- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
ETOM
addikt
válasz
maross #41353 üzenetére
ASROCK 970 Extreme4 1.90 BIOSal az alaplap AHCI-ba. Az a gáz, hogy megy az SSD, most raktam újra win7-t semmi gondot nem vettem észre.. csak van olyan dolog ami megakassza (oszt akkor jön a windowsnak annyi piros led vilgágit egyből mintha elszállna a kapcsolat az SSD-vel, de én nem értek ehhez) vagy én kajak nem vágom isten csapása ez a cucc.
Fire/SOUL/CD a legfrissebb FW van rajta valami 2.22 az a progi ami elözö hsz-be van 8év 8honapot ír 100% healt.
-
válasz
maross #41308 üzenetére
Az biztató, ha a piros nem világít folyamatosan avagy nem szabályos ütemben villog.
Ha most olybá tűnik, hogy "elkussolt" a piros led, akkor nem feltétlen van szükség a Secure Erase-re, de ha ezt választod, akkor kötelezően AHCI üzemmódba kell állítani a BIOS-t (és a SATA Controllereket Enhanced módba)"az esata-s dologrol merre lehet olvasni valamit? Valoban a feher portban volt elsore."
Honlapon, meg a manual-ban is, a lényeget már vazzz be is írta.
Hozzáteszem, ez nem user error, mert ez olyan infó, amit egy átlag usernek nem kell tudnia, itt az ASRock(meg általában Asus deszkák) a hunyók, azokat kellene jól potrohon billenteni.
2 fehér SATA3-as port van, a SATA3_0 feliratúra kösd az SSD-t vagy a legalacsonyabb sorszámú kék SATA2-es portra, csak ne a SATA3_1-reTelepítés előtt: [link]
UI: Ha a telepítéskor ismét valamilyen hibát tapasztalsz, akkor nem is érdemes foglalkozni vele, vidd vissza és cseréltesd és értelem szerűen az új SSD-t nem megint arra a portra kötni.
(Konkrétan arra portra semmi ne legyen kötve) -
Mankó
veterán
válasz
maross #41292 üzenetére
Vidd vissza hibás! Ezt meg ki ne találjátok már, hogy az ide mód vágta tönkre, legalább 10x telepítettem rendszert a sajátomra ide módban. A 100mb-s partíció sem kavarhat be,főleg hogy a bios sem látja. Egyszerűen gyári hibás. Vissza kell vinni gariba, vagy élni a 8 napon belüli üzlettől való el állással.
-
vazzz
őstag
válasz
maross #41308 üzenetére
Asrock P67 Pro3
"- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5 and Intel® Rapid Storage), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions (SATA3_1 connector is shared with eSATA3 port)" -
válasz
maross #41303 üzenetére
Ha a piros led villog az gond, viszont biztosan nem az IDE üzemmód volt a gond, inkább -ha tippelnem kellene- osztott sata portra(ami esata "is") sikerült elsőre rádugni a meghajtót, párosítva "remek" BIOS-al...
Szerk
Hamarabb is megnézhettem volna az adatlapod... Szóval, a korábbi felvetésem az már nem is tipp, hanem konkrétan az(volt) a gond. Sikerült a fehér, SATA3_1 feliratúra dugni elsőre...
Ha a piros led nem hagyja abba a folyamatos villogást, akkor 2 dolgot tehetsz
1. Visszaviszed és cserélteted (mélyen hallgatsz és értetlen, bús képet vágsz)
2. Linux Live CD-ről boot-olva Secure Erase-el letolod az SSD-t (kötelezően helyesen AHCI üzemmódba kell állítani a BIOS-t és a SATA3_1 feliratú portot elfelejteni)
Ha úgy sem javul meg, akkor 1. pont.
Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest