- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3886 üzenetére
MOD: most már abszolút kiszámíthatatlan, hogy elindul e vagy sem. Ramokat cserélgettem, nem változott semmi. Alaplap EP45-DS4, a ledek CPU és RAM hibát jeleznek az alaplapon, de nem vagyok benne biztos, hogy korrektül jelzi a hibát.
-
Johnny Cage
addikt
Sziasztok, produkálhat olyat az alaplap (meghibásodás vagy egyéb ok miatt), hogy mindig kétszer indul el? A ventik felpörögnek, de hallhatóan túl hangosan pörögnek (mint amikor valami gixer van), de aztán visszaveszi magát és úgy hallatszik, mint ha elkezdene bebootolni, de nem: a gép lekapcsol és újraindul, de második alkalommal már rendesen indul minden.
Ezt eljátsza minden bekapcsolásnál, teljesen áramtalanítani nem szoktam, tehát a tápot nem kapcsolom ki hátul. Néhány hadrvert (VGA, ramok) kipróbáltam másik gépben, ott pöccre indultak. Feszültségek stabilnak tűnnek (bár a 12V-os ág 11.25 és 11.85 között szokott ugrálni). Ötletek?
-
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3269 üzenetére
Bár egy cimborámnál E4500 @ giga P35 (ddr2/ddr3 hibrid lap) @ 2x1GB 800-as Geil párosítással gyalázatos eredményeket hozott ki az Everest. Akárhogy állogattam a szorzókat, nem sikerült értékelhető eredményt kipréselni belőle (legalábbis a szintetikus teszt azt mutatta).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3264 üzenetére
Megj.: ha emelem az FSB-t, akkor kezdi el ezt a ki-be kapcsolgatást (minden úirainditáskor egyszer). Valószínű ekkor kéne az MCH-nak több kakaó.
-
Johnny Cage
addikt
1150 @ 5-5-5-15-ös időzítéshez +0.3 kell neki (érdekes, hogy a ramnak nem kellett plusz kakaó), de a High Speed Dram DLL-t (amiről a mai napig lövésem nincs, hogy mit állít) option 2-re kellett tennem, különben nem boot-olt be. Így megy szépen, csak újraindításkor egyszer-egyszer ki-be kapcsol a gép (a bios beállításain viszont nem változtat).
-
Johnny Cage
addikt
Giga DS3 lapon a bios-ban mit módosít a memory performance enhance opció? Mert standard-en és fast-en általában mindenkinek megy, turbo-n viszont keveseknek (egyszerűen nem boot-ol be, csak villog a kurzor). Nálam ma turbo mellett kétszer is felállt a windows és sikerült egy tesztet lefuttatnom, jelentős gyorsulás tapasztalható: [link]
Bár nem bírta sokáig, a gép újraindult és azóta megint nem sikerül turbo-val indítanom. Ramfüggő?
-
Johnny Cage
addikt
Fejlemények: már-már úgy tűnt, hogy a bios (és ezzel együtt az alaplap) menthetetlen. Erre az új rammal (Geil 2x1GB) egyszer csak beboot-olt a rendszer és azóta is megy, a recovery probléma teljesen megszűnt. Ezt magyarázza meg nekem valaki. Mindenesetre nagy kő esett le...
-
Johnny Cage
addikt
Még valami: az alaplap garanciája 1 hete lejárt (sick), a bios úgy tűnik teljesen el lett cseszve, annak ellenére, hogy (állítólag) sikeresen frissítette (bár ugye a problémát nem a frissítés okozta, azért lett frissítve, mert baj volt vele). Ilyenkor mi van? Cserélhető valahogy a bios? Vagy vehetek új lapot egy ilyen banális hiba miatt?
-
Johnny Cage
addikt
Pontosan azt, amit leírtál: csináltam egy cmos clear-t jumper-al, utána optimized defaults, majd mentés és újraindítás. End billentyű, bejön a flashbios, szűz pendrive-ra ráraktam az F12-est, ott felül azt a cuccot DISABLED-re tettem, majd sikeresen frissítette a bios-t, utána leállítottam.
Újra bekapcsolom, azóta egyből ez a Bios Recoveryng jön be, ahogy bekapcsolom a gépet, bios-ba se tudok belépni. Aztán csak áll ez a egész, a gép teljesen lemerevedik.Azóta újra csináltam cmos clear-t, sőt, kivettem az elemet is, de semmi változás.
-
Johnny Cage
addikt
Valamennyit adtam (2.2V-on ment), de ez egy tuningram, A-Data EE, 2.1V az alapfesze, 2.3-ig üzeminek számít, ennek ezt bőven bírnia kéne vagy kellett volna. Ezzel a rammal már egyáltalán nem hajlandó elindulni a gép, se cmos clear, se semmi után. Beraktam két másikat, mindegyikkel pöccre indult gond nélkül, visszaraktam az A-Data-t, azzal se kép, se hang, bekapcsol, lekapcsol, bekapcsol, lekapcsol... és ez ismétlődik a végtelenségig.
Másik rammal megy a gép, viszont most meg ez az Award Block Bios a probléma... ez jön be állandóan indulásnál. Amikor meghalt a ram, akkor a Windows-ban elkezdtek lefagyni a progik, újraindítás után meg egyből ez a Bios Recovery jött be (aztán lekapcsolt és az A-Data-val nem indult el többé) és azóta is állandóan ez jön be, másik ramokkal is.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #2835 üzenetére
S.O.S.
-
Johnny Cage
addikt
Üdv.
Van egy kis gondom: Giga DS3 lapomban egy hete tönkrement egy 2x512-es A-DATA KIT. Az egyik ram már bizonytalankodott előtte is, aztán hirtelen mindegyik beadta a kulcsot, egyszerre, ami önmagában egy kicsit furcsa. Lehetséges, hogy a lap vágta haza a ramokat?
Most egy átmeneti rammal üzemel a gép, de azóta történik egy furcsaság: szinte minden újraindításnál bejön az Award Block bios, ami vissza akarja állítani a bios-t ("recovering bios"). Ez általában kétszer egymás után (lekapcsolja a gépet, újraindul, majd megint bejön), aztán harmadszorra már be-boot-ol a Windows.
Mi a véleményetek, tönkremehetett valami a lapon?
-
Johnny Cage
addikt
DS3 lapnál van valami előnye az F12-es bios-nak az F10-essel szemben? (Az újabb core CPU-k támogatásán kívül.)
-
Johnny Cage
addikt
Az vajon miért lehet, hogy a pen drive-om mindenki másnál villámgyorsan másol, csak nálam tetülassú? Akár a ház előlapi (alaplapra rákötött), akár az alaplap hátsó USB csatlakozóiba dugom, nevetségesen lassú. A legújabb alaplapi driver-ek vannak feltelepitve, XP SP2, F10-es bios, bios-ban be van kapcsolva az USB 2.0. Van valakinek ötlete?
-
Johnny Cage
addikt
Van egy kis gondom. DS3 laphoz vettem egy SATA-s Samsung H501LJ tipusú vinyót. Mellette van egy PATA-s Seagate IDE-re kötve (master). A Samsung SATA, sárgára rádugtam, slave módba jumperoltam, BIOS látja, eszközkezelő is látja és szerinte az eszköz megfelelően működik. Csakhogy nem látom a meghajtó betűjelét, ergo nem tudom elérni. Se Total Commander, se sajátgép. Ötletek? Jumperolási probléma lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest