Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
törölt tag
Helló, úgy néz ki, hogy kezd megfeküdni az SSD-m

Van rá, még majdnem két év garancia. AZ SSD-k nem olyanok mint a merevlemezek, hogy Bad Sectorok keletkeznek stb. Legtöbbször csak hirtelen nem működnek.
Azon filozom, hogy hogyan küldjem vissza a boltba... Mert felrakom rá a Windows-t pár napig megy, utána jön a gond. a HD Sentinel szerint is oké. SSD Life szerint is jó volt még hete 73%-al.
Valami ötlet, hogy hogyan tudnám nekik meg magamnak teljes biztonsággal bebizonyítani, hogy az SSD kezd megfeküdni?
Szerk: A másik a Firmware frissítésbe beleköthetnek?
-
maross
nagyúr
Udv
Megvettem ma egy 120as ocz agility 3-at, bios felismerte, pendriverol szepen bootoltam, windows telepitonel kivalasztottam hogy erre kernem a rendszert, 99%-ig felmasolta a fileokat, es ott szuttyogott utana 10percet, es hibauzenettel leallt, nem tudja felmasolni a fajlokat. Restartoltam, es mar nem latja az ssd-t, barmit csinalok. Se mas port, se mas tap, masik vinyorol is lehuztam a tap+sata-t, egy az egyben ratettem, az se. Bootnal egy zold lampa vilagit rajta kb 5 masodpercig, utana zold is, piros is. Otlet?
valtozas: bootoltam kis szunet utan 3x, most valamiert nem eg a piros lampa, csak a zold, egyeb valtozas nincs.
biosban ide modrol atraktam ahcira, semmi.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi akkor Agility 3 lesz
-
-
fagy53
nagyúr
Ma már az SSD vásárlásánál a két legfontosabb szempont az ár és a megbízhatóság, a mobil gépeknél meg a fogyasztás és a vastagság.
Az OCZ-nél ha átlagos felhasználó vagy teljesen mindegy, hogy Vertex vagy Agility. A kifutó 3-as SF vezérlősök most olcsók de nem kevés probléma volt velük, az új 4-esek más vezérlővel készültek, remélhetőleg nem lesz sok gond ezekkel, persze drágábbak.
Lehet, hogy egy harmadik lenne a befutó? -
ToBeY
nagyúr
Hello
Hol találok olyan tesztet amiben OCZ Vertex 3/4 hasonlítják össze Agility 3/4.
Mert lehet nekem elég lenne egy Agility is a gépebe win gyorsításra.... -
Mankó
veterán
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
A többség azt se tudja, mi az az ssd. Csak látta, hallotta, hogy jó, s akar venni egyet. Aztán ha tanácsot kérnek tőled, akkor meg jönnek a "...de ebben a tesztben, ez meg az jobban ment.." beszólások.
Az nem számít, hogy téged hobbiból érdekel a dolog, s x éve már minden ilyen jellegű cikkbe, fórumba nyakig bele ástad magad. -
-
skydragon
tag
szintetikus tesztek minden hardwarenél messze vannak a valóságtól bármilyen ssd jóval gyorsabb a napi használatban mint hdd a szintetikus teszt kb.semmire se jó max viszonyítás.
-
fagy53
nagyúr
Gyorsabb, lassabb... ezeknél az SSD-nél ez a felvetés vicc!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vettem egy Samut 830 128GB és leváltottam a Kingston SVP 100 96GB-ot. Átklónoztam a rendszert és kicsit felváltva teszteltem őket ua a gépen. A szintetikus tesztek alapján a Samu 2-5x jobb mindenben, a gyakorlatban pl a Win 7 betöltés változatlan, játékok pályabetölt. szintén, talán a böngésző lett kicsit gyorsabb, de lehet hogy csak érzésre...
Amit nem néztem még, nagy fájlok másolása, na ebben gondolom lesz változás és itt végre gyorsabb lesz a Samu, de ezt használom a legritkábban!
Elképzelhető ezekután, hogy mekkora a különbség a Vertex 4 és a Samu 830 között, ahol ráadásul mindkettő 6GB/s sávszélt tud....semmi!

-
skydragon
tag
Hasznos OLVASMÁNY még ha nem is friss.
-
skydragon
tag
válasz
gaborvig
üzenetére
formázás,telepítés semmiben se tér el mint ha hdd-re telepítenél ezen nem kell aggódni a használat se sokban tér el röviden ezek a beállítások hasznosak ssd-nél:
lemeztöredezetség mentesítés kikapcsolása(ezt elvileg megteszi de azért ellenörízni kell)Külső programként ha van hdd-t nem árt egy diskeeper
Virtuális memória letiltása amennyiben van elég memóriád 4Gb és fölfelé
Ramdisk használata és ezt használja a böngésző cachnek,erre is igaz ha van elég ramod akkor használd erre tökéletes az asrock xfastram progija
Hibernálás és Indexelő szolgáltatás letiltása( ez igény függő)
Rendszer visszaállítás kikapcsolása (erre is igaz ha nem használod)
TRIM bekapcsolása/ellenőrzése ( fsutil behavior query disabledeletenotify 0-n kell legyen)Nagyjából ezek a hasznos és bevált ssd tippek de pl. az indexelést nem tiltod le nem fog kárt tenni,vannak még tippek,trükkök de azok már inkább windowshoz kapcsolódnak én még ide írnám amivel 1-2 másodperc boot idő nyerhető hogy induláskor az összes magot használja (futtatás-msconfig-rendszerindítás-speciális.proszeszorok száma.értelemszerűen ahány magos a procid arra állítsd)
-
gaborvig
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Holnap érkezik meg az SSD-m, ha minden igaz (Corsair Force 3 120 GB). Nem klónozom a jelenlegi rendszert, hanem "frissen" telepítem. Windows 7 64 bit-es op. rendszer. Az alaplapom AsRock H77M. Van-e valami, amire figyelnem kel telepítéskor, illetve másabb-e, mint HDD-re? A BIOS beállításairól már nagyjából olvastam egy cikkben (AHCI Mode, SATA S.M.A.R.T.) stb.), a telepítés során elvégzett formázás, particionálást viszont nem nagyon értem, miben más, mint egy HDD.
Köszi a választ!
-
Atmo
senior tag
Császtok. Sokat olvastam neten mindkét ssd-ről és nem tudom eldönteni melyiket érné meg megvenni.
A vertex 4 gyorsabb, de egy idő után brutálisan belassul, a samsung 830-as ssd megbízható, viszont lassabb. Igaz az, hogy a vertex 4-nél összarányban a samu ssd a jobb választás?
Ti melyiket vennétek?
OCZ Vertex 4 128GB
SAMSUNG 830 SSD 128GB -
Sennalacy
aktív tag
OCZ Vertex 3 120GB, ez ok?

-
skydragon
tag
AMD AHCI driver +az a registry kulcs elvileg elérhetővé teszi XP-n is a trim-et azonban szerintem nem érdemes annyit bajlódni egy öreg rendszerrel amikor a win7 a többi hardwaret is jobban kezeli és nem kell szívni ugye a trimmel élettartamban nem veszed amúgy észre igazán ha nuku trim így ha mégis ragaszkodsz az xp-hez.
-
skydragon
tag
válasz
Peddy789
üzenetére
amúgy ott a pont bármely vallási és egyéb okokból használsz xp-t de be kell látni ahogy több magos procinál is úgy főleg ssd-nél érdemes win7-et használni hazavágni amúgy nem fogja vagyis nem hiszem amúgy ezt az ssd témát sokan túlvariálják mert nem tilt le mindent azért nem 1 hónap az ssd élettartalma.rendszer visszaállítást be lehet állítani hogy csak a rendszer particiót mentse amúgy is annak van értelme vagy használd a norton ghostot bár egy jól belőt rendszert azért nem kell elvileg gyakran újradobálni.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ugyebár érdemes kikapcsolni a rendszervisszaállítást, Na most nekem elég gyakori, mostanság, hogy egy driver elb@ssza a rendszert. (most legutóbb is, a hangkártya driver feltétele óta nem ment hang). És sokszor nem lehet sehogy sem leszedni.Nem-e lehet bekapcsolva hagyni a rendszervisszaállítást, csak pl a (G) meghajtót megadni neki? Mert bogarásztam, de nem találtam.
Vagy az is jó, ha Pl. csak manuálisra raknám és magától nem csinálna visszaállítási pontot, mert akkor elég lenne minden fontos progit, driver felrakni, és egyszer csinálni egyet, és ha gubanc van akkor azt használni.
Előre is köszönöm! -
gaborvig
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Holnap érkezik meg az SSD-m, ha minden igaz (Corsair Force 3 120 GB). Nem klónozom a jelenlegi rendszert, hanem "frissen" telepítem. Windows 7 64 bit-es op. rendszer. Az alaplapom AsRock H77M. Van-e valami, amire figyelnem kel telepítéskor, illetve másabb-e, mint HDD-re? A BIOS beállításairól már nagyjából olvastam egy cikkben (AHCI Mode, SATA S.M.A.R.T.) stb.), a telepítés során elvégzett formázás, particionálást viszont nem nagyon értem, miben más, mint egy HDD.
Köszi a választ!
-
Whysperer
addikt
Ez mit jelent?
"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left"
Engem konkrétan az utolsó mondat érdekel!
-
Peddy789
őstag
Intel® Smart Response technológia
Az alaplap elvileg tudja ezt amit kinézte, (asus p8h77-v)
az lenne a kérdésem hogy ez hogyan működik? ezt a biosban vagy programban hozzákapcsolom a HDD-mhez és azt fogja gyorsítani? vagy magát a rendszert? (2hdd+1ssd)Mert ugye a rendszert alapból egy ssd-re szeretném rakni, hogyha meg arról szeretné gyorsítani egy másik SSD-vel az nem lesz valami célravezető..
van erről valakinek konkrét infója, vagy használja ezt valaki?
-
korcsi
veterán
Is AHCI supported on this motherboard (NM10 chipset)?
"AHCI is supported in the NM10 Express Chipset.
The BIOS setting you're looking for is:
BIOS main menu screen --> Integrated Peripherals --> Onboard SATA Function
There are two possible settings: Compatible or Enhanced.
Compatible = IDE emulation mode
Enhanced = AHCI mode"
-
vazzz
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Ezzel a chipsettel szerelt a gép, elvileg tudja a sata2-t. AHCI valszeg nincs, illetve semmi utalás nincs rá, így a trim ugrott.

-
norrberth
addikt
Sziasztok! A Kingston 120GB Sata3 2,5" HyperX SH100S3/120G ez a legfrissebb Firmware-je?
Release Notes for SH100S3, Firmware Rev. 501 (03/06/12)

-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem: venni akarok egy OCZ Agility 3 120GB-os SSD-t, egy Samsung N145-JP05 Notebook-ba.
Honnan tudom kideríteni biztosra hogy a noti kezelni fogja-e az SSD-t?

Előre is köszönöm a segítséget!
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
-
Bodor
veterán
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Pedig elégedett lehetnél, mert rendben vannak az értékek.
-
Bodor
veterán
válasz
Peddy789
üzenetére
Egy kicsit kevered a dolgokat:
Idézetek a cikkből
Elérési idő: Minél kisebb , annál jobb:Egy ma kapható processzor 1-2 ns alatt fér hozzá az L1 cache-ben található adatokhoz, 2-4 ns alatt fér hozzá az L2 gyorsítótár adataihoz, 4-10 ns alatt a harmadszintűhöz, 50-100 ns alatt a memóriához és 10-15 ms, azaz 10-15 000 000 ns alatt a merevlemezhez. A merevlemezt leginkább úgy jellemezhetnénk mint egy a XX. századból (1950-es évek) ránk maradt mechanikus őskövületet (a DVD/Blu-ray meghajtókkal egyetemben). Amíg a merevlemez keresgéli a CPU számára szükséges adatot, addig a processzor és a memória üresben áll. Végső soron nincs vele túl nagy gond, olcsó, sok adat tárolására képes, jól bírja korunk megpróbáltatásait, de komolyan eljárt felette az idő. Az összehasonlítás kedvéért jegyezzük meg, hogy az SSD elérési ideje 0,05-0,1 ms körüli, azaz 100 000 ns. Még ez is igencsak messzi van az ideálistól, de már csak az egy százada a merevlemezének, így kevésbé fogja vissza a rendszert.
iops: Minél nagyobb, annál jobb:
Ha operációs rendszer alá szeretnénk SSD-t venni, akkor egy adott SSD típus specifikációit szemlélve a szekvenciális olvasási/írási értékek (pl. 250/180 MB/s) gyakorlatilag irrelevánsak; a 4 kB-os fájlokkal való munka tempóját kell keresni a leírásban. Ezt általában IOPS azaz I/O műveletek (írás/olvasás) per másodperc értékkel szokták meghatározni, ez az igazán fontos, minél magasabb az értéke, annál jobb.
Azt gondolom, hogy az általad felsorolt SSD-k iops, és elérési idő különbségeit a valós felhasználás alatt nem lehet megérezni, tapasztalni, max a tesztekben.
#41204) whited: Először is itt, az első hozzászólást javaslom elolvasni!
-
Peddy789
őstag
Elolvastam ezt a ph-s irományt. Az érdekelne hogy az ocz agility3 -4 illetve samu830 körül melyiknek van a legjobb iops vagyis elérési ideje? egyáltalán ez az érték minnél kisebb annál jobb? vagy fordítva?
-
hoolla
aktív tag
válasz
Peddy789
üzenetére
Szia! Köszi.
A rendszernek van egy, illetve kettö 64 gb-os crucial m4 raid0-ba kötve, szóval az nem lenne ezen az ssd-n. csak és kizárólag a steam, illetve a játékok lennének rajta. Olvastam erröl a szabad hely dologról, de még gondolkozom, hogy mekkora ssd legyen. Lehet, hogy az Intel 180gb-os változatát venném. Vagy két 120gb-os olcsóbb fajta.
-
-
Peddy789
őstag
válasz
hoolla
üzenetére
ha 120gb játékod van ahoz kb 240gb-s ssd kéne ami nagyon neméri meg, a 120as ugyanis bőven nemlenne elég, ennek ugyanis kb 10-20% -át de minnél többet annál jobb érdemes meghagyni szabadon igy nagyon növelni lehet az élettartamát
ehez hozzáadod hogy érdemes rápakolni a win7-et az ssd-re, és a 120asból marad kb nagyondurván 80 giga? de lehet tul sokat gondolokikább offba is teszem a hozzászólásom mert nemmerem mérvadónak gondolni a véleményemet
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek hülyeség Steam alá venni egy SSD-t? Jelenleg a Steam egy 500gb-os winyón van és használok belöle kb 150 gb-ot. Vant fent olyan játék amit már befejeztem, tehát ez lecsökkenne 120 gb alá. Ezért gondoltam, hogy veszek külön neki egy tárolót és az 500 gb-os winyó meg maradhatna egyéb dolgok tárolására. Mit gondoltok?
Üdv!
-
Peddy789
őstag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Az a helyzet, hogy a TRIM-et az SSD-n kívül az operációs rendszernek, sőt még az alaplapi drivernek is támogatnia kell. A TRIM parancsot ugyanis az operációs rendszer küldi el a SATA-meghajtóprogram felé, majd az továbbítja az SSD felé. Jelenleg csak a Windows 7 és a Windows 2008 R2, illetve a Linux 2.6.33-as kernele támogatja. A Windows Vista és Windows XP tulajoknak, illetve a korábban kiadott kernelre épülő Linuxot használóknak más megoldást kell találniuk. - PH ssd elemzés
-
whited
addikt
sziasztok
van 1 asus g73sw típusú notim amihez szeretnék ssd-t vásárolni, méretben 60gb bőven elég.
Ez mennyire jó vétel? [link]
-
balpis
őstag
úgy érzem, ez nekem is szólt. Bocsánat a felesleges hozzászólásokért. Attól tartok, nem olvastam el az első hozzászólást...
(a topikot régebben követtem, de pár hónapja feladtam, most pedig már nem emlékeztem ezekre.)....
Bár most belenéztem, ott ez nincs említve. Sőt, mintha kicsit elavult lenne
"szerintem:
1. ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)"
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Maps
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

igaz csak hétvégén megy rá win 7

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)