Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Ma meglett a Samsung 830 64GB-os SSD.
Mértem is vele egyet, de elfelejtettem lementeni a képet (rendszer nélkül ofc). ~270MB/sec random olvasás és 167MB/sec random írás volt. Egész jó szvsz ahhoz képest, hogy SATA2-es portokon használom (Intel ICH10R).
Viszont egyelőre nem estem tőle hanyatt.
Azaz persze gyorsabb az egész, ez tény, csak nincs az a hű, meg ha érzés, mint amit többen is írtak a tapasztalatok alapján. -
userxy
őstag
Hali !!!
Szeretne egy ismerősöm venni egy 120 gigás SSD-t venni. Én az OCZ Agility 3 ra gondoltam árban és minőségben is jó.
A gép amibe belerakná a köv:
cpu: Core 2 Duo E6300 2Ghz
ram : 2Gb ddr1Sata 1-es csatlakozó van rajta.
Kérdésem az lenne, hogy megéri-e ebbe a gépbe belerakni ?
És melyik op rendszerrel, mert eddig xp volt.
Ha maradna az xp akk SSD-vel milen beállításokat kell csinálni hogy jól müködjön xp alatt ?
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok .
Szereztem egy Sandisc SSD-t , 32 Gb. Hogyan tudnám használni rendszer gyorsításra ? Mit és hogyan kellene beállítanom ? Asrock Z77 Pro4-M + 2500k . -
Bodor
veterán
Akkor máris van két befutónk, az Agility 3 és a Kingston V+200.
-
czanga
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Azért meglestem még a vezérlőt is a Mac Mini-ben:
Intel ICH7-M AHCI:
Vendor: Intel
Product: ICH7-M AHCI
Link Speed: 1.5 Gigabit
Negotiated Link Speed: 1.5 Gigabit
Description: AHCI Version 1.10 SupportedAhogy olvasgattam, jól veszem ki, hogy ehhez mind1, hogy marvel vagy sandforce vezérlős SSD-t választok?
Agility 3, 4-et lestem ki, de ez másik topic. -
HaZsolt
őstag
Most elbizonytalanodtam, megvegyem? Vagy inkább keressek olyat ami kevésbé fogyaszt ennyit.
-
k78chriss
tag
Feladom! Akármit csinálok ACHI modba kékhalálozok
IDE modba visszaraktam a bios és semmi gond, lényegi változást nem bukok. Majd alaplapcsere után ACHI 
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
czanga
üzenetére
Oprendszer alá a 4k olvasás/írás sebesség a legfontosabb. Nézd meg a HDD mennyire képes, utána ezeket az SSD-ket. Ég és föld. Sokkal gyorsabb lesz a SATA1-es noti is tőle.
Ha meg majd új gépet veszel át tudod rakni az SSD-t, szóval semmiképp nem megy kárba a kiadott pénz. -
czanga
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezt megérdemeltem.
Keresnem kellett volna elöbb. (pedig ez a hiba nem jellemző rám)Hazaérvén megnézem a mini-ben lévő vezérlő tipusát. Szóval érezhetően dobna a dolgon, vinyóval nem lehetne ilyes sebességet elérni, de közel sem az igazi, a sata1 gyorsaságának behatároltsága miatt.
-
HaZsolt
őstag
A notivinyók általában hány wattot kérnek a működésükhöz? Ha SSDt cserélek ami 2-3 wattot kér, tovább bírja lemerlüsig a noti?
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Nem tudom sokan próbálkoznak e ezzel, de egy SATA1-es portokkal rendelkező gépbe, érdemes betenni a gyári 5400 rpm-es noti vinyó helyett egy SSD-t?Egy 2006-os Mac Mini-ról lenne szó, csak nem tudom érdemes e, mert "csak" ezzel a lassúcska portal rendelkezik.
Nyílván egy régi gépet is fel lehet ezzel javítani, de gördülékenyebb működést várnék el tőle, persze reális keretek közt.
Amennyiben érdemes onnantól, hogy a kilesett SSD-k közül melyiket , az már másik topic témája.
-
válasz
k78chriss
üzenetére
1. AHCI átállítás előtt megvolt a registry kulcs módosítás is?
2. Ha frissítesz egy BIOS-t, akkor az első dolog bemenni a BIOS-ba, betölteni az alapbeállításokat és módosítások mentésével kilépni. Ezt követően megint be a BIOS-ba és újra be kell állítani mindent, ahogy régen volt.(Ami IDE-n volt, azt IDE-re, ami meg AHCI-n, azt AHCI-re. -
k78chriss
tag
Valkaki
Miota ACHI ra állítottam a gépet kék halál ablakokat kapok, Frissítettem biost majd vissza mert még rosszabb volt, A régi biosal jobb a helyzet, lehet ACHI driver vagy beállítás miatt van kék ablak? A lenti konfigal
-
mokiber
tag
ok, kőszi a válaszokat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szinkronra és aszinkronra gondoltál szerintem.

Ha megy az angol, akkor itt egy iromány róla:
NAND Flash Faces Off - Synchronous vs. AsynchronousKonklúzió:
We highly suggest weighing the value of the better performing synchronous solid state drives using the SF-2281 SATA III controller. For a few dollars more, a synchronous SSD will likely deliver a much better enthusiast experience. -
csdm
senior tag
Itt azt írják hogy a szimetrikus ssdt érdemes a hosszabb időre tervezőknek vásárolniuk.
Ez mennyivel több élettartamra utal? Mennyire érdemes inkabb ezt választani mint az aszimetrikust?
Esetleg valami leírás hogy a mi különbség a kettő közül? -
baboss
őstag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem.Van egy OCZ SSD 80BGREVO DRIVER a gépembe.Reggel bekapcsolásnál nem indult el az op.Az SSD kártyán világit egy piros led.Fault 0 hiba.A BIOS-osban csak a raid 1-et látja a gép a raid 0 eltűnt.Gari van rajta.Mielőtt bevinném a szervizbe ( lehet,hogy csak beállítással van a gond a kártyán van egy PRGRM 0 és PRGRM 1 csatlakozó tüske.) Az lenne a kérdésem ,hogy ez a csatlakozó tüske úgy működik mint az alaplapokon a reset tüske.Ha rövidre zárom lehet,hogy vissza jön a RAID 1 ?

A segítséget köszönöm.

-
Bodor
veterán
válasz
Forest_roby
üzenetére
Felesleges kártyát venni. SATA2-vel is ugyanolyan gyors az SSD , mint SATA 3-al, rendszernek használva.
Ha meg nagy fájlokat másolsz, vagy tesztelgetsz egész nap, akkor biztos jól néznek ki a nagy számok, de azt sem pci-e contoller kártyával fogod megkapni.(#42758) mokiber: Lehet, de minek? Ha nagyon hajtod a megabájtokat, akkor e szerint telepíts.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
k78chriss
üzenetére
Van egy szuper ramdiskes topic. Azt is lehetne gazdagítani a tapasztalatokkal.

-
randras
veterán
válasz
k78chriss
üzenetére
Nem tudom, ha teszi a dolgát, akkor biztosan. Én azért váltogattam egy időben a progikat, mert a RAM-ba kicachelt image fájl automatikusan mentődött leállításkor, bekapcsoláskor meg betöltődött (így állítottam be). Viszont kikapcsoláskor volt, hogy 2 percig is szüttyögött, holott maga a kiírás SSD-re kb. 3 sec... Na a Primo RAMDisk ezt nem csinálja. Nem tudom a Tiéd jó-e, illetve hogy mented-e egyáltalán.
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Remélem topikba illő kérdésem lesz.
Akarok venni 1 ssd -t a 'régebbi' gépembe, sata II van csak benne.
Szeretnék venni hozzá 1 sata III pci-e contoller kártyát, hogy közel maximumon ki tudjam használni az ssd-t.
Utána olvastam és úgy látom, hogy csak 1 pci-e 2.0 4x kártya elég hozzá, de azok valami brutál árban vannak és elég sokan szidták is Őket.
Pci-e 2.0 8x is jó lenne persze, de az még brutálabb árban van. - 1000szer jobban megérné alaplapot cserélnem.A kérdésem az az lenne, hogy Ti tudtok valamilyen controller kártyát ajánlani, ami még megfizethető árban van és javítana a sata II sebeségén ill. lehet róla bootolni ?
Előre is köszi a segítséget!
Forest
-
k78chriss
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sikerűlt és user data is ment a cache-el csak +ezt is be kellett írni :
-user-data-dir="R:\Google\Chrome"
-
Hoffer
őstag
Ezek az eredmények jónak mondhatók?
OCZ Agility 3, SATA 2 csatlakozással, AHCI driver telepítés nélkül!
Szükséges lehet drivert frissíteni?
-
randras
veterán
válasz
k78chriss
üzenetére
Chrome Cache átirányítás (a parancsikonon, az elérési utat értelemszerűen átírod:
A globális TEMP mappát pedig pl. a Primo RAMDisk állítja magától, vagy átírod a környezeti változók között!
-
k78chriss
tag
sziasztok
Van valami haszna ha a böngészők cache-ét átirányítod az SSD ről HDDre?
Iletve az ideiglenes fájlokat? -
mokiber
tag
samsung 830-t for pc-t most mérem. a gyári 520/320 Mb/s hoz képest mit kellene, hogy produkáljon? Gondolom a fenti adatok referenciaértékek
-
kiskornel
addikt
válasz
katona.jozsi
üzenetére
Nem értek hozzá, csak amit itt olvasgattam, azt írom le. Ezt a cikket találtam gyorsan:
"A Corsair Force 3 és Force GT széria egy második generációs Sandforce vezérlőt használ "
Nekem azt írták, hogy a Sandforce = tömörítéses = fel kell tölteni 0-kal...
Nekem a Kingston v+120 -nál nem volt ennyi különbség a kettő közt. Ezek már jó értékeknek látszódnak, viszont az élményindex-et nem értem. Én a a fent említettre 7,9 pontot kaptam. Talán az tieddel a baja, hogy csak 60GB-os.
De majd a többiek kijavítanak, ha tévedtem.

-
Sotho
őstag
Driverek minden fent ahogy kell többféle bios beállítás lepróbálva
(i946GZ+ICH7)Asus P5B-MX/WIFI-AP + OCZ Agility 3 + Win 7 prof = percekig áll majd kifagy
Asus P5B-MX/WIFI-AP + OCZ Agility 3 + Win XP SP3 = tökéletesen működikNehogymá a régi szar gépeddel akard a winhetet gyorsan futtatni öcsi! Vedd meg az újat azzal majd megy!

-
kiskornel
addikt
válasz
hunace
üzenetére
Nem hiszem, hogy olyan könnyen felejtenek. Lsd.: Suzuki a mi autonk... már korántsem az a gagyi, mint eleinte volt, mégis csak lassan változik a megítélés.
(#42735) katona.jozsi: CDM all fill 0 -ával? Rakd át másik gépbe, ott is teszteld le (mondjuk a laposodba...)
Én driver probléma esetén Fire/SOUL/CD -hez fordulnék... -
randras
veterán
válasz
katona.jozsi
üzenetére
Firmware? +biztos, hogy kell az a sok driver?
Amúgy ennyire nem értek hozzá, de ami elsőre feltűnt, hogy mi az a sokminden, amit írtál.

-
hunace
tag
Akinek Kingston (sima) V200 -a van, azt próbálta már ezt a megoldást ?
ezután már ajánlott lehet ez a széria is ?
-
randras
veterán
válasz
katona.jozsi
üzenetére
Mármint a sebesség lenne a gond?

-
válasz
katona.jozsi
üzenetére
Jól látod. Szépen katonásan ír mindent.
-
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Most állítottam össze egy FM1-es konfigot. Az alaplap egy Asus F1A75Pro-V és az SSD pedig egy Corsair Force 3 60GB. A windows élmény index nekem nem tetszik (tudom, h át lehet írni, illetve nem kell vele foglalkozni, de akkor is), illetve ezt a teljesítményt produkálta
Az operációs rendszerre fel vannak telepítve a következő SATA controllerek: AMD SATA Controller és Asmedia 106x SATA Controller, továbbá az ATA Channel 0-ra van kötve az SSD. Az SSD firmware: 1.3.3 A bios-ban az AHCI mód aktívItt valami nagyon nincs rendben!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így tervezem, kap pl 40gigát a C, az lesz a rendszer, a maradék amit meg lehet és felajánl beállítom D-nek, adattárolásra egyébre amit ha reinstallra kerül a sor nem bántok.
Még valami, win7 telepítő alól formázzam a maradékot (D) vagy hagyhatom a már kész rendszere a feladatot? -
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem!
Tehát én biztos lehetek benne, hogy az SSD amit a win7 fog felparticionálni 2 előre nem látható részre (rendszer és adattároló) az jó lesz? Azt tudom, hogy a 100Mb ott lesz mindig ott volt ha 1 megható volt a gépben telepítéskor. -
válasz
Kolondrum
üzenetére
"Ha szűz felosztott SSD-re kerül a win7 akkor nem alap, hogy rendben legyen az align?"
Szerintem félreértetted, itt nem a helyes partíció eltoláson van a hangsúly.
(100MiB-os partíció létrejötte eseté(is) amúgy is rendben kell lennie(általában))Ha egy particionálatlan SSD-re/HDD-re kezdesz el telepíteni(vagy a telepítővel letörlöd az összes partíciót), akkor a 100MiB-os rejtett partíció automatikusan létrejön(tájékoztat is róla a telepítő) illetve a C-rendszerpartíció(ahova az OS települ majd). Adatpartíció csak akkor jön létre, ha a nem a teljes méretre állítod a rendszerpartíció méretét.
(Mint írtam, sokan kerestek meg ezzel, azaz létrejött a 100MiB-os rejtett partíció, de szeretnének tőle megszabadulni utólag, az OS újratelepítése nélkül. Szóval ezeknek a kéréseknek tettem eleget)
Ha létrejött, akkor létrejött, jó helyen van, ahol van, csak arra kell ügyelni, hogy ha külső backup/restore alkalmazást használsz, akkor a rejtett- és rendszerpartíciót együtt kell elmenteni, ellenkező esetben(ha csak a rendszerpartíciót mented) ha bedől a rendszer, akkor nem minden esetben lehet visszaállítani így, marad a reinstall.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha szűz felosztott SSD-re kerül a win7 akkor nem alap, hogy rendben legyen az align?
Amin van egy C, egy D és a 100megás. -
Úgymond közkívánatra bekerült egy 6. pont is a bejegyzésem végére, ami 2 dolgot érint
1. Utólagos partíció eltolás érték módosítása GParted-el.
2. 100MiB-os rejtett partíció törlése az érintett OS alól.Adatvesztés nélküli alkalmazást!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Vettem egy Ocz vertex3 120gb ssd és [ez alapján] beállítgattam. A viszont arra nem tért ki hogy a BIOSba achi modot állítsak és telepítsem a driverét vagy marad ugy ahogy eddig volt? Intel X38 alaplap [elsőre] ez lett belőle. Ez megfelelő?
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen. (Bár már nem csak a HDS tudja, mert a saját fejlesztésű SSD Tools-om is tudja ezt a funkciót...
)
A progit a "saját szórakoztatásomra" kezdtem el fejleszteni, a célom az, hogy aki használja, az minden szükséges infót egyben lát, OneClick optimalizálóra lesz képes(szolgáltatások engedélyezése/tiltása, azok konfigolása, (VM, Defrag/Prefetch/Superfetch/Search stb), partíció eltolástól kezdve, TRIM-en keresztül stb stb mindent ellenőriz, ami csak egy SSD-nél fontos.
Ha kész lesz(vagy legalábbis teszt változatra alkalmas), akkor úgyis első körben innen keresek tesztereket.
A fejlesztés sebességét az befolyásolja legjobban, hogy először is rengeteg infót kellett magamba szívni(MS Developer), ezt át kell konvertálnom C/C++ ból Delphi-be, ami nem egyszerű(mert Embarcadero Delphi XE2-ben íródik a kód, itt megjegyezném, hogy a HDS is Delphi7-ben fejlesztik), illetve meló mellett szabadidőmben fejlesztem. A progi kizárólag SATA SSD-ket fog támogatni, jelenleg XP SP3 és W7 OS-eket(Server változatokat elsőre biztosan nem) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezek szerint csak HDS mutatja jól TRIM-et?
-
válasz
robertka
üzenetére
Főleg ha megvárnád, amíg véget ér a teszt, akkor az nem lenne egy elvetélt ötlet...
(Mondjuk így "félbeszakítva" olybá tűnik, hogy rendben van minden, TRIM-nek is működnie kellene (nem azért, mert az a progi azt írja a TRIM-ről, hogy küldi az OS, hanem azért, mert az AMD driver 292 verziójú) -
robertka
tag

Sziasztok.
Vásároltam egy Agility 3 120GB os ssd-t a lenovo z575 laptopomba AMD procis beállítások után ilyen értékeket mértem Trim rendben van ill biosban az ssd nem ide re hanem sata ra van állítva.
Ha jól gondolom kb 500 körüli értékeket kellene kapnom. Tudnátok nekem segíteni hogy mi lehet a problémám? Frissen telepítettem win7 64bit rendszert. -
MzperX07
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a segítséget!
Megoldódott.
Az volt a baj, hogy benne volt a HDD is a notiban, ha nem szólsz, erre nem is gondoltam volna.
Most már erről írok.
Csinált ugyan úgy 100 MB-os partíciót, de most már jól van igazítva.
A HDD-n csak adatok vannak, azon nem volt rendszer. -
S.O.S.
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na ez a válasz már megnyugtató számomra !
Az asztali gépnél nincs jelentősége.
Köszönöm,hogy utánna néztél !üdv,
-
válasz
MzperX07
üzenetére
1. Ha a parancssort alkalmazod, ahogy a leírásban szerepel, akkor nem kell már újra letörölni a partíciót, csak kijelölni, hogy oda telepítsen. (így 100MiB-os partíció sem lesz)
2. Mielőtt megint nekiugranál, biztos, hogy a jelenlegi 100MiB-os partíció eltolási értékét nézted, nem véletlenül a HDD partíciójának az eltolását? (Ha azon esetleg XP volt, vagy nem W7-el lett partícionálva, akkor HDD-n könnyen lehet 32256 az eltolás...)
-
MzperX07
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, rendben, megpróbálom.

Értem, hogy nem hoz létre, de amikor húznám rá a win-t, akkor az létre fogja hozni mégis. :S
Bocs, legközelebb szerksztem a hozzászólásaimat.Na és még egyet nem értek:
itt azt írja, hogy ha bejön a területi és nyelvi beállítás, akkro megcsinálom ezt és nem lesz 64 szektor előtte.
De most akkor az nem szükséges egy SSD-nél?Most jut eszembe: lehet, hogy az az oka, hogy telepítés idejére bent volt a HHD is a gépben?
Mert nekem ilyen becsúsztatható van téve a DVD helyére.
Hú, de ostoba vagyok :S -
MzperX07
tag
Most épp a Gparted progit akarom kiírni cd-re, hogy aztán arról bootolva alignáljak rendesen, de egyszerűen nem hiszem el, hogy most miért nem tudja ezt a win 7 telepítője rendesen.
Amikor még szűz volt az ssd akkor sikerült. -
MzperX07
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van egy 120 gigás ssd-m, ami csak 114 giga.
Erre akarom rátenni újból a win 7-et.
Bejön a telepítő képernyő, ott rámegyek hogy partíció formázása, majd törlése, majd arra, hogy ,,új" és ekkor ő megformázza magának, tehát hoz létre egy 100 MB-osta a rendszer dolgoknak (ezt mindig megcsinálja ugye) és a maradékot.
Na arra ment rá a win már kétszer, de rögtön azzal kezdem, hogy leellenőrzöm msinfo-ban, hogy mi a helyzet és nem egész számot kapok.
:S -
válasz
MzperX07
üzenetére
Mit osztasz mivel és honnan veszed az adatokat?

(Ez a 7,875 gyanús, mivel így 32256 byte lenne a 100MiB-os partíció eltolása, ez az érték meg XP-re jellemző, az hoz létre ilyen eltolást)Ettől függetlenül itt, a 4. pontban a W7 telepítésénél le van írva egy parancssoros módszer, az letakarítja rendesen az SSD-t és biztosan jó lesz az eltolás is (telepítés idejére csak az SSD legyen csatlakoztatva, a parancssoros módszer nem hoz létre 100MiB-es partíciót sem)
-
MzperX07
tag
A telepítés elején törlöm, tehát tiszta lesz az ssd, és ugye hoz létre magának egy 100 MB-osta meg egy maradék partíciót, ami 114 GB.
Mégsem sikerül. :S -
válasz
S.O.S.
üzenetére
Nem minden SSD támogatja, a mai napig sem, szóval az lehet valós. Az APM teszi lehetővé speciális energiagazdálkodás- és energiavezérlés alkalmazását, így csökkenthető az SSD fogyasztása, általában legnagyobb mértékben az Idle Mode(tétlen üzemmód) esetén.
Az azért legyen tiszta, hogy ez nem annyira fontos dolog, mint hogy egy SSD támogatja-e a TRIM-et vagy sem...bricklayer - "Mit tegyek?"
Szerintem nem jól vagy nem jó értékkel számolsz, mert a W7 nem rontja el a partíció eltolás értékét. (Ha valóban particionálásról van szó, azaz minden partíciót letöröltél, majd újra létrehoztad) -
MzperX07
tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok!
Már kétszer próbáltam telepíteni USB-ről a Win 7-emet egy SSD-re és mindkét esetben elrontja az alignálást.
Az eredmény 7,875 lesz.
Pedig egyszer már sikerült ugyan így, csak zóta újra akarom telepíteni rendesen.
Mit tegyek? :S :S: S -
S.O.S.
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehet ,hogy igazad van és tényleg rosszul olvassa !
A szolgáltatást egyáltalán kihasználják az ssd-k? Pontosan mikor használja az ssd a azt a szolgáltatást ? Már ha egyáltalán használja...
Üdv,
-
válasz
kiskornel
üzenetére
Nincs ott semmi gond, Te látsz bele olyan dolgokat, amik nincsenek.
Ennek az az oka, hogy gyártónként/típusonként eltérő a SMART adatok feldolgozása és az is teljesen normális, hogy van amikor több SMART adatot kell együtt vizsgálni(ennél az SSD-nél is), nem pedig egyet.( a 3137411 nem véletlenül szerepel több attribútumban)
A CDI nem vizsgálódik, mint a HDS, ergo, CDI esetén ami fontos, az a felső rész, a SMART adatok pusztán csak meg vannak jelenítve, összefüggéseikben nincsenek vizsgálva.
HDS meg teljesen természetes, hogy megjeleníti pl azt az első SMART attribútumot, de nyilván az áttekintés fülön azt írja, hogy amúgy minden rendben.
Szóval a SMART alapján ne vonj le következtetést, ha nem tudod, hogy kell feldolgozni a kapott eredményeket. Hozzáteszem, ez sok esetben nem is egyszerű feladat, mert mint megannyiszor, a SMART adatokra vonatkozó előírásokat sem tartják be a gyártók, kényük-kedvük szerint változtathatják meg a formátumát, akár egy FW frissítést követően is. Ezenfelül FW hiba, bináris hulladék chipset driver, vagy bugos AHCI/IDE driver vagy épp rommá tuningolt gép is állhat a háttérben, hogy teljesen szabványtalan/szabálytalan adatokat ad vissza a meghajtó. (Nagyon kíváncsi lennék mondjuk, hogy a Kingston gyári szoftvere mit olvasna be erről: [link], aztán akkor kiderülne, hogy az SSDLife hibája, vagy valamelyik fennemlített ok felelős a jelenségért...)S.O.S. #42698 - "Nekem nem aktív az APM a CrystalDiskInfo felületen !
Jelent ez valamit !"
Igen, azt, hogy az SSD nem támogatja az ún. Advanced Power Management szolgáltatást. (Feltételezve, hogy helyes információs blokkot adott vissza a meghajtó)
Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mértem is vele egyet, de elfelejtettem lementeni a képet (rendszer nélkül ofc). ~270MB/sec random olvasás és 167MB/sec random írás volt. Egész jó szvsz ahhoz képest, hogy SATA2-es portokon használom (Intel ICH10R).
Viszont egyelőre nem estem tőle hanyatt.
Azaz persze gyorsabb az egész, ez tény, csak nincs az a hű, meg ha érzés, mint amit többen is írtak a tapasztalatok alapján.

IDE modba visszaraktam a bios és semmi gond, lényegi változást nem bukok. Majd alaplapcsere után ACHI 

Amin van egy C, egy D és a 100megás.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)