Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Én azt hiszem fagy53 tényleg igazi mezei halandókra gondolt. A mezei halandók nemhogy a Milyen SSD-t vegyek topikig nem jutnak el, hanem nem is fórumoznak, tájékozódnak vásárlás előtt. Erre írtam azt, hogy tudatosabban kellene vásárolni.
Bezzeg mikor már valami nem stimmel, akkor csak idetalálnak a "kedves betegek"
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fagy53
üzenetére
Erre a szívatásra ugyanis mezei halandó nem tud felkészülni, ehhez pl ezt a topikot kellene bújnia és még az ilyenek is besétálnak az OCZ csapdájába, amin persze nincs mit csodálkozni mert profik készítették.
Igaz lenne, ha nem lenne egy "milyen SSD-t vegyek topic", ott ha az ember bekérdez vásárlás előtt, és ki van töltve a cuccok rovat, akkor biztos vagyok benne, hogy szólnának neki előre, hogy vigyázzon vele, mert baj lehet.
Ne legyen ebből félreértés, az OCZ SSD is jó SSD, csak nagyobb az inkompatibilitás kockázata. Nem mindenkinél, csak egyeseknél. És ebben az esetben sem lesz a használat lehetetlen, sőt, a jelenlegi technológiai színvonalon még csak érezhető különbség sem, csak a 100%-os elvi teljesítmény megvárja az alaplapcserét.
Az SSD beszerzése ma az egyik legnagyobb értékű beruházás egy átlagos konfigban, ennyi körültekintést megérdemel szerintem.
-
Bodor
veterán
válasz
fagy53
üzenetére
Neked is igazad van, bár szerintem ez a "szívatás" , nem is bír igazi tartalommal, mert ebben meg DeFranco-nak adok igazat.
(#43087) dunc: Komolyan gondolod, hogy ezek után nem minden 3. hozzászólás nem arról fog szólni, hogy nem hozza a gyári adatokat a tesztelés?
Ugye nem... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#43089) manowarkill: Melyik guide alapján telepítettél? Én inkább WIN aktiválóra gyanakszom..
#43091) hodostamas: Szerintem jók ezek az értkek SATA2-vel. Pár megát lehet, hogy változnának az értékek az AMD AHCI driverrel, de azt meg úgysem lehet megérezni .
Ha nagyon szét akarod cseszni a rendszered akkor legalább egy jó driverrel próbálkozz.
Erről az oldalról, az AMD SATA AHCI controller megfelelő verziójával. -
hodostamas
addikt

Agility 3. Noha most beszéltétek ki hogy nem számít mennyit mérünk, most nekem nagyon jól jött hogy láttam hogy IDE módhoz képest AHCI-ban +100MB-ot kaptam

Igaz szívtam vele 5 órát mire összeállt, mert az alaplapom épp most lett HP(hisztis picsa)..
plusz sima AHCI módban USB telepítés nem ment, így IDE->AHCI módban kellett telepítenem a windows-t, aztán utána már át tudtam rakni sima AHCI-ba.Érdemes felraknom az AMD AHCI driverét az SB700-hoz, vagy ez a win driver is kihozza a maxot a laposomból? (MS-7304, SATAII)
-
fagy53
nagyúr
Teljesen igazad van, de az utolsó mondatoddal ebben az esetben nem értek egyet..
Erre a szívatásra ugyanis mezei halandó nem tud felkészülni, ehhez pl ezt a topikot kellene bújnia és még az ilyenek is besétálnak az OCZ csapdájába, amin persze nincs mit csodálkozni mert profik készítették.
Csábos paraméterekkel, még csábosabb árakkal hirdetik, ki tudna ennek ellenállni, ki sejtene egy ismert név mögött ilyen simlisséget? Az apró betűt meg valljuk be sokszor nem olvassuk, elvakítanak harsány nagyok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aki OCZ SSD-t vesz az nem rossz, használhatatlan vacakkal gazdagodik, a legtöbben örömmel használják gond nélkül évekig, de relatíve sokan vannak akik nem.... -
manowarkill
tag
Kéne egy kis segítség. Apám notebookjába (Acer Travelmate 7730g), vettem egy OCZ Synapse Cache 64 gigás cache ssd-t, viszont miutűn a guide alapján belőttem bootlás után a windows nem indul el. A Windows betöltése ablaknál nem tölt be már a zászló, csak megáll. Ez esetleg közismert probléma? Win 7 32 bit.
-
dunc
nagyúr
Gyerekek fejezűk már be ezeket a nyavajás szintetikus teszteket ! Az érzet a lényeleg ! Amúgy megoldodott a trim problémám a 12,8.as amd chipset driverbe lévő már.hibátlan ,azzal megy !
-
Bodor
veterán
Azért ez nem úgy van, hogy mindenki szív a Sandforce-os SSD-vel.
A gyártó a termék információs oldalán leírja, hogy milyen körülmények között, azaz milyen hardverrel és tesztprogrammal ( OCZ-nél ez az ATTO ) mérve kell hogy teljesítse a specifikációkban közölt maximális teljesítményt , esetünkben ez többnyire a szekvenciális olvasás és írás. ( Na pont ezek az értékek szinte teljesen irrelevánsak az SSD-nél, rendszerhasználat szempontjából) Vannak akik nem méricskélnek, csak beteszik a gépbe az SSD-t és örülnek neki, hogy milyen gyors. Na őket nem látjuk itt a topikban.
És persze vannak olyanok, akik elkezdik tesztelgetni az SSD-t, mérni CDM-el, randomban, és csodálkoznak, hogy nem stimmel valami. Ezek a dolgok után csak igen kevés vásárló tájékozódik, ahogy azt is többnyire csak itt tudja meg, sajnos már csak a vásárlás után, hogy a Sandforce vezérlős SSD-k nincsenek nagy barátságban a Marvell vezérlős SATA3-as portokkal ( persze ezt a problémát azért illene már kiküszöbölni, gondolom ezért is váltott át az pl. az OCZ Indilinx vezérlőre) , és azt is, hogy az ilyen vezérlős SSD-k csak tömöríthető adatokkal dolgozva hozzák a gyári szekvenciális értékeket. Alapvetően ezek nem gondok, mert nincsen olyan alaplap, melyen csak Marvell vezérlős SATA port van, és előbb-utóbb mindenki megtudja, hogy milyen programmal, és hogyan kell tesztelni az SSD-t.
Szóval szerintem nincsen annyi szívás, csak tájékozatlan, és ezért elégedetlen SSD tulajdonos. Egy kicsit tudatosabban kellene vásárolni! -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Cingáriusz
üzenetére
500-at ne várj szerintem ettől a programtól, nekem Agility3-as 425-körül tudott produkálni Sata3-ban. "HD Tune" progival viszont már 500 feletti értéket sikerült kimutattatnom...
-
-
kiskornel
addikt
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Nem SATA2-es a vezérlőd?
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Cingáriusz
üzenetére
0fill-el csináld
-
-
DeFranco
nagyúr
Azon kívül, hogy egy ilyen-olyan benchben nem azt az értéket hozta, amit vártál, azon kívül van valami oka a csalódottságodnak? Nem gyorsult eléggé a gép? Lassabbnak érzed bármi másnál?
Amúgy 0fill-el próbáltad a tesztet?
Mindenesetre egy kicsit alaposabb körültekintéssel ez a csalódás elkerülhető lett volna, mert ez sima inkompatibilitás, ami ismert, itt is rengetegszer le lett írva.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy semmi károd nem származik belőle.
-
kiskornel
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Legtöbbször ez a jelenség akkor fordul elő, mikor nem eredeti a Windows média, amiről telepítve van. Tele van a net olyan letölthető cuccokkal, amikbe beleintegrálták a loadert. És az se számít, hgoy 17 helyen müködött előtte...
Eredeti, érintetlen, Microsoftos win7-tel próbáltad. ugye? -
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam a témát, de ugyanilyen jelenséget nem találtam. Van egy OCZ Agility 3 120 GB SSD, amire Windows 7-et telepítve a rendszer feltelepül ugyan, de első indításkor a szolgáltatások betöltésekor újraindul minden figyelmeztetés nélkül. Ez előtt meg ACPI.sys-t hiányol, de azt felmásolva jön a fent leírt hiba. Az Ubuntu tökéletesen fut rajta, úgyhogy az SSD majdnem 100%-ig biztosan jó.
Van valamilyen ötletetek a problémára? -
Újraraktam a rendszert most már bekapcsolt AHCI-vel. Eddig úgy tűnik megoldódtak a gondok.
Az AMD chipset drivert érdemes felrakni? -
hodostamas
addikt
Beszereztem én is egy 60GB Agility 3-at. Délután megy fel rá a rendszer. Remélem a 780G AMD chipsettel nem lesz semmi baja

-
Sotho
őstag
OCZ Agi. 60GB + ICH9(Asus P5K) + Win 7 pro : OK, nem fagy lassul megy mint a barom.
Még a jmicron vezérlőn is kipróbálom (JMB363) az tud AHCI-t. -
troly
tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Elfogadom hogy nem látnám a különbséget nem nektek nem hiszek csak volt egy raid tömböm abba beszart az egyik vinyó gondoltam visszaviszem cseréljék ki felment a nagykerbe közölték visszadják az eredeti árát hát az meg kb 10000 forint nekem WD 500-as blue-m volt most meg a duplája kissé berágtam és vettem egy SSD-t és most azzal is megszívtam. Nem neketek nem hiszek csak nem akartam költeni feleslegesen a gépre.
Azalatt mit értesz hogy mindenki szív a sandforce-os OCZ-vel?Köszi a segítséget.
-
TeeJay
félisten
válasz
shteer
üzenetére
jól meg kellene agyalni a Dellnél azt aki ezt az elrendezést kitalálta...
főleg hogy manapság egyre többen cserélnek notebook-ban merevlemezt SSD-re
vagy a gyárilag adott kis merevlemezt nagyobbra...
totál hülyék ha azt hiszik majd minden ilyen cseréért szervizbe viszi a vevő a gépét... -
DeFranco
nagyúr
Két lehetőséged van:
a) elhiszed nekünk, hogy ha leültetnek egy sata 2-es és egy sata 3-as lappal felszerelt SSD-s gép elé, nem fogod tudni megmondani melyik melyik (amíg nem bencselsz)
b) kipróbálod, és megtapasztalod magad
+1: veszel feleslegesen egy új deszkát
Jól van ez így, semmi értelme a benchmarkok felett sírni, a gyakorlatban nincs különbség a kettő között.
(Amúgy meg most nem azért, mert nekem samsung van, de mi a facér veszi mindenki a sandforce-os OCZ-t, ha utána csak szív vele? Ezzel van tele a topic, hogy mire hisztis egy a ribi vezérlő... ha valaki nem biztos magában ne vegyen SF-est)
-
Bodor
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Azért a Corsair Nova után csak sikerült a másik sz@r SSD-t kiválasztani....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Reméljük több szerencséd lesz vele, mint a Novával, meg mint a többieknek, mondjuk a garancia azért jól jöhet. -
troly
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 120 GB OCZ SSD 2,5" S-ATA III AGILITY 3-at.
Nekem Gigabyte X58A UD3R-es lapom van Marvell vezérlővel van két Sata III-as portom rákötöttem az ssd-t AHCI módra állítottam a bios-t felment a win 7. Driverek fent vannak de a tesztek alatt csak 190 MB/s az olvasás és 180 MB/s az írási sebesség.
Aida 64-el néztem a vinyót Udma 6 helyett csak 5-ön megy. Marvell vezérlőnél a bios-ban lehet valamit állítani?Első tippre ezért ilyen kicsik az értékeim?
Már olvasom a fórumot csak még nem értem a végére.
Előre is köszi a segítségeteket!
-
TeeJay
félisten
válasz
faresz5
üzenetére
ez minden notinál így van?
mert én vettem egy Raidsonic ICY-BOX-ot (IB-AC642)
és már be is van pakolva a notiba aztán én inkább abba tenném az SSD-t a vinyó meg maradjon a helyén ahol most van.
így nem fog bootolni az SSD-ről hiába van átállítva a boot sorrend bios-ban?
nekem Acer Aspire 5742ZG notim vanu.i.: megnéztem a videót, hát nem is bánom hogy a Dell 5110 notit eladtam amit nyertem
ha így kellett volna bele SSD-t rakni a hajamat tépem...
Acer-be 2 csavar meg egy kis pattintás és máris hozzá lehet férni a vinyóhoz
-
czanga
őstag
sziasztok.
Agility 3 belekerült a kis Mac Mini-be. Snow leo alatt (10.5.8) Trim support = NO. Amennyiben jól emlékszem, ez azért van, mert csak az Apple álltal száűllított SSD-kkel működik. - vagy ez nem normális?Van rá mód, hogy bekapcsoljam? Terminal parancs?
EZ jó megoldás lehet?

sorry, asztali Mac topicban is bekerült, mert két oldalról láthatjátok a dolgokat.

-
jnorbert
csendes tag
válasz
tejeskifly
üzenetére
Kicseréltem a kettőt, működik minden tökéletesen. Kösz!
-
kiskornel
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kifutottam. Akkor nekem ezt érdemes letöltenem:
-
kiskornel
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Many thanks...
Tudásod előtt meg kell hajtanom fejemet! 
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Bár nem értek annyira sz SSD-hez de szerintem lehet, én fordítva tapasztaltam már, hogy HDD-t raktam SSD helyére, felraktam a wint utána állítottam át a bios-t és folyamatos kékhalál...
Mindenkinek: Egy hülye kérdés a SSD ciripelhet ha dolgozik?
Új gépem van, és nem tudom eldönteni hogy a proci felől, vagy az SSD felől jön...
-
Lehetséges, hogy azért csinál fagyásokat az SSD-m mert amikor telepítettem a win-t rá, akkor még nem ACHI-ben volt a bios hanem csak utána kapcsoltam át?
-
B-L-A-C-K
titán
Akkor szerintem az nem is mér semmit, mikor a gépem áll fél napot alapból kevesebbnek kéne lennie bekapcsoláskor, van egy másik SSD-m is annak 25-35 fok között ingadozik...
Bár lesz@rom mert nem befolyásol semmit, meg ha nem is mér nem érdekel, csak egy észrevételként említettem meg...

Fire/SOUL/CD: Ezt nem tudtam, de ha nincs benne szenzor miért jelez 30 fokot? Nem az lenne a reális hogy semmit se jelez ilyenkor ha nem is mér?
-
válasz
kiskornel
üzenetére
Bocs, csak egy ideig gond volt a nettel, szóval: Intel/AMD/ASMedia AHCI driverek telepíthetőek automatikusan(alaplap oldaláról, vagy ha ott régi van, akkor a gyártó oldaláról a legújabbak), marvell/JMicron/NVidia esetén célszerű a W7 driverénél maradni.
B-L-A-C-K
Nem minden SSD-ben van szenzor , pl Agility 3 stb, ezek fixen 30 fokot jeleznek. -
B-L-A-C-K
titán
Az reális ha 2 napja van meg az SSD-m, és összesen 8 óra használat után a hőmérséklete ugyan annyi? Fix 30 fokon van azóta, nem bírom elképelni hogy 1-2 fokot se ingadozna, pedig a programok fix 30 fokot mutatnak...
-
válasz
kiskornel
üzenetére
Fel kell menni az alaplapod pontos típusának birtokában, annak honlapjára és általában a specifications(specifikációk) oldalon/fülön kell szemlélődni. Storage vagy Slots csoportot keress és ott általában meg is találod a választ, mint ez esetben is.
Intel® H77 chipset :
2 x SATA 6Gb/s port(s), gray
4 x SATA 3Gb/s port(s), blueAzaz Intel vezérlő a 6db SATA port, ebből 2db SATA3-as(szürke színű az alaplapon) és 4db SATA2-es(kék színű az alaplapon)
Ritkán, de előfordul, hogy a specifikációknál nincs feltüntetve, ilyenkor Download oldalon/fülön érdemes kutakodni, a SATA(vagy ritkábban chipset) szekcióban és máris látható, hogy milyen AHCI driver-t lehet letölteni. Ennél a deszkánál pl Intel RST-t, azaz Intel vezérlős.
-
Tauren45
aktív tag
Szaisztok.
Vettem egy hete kb. egy Samsung 830 256 Gigás SSD-t a Lenovo W510-be meg kell, hogy mondjam eszméletlenül gyors, igaz nem Sata 3-re van kötve.Mindenki úgy hívja a csatit ahogy akarja. Mérésem.
Szóval aki ilyet akarna venni, nagyon tudom ajánlani, nekem eddig semmi baj nem volt vele. Alvó üzemmódból és szélsebesen áll fel a rendszer.

-
kiskornel
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hullo! Ha van egy Asus P8H77-M alaplapom, akkor a Win7 Microsoft AHCI driverét érdemes lecserélni a gyártóéra? Egyáltalán honnan tudhatom meg, hogy az SATA vezérlőnek ki a gyártója?

-
BRIKLY
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
8/15/2012
Én sem szoktam felrakni amíg csak HDD-m volt,de most ez oldotta meg a fagyásokat.Nem túl jó élmény hogy az 1 napos SSD-m elkezd fagyni.. -
válasz
BRIKLY
üzenetére
Persze, de nyilván nem 2010 márciusi volt a dátuma...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(jelenleg a legmegbízhatóbb chipset az AMD-é, ha szükséges, akkor még ez az, amire azt lehet mondani bátrabban, hogy felteheted. Viszont a legújabb AMD chipset-nél már gond van az USB filter-el némely deszkánál, azaz eltünnek az USB portok, max 2x lehet rákötni bármit is. Intel és társai meg csak rombolásra alkalmas, semmit nem érő vackokat gyártanak időtlen-idők óta... 10-ből esetleg 1-2 usernél nem okoz negatívumot(igaz, javítani sem javít semmin), akkor meg minek felrakni. Én ha meglátok egy gépen chipset-et, már formázom is, eszem ágában nincs x-akták jelenségekkel foglalkozni, idén sem kellett egyetlen asztali gépre sem sem chipset, én megvcsinálnám a Tiédet is úgy, hogy nem lenne chipset...
)Cingáriusz
Akkor a CD/DVD vagy pendrive-os módszert próbáld, más tippem nincs. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Biztosan nem ez a gond, mivel raktam egy teljesen szűz win7-et és az égvilágon semmit nem telepítettem fel a hálózati kártya driver-én kívül, hogy netem az legyen.
Nem telepítettem semmilyen AMD-s cuccot. -
BRIKLY
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem össze-vissza fagyott (világító töltés LED) amíg nem tettem fel az AMD Chipset drivert..Ráadásul utána érezhetően gyorsabb lett.
-
k78chriss
tag
azt nem tudom! De 4 napos kinlodás után rá kellet jönnöm az gigabyte x38 as lapom nem tudom achi tenni, egyszerűen semmi nem segített bios frissítés se , semmi! Most az alaplapon található giga sata vezre rátéve láss csodát minden oké !! Hogy mi a baj a x38 al nem tudom, volt hogy nem látta az ssd vagy közölte nincs engedélyezve a vezérlő a biosba stb, Vagy olyanokat produkált mint nálad belassult meg kékhalál! Egyszerűen rejtély! Ja és mindenkiken köszi a segítséget aki megpróbálta megtalálni a megoldást !!

-
1. SSD szempontjából azért nem mindegy milyen AHCI driver-t használsz, mert csak bizonyos verzió felett támogatott a TRIM. Ez AMD-re, Intel-re meg az összes többire igaz.
2. Cingáriusz topiktárs esetén az 1. pontban leírtak halmozottan jöhetnek elő, mert az alaplapjához letölthető AMD All in One telepítő 2 és fél éves, ergó szinte borítékolható, hogy az abban lévő driver nem támogatja a TRIM-et. (Mondjuk ez a kisebbik rossz, mert a chipset/INF driverek amúgy is agyonverték azt a gépet, ha fel lett telepítve a csomag) -
HXY
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Miért nem jó az AMD AHCI drivere?
-
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Ha feltelepítetted azt az AMD All in one csodát, akkor már csak azért is akadozhat a windows, annak a gépnek kampeca. Ugyanezen okból lehet gond a FW frissítéssel is, azt ugyanis AHCI módban, de a W7 alap AHCI driver használatával lehet(nagyon melegen ajánlott) elvégezni(Ha valóban felpakoltad azt az AMD csomagot, akkor nem a W7 AHCI drivere dolgozik jelenleg)
Ha ez a szitu, akkor állítsd vissza a W7 AHCI driver-t, vagy pendrive-os telepítőt használj.
A W7 AHCI driverének visszaállításának módját megtalálod a bejegyzésem vége felé, a pendrive-os(vagy CD/DVD-ről történő) FW frissítés meg itt le van írva: [link]UI: Ha valóban feltelepítetted azt az AMD csomagot, akkor először húzd újra az OS-t, ugyanis addig semmi értelme a FW frissítésnek(az akadozás miatt legalább is), mert szvsz nem a FW okozza.
-
Akárhogy próbálkozom, nem hajlandó 2.15-ről 2.22-re frissíteni a Vertex3-at az OCZ Toolbox.

Olvastam egy ilyet, hogy "a SandForce vezérlővel ellátott SDD-k és az alaplapi Marvell vezérlős SATA3 portok nem fognak mindenki esetében kielégítően teljesíteni (SATAII-vel ez a probléma nem áll fent!)"
Nekem egy Asrock 890GX Extreme3 alaplapom van de nem tudom, hogy milyen a sata-vezérlője. Elképzelhető, hogy ezért nem akar rendesen és stabilan működni a Vertex3-am?
-
SVLaller
senior tag
Sziasztok, rég jártam erre és a kereső sem adott ki semmit de lehet már volt róla szó, szóval:
van 2db 60GB-os SSD-m RAID0 módban, Z77X chipset és Intel RST 11.2 driver mellett. A neten annyit találtam, hogy ebben a felállásban működnie kell a TRIM-nek, hogyan tudom ezt esetleg ellenőrizni? -
Bodor
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Eggyel több ok, hogy ne legyen ajánlott, bár eddíg sem volt az. Garancia csak van rá, nem?
Ajánlott SSD-k. -
-
vazzz
őstag
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Ahci módban kell, hogy frissíts.
-
Sziasztok!
Van egy OCZ Vertex3-qas SSD-m (Asrock 890GX Extreme3 alaplapban) és 2.15-ös firmware van rajta.
Problémám, hogy állandóan meg-meg akad a windows és néha kékhalálozik is.
Megpróbáltam egy másik winyóra telepített friss rendszerről updatelni a firmware-t 2.22-re de valamiért "Download firmware failed" fogad mindig.
Az OCZ Toolbox 3.02.06.al próbáltam. Van 4.1.0-ásom is de az csak elvileg frissít, viszont marad ugyan úgy a 2.15-ös firmware.Valakinek valami ötlete?
-
shteer
titán
Beszereztem egy új Petrolt a notiba. Jelentem ha megdöglött

-
Bandita4141
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most nézegetem az alaplap árakat, olyan 10k körül találtam Intel 775-ös Asrock-ot. Mivel nem szeretnék procira, videóra, meg memóriára költeni. Memória DDR2-667, proci: DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200). Csak azt nem tudom, hogy ezek az őskövületek működnek-e az új lappal.
Lehet, hogy hagyom az egészet egyenlőre, aztán ha lesz erre pénzem, akkor majd beruházok valami jobbra. -
dunc
nagyúr
Sziasztok ez honnan szerezhtő be ? AMD AHCI driver 1.2.001.0301 W7 64 bit (az egyes hozzászólásba lévő link hulla )
HDD sentinel szerint nem megy a trim ocz agility 3 nál ! parancssorból azt jelzi be van kapcsolva. -
válasz
Bandita4141
üzenetére
A 4K-s szegmensekben lassabb csak, de azzal a felhasználók direkt módon amúgy sem találkoznak. Ami a fontos, hogy nehogy chipset driver-t telepíts, mert az lecserélheti a W7 alap IDE driver-ét (Kétcsatornás PCI IDE vezérlő), ami meg nem lenne jó, mert a W7 IDE driver-e támogatja a TRIM-et, VIA-s biztosan nem.
Szóval nem kell új alaplap csak ezért, ha lenne AHCI, akkor sem lenne olyan nagy különbség a mindennapi használat során.
-
Bandita4141
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon köszi a válasz!

Akkor nincs más, be kell szereznem egy újabb alaplapot
-
válasz
Bandita4141
üzenetére
Nincs AHCI mode, RAID-re meg ne tedd át, ezeréves VIA RAID drivere van, teljesen felesleges, maradj non-raid-ben.
-
Bandita4141
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Alaplapom: ASRock 4CoreDual-SATA2/VSTA / 775Dual-880/VSTA / P4Dual-880 Series
Köszi, hogy megnézed
-
válasz
Bandita4141
üzenetére
"Akkor ez azt jelenti, hogy a bioszom nem támogatja az achi módot?"
Ha tudnám milyen az alaplapod pontos típusa, úgy könnyebb lenne válaszolni, de ha csak ez a 2 opció van, hogy non-RAID és RAID, akkor nem támogatja. -
Bandita4141
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezer bocsi a belinkelt sok-sok mindenért.

Egyszer próbáltam az általad ajánlott registry kulcsot, megnéztem most is "3" van. Ha átállítom 0-ra és a bioszban beállítom a raid módot, akkor nem indul el a windows 7.
Akkor ez azt jelenti, hogy a bioszom nem támogatja az achi módot? -
Forest_roby
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, ez még talán javított 1 kicsit.
Crystal disk mark -kal jobb eredményt értem el. AS ssd -vel talán kicsit gyengébbet, mint az első teszteknél, de akkor még full üres volt a gép - most már van rajta 1-2 dolog.Azt hiszem ideje lesz visszarakni a gépet a házba.... : /
Ez az alaplap kb ennyit tud.
-
válasz
Bandita4141
üzenetére
Ha támogatja a BIOS a SATA AHCI üzemmódot, akkor arra kellene átállítani (egy registry kulcs módosítás kell előtte, anélkül BSOD-vel jutalmazza a rendszer az átállást [link])
(A non-RAID az az IDE megfelelője némely alaplap esetén)UI: Legközelebb inkább képet linkelj, így kilométeres lesz a topik, vannak akik telóról is olvassák, nekik ez maga a rémálom.Thx!)
Forest_roby
Ha a W7 alap AHCI driver-ével mértél, akkor tedd fel a megfelelő verziójú, chipsetnek megfelelő AHVCI driver-t (kivéve, ha NVidia/Marvell/JMicron-os a sata vezérlő, mert akkor csak gondok lesznek) -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
Töltöttem fel pár képet!
achi telepítés elött:
. [link]
achi telepítés után:
. [link]
elég meggyőző a különbség!cdm test:
. [link]
a 4k qd32 írásnál nagyon belassul valamiért ?!?!ez mind alaplapi sata II -vel volt.
Teszteltem a vezérlőkártyát is, de szinte minden esetben rosszabb eredményt adott - crystal disk marknál a 4k qd32 írás tesztnél viszont nem lassult le. 130MB/s körül teljesített ott.észrevételek, ötletek, gondolatok?
ui.: mióta elkezdtem telepíteni a drivereket a géphez 1 kis lassulást vettem észre, de nem jelentőset - gondolom többet használja a rendszer az ssd-t.
szerk: mióta nem jeleníti meg a képeket a prohardver fórum ?
-
Bandita4141
tag
Bocsi, de lefelejtettem:
Jelenleg non raidban ezek az értékek vannak:AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
------------------------------
Name: OCZ-AGILITY3 ATA Device
Firmware: 2.22
Controller: pciide
Offset: 103424 K - OK
Size: 55,90 GB
Date: 2012.09.06. 12:04:33
Sequential:
Read: 144,51 MB/s
Write: 52,69 MB/s
4K:
Read: 16,36 MB/s
Write: 41,70 MB/s
4K-64Threads:
Read: 19,64 MB/s
Write: 54,47 MB/s
Access Times:
Read: 0,149 ms
Write: 0,303 ms
Score:
Read: 50
Write: 101
Total: 181
------------------------------Hard Disk Sentinel:
Fizikai Lemez Információ - Lemez: #1: OCZ-AGILITY3 --
Lemez Tulajdonságok
---------------------
Lemez sorszám . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1
Interfész . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Lemez vezérlő . . . . . . . . . . . . . . . . . : Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő (ATA)
Lemez pozíció . . . . . . . . . . . . . . . . . : Channel 0, Target 0, Lun 0, Device: 0
Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . . . . : OCZ-AGILITY3
Lemez revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . : 2.22
Lemez sorozatszám . . . . . . . . . . . . . . . : OCZ-2FBZ4Y03044T6A30
SSD Vezérlő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : SandForce SF-2281VB1
Teljes méret . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 57239 MB
Energiatakarékossági üzemmód . . . . . . . . . . : Aktív
Logikai meghajtó(k) . . . . . . . . . . . . . . : C: []
Jelenlegi hőmérséklet . . . . . . . . . . . . . : 30 °C
Maximális hőmérséklet (valaha mért) . . . . . . : 30 °C, 2012.09.06. 9:12:24
Minimális hőmérséklet (valaha mért) . . . . . . : 30 °C, 2012.09.06. 9:12:24
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 1 nap, 8 óra
Becsült hátralévő élettartam . . . . . . . . . . : több mint 1000 nap
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left
Nincs szükség beavatkozásra.ATA Információk
-----------------
Cilinderek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 116301
Fejek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 16
Szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 63
ATA Revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ATA8-ACS.272
Transzport verzió . . . . . . . . . . . . . . . : SATA Rev 2.6
LBA szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . . : 117231408
Szektoronkénti bájtok . . . . . . . . . . . . . : 512
Multi-szektorok . . . . . . . . . . . . . . . . : 16
Hibajavító bájtok . . . . . . . . . . . . . . . : 4
Formázatlan kapacitás . . . . . . . . . . . . . : 57242 MB
Maximális PIO átviteli mód . . . . . . . . . . . : 4
Maximális többszavas DMA mód . . . . . . . . . . : 2
Maximális UDMA átviteli mód . . . . . . . . . . : 6 Gbps (6)
Aktív UDMA átviteli mód . . . . . . . . . . . . : 6 Gbps (6)
Minimális többszavas DMA átviteli idő . . . . . : 120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő . . . . . . : 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül . . . . : 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY-vel . . . . . . : 120 ns
ATA kontroll bájt . . . . . . . . . . . . . . . : Érvényes
ATA ellenőrző összeg . . . . . . . . . . . . . . : ÉrvényesAkusztikai jellemzők
----------------------
Akusztika Menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Akusztika Menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Letiltva
Jelenlegi akusztikai szint . . . . . . . . . . . : Alapértelmezett (00h)
Ajánlott akusztikai szint . . . . . . . . . . . : Alapértelmezett (00h)ATA Jellemzők
---------------
Read Ahead Buffer . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva, Letiltva
DMA adatátvitel . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Ultra DMA adatátvitel . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
S.M.A.R.T. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Energiagazdálkodás . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Írási gyorsítótár . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Védett lemezterület . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Fejlett energiagazdálkodás . . . . . . . . . . . : Támogatva, Engedélyezve
Fejlett energiagazdálkodás szint . . . . . . . . : Maximális teljesítmény és fogyasztás (254)
Bővített energiagazdálkodás . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Indítás készenléti módban . . . . . . . . . . . : Támogatva
48-bit LBA címzés . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Többszintű konfiguráció . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
IORDY támogatás . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Műveletek sorbarendezése . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
NOP parancs . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Trusted Computing . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
64-bites egyedi azonosító . . . . . . . . . . . : 835E7EA9F583CA3B
Adatfolyam kezelés . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Média kártya kezelés . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Általános célú napló . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Hibanapló . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
CFA parancsok . . . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
CFast eszköz . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Hosszú fizikai szektorok (1) . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Hosszú logikai szektorok . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Írás-olvasás-ellenőrzés . . . . . . . . . . . . : Támogatva, Letiltva
Nem-felejtő gyorsítótár . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár energiagazdálkodás . . . : Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár méret . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Zuhanás érzékelés . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Zuhanás szenzor érzékenység . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Média forgási sebesség . . . . . . . . . . . . . : Nem-forgó média (SSD)SSD Jellemzők
---------------
Adatcsomag menedzsment . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
TRIM parancs . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után . . . . . . . . : Támogatva
Op. rendszer TRIM funkció . . . . . . . . . . . : Támogatva, EngedélyezveS.M.A.R.T. Teszt
------------------
Off-line adatgyűjtés állapota . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Önteszt állapota . . . . . . . . . . . . . . . . : Sikeresen végrehajtva
Off-line adatgyűjtés teljes ideje . . . . . . . : 0 másodperc
Off-line teszt végrehajtása . . . . . . . . . . : Támogatva
Off-line teszt felfüggesztése/folytatása . . . . : Nincs támogatva
Off-line felületellenőrzés . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rövid ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Részletes ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Szállítás ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Szelektív ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rögzítés energiatak. módba lépés előtt/után . . : Támogatva
Attribútum rögzítés engedélyezése/tiltása . . . : Támogatva
Hibák naplózása . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Rövid ön-teszt becsült időtartam . . . . . . . . : 1 perc
Részletes ön-teszt becsült időtartam . . . . . . : 48 perc
Szállítás ön-teszt becsült időtartam . . . . . . : 2 perc
Utolsó rövid ön-teszt eredmény . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó rövid ön-teszt dátum . . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó részletes ön-teszt eredmény . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó részletes ön-teszt dátum . . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó szállítás ön-teszt eredmény . . . . . . . : Nem volt indítva
Utolsó szállítás ön-teszt dátum . . . . . . . . : Nem volt indítvaBiztonsági mód
----------------
Biztonsági mód . . . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Biztonsági törlés . . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Biztonsági törlés időtartam . . . . . . . . . . : 1 perc
Fejlett biztonsági törlés . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Fejlett biztonsági törlés időtartam . . . . . . : Nincs támogatva
Biztonsági mód engedélyezve . . . . . . . . . . : Nem
Biztonsági mód, merevlemez lezárva . . . . . . . : Nem
Biztonsági mód befagyasztva . . . . . . . . . . : Igen
Jelszó számláló lejárt . . . . . . . . . . . . . : Nem
Biztonsági szint . . . . . . . . . . . . . . . . : MagasSerial ATA Jellemzők
----------------------
S-ATA funkciók . . . . . . . . . . . . . . . . . : Igen
S-ATA I átviteli sebesség (1.5 Gps) . . . . . . : Támogatva
S-ATA II átviteli sebesség (3 Gps) . . . . . . . : Támogatva
S-ATA 3.Gen átviteli sebesség (6 Gps) . . . . . : Támogatva
Vezérlőtől energiagazdálkodási utasítások véte.. : Támogatva
PHY esemény számláló . . . . . . . . . . . . . . : Támogatva
Nullától eltérő tároló offszet . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Optimalizált DMA átvitel indítás . . . . . . . : Támogatva, Letiltva
Energiagazdálkodási utasítások küldése a vezér.. : Támogatva, Letiltva
Adatok sorban történő továbbítása . . . . . . . : Nincs támogatva
Aszinkron értesítés . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Beállítások megőrzése . . . . . . . . . . . . . : Támogatva, Engedélyezve
Native Command Queuing (NCQ) . . . . . . . . . . : Támogatva
Sor hossz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 32Lemez Információ
------------------
Lemez Információ
Formátum . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 2.5"
Csatoló felület . . . . . . . . . . . . . . . . : ?
Eszköz típus . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Micron 25nm MLC NAND
Szélesség . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 69,8 mm (2,7 inch)
Mélység . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 100,0 mm (3,9 inch)
Magasság . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 9,5 mm (0,4 inch)S.M.A.R.T.
------------
# Attribútum Küszöb Érték Legr.. Adat Státusz Állapotjelzők
1 Raw Read Error Rate 50 107 107 000000E298FC OK Hiba-arány, Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus
5 Retired Block Count 3 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
9 Power On Time Count 0 0 0 983E00000020 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
12 Drive Power Cycle Count 0 100 100 000000000010 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
171 Program Fail Count 0 0 0 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
172 Erase Fail Count 0 0 0 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
174 Unexpected Power Loss .. 0 0 0 000000000008 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló
177 Wear Range Delta 0 0 0 000000000000 OK (Mindig rendben)
181 Program Fail Count 0 0 0 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
182 Erase Fail Count 0 0 0 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
187 Reported Uncorrectable.. 0 100 100 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
194 Disk Temperature 0 30 30 001E001E001E OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Statisztikai
195 On-the-fly ECC Uncorre.. 0 120 120 000000E298FC OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Hiba-arány, Teljesítmény
196 Reallocation Event Count 3 100 100 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
201 Uncorrectable Soft Rea.. 0 120 120 000000E298FC OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Hiba-arány, Teljesítmény
204 Soft ECC Correction 0 120 120 000000E298FC OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Hiba-arány, Teljesítmény
230 Life Curve Status 0 100 100 000000000064 OK (Mindig rendben) Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
231 SSD Life Left 10 100 100 000000000000 OK Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
233 Lifetime Compressed Wr.. 0 0 0 000000000126 OK (Mindig rendben)
234 Vendor-specific 0 0 0 000000000149 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
241 Lifetime Writes from H.. 0 0 0 000000000149 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
242 Lifetime Reads from Ho.. 0 0 0 00000000012A OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, StatisztikaiÁtvitel Információ
--------------------
Összes Olvasott Adat . . . . . . . . . . . . . . : 4 557 MB, 5 706 MB telepítés óta (2012.09.05.)
Összes Írt Adat . . . . . . . . . . . . . . . . : 5 521 MB, 8 176 MB telepítés óta
Napi átlagos olvasás . . . . . . . . . . . . . . : 5 706,00 MB
Napi átlagos írás . . . . . . . . . . . . . . . : 8 176,00 MB
Jelenlegi átviteli sebesség . . . . . . . . . . : 162 KB/mp
Maximális átviteli sebesség . . . . . . . . . . : 163824 KB/mp
Jelenlegi olvasási sebesség . . . . . . . . . . : 0 KB/mp
Jelenlegi írási sebesség . . . . . . . . . . . . : 162 KB/mp
Lemezkihasználtság . . . . . . . . . . . . . . . : 0 % -
Bandita4141
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A héten vásároltam egy OCZ Agility3 ssd-t. Alaplapom: Asrock 4CoreDual-Sata2 (5 éves)
Bioszt frissítettem a mai napon. A bioszban a sata beállításoknál non raid, és raid mód között lehet választani, achi sajnos nincs.
Mindkét módnál telepítettem 64 bites Windows 7-et, de nem vettem észre különbséget a
a gyorsaságban.
Csináltam több tesztet is. Az egyik a Hard Disk Sentinel, ahol az ssd jellemzőknél a jelenlegi telepítésnél (non raid) mind a 4 helyen zöld pipa van. (adatcsomag menedzsment, Trim parancs, Meghatározott olvasás Trim után, Op.rendszer Trim funkció). Ha raid-ban telepítem a windows 7-et, akkor az utolsónál (Op.rendszer Trim funkció) nincs pipa, azt írja hogy tiltva van.
Az AS.SSD.Benchmark esetében a bal felső sarokban jelenleg pirossal szerepel egy pciide-BAD. Ha viszont raid-ban telepítem, akkor itt egy zöld színű szöveg van, tehát nem jelez hibát.
A fentiek miatt bizonytalan vagyok, nem tudom, hogy milyen módban telepítsem a windows 7 64-et, hogyan tudom a leggyorsabbá tenni a gépet?
Köszönöm előre is a segítséget
-
Bodor
veterán
Ha valakit érdekel esetleg, a Samsung 830 256 GB-os Basic SSD ma akciósan rendelhető 49.900 Ft-ért.Garancia: 3 év [link]
-
chris0000
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
hi.
úgy értem,h nagyon lassan bootol be.
eddig 20-30 mp volt bekapcsolástól desktopig minden kis alkalmazás betöltésével együtt,de mikor ezt tapasztaltam akkor meg akár percekig is tököl.
és a programok elindításával is szarakodik...
most per pill megint jól indult,minden gyors... -
sir fg
aktív tag
válasz
Carline
üzenetére
Ha nem félted, akkor miért teszed a lapozófájlt, meg a temp mappákat vinyóra?
Azt hittem, azért vettél SSD-t, hogy gyorsítsd a géped. Ezek meg éppen olyan intézkedések, amik gátolják, hogy kihasználd az SSD nyújtotta sebességet. Ha féltenéd, akkor megérteném, de így.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kocsi példával részben értek egyet. Nem csak az eladásra lehet óvni a kocsit, hanem saját magunknak is. Például egy üléshuzatot vagy kormányvédőt lényegesen egyszerűbb és jóval olcsóbb cserélni, miután elkopott, mint a gyári üléskárpitot, vagy a kormányt. Ismerősöm Fabiájában 100000 km után már csúnyán kopik a kormány gumiborítása... Ja, és nem minden autóban olyan nagy és kihagyhatatlan élmény ám a "kormány igazi anyagának" tapintása
(alsó kategória).
Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- Star Trek
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ugye nem... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)