Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Aktív témák
-
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
korcsi #40579 üzenetére
Én úgy tekintek a TRIM-re mint több funkció és képesség halmazára, vagyis nem csak az OP rendszer által kiküldhető parancsra leszükítve.
A hsz-emben ez pontosan jeleztem is. "OP/frimvör szintén dolgozik"A te válaszod is is alátamasztja amit írtam, azaz történik adatmozgatás:
Ha aktív a TRIM akkor törléskor az oprendszer elküldi a törlendö szektorok lba címét, így szabad idöbe lehet öket törölni, hogy gyorsan irható legyen és amennyiben fut gc, az a használt szektorokat összemásolja lapokra amik így teljesen ki lesznek használva----
(#40576) worxland Linkelgetni a Wiki-ről bárki tud. Én arra számítottam hogy a saját szavaiddal és érveiddel fejted ki hol tévedek.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
korcsi #40563 üzenetére
A töredezettség mentesítéssel hasonlította. Mi ebben a hiba?
Én eddig azt hittem, hogy hasonlatos feladott végeznek, csak az egyik "logikai" szinten a másik meg "fizikai" szinten. Egyik op rendszer felett futó alkalmazás, a másik meg OP/frimvör szintén dolgozik. Mindkét funkció adatot mozgat annak érdekében, hogy a file műveletek gyorsabbak legyenek.
Tévedek?
-
q8
tag
válasz
korcsi #40453 üzenetére
köszi szépen...
(elsőre egy kissé felületesen olvastam el, nagyrészt átsiklott a szemem rajta, így csak Vitko hozzászólása után vettem észre hogy tulajdonképpen nekem válaszoltál...)esetleg erre tipp ?
felraktam a zonealarm tűzfal és virusirtó programját, és észrevehetően visszafogta a (gépet core2duo 2,8ghz, és ssd) ... ti mit használtok ami nem terheli be ennyire ?? -
Dyingsoul
veterán
válasz
korcsi #40453 üzenetére
Ez nekem is probléma volt, de már nem akartam többet akadékoskodni a topicban, hát megtette helyettem más, aminek örülök, mert így nekem is végre eltüntek a lecsatlakoztatható meghajtók listáiról.
Mellesleg elküldtem a teszteredményeimet a ph felhasználók táblázatának kiegészítésére, az azért remélem még nem évült el és feldolgozásra fog kerülni
-
Dyingsoul
veterán
válasz
korcsi #40408 üzenetére
A registry azt mutatta, hogy AHCI van. A cmd is azt mutatta, hogy a TRIM müködik. A BIOSban ha beállítottam az AHCI-t, akkor mégsem indult el a rendszer (valszeg úgy telepítettem hogy ki volt kapcsolva).
Egyébként már teljesen tökmindegy, mivel újratelepítettem a rendszert. Nemsokára adok teszteredményeket.
#40410 jeni: Na ezt én is kerestem, de nem találtam. Ezek kódolt csatornán keresztül beszélgetnek, nehogy azt hidd, hogy mi megértjük a titkosírásukat. Bár állítólag Galileinek volt egy...
-
-
DonMedve
addikt
válasz
korcsi #39863 üzenetére
Jó persze,gondoltam én is.Azért jegyeztem meg,ha nincs gondja valakinek ne cseréljen.
Ami Te linkeltél képet,meg amit én annál jóval gyorsabb volt.Az írási oldalon minden 450 felett volt szinte,de a szekvenciális olvasás is gyorsabb volt, nálam is 500 MB/s.
A 4KQD32 az valami eszméletlen értékeket írt.Az konkrétan több mint 100MB/s minusz. -
TeeJay
félisten
válasz
korcsi #39430 üzenetére
a vezérlőben kétlem hogy nagy eltérés lenne, tehát az vagy megy x évig vagy meghal idő közben. a flash-ben lehet eltérés hogy melyik verziót mennyire sikerült jól legyártani
de gondolom mivel a Samsung mindent házon belül gyárt így elég kicsi lehet a szórás...
ha az egyik SSD kibírt x PB írást akkor a másik is ki fog bírni kb. annyitha durvábban számolok és a 64GB-os "csak" 400-500TB-ot bír
akkor is felesleges kímélni mert több évig menne sok száz GB napi írással
annyit meg egy rendszernek vásárolt SSD-vel nehéz produkálni főleg hogy 64gigásszerintem ha a merevlemezekből lehetne ilyen adatot kiolvasni, hogy első indítás óta mennyi adatot írtak meglepődnénk milyen kicsi számok jönnének ki, pedig azt ugye senki se kíméli...
-
TeeJay
félisten
válasz
korcsi #39422 üzenetére
ha a 256GB-os Samsung 830 elvan 2,34PB (petabájt, 1PB = 1024 TB)
írás után, akkor ha a 64-es csak negyed ennyit bír még az is több mint 500-600TB
szerintem ha naponta 1TB-ot írna rá az ember ami 64gigás cuccra elég nehéz lenne, akkor is 2-3évig vígan húzná
ha meg gari idő alatt behal úgyis ott a garanciatényleg marhára féltik itt egyesek az SSD-t, de rájöttem biztos most megveszik és még 30év múlva is ezt szeretnék majd használni
-
bigdigit
addikt
válasz
korcsi #39382 üzenetére
ahci be volt már állítva mégis behalt bios update után.
én nem találtam róla infót P7P55D esetén melyik lenne intel és melyik marvell vezérlős.
mindre intel van írva 1 kivételével ami jmicron.ezen van a plextor dvd író.mondjuk ezt ha át állítom ahci-ra nem működik így ide-ben hagytam. -
TeeJay
félisten
válasz
korcsi #39367 üzenetére
itt rögtön az első HSZ
[link]"The app fills the drive with random sized files ranging from 1KB up to 12MB in size.
More than 50% of the files are 128KB or smaller in size.
TRIM is active."ebből én arra következtetek hogy írtak valami kis progit ami folyamatosan teletölti a meghajtót random méretű fájlokkal (1KB és 12MB között) aminek több mint 50%-a 128KB vagy attól kisebb méretű
ezután gyilkolják hetekig hónapokig az SSD-t és nézi melyik hol halálozik el
vannak meglepő mérések -
Bodor
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest