- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
applause #41643 üzenetére
Ha csak indítás után jelentkezik a probléma, akkor lehet hogy az az ok, hogy IRST kicsit később indul alapból.
Futtatás/ services.msc, nél meg kell nézni, én úgy emlékszem, hogy az indítás típusa: Késleltetett. Meg kell nézni, hogy ha átállítod, akkor is jelentkezik-e a probléma.
IRST drivert ha már egyszer felpakoltad, akkor nem lehet eltávolítani. LINKHa egyre gondolunk akkor talán ez lehet a megoldás.
-
válasz
applause #41334 üzenetére
Akkor ilyen Sony "Oriza Triznyák" Vaio tulajdonos lehetsz, a butított BIOS-ával. Gondolom akkor a SATA3 sincs(chipset támogatná), csak SATA2 stb.
Eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőket nézd meg, illetve -ha van- akkor a Tárolóeszközöket, hogy ott milyen driverek tanyáznak.
Privbe dobj róla képet, érdekel a dolog, mert bár ilyen butított BIOS-al volt már dolgom, de nem kellett RAID driver-t telepíteni, AHCI-ben és ez által AHCI driverek települtek.
(Feltételezem, hogy a BIOS-ban a RAID beállítás opció inaktív, ezért nem lehet állítani sem)Szóval megköszönném, ha privben dobnál képeket.
-
válasz
applause #41332 üzenetére
A szóban forgó Sony Vaio esetében az alapértelmezett beállítás az AHCI, mindez úgy, hogy nincs külön ilyen opció a BIOS-ban(Ezt a kütyüt IDE módba nem is lehetne állítani amúgy). Az AHCI üzemmódot csak felülbírálni lehet azzal, ha a RAID-et engedélyezed. Ha a RAID le van tiltva, akkor AHCI üzemmód lesz. Szóval azzal, hogy a RAID-et engedélyezted, Te magad "tiltottad le" az AHCI üzemmódot.
"Mivel csak 1 SSD van a gépben a RAID csak a bios beállításban van, így működik a TRIM."
Ezt ugye Hard Disk Sentinel-el ellenőrizted?UI: A Toshiba-n is van AHCI, csak nem úgy nevezik. Compatible és Enhanced(esetleg Advanced) üzemmód állítható, előbbi a SATA IDE üzemmód, míg utóbbi a SATA AHCI üzemmód megfelelője.
-
válasz
applause #41324 üzenetére
"Esetemben én nem tudom állítani a sata vezérlőt a biosban RAID van beállítva, ennek ellenére minden működik, hozza a sebességi mutatókat."
Milyen gépről/alaplapról is van szó? (Mert az adatlapodon szereplő 2 lapos támogatják az AHCI-t)"A TRIM-hez sem kell AHCI."
Alapvetően ez igaz, de csak abban az esetben, ha ha a W7 IDE driver-t használod, egyébként nem.Így, RAID-ben nézted, hogy működik-e a TRIM?
-
Bodor
veterán
válasz
applause #41185 üzenetére
és amúgy a teljes disket kellene menteni a három partició (recovery, boot, w7) miatt.
A Norton Ghost tud "növekményes " mentést is csinálni, tehát ha elsőre készíttetsz vele egy teljes mentést , akkor már csak a változásokat menti az elsőhöz képest ( akár naponta is ) , ami egy rendszer meghajtónál nem igazán sok. Persze laptopnál nincs mindig kéznél egy másik HDD. De a Recovery meg boot partíciókról egyébként sem kell növekményes mentést csinálni, hiszen azok nem változnak.
-
Bodor
veterán
válasz
applause #41183 üzenetére
Azért ezt nem kellene ennyire általánosítani. Fogalmazzunk úgy, hogy nem mindent érdemes letiltani, vagy áthelyezni. Én pl azért tiltom le a hibernálást, meg az alvást, mert az utóbbi 16 évben még egyszer sem használtam, és nem is fogom, mert nincs szükségem rá. Viszont úgy tudom, hogy a rendszer a RAM mennyiségének a kétszeresét foglalja le a "c" meghajtón a hibernálásra, tehát az SSD-n, ez a én esetemben 8 GB RAM-nál akkor ugye ez 16 GB teljesen felesleg írás, és tárhelyfoglalás lenne.
Rendszer visszaállítást meg szintén nem használom, mert a Norton Ghost tökéletes jól végzi a dolgát az ütemezett mentéssel a rendszerről, egy másik meghajtóra, ami ugye HDD.Szóval eléggé felhasználó specifikus a dolog, nem szabad általánosítani. Lapozófájl és böngésző cache nem ír, és foglal túl sok helyet az SSD-n, és csak lassítaná a rendszert a HDD-re helyezésük, ezért ezeket én mindenképpen az SSD-n hagynám, már ha szükség van egyáltalán lapozófájlra.
-
fagy53
nagyúr
válasz
applause #41099 üzenetére
Olcsó húsnak.....
Rengetegen veszik most is az OCZ Agility 3-at mert tényleg baráti áron lehet egy jó teljesítményű SSD-hez jutni, de Demoklesz kardja ott lebeg a fejük felett..
A Corsair szintén nem keveset szerepelt problémaként a topikjában, de azt hiszem FW gondokkal kűzdöttek és talán jobb vétel mint az OCZ, nekem egyik sem kellene, de ez magánvélemény.
Éppen most rendeltem egy Samu 830 128GB-t, persze pár ezerrel drágább, mit az OCZ Agility 3. de nyugodtabban alszom.A teljesítményük az én szempontomból egyenlő, a megbízhatóságuk NEM.
Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest