everest szerint 52-55 fok a proci, utána még játszottam is, assassins creednél jelentősen jobb lett. Namármost ujraakartam inditani a gépet, de hát kikapcsolt, 2x bootolt, és minden visszaállt eredetire. Mindent visszaraktam tuningosra ugyanugy, nyomattam restartot ujra, akkor meg ujraindult a gép. Most minden alapon van. Szeretném megkérdezni hoyg ez miért történhetett?
3. Most olvastam visszamenve egyik hsz ben hogy az EIST és C1 funkciokat le kell kapcsolni. Hát én azthittem rendesen utánajártam a tuningnak és mindent tudok de erről még nem hallottam. Okozhatta ez a második kérdésem?
4. Előző kérdésre visszatérve szeretném megkérdezni, hogy akkor mindent megtettem e ami szüksges, és nem e hagytam e ki vmit.
Alaplap: Gigabyte S3 965P rev 3.3 @ f12 bios
Proc: E6320
Kingmax ddr2 1 gb x2 800 mhz
Amiket tettem:
FSB: 266 -> 371
Memoria szoró: auto -> 2x
CPU fsb állitás: disabled -> enabled
Voltages: auto -> manual
All voltages normalon, kivéve gmch, az +0,1 V.
Másik menüben cpu temperature warningra 60°ot tettem. Ezen kivül kell még vmi? (pl eist, c1e, még amiről még nem tudhatok..:S)
Köszi mindent!(Remélem ez már igényesebb írás lett
)
-
Shrike7973
senior tag
Senki?
-
Shrike7973
senior tag
Sziasztok!
E6320 at akartam _megtuningolni egy hónapja, de sikertelen voltam, gondoltam megvárom mig lesz pénzem proc hütőre (ac freezer pro ). De hát ugynézki soká lesz az szeretném megkrdezni ezzel az alap hütővel meddig huzhatom. Nos a probláma az volt, hogy F8 as biosról update f12 esre, mivel pci e bugnak titulátátok azt hogy 102 mhz en kellett futtatni a pci e -t.. ezért updateltettem boltban..F8 ról F12 esre tehát. Beraktam kezdetnek 2,4 et majd 2,6 ot, majd 2,8 at mind ootolt, kicsit vittem is orthost persze nem órákig csak kicsit hogy megnézzem. Nos ugy emegintfennát mint előző biossal is hogy vga link width 16x helyett 1x.. :S.. na vissz abios ba 101 hz..ugyis.. 102.. UGYIS.. Pedig f8 as alap biossal 102 hz en nem volt semmi.. ráadásul amikor ezt megemtem elején nem, de aztán később furi hosszu hangot hallattott a bios, ezért álltam le mindennel.. Meg szeretném kérdezni mi a teendő, rossz e vmeik alkatrész e, sztem a proci jó, másoknak is ilyen ál tuning alatt, a chipset sem egy 80 k s lap de tudtommal jó tuningra... a memoria.. háááát az kingmax mars 800 mhz ddr2 :S.. az lenne a ludas?
Gép:
-CoreDuo E6320 @ alap
-Ggiabyte S3 965p rev 3.3
-2* 1 gb kingmax mars 800 mhz ddr2
-Asus EN 8800 GTS 640
-Asus Truepower 450 W (delta belső mint a chiftech, csak sokkal szebb)
-Creative Sound Blaster 24 bit live
-2x pioneer 111d dvd író
-Samsung 160 gigás vinyó
-3 rendszerventi, 2 db 8 cm es, 1 12 cm es de effektic az is 8 as mert le van takarva egy része..
Ha sikerül elérni hogy 16x os legyen akkor meddig tudnám huzni alap hütővel? Gondolom 2,8 ghz tul sok, azt majd ac freezerrel.. 2,4 re gondoltam, haveromnak E6600 a van és nekem az is megfelelne, csak akkor 342 fsb és akkor 684 mhz es memoriak leszenk... az mennyits zámit? (memoria hz)
Ja és vki még itt irta hogy adjak mch nak +0,1 et hát mi az az mch, illetve szeretném azt is megkérdezni hogy nem ugy volt hogy alapfeszen megy atuning? Mert nem szeretném kockáztatni gépem egészségét..
Huh hosszu lett tudom elnézést, de kérlek segitsetek! -
Shrike7973
senior tag
Nemértem mivan..
Bios frissités előtt ha 102 hz re emeltem a cuccost, akkor 16x os lett a sávszélesség :S. Mostmeg akár 101, akár 102, ugyanugy 1x es.. Nwmtom mivan... Mindensetre jövőhéten szerzek egy ac freezer 7 prot.. Msot elindult a gépem 7*400 on windows futott 1 órát, bár nem terheltem, csak alapvető dolgokat csináltam (net meg ienek). Játék szaggat persze 20 fps a link miatt. Gyorsan lecsekkolom még1xer hátha...
-
Shrike7973
senior tag
Mehet a 102 mhz pci expressre, vagy az veszélyeztet bármit is/nagymértékű?
-
Shrike7973
senior tag
Rick4 mi lett a milka csokival?
?
-
Shrike7973
senior tag
Eredmények.
Deadault optimezedet nyomtam.
Namármost, belöttem fsb t 320 ra, mem szorzót 2,5 re (800 mhz), pci express csati 100 hz en, fesz először auto n volt de most manualon van minden alapfeszen megy a gép, de semmi tesztet nem futtattam még. Szomoruan tapasztalom, hogy a bios frissités nem segitett, pci express link width 1x esEmeljem meg megint 102 hz re? :S Nemakarom veszélyeztetni szegény GTS emet, 1,5 évig tuti nem veszek gépet...
-
Shrike7973
senior tag
Cmos clearrel megegyezik az ha kiveszem az elemet 2 percig és utána visszateszem?
-
Shrike7973
senior tag
Nah..
A googles képen megtaláltam, csak azt nemértem hogy miért az írástól 1,5 cm re van.. ot t nem néztem. Naszal ottvan 2 tű, a leirás szerintnincs rajta fej a hibák elkerülése végett.. hát én találtam 3 kapcsolót, de a vga hűtése alatt van, most nincs kedvem nagy szerelésekbe bocsátkozni, majd holnap. Ezzel lehet clearelni cmost, de az erase cmos nem ugyanazt jelenti? Ezt ugy lehet elérni ha kiveszem az elemeet, majd visszateszem egy perc után,,, ez felér egy cmos clearrel? Mert ha nem szedhetem ki a gts em
. Hülye gigabyte... ilyen fos elrendezést... Holnap azért elmegyek megkérdem szervizbe hogy azok a pöckök valóban arra jók e.
-
Shrike7973
senior tag
Szval a jumper összejöt két részt, mintha egy kapcsoló lenne, csak nem eltolni kell, hanem ráteni a 2 végét azokra apontokra, aelyeket össze akarok kötni.
1. Hol találom meg ezt a jumpert?
2. Meik két pontot kell összekötni?
3. Meddig?
4. Honnan tudom, hogy sikerült?
5. Más lehetőség nincs? -
Shrike7973
senior tag
-
Shrike7973
senior tag
Rányomjak egy jumpert? Mi az hipervándor?
-
Shrike7973
senior tag
Miva'?
-
Shrike7973
senior tag
CMOS Clear?
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Pancsermeste #2805 üzenetére
2794#!!!
AMugy te voltál akivel beszéltem anno akkor, mondtad emeljem 102 hz re müködött de vissztavettem és biost frissitettem..le van írva minden ta 2794# be mi a problemám. -
Shrike7973
senior tag
Remek... Akkor már biztos nem lesz elég alap cooler.
-
Shrike7973
senior tag
Mert melegebb vagy mert az előzőbbiek félremértek?
-
Shrike7973
senior tag
Azt nem értem, hogy miért van az hogy aióta bios frissitést csináltak a szervizben, ahogy bekapcsolom a gépet 35° ról indul a procim, reégebben olyan 28°fokról vagy hasonlókrol tette, ottmég else nagyon indult a gyári cooler, hameg el akkoris ilyen 560 rpm a max, mostmeg egyből olyan 800-900 rpm (perpill 896). Megnéztem biosban a smart fan contorl auto ra van téve. De nekem ez logikátlan, hogy takaritás után, amikor elvileg tisztább a gép, hogy lehet a proci melegebb.
-
Shrike7973
senior tag
Gyári intel hűtő..
1,475V ??? -
Shrike7973
senior tag
Hali!
CFG:
8800GTS ASUS 640 MB
Gigabyte 965P S3 rev3.3
Asus 450W Atlas Truepower
2 GB 2* 1GB kingmax mars ddr2 800 mhz
Core2Duo E6320 @ 1,86 (alap)
XP SP2 (angol)
Namármost...
2-3 honapja nekiláttam oc olni a procimat, mert tudatában vagyok annak hogy ezt a vga-t nem hajtja ki. Neki is láttam fsb minden stb... pci expres sáv meg lement 1xesre... persze alacsony fps ek stb.. de ment a proci alapfeszen 2,6 ghz en. Ezt vmeik kolléga pci express bugnak nevezte, bios frissités kellene hozzá, de ha megemelem a pci express csatit, akkor müxeni fog. 102 hz en müködött is, teszt ..stb.. vissza minden alapra. 3 honap eltelt. Mát írunk... elvittem szervizbe a gépet, kitakaritották, + bios frissités. F8 as alap bios helyett feltették az általam megkért legfrissebb, nem beta biost, ez az F12. Namármost hazahozom, akrmennyi + fsb t adok rá, egyszerüen amikor save and exit et nyomok, ugye restartol a gép, de 2mp után megint, és utána megint restartol, és minden alapon van. Kérdésem egyszerű: ezt mi okozza, és hogyan lehetne megvalósitani az oc-t?
-
Shrike7973
senior tag
Most akkor mivan???
-
Shrike7973
senior tag
Itt arról van szó, hogy a vga pci expresse 100 hz en kéne fusson, ugy hogy 16x os legyen a kapcsolat, mivelhogy azon a jó. Tekintve hogy a pci express miatt basztatott. Most kiprobáltam 100 mhz en 2,2 ghz en a cuccot, 1x volt a szorzó, tehát gondolom nem a tuning magas értéke miatt van ez. Ahogy pancsermester emlitette van egy pci e bug, amit bios frissitéssle meg lehet oldani..akkor ez megoldaná a problémát?
-
Shrike7973
senior tag
SEGÍTSÉG!!
Na gondoltam ha a tuning jó ujrarakom a gépet, mert már kezdett lassulni a windows, fel is telepitettem az xp t gond nélkül...
Azonban amikor az alaplap inf_update jét szerettem volna feltenni, pci express illesztőpragramjának telepitésekor errort írt, a tleepitő kilépett.. egyből tudtam hogy a huzás miatt van a dolog, vissza biosba default optimized, cpu@stock. Most persze felment minden driver. Lehet hogy tudtalan vagyok de akkor most minden telepítés előtt vissza kell rakni a cuccot és utána meghuzni vagy ez azért volt mert rosszul tuningoltam?????
HELP!!! -
Shrike7973
senior tag
Azt még megkérdeném hogy nem kéne 2,8 ghz re huzni a procit és akkor 800 mhz en futnának a memoriáim?
-
Shrike7973
senior tag
Mert ez így nem rendes?
-
Shrike7973
senior tag
Hy!
Utánajártam a hangnak, kihuztam a gépet,oldallapot le, elinditom. Tényleg a dvd írok adják ahogy gondoltam. Nos nekem ez ugyvan hogy 2dvd író, egy Pioneer 110Dés egy 111D van egy IDE kábelre rárakva...mivelhogy egy IDE csatlakozás van a lapon... naszval tuning nélkül egyszerre adnak indulási hangot tuning után pedig külön, a felső késik. Meg kell jegyezzem, hogy menet közben az alsó dvd író ami előbb csatlakozik az IDE kábelhez rendes sebességgel jön ki, míg a második lassabban , hiába az az uj, 111D.Ez így volt amiota uj alaplap, proc, mem..stb...bolt aztmoindta ez azért van mert egy IDE kábelen vannak. Akkor ez az egész eltolódás hangilag rendes vagy állitani kéne vmit? -
Shrike7973
senior tag
Amikor bekapcsolom a gépet hallok mindig vmi hagot ez vagy a ventik megindulása vagy a dvd iro mittomén vmi hang, ezeddig egyszer volt mindig az inditásnál, ez most tuning után 2x ismétlődik. Ez normális?
-
Shrike7973
senior tag
Ok, de akkor ráadjam az 1,4 v ot vagy hagyjam igy 1,35 ön?
-
Shrike7973
senior tag
Mármint én ugyérzem kéne mintha kicsit nem lenne elég .. habár nemtom
-
Shrike7973
senior tag
Én még azt szeretném kérdezni hogy nem kéne neki za 1,4V??
Merthát automatikusan azt adta meg és ahogy látom 2,8 körül is mindenki 1,4 v ot ad neki...? -
Shrike7973
senior tag
http://kepfeltoltes.hu/071230/orthos2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt a kép12 ig futott, 1 óra 33 percet asszem..szal tök jó elvileg...
Most tesztelem játékban is.
Akkor az a 102 mhz pci expressnél tuti nem sok? Csakmert alapból nekem 100 at mondtak habár én nem értek ehhez. És akkor ez most biztonságos tuningvolt? Fogja lvekig birni a pc? -
Shrike7973
senior tag
Nemakarok feleslegesen hsz t irni de volt egy furi jelenség.
45 perce megy az orthos, fesz maradt, höfok 1-2 vel ment feljebb (most 51°).
Csak volt egy olyan jelenség, hogy ment a teszt aztán egyszer csak elsötétült a kép, namondom ennyi, megfagyott, vagy restart, de nem, a monitor kapott is jelet mert a led világitott nem villogott, aztán visszajött a kép 20mp mulva és megy tovább (ha a zöld feliratba a GO felirat kék hátteres váltakozésa azt jelenti...). Ez most a teszt része vagy akkor nem lett jó a tuning? -
Shrike7973
senior tag
Hy!
Futtatom épp az orthost!
10 perce fut 48-49 fokos a cpu (1.mag 51°, 2ik 52°)
A volt CPU-z szerint (ver. 1.41) 1,296 most igy orthos alatt..
Hagyom még futni az orthost éjfélig. Ha addig nem dob ki akkor minden jó? -
Shrike7973
senior tag
Csá!
NA 101 mhz en nem indult, de 102 n igen és x16 on megy a pcie!
Lefuttattam 3damrk ot:
sm2 score: 4150
sm3 score: 4215
Régebbi eredmények:sm2 3803 sm3 3977
Ezeddig jól néz ki, megnéztem a voltage ot , 1,152, teszt után 30 fokos volt a proc.
Kész vagyok? -
Shrike7973
senior tag
Bios frissitést nem válalok be mert hát ugye ha nem jön össze elromlik teljesen, én meg abszolut nem értek hozzá ezt már mondták nekem, az a baj hameg bemegyek a boltba h szeretnék ios frissitést kérni, merthogy tuningolni szeretnék akkor előjönnek azzal hogy akkor nincs gari ha tuningolok...:S
AMugymeg ez a két beállitás biztonságos? -
Shrike7973
senior tag
Na, haladás!
Beraktam Manualra a cuccot, és 1,152-1,184-1,200 v között ingadozik most (bár nincs terhelve...)
Szal ugyanolyan minden mint az előző képen, csak auto helyett manualra van téve, és minden normalra.
Namármost CPU z szerint télleg 1x es az átvitel, akkor most mivel kezdjem a leirt lépések közül? -
Shrike7973
senior tag
Közben msn en beszélgettem jaffaval és amikor megnéztem cpu z t alapjáraton 1,408 v ot jelzett ki erre ő azt mondta hogy az magas így most visszatettem mindent alapbeállitásra. Most milegyen?
-
Shrike7973
senior tag
http://kepfeltoltes.hu/071230/picture008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Shrike7973
senior tag
Ott van a kép... Akkor tegyem manualra azt? Mennyi feszeket adjak?
-
Shrike7973
senior tag
http://kepfeltoltes.hu/071230/picture008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt a kép biosról.
ELinditottam 3dmarkot, 23 fps el ment pedig alapon 56, haverom mondta hogy neki is iugyanez volt mikor tuningolt, és a tünet: "a pci e 1xesen megy". És szte a megoldás abban van hogy minden feszt be kell állitani. -
Shrike7973
senior tag
Jaffa üzenete:
azt kikapcsoltad hogy levegye a szorzot ha nincs terhelve a cpu?
Haverommal beszéltem msn en, ezt kérdezte..
Nemotm ezt nekem be kell állitani? -
Shrike7973
senior tag
CPu most alajáraton 32°
-
Shrike7973
senior tag
Hy!
Bettettem fsb 371 re memoria szorzó 2 re , és pci express mhz 100 , a feszeket auton hagytam , pl cpu 1,35 v...
És igy most elindult a gépem...
Orthossal mien tesztet meddig futtassak? -
Shrike7973
senior tag
Én amikor betettem fsb t 371 re memoria szorzot 2 re meg a system voltage ot manual ról autora akkor nem indult el a gép ennyit tudok.
-
Shrike7973
senior tag
Hy!
Nagyon kezdő vagyok nemértek ehhez inkább csak irjátok le hogy lépésenként hogy mit tegyek. Mem fesz 1,8 vagy 1,9 v? -
Shrike7973
senior tag
Sziasztok!
"Nekem nem ilyen lapom van, a topikjában jobban tudnának segíteni.
A lényeg: PCIe-t fixáld 100-ra, ramot úgy állítsd be, hogy 800 közelében legyen, lehet mennek többet is, nem tudom milyen chipesek. 1.8-1.9V-ot adj neki. Procinak az általad választott FSB-nél már lehet kell fesz, 1.4V-ot adhatsz neki. Hűtőd milyen van?"
Ezt irták nekem, mivelhogy nem ment egyből a tuning, ha csak az fsb-t állitom. Kezdő vagyok tuningtéren pls mindent mondjatok el.
Config:
Core2Duo E6320
Gigabyte 965p s3
2* 1gb kingmax 800 mhz ddr2
Asus 450 w Truepower Atlas táp
8800 GTS 640 mb Asus VGA (a vga kihajtása miatt szeretném megtuningolni a procit.)
Nos ahogy láttam ph-s teszten ennek a vga nak kb 2,6 ghz es c2d adja meg azt hogy ne legyen procilimites a cucc. Namármost ezen a procin gyári hütő van. Teszt miatt is meg amugyis 2600 mhz re szeretném huzni 1,86 ghz ről (7*266---> 7*371), deha ez egy tul magas érték, 2,4 ghz is jó. Fontos lenne hogy totál biztonságos tuning legyen ne legyen baj. Csak amikor ezt beraktam el se indult a gép, 2,4 nem volt stabil orthos se ment le egy órát se, 2,33 ghz is ugyanez. Ez vszeg ugye azért van mert aszondják kell neki kis fesz.
Naszóval az adatok
PCIexpresst hol tudom 100 hz re fixálni?
Mekkora feszt adjak a procnak?
Mekkora feszt adjak a memoriának?
Mit kéne mág állitani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- Reklámblokkolók topikja
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest