- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
-NoVa- #91903 üzenetére
Én meg inkább a donglet hordtam magammal a telóhoz mint a DAP-ot. Persze egyetértek hogy akkor már könnyebben hajtható fülesnek kell lennie.
Amúgy én már teljesen rászoktam a TWS-re buszozáskor. Úgyhogy mostanában már csak ritkán (otthon, ágyban, háton fekve) használom a teló+dongle párost vezetékes fülhallgatóval. Persze az is lehet hogy csak valami nagyot kellen upgradelni fülesben, de nincs is már sok kedvem hozzá, mert lehet a fejesek alapból nagyobb élményt nyújtanak számomra. Szóval lehet hogy magam részéről hiába is kergetném a jobb hangot fülhallgatóban. De amúgy passz. -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #91895 üzenetére
Nekem most az ISN Neo5+IFI GoBar és a TulkuG5+Ibasso dc04 pro párosok a kedvenceim. Fan1 és Legato sem rosszak. Viszont dapot nem merek venni, mert lehet hogy az összes iem-emmel rosszul szólna, igaz 800$-om nem is nagyon lenne rá.
Újabb donglikat viszont biztos veszegetek, annyira más mindegyik és egyre jobbak
Ezeket várom:
Ibasso Elite
Aune Yuki
és Ibasso dc05 pro -
lapalapa
senior tag
válasz
-NoVa- #91883 üzenetére
A másik topicban leírtak a Phoenixen is működnek, most próbáltam ki.
Minden kábelvégre egy , 5mm-es ferrit (ugye az összesen 3) és dx170-el hajtva az amúgy sem kis tér durván kinyílik és pontosabb lett, meg hangosabb lett az egész(?).
Szóval kilépett az énekesnő a függöny mögül, (és nincs rajta sok ruha), hogy a klasszikust idézzem.
Ezek után szerintem bármin ki lehet próbálni, ami elég jó ahhoz hogy ...
Próbáltad már?
Érdemes. -
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #91879 üzenetére
lapalapa: ja, hát ha a serratusnak ugyanaz a hiányossága, mint a főninek, csak kevesebb mély, több magas, akkor annyira én se jöttem tőle lázba.
laleeee: én azt hallgatom rajta, amit a planár fejeseimen is. Electro és instrumental zene nekem adja. Eleve a zenéim többsége nem vocal központú, mert ritka az ének, ami megtetszik, míg a hangszerek hangja jobban leköt.
A female vocals valóban hátrébb van, hiányzik a közvetlenség. Ez a hiányosság (vagy feature) szvsz, de ezt a többi planáromnál is tapasztaltam. Ez egy vállalható tradeoff, nekem legalábbis.
-
stellaz
veterán
-
Malfroy
aktív tag
válasz
-NoVa- #91826 üzenetére
De ugye tudod, hogy a végső hangminőség nem az N55 múlik. SBS-be is N55 van, de 5x olcsóbb , és a membránon múlik inkább, na meg a hangoláson. Sunniva beryllium, SBS PET membránú, DS membránját nem mondta el üzleti titokra hivatkozva,mert hogy igy is ki akarják deriteni a versenytársai
annyit mondott, hogy merev és könnyű membrán. Nagyon gyors átmeneti viselkedés a felvételek jobb felbontása és a pontos képalkotás érdekében. és hogy a DS-ben van csak ilyen membrán a világon.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91820 üzenetére
Most nézem, hogy az 5 ezerért árult tanya is DSP. usb-c csatival. Egy ilyen usb-c füleset vettem Soundmagic E11D néven 1500(!) forintért a telekomtól, aztán amikor 1 hónap után beszart a dac része, akkor levágattam és tetettem rá egy jack csatit. Jó füles mondjuk úgy sem lett, pedig nagyon be volt harangozva.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
-NoVa- #91799 üzenetére
Az illeszkedéssel eddig se volt bajom, a behelyezés szöge és iránya volt az alaptétel, ki mi alapján helyezi a fülbe,hogy eltalálja a minél tökéletesebb sweet spotot. amit én jobb ötlet hiján a hallásomra bizok, ahol a legtöbb mélyet és testet,illetve simább hangot kapom,úgy teszem be.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91792 üzenetére
Amikor életem első jól szigetelő IEM fülesét megvettem (KOSS The Plug), akkor pont az volt az élmény vele, hogy basszuskulcs, ezt elég fele olyan hangerőn járatni a metrón is, ezzel sokkal kevésbé fogok megsüketülni.
A sima utca is baromi hangos tud lenni, főleg ha vizes az aszfalt, jobb bármilyen iemmel mászkálni, mint szabad füllel, erre az áteresztős ANC nagyon kiváló.
Persze vannak, akiknek semmi nem elég. Van egy kollégám, ő Phöneixet is maximumon hallgatta a go blu-ról tök csendes szobában is, az szinte már nekem fájt, ott már rendesen bezenélte a szobát -
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #91771 üzenetére
Igazából 2.5 mm jack-es adapter kellene inkább, mert olyan fejeshez még nincs kábelem.
Jó combos ára van amúgy annak amit linkeltél.
2.5-ből ilyet láttam csak, vajon ront a hangon? [link] szerk: ja várjá, ehhez pont írták, hogy 400i-hez nem jó, pedig ahhoz keresek... Lehet marad akkor az új kábel... -
-
SirRasor
addikt
válasz
-NoVa- #91720 üzenetére
Koss The Plug-om volt régen, de akkor még nem volt bejáratva a hallásom. Szerettem
Tényleg, fix kábelem még sose ment tönkre. Mindig hamarabb leselejteztem vagy eladtam a fülest.Pszihonaranc ilyenem is volt még Gearbest-ről. Nem annyira fos, mármint...az, csak hallottam már sokkal rosszabbat is. A koss jobb. a T220 meg pláne.
IMHO ne sajnáld rá a 8,5k-t. -
Kammerer2
tag
válasz
-NoVa- #91701 üzenetére
Persze, sokminden számít.
Én például nem értem, hogy lehet hallgatható, akár mélytartalmas karakterűnek hallható például az Etymoticok frekvenciamenete úgy általában. Akik hallottátok ezeket, azt állítjátok, hogy lehet - én még nem hallottam, úgyhogy egyelőre el se hiszem. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
-NoVa- #91646 üzenetére
+1, ugyanezek vele a tapasztalataim. UM Mest MKII-n próbáltam.
Még annyi plusz infót tennék hozzá, hogy aki a bőrérzékenységet esetleg megnyerte a genetikai lottón, az se riadjon vissza a kissé tapadós, enyhén feszes viselési érzettől - szépen működik, tartós hallgatás során sem irritálja a bőrt.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91634 üzenetére
Ez melyik szivacs? Én a közepes és a nagyon vastag szivacsot is átböktem, de nem fankosodott.
Egyebkent már magamban sem bízom. Először szivacs nélkül jött be a legjobban, aztán fánkkal és a drótszivaccsal, majd a sima szivaccsal és most ezzel a nagyon vastaggal teszik a legjobban -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91500 üzenetére
hmmm... majd a hét folyamán jobban összehallgatom... de az tény, hogy először ezt a xelento-t a T9IE gyári balanced kábeléről hallottam Bodor kolléga jóvoltából. ott szélesebb volt a tér (bár ahogy nézem fizikailag totál más draút, mint amit a xelento 2nd gen-hez adnak)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91496 üzenetére
nekem is épp ma érkezett meg a lila mmcx-es balanced kábel (nem nekem ajánlottad, de rendeltem én is egyet a xelento-hoz).
győztem összerakni elsőre a fülessel, annyira szoros a csatlakozója.
hangra még nem véleményezném, ahhoz kell még az eredeti kábelével hallgatnom a fülest, mert most hirtelen baromi szűknek tűnik a tér (de ehhez hozzátartozik az is, h a Denon D5200-t nyúztam tegnap óta, meg hangfalról hallgattam zenét, szóval lehet csak emiatt tűnik kicsinek a tér) -
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #91471 üzenetére
Nekem annyiból jobb, hogy amikor épp több forrásom/fülesem/fejesem is volt, mindig leragadtam a számomra legjobb kombónál, így nem is állt fenn sokáig ilyen helyzet
Azt hiszem a “csúcson” volt asztali Burson, Feliks, LakePeople erősítő, 2db usb stick dac (azt hiszem Meridian és Hiface), egy Senn és egy AKG fejes. Na ekkor jött egy CustomArt füles egy ES100-zal és minden más ment egymás után a ‘csába. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91455 üzenetére
nekem eddig egész jól sikerültek a vakugrások, de vagy nagyon alacsony szinten történtek, vagy akkor, amikor már tudtam mi az irány és akkor is sokak véleménye alapján.
persze ettől még mondhatni mákom volt, de nem hiszem, hogy feljebb ezt már be merném vállalni (ezt a szintet is csak azért, mert "nobrainer" árban lettek meg a cuccok
és igen, g7... nemrég már érdeklődtem Tulku-nál ezzel kapcsolatban, de sajnos/szerencsére pont akkor jöttünk vissza bp-ről, de megfogadtam, hogy kövi alkalommal megfülelem(de lehet lebeszélem magam róla...)
@gianni85: igen, ezt értettem kisebb csoport alatt, akik ezt meg tudják tenni... nem azt, h "ennyit nem adok érte", hanem, hogy ezt "el tudják fogadni" magukban és nincs utána vágyódás/hiányérzet úgy, h tudják van jobb/feljebb, amit hallanak és tetszik. én - habár még nem volt ilyen - de tuti sóvárognék, ezért az "addig jó, amíg nem próbáltam ki" elvhez tartom magam
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91398 üzenetére
Most. hogy visszakaptam a hallásomat, olyan, mintha minden cuccomat két szinttel feljebb upgradeltem volna
Most nem tűnik sötétnek az Etymotic, kapott egy kis pluszt, kb az XR-rel tudnám emlékeim szerint összevetni.
Igazából nagyon jól hozza a Grado mélyeit, csak még mélyebbre is tud menni, de ugyanaz a nagyon finom pumpálás. -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91400 üzenetére
Kipróbálom, aztán lehet, hogy rászánom magamat. Mondjuk egyelőre kénytelen vagyok ezeket használni, a dupla tipből a legkissebb is nyomja belül a fülemet. Nem is értem, mindenből a közepes cucc szokott jó lenni, itt meg az egész maroknyi cuccből csak az az egy tripla tip. Kérdeztem a muzixnál, hogy vajon létezik-e ember, akinek a gyári L-es szivacs jó lehet, mert én konkrétan nem tudtam a fülembe begyömöszölni és azt mondta a hölgy, hogy a zenészek azt viszik egy csomóan, mert ők aztán belepréselik a fülükbe.
Mondjuk ez nem magyarázza, hogy miért nem tartanak kisebb méretben is -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91398 üzenetére
Szerintem ugyanilyet vettem én is, méretben is. Még nem próbáltam, mert nem hoztam magammal a fülest. Az zavart még, hogy a mélyek precízsége is romlott, de majd este kiderül, mert félig süketen hallottam csak.
Mindegy, most már elhasználom, aztán közben csak sikerül szerezni gyári illesztéket.Vágni nagyon nem merek belőle, mert ismerve magamat tuti elszarom az egészet
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #91324 üzenetére
Szerintem nekem is úgy áll a fülemben, mint neked. Laza, tud mozogni, ennek ellenére jól szól, szerintem jobban szól. (Lehet nálad picit lazább).
Szivaccsal már jobban illeszkedik, de meg úgy is el tud mozdulni, ha olyan van.
A giga szivacs már gyűrődött a fülemben, de még befér. -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91271 üzenetére
Csak amazonon volt/van árkülönbség, mert az etymotic oldalán, vagy a muzixnál is egy áron vannak. Etymotic szerint ugyanaz a meghajtó egység is van bennük, csak a hangolásuk más. Én is az xr-t vettem volna amúgy, csak az SE 80 dollára volt akciózva amazonon, az xr pedig szerintem nem is volt sehol, talán csak bluetoothos kivitel (addigra már megvolt a go blu).
Előtte azért elég sok összehasonlító tesztet olvastam, ott az SE-t tették szerintem többen előre, hogy jóval pontosabb a közepe. Mélyhiánya mondjuk szerintem sincsen (mondjuk a go blu bass boostját rákapcsolom
, bár az csak finoman emel rajta), de azért az xr-t is kipróbálnám majd egyszer (vagy inkább nem, nehogy kiderüljön, hogy tényleg jobban tetszik
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91250 üzenetére
&@boxmaci: nekem a fő füles, ha épp IEM-et használok akkor a Periodic BE. Te ugye jól ismered, boxmaci nem tudom mennyire, de amennyiben ennek a szintjét bőven túllépi valami 20-30k-s cucc, akkor szívesen hallgatom (a széles tér nem is szükséges, de minél jobb szeparáció/részletesség jöhet minél több)
Egyébként nem szkeptikusan/cinikusan kérdeztem egyébként, mert tényleg el tudnám hinni/képzelni, hogy fejlődött ennyit a technika@SirRasor: semmi gond, velem is megesik néha ilyesmi
szerk.: @boxmaci: látom egyszerre írtunk pont, köszi, ránézek ezekre (meg persze ha a most írt adalék info fényében változik/van másik, akkor nyugodtan
)
-
gretzky77
veterán
válasz
-NoVa- #91224 üzenetére
Sziasztok! Nova kollégát láttam már a fejhallgatós topicban is, és szeretném kérdezni, hogy te építesz füleseket vagy csak tuningolod némelyiket!? Van egy Phillips x2hr fejesem amit szeretek, de elgondolkodtam egy zárt fejesen is, viszont így nyáron lehet bevállalnék inkább egy fülhallgatót, de valami jó hangú kényelmes fülest. Ami fontos, hogy nem in ear mert azt nem bírja a fülem! Tudtok ajánlani valami jót!?
Nova ez a gyakran emlegetett Phoenix, ez mi? -
SirRasor
addikt
válasz
-NoVa- #91219 üzenetére
+többiek: köszönöm a tippeket.
HBB-t nem ismerem, úgyhogy belekukkantok. Sőt, a másik hármast se. Keresek egy fülest, ami megvan mind a négynél: úgy izgalmasabb az összehasonlításIlletve még másfél hetet mindenféleképpen kivárok, mert gianni85-nak köszönhetőleg meghallgathatom Tulku G7-esét
Na az nagyban meghatározza majd az irányt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest