- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
balpis #41394 üzenetére
igen, de ha jól emlékszem, a PS-nek több tmp is megadható, s ha az első tele van, megy tovább.
Ezt én is tudom, de én nem arról beszéltem, amikor már fent van a program, hanem PS install közbeni problémáról.
Én Superspeed Ramdisk Plus 64bit-et használok, elég jól beállítható, egy pipa és megőrzi a tartalmat újraindítás után is. Az egyik leggyorsabb RAMdisk profram szerintem. Szünetmentesem van, úgyhogy az áramszünettől sem félek, de egyébként is van a Firefox-ról teljes Mozbackup mentésem, szóval nem gond, ha veszik minden esetleg.
Mankó! Szívesen segítek privátban, ha lesz du. időm rá, beszéljük meg mikor.
-
torma1981
veterán
válasz
balpis #41391 üzenetére
Nekem lassan 2 éve megvan az SSD-m. Csak az AHCI-t. állítottam be. Így megy a Trim.
Semmi mást. Semmi áthelyezést stb. Most 2 év után is ugyan az a win7 van rajta. Semmi gond vele. Gyors,hibátlan. Kb 2%-kor romlott az állapota. Így is 2020-at ír ki az elromlásig.Azért van hogy használjuk ne azért hogy óvjuk mindentől.
-
Mankó
veterán
válasz
balpis #41397 üzenetére
Ez nekem is meg van, csak nem tudom, értem, hogy kellene használni, hogy érdemben jó is legyen.
Pedig nem ártana egy ilyen ramdisk, főleg, ha nem csak a netet lehetne vele gyorsítani. Esetleg te is segíthetnél ramdisk ügyben, hogy ennél a proginál mit érdemes beállítani, illetve mire kell odafigyelni. -
törölt tag
válasz
balpis #41391 üzenetére
Na most az a helyzet, hogy ezt pont nem érzem. Amire viszont érzékeny vagyok, hogy a böngésző pikk pakk induljon amint lenyomtam az egér gombját. Ez pedig maradéktalanul teljesül.
Lehet ezért ?!: UPC- és az ADSL
Nyilván lehet, hogy picit ront a gyorsaságon ami a böngészési élményt érinti, de emberi érzékszervvel nem igen érhető tetten, másfelől viszont hatalmas előnye van az áthelyezésnek.
RAM Disket meg nem használok, körülményes, meg ugye kikapcsolás után törlődik sütistől mindenestől, akkor minek gyorsítótár ?
Kicsit olyan minthogy sokan mondták, hogy a lapozófájl áthelyezése SSD-nél ront a boot-időn. Megmértem előtte is, meg utána is. Nem rontott, tehát városi legenda.
Amin a Windows Temp áthelyezését illeti: előző postban gondolkodtam rajta, hogy írjam e, ugyanis nekem is át volt helyezve egy időben az SSD-ről, mondjuk úgy hogy egy félévig. Szerintem az újnál is át lesz.
-
Bodor
veterán
válasz
balpis #41391 üzenetére
Nekem is ugyanezek a beállítások , annyival kiegészítve, hogy az egész firefox ramdiskről fut, a profil mappával, cache-val együtt, mert így azért gyorsabb, mint SSD-n.
Ramdisk-en a TEMP-el vigyázni kell, én fél napot elszórakoztam vele annak idején, amikor oda volt állítva a TEMP, és a photoshop telepítő ismeretlen hibával állandóan kilépett, míg rájöttem, hogy kevés neki az 1 GB TEMP a ramdisken. Persze, ez egy extrém eset, de nem árt tudni, illetve odafigyelni.
Szerintem érdemes nem csak a user temp-et áthelyezni, valahogy így.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
balpis #41194 üzenetére
Ez az általad is linkelt eredmény All 0x00, 0 Fill-el történt. SandForce vezérlős SSD-k ebben az állásban hozzák a gyári értékeket.
-
válasz
balpis #19749 üzenetére
Ez is jó kérdés, megint csak azt tudom mondani, hogy szvsz nem kivitelezhető, hogy a cache-en felüli területre felpakolj egy OS-t, mert
1. Ha először lenne rajta az OS, aztén állítanád be cachnek, akkor egyből le is takarítana mindent az Intel progija, amikor az SSD-n létrehozná a RIAD0-ás kötetet. (Én legalábbis nem találkoztam még olyan szoftverrel, ami teljes adatvesztés nélkül hoz létre tömböt, kb olyan(erős csúsztatással), mint amikor letörölsz egy partíciót, meg újra létrehozod...)2. Ha utólag próbálnál meg rátelepíteni egy OS-t, akkor meg a telepítő pusztítaná le (szerintem persze)
Mindezek ellenére szeretem a kihívásokat, és kevés esély ellenére neki is ugranék, csak hát egy apróság hiányzik: Nincs olyan deszkám...
-
törölt tag
válasz
balpis #19369 üzenetére
Oké, mert amikor legutóbb foglalkoztam a kérdéssel , ezt olvastam el és kész
"Alvó állapot: energiatakarékos állapot, amelyből a számítógép gyorsan tudja folytatni a teljes áramellátású működést (általában másodperceken belül), ha ismét dolgozni szeretne. A számítógép alvó állapotba állítása olyan, mint a DVD-lejátszás szüneteltetése – a számítógép azonnal leállítja a folyamatban lévő műveleteket, és kész újra elindulni, amennyiben folytatni szeretné a munkát."
Köszi
-
cszn
őstag
válasz
balpis #17991 üzenetére
Még nem írt senki róla hogy kipróbálta volna. Itt meg itt vannak Anand úr elemző cikkei hátha segítenek.
20 giga a minimum, afelett bármilyen SSD-vel működik a dolog. A hellyel neked nem kell törődnöd, teljesen ő osztja be. Viszont nem hinném, hogy több oprendszerrel is működne felváltva. Neked inkább egy nagyobb SSD kellene particionálva sztem.
Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest