- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3733 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3723 üzenetére
fsb-nek is adj +0,1-et
lehet a procinak, meg a ramnak is kellene több feszültség, ezt neked kell ki tesztelni, hogy mi okozza a problémátLaybee:
gépen belül működik?
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3719 üzenetére
Vélemény?
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3714 üzenetére
az úgy nem jó
szedd le a prime95-öt innen és a coretemp-eta prime95-ben futtasd a small fft-t és közben figyeld a hőmérsékletet coretemp-ben
a small fff-t ahhoz, hogy tényleg stabilnak lehessen nevezni a procit, órákig kell futtatni
ha ez ok, akkor jöhet a prime95 blend, ez a memóriát, memóriavezérlőt tudja tesztelni, szintén órákig kell futtatni -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3712 üzenetére
PCI express frequencyt esetleg auto-n kéne hagyni?
nem, 100-ra kell állítani
mch +0,1 segíthetterhelve a magok 55 fokosak?
mert az a gyári hűtőhöz képest túl jónak tűnik -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3710 üzenetére
áramtalanítsd a gépet és cmos clear
ha ezután sikerül beállítani a tuningot, nyugodtan úgy is hagyhatod, alapfeszen nem lesz semmi baja, csak arra figyelj, hogy tényleg stabil legyen
PH-User:
várjuk a videót, de ha sajnálod szétverni, akkor ide is adhatod nekem a lapot, én vigyázok rá
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3579 üzenetére
mindenkire, akinek nem stabil a gépe
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3572 üzenetére
mivel alapfeszültséget állítottál be mindenre, a gépednek fizikailag nem lesz problémája
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3568 üzenetére
a prime95-öt lehet többféleképpen futtatni, mindegyiket pl. nyomod 8 órán keresztül, akkor ott van még az everest teszt, azt is lehet futtatni, vagy a linpack alapú programok (intelburntest, stb), akkor memtest-ek, 3dmark loop módban, ha ez mind megy sok órán keresztül, hiba nélkül, akkor nevezhetjük atomstabilnak
lényeg, hogy minél többféle teszt programot futtass sokáig -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3562 üzenetére
elsőre jó lesz a 7 x 400
jó eséllyel ezt minden vinni fogja normal-on (így állítsd be a biost) -
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3562 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #3002 üzenetére
jó, ha te azért vetted, , hogy a memód vagy a procid a 30 tervezett évig meglesz, akkor hagyd alapon. én meg feszt emelek, és a 3.2GHZ-en futtatott procim így fogja bírni 25 évig. namost akkor szerinted mit számít ez? semmit..
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2999 üzenetére
az eist, c1e, tpu thermal monitoring, ilyeneket érdemes kikapcsolni, legalábbis tuning sokkal jobban megy, mint azokkal. nekem még a cpuhűtő ventije is fixen van, azt sem nóhagyom auto-n. azzal a lappal simán mennie kell a 400-as FSB-nek. nem írtad, mennyi feszt adsz a procinak, de felteheted nyugodtan 1.38-ra is, 1.4-re is, nem lesz baja. az én procim alapfesz alatt megy 2.8GHz-et, ezek már csak ilyenek..ha a memókat így 2X szorzón 800-on hajtod, nem tudom menni az időzítés, de 4-4-4-12-n mehet nyugodtan neki 2.0V-2.1V is. rendszerint (én ezt tapasztalom) a memónak kevés a fesz vagy alacsony az időzítés, emiatt indul újra a gép..
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2980 üzenetére
legközelebb igényesebben írj, mert senki nem fog válaszolni neked...
Ja és vki még itt irta hogy adjak mch nak +0,1 et hát mi az az mch, illetve szeretném azt is megkérdezni hogy nem ugy volt hogy alapfeszen megy atuning? Mert nem szeretném kockáztatni gépem egészségét..igen, valószínűleg ez lenne a megoldás
a bios-ban tudod beállítani, (g)mch néven van
ettől még semmi baja nem lesz a gépednek és a procit is tudod alapfeszen tuningolni -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2844 üzenetére
mch-nak adj +0,1-et
Johnny Cage:
egy nagy takarítás ráférne a bios-ra
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2837 üzenetére
mehet.
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2834 üzenetére
igazából a logoutra gondolsz, vagy magára a történetre? előbbit töröltem a sok iq-fighter hsz miatt, másikkal meg igazából időm sem volt foglalkozni.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Shrike7973 #2829 üzenetére
Ugyan az az eredménye, a biost tápeláttás nélkül hagyod...
-
mokus1
addikt
válasz
Shrike7973 #2829 üzenetére
igen ugyanaz.csak kapcsold ki a tápot is.
valaki segitsen a fenti hozzászoláshoz. -
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2826 üzenetére
az én alaplapomon is elég hülyén van elhelyezve a cmos clear jumper, de egy régi házból kibombáztam a nyitásérzékelő kapcsolót, és azt dugtam rá, utána kivezettem a ház hátuljához. csak egyszer kell megcsinálni, és onnantól hátranyúlsz, megnyomod és nincs gond. de a dual bios egyébként is olyan, hogy ha valami beállítás miatt nem lehet indítani a rendszert, próbálkozik, majd mindent visszarak alapra, és indít.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2815 üzenetére
Ha ez bonyi, akkor esetleg próbáld meg:
Bios-ban Load Optimized Defaults, majd azokat a beállításokat, amiket az előbb írtam.
Ha így nem megy, akkor csak a CMOS reset segíthet...vagy vedd ki az elemet éjszakára.... már úgyis mindannyian fáradtak vagyunk...
-
Rick4
félisten
válasz
kb itt keresd:
elem mellett, és a jelenlegi állásról a másikra kell átdugni, de az alaplap könyvében is le vagyon írva.
-
rumkola
nagyúr
válasz
vegyél konzolt és felejtsd el a tuningot szvsz
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973 #2812 üzenetére
Elég ha szólsz neki, átgyön a konektoron is és nem csak a bijoszodat de a palacsintát is kisüti neked.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2808 üzenetére
Aham... CMOS Clear...
Törli a BIOS beállításaidat, és reszeteli a gyári default értékekre.
Az alaplapon az elem körül találod, rányomsz egy jumpert pár másodpercre... persze szigorúan kikapcsolt, áramtalanított gépnél! -
rumkola
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2808 üzenetére
Hát igen, alapvető problémák...
Mellesleg elég a gyári hűtő még az 1.45V-hez is....
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2806 üzenetére
Hmmm...
Tehát most el sem indul a gép, ha emeled az FSB-t?
Akkor először is csinálj egy CMOS Cleart.
Utána be a BIOS-ba.
FSB legyen kezdetnek 370MHz
PCIE 100MHz
Memo szorzó 2x
Feszek egyelőre auto.
Így el kell indulnia. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2802 üzenetére
Ha a régi biosszal elég volt, akkor a mostanival is elég, mert attól, hogy most magasabb hőmérsékletet ír, valójában a proci nem melegebb.
Gyári Cooler alapfeszes tuninghoz elegendő. -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2802 üzenetére
"Nem lett melegebb a procid"
és a magok hőmérséklete sem változott, csak a cpu-é, ami a magok hőmérsékletéből van számolva vmilyen módon
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2800 üzenetére
Giga szakik szerint az újabb bioszok már pontosan jelzik a hőmérsékletet, tehát a régebbiek valszeg alulmérték.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2798 üzenetére
Nem lett melegebb a procid. F9 utáni BIOS-ok kb. 8 fokkal többet mutatnak.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973 #2796 üzenetére
azzal inkább ne, bár meg lehet próbálni, hátha nem jön elő a "kazáneffektus".
a lényeg ha tuningolsz, állítsd biosban 90fokos riasztásra, orthos közben monitorozd everesttel vagy csak simán terheld be mindkét magot Tat-tal, ez a program mindennél jobban megizzasztja a magokat.amúgy annyira azért nem sz@r a gyári hűtű, mint ahogy gondolják.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973 #2794 üzenetére
valószínű a memóriáid nem bírják, vagy kevés a nafta:
állítsd 2X-esre a ram-szorzót, mch-nak, memóriáknak és az fsb-nek pedig adj +0.2V-ot, procinak pedig mehet 1.475V.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2237 üzenetére
ha a kérdésedben ott a válasz akkor miért kérded?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2234 üzenetére
bizony, így van, a telepítés szigorúan alapon zajlik...pont azért, mert ott nem mindegy, mi hogy sikerül. hugom gépe is olyan, hogy húzva hibázik a dvdíró írás közben. alapra visszatéve minden okés...de ha húzom, játszani tesztelni, mindent lehet, de ez az egy dolog nem jön be a gépnek...
-
Sutty66
tag
válasz
Shrike7973 #2234 üzenetére
Valószínünek tartom hogy nem csak a telepítésnél okozott volna problémát az adott konfigon az adott beállítás. Az előző win stabil volt? Futtas tesztprogikat és közbe monitorozd , igy megtalálod a konfig határait. Én sem vagyok egy hatalmas tuningmester,ezért egyszerre mindig csak egy dolgot állítok,igy ha valami nem koser tudom hol a hiba. Időben persze ez nem 1 perc. Ha hülyeséget beszélek javítsatok ki.
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2229 üzenetére
cseréld meg a két írót a házban (egyszerűbb lesz, mint a kábelt megforgatni....kiderül, mi a bibi...
-
válasz
Shrike7973 #2224 üzenetére
ha stabil akkor semmiképp se növeld sztem
-
válasz
Shrike7973 #2222 üzenetére
most azért van így, mert minek fűtsön, de 2.8 fölött megkapta az 1.45V-ot, droppolt is rendesen mellesleg, de úgyis fagyott meg hibázott meg még olyat is csinált amit én vram-hibának mondtam volna...
szerk: ha lesz kedvem meg nem fogok épp félni
akkor frissítem a biost is mert most f5 van benne
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2216 üzenetére
A 102 MHz PCIe freki nem probléma. Vannak alaplapok, melyekben nem lehet a PCIe frekit fixálni, így pl 20-30% tuningnál 120-130Mhz-en is megy... na, persze ez már veszélyes lehet... de a 102 az teljesen jó.
Hogy évekig fogja bírni a PC az nem garantálható -de ez tuning nélkül is igaz. A mostani beállításod pedig csak lightos tuningot jelent.BUÉK!
-
rumkola
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2215 üzenetére
Nem a képernyővédő vagy a monitor suspend volt?
)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2213 üzenetére
a hőfok jó!
a fesz. szintén! (CPU normal fesz - vdrop) =1.35V - 0.05V = 1.3V
Orthos éjfélig REMEK!
Sok sikert! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2211 üzenetére
Az 1.152V terheletlenül annyi (C1E visszaveszi a szorzóval együtt)
Nézd meg terhelve is, hogy mennyit kap. Lehet, hogy újabb CPU Z kell, hogy jól mutassa az értéket.
Proci hőmérsékletet ne tesztek után nézd, hanem közben, vagy loggold.
Amúgy sztem kész vagy! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2209 üzenetére
persze, ezek a beállítások biztonsággal állíthatók.
esetleg még a többinek is adhatsz +0.1V-ot, bár nem hiszem, hogy segítene, mert akkor auto fesz szabályzással jónak kellett vna lenni.
Sajnos van ilyen ismert BIOS PCIe Bug, amit csak frissítéssel tudsz megoldani -nem olyan vészes, mondhatni pofon egyszerű dolog.
Amúgy nem kell tuningra hivatkozni. Mondhatod azt is, hogy újabb proci miatt kell a frissítés. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2207 üzenetére
Próbáld a PCI-E frekit fixálni 100 helyett 101 vagy 102 MHz-en
Ha nem jó így sem, akkor csak a PCI-nak adjál +0.1 V-ot.
Ha így se jó, akkor sztem BIOS frissítés! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2205 üzenetére
1,4V még nem olyan magas -és valszeg azért annyi, mert "AUTO" fesszabályzásra állítottad, ilyenkor a lap automatikusan megemeli a feszt (tuning esetén)
Ezért írtam, hogy jobb "Manual"-ra állítani, azon belül pedig "normal"-ra. Ebben az esetben 1.35V-ra állítja be. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2200 üzenetére
CPU-Z -mainboard fül : itt megtudod nézni a PCI-Expresst
Ha valóban csak 1x, akkor próbáld meg 101, esetleg 102 Mhz-re fixálni.
Ha így se nem jó, akkor állítsd a sys fesz szabályzást "Manual"-ra, és minden legyen "normal"-on, csak a PCI O.V.Controllnak adj +0.1V-ot -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2199 üzenetére
Ez a C1E ; EIST - de nem kell kikapcsolni, hasznos fícsör.
Orthos: blend stress... min. 9-es prio. -egyébként ez az alapértelmezett beállítása. Ha nagyon nem stabil, akkor pár perc alatt visít, vagy fagy/újraindul a géped... 1 óra hiba nélkül már elfogadható."a feszeket auton hagytam , pl cpu 1,35 v..." -ez azt jelenti, hogy a System Voltage Control "AUTO" beállításon van? A CPU-t honnan tudod, hogy 1,35V?
Ha auto módban van, akkor a lap automatikusan megemeli a feszültségeket. Ha így stabil, akkor később érdemes átállítani "Manual"-ra, és kikísérletezni, hogy minek mennyi + fesz kell. (véleményem szerint semminek nem kell, tehát mindent "normal"-ra érdemes beállítani) -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2195 üzenetére
PCI Express frekit fixáltad 100-ra?
Ha igen, akkor elvileg mennie kell úgy, ahogy leírtad... hacsak nem másba is belepiszkáltál.
A legjobb lenne, ha tudnál egy képet csinálni erről a BIOS M.I.T. menüről -akkor látnánk hogy mit is állítottál pontosan. Vagy írd le pontosan sorról-sorra, hogy mit mire állítottál. -
fer
őstag
válasz
Shrike7973 #2191 üzenetére
Ha PCIe 100 - ra fixálása sem hoz eredményt, akkor már csak a ram lehet a ludas, a kingmax néhány példánya meg a névleges teljesítményen sem hajlandó stabilan menni! Párban vetted őket? Adhatsz a ramnak szerintem max. 2.2 voltot, próbáld meg kézzel beállítani az időzitéseket kicsit lazábbra! ( a biosban Ctrl+F1 - el jönnek elő a rejtett beállítások között) Mellesleg a 370-es Fsb-t illene alapfeszen vinnie, nálam 430-ig megy feszemelés nélkül!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2191 üzenetére
Tulképpen mindent jó írtak... így mennie kell!
A procinak nem is biztos, hogy kell +fesz, általában szokott menni 2.6Ghz-en. Ha mégse menne, akkor csak pár századot emelj rajta. 1,4V-nál ne adj többet, annyinak tuti elégnek kell lenni.
Ami lényeges, hogy a RAM SPD ne "auto" legyen, mert akkor 370-es FSB-nél már 1000 Mhz felett lenne a memória sebesség! Tehát a szorzót állítsd egyelőre 2x-re -ekkor 2x370=740Mhz-en megy a RAM.
A PCI Express frekit is itt kell állítani (alapból "AUTO"-ba van, állítsd be 100-ra.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Nintendo Switch 2
- Wise (ex-TransferWise)
- Goddess of Victory: Nikke
- Építő/felújító topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest