Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- iPhone topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Akcok94
üzenetére
Ennyit. Azonban bátran vehetsz SandForce SSD-t is, jeni tanácsával ellentétben, mert 6db SATA 6Gbps portot az AMD SB950 déli híd ad (fekete SATA portok), és csak a két GSATA port (szürke) használ külön gyártótól származó vezérlőt. Értelemszerűen te pedig nem akarod arra kötni az SSD-d, hanem a natívra.
Mondom ezt nem félinformációk alapján, ugyanis magam is rendelkezem egy 990FXA-UD7-tel.
A fekete portokon nem fog a SandForce és a Marvell összeveszni, mert nem érintkeznek.
HGyu
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
Egyet nemigen, volt ebből torokharapdálás elég a napokban. A "milyen SSD-t vegyek" topic első hozzászólásában vannak az ajánlott SSD-k, mivel neked ha jól tudom nem marvelles a lapod, ezért gyakorlatilag mindegy, melyiket választod ezek közül, az ár és a garancia dönt. Esetleg márkahűség, vagy egyéb dilik. Ami most nagyon pörög, az a Kingston V+200 az OCZ Agility 3 és a Samsung 830. 25 nettóba mind belefér, majdnem 25 bruttóba is.
-
Sziasztok!
Feltenném itt - is - a kérdésemet, a másik topikban nem érkezett reakció a kérdésemre - vagy csak "rosszul" kérdeztem.
Hamarosan beruháznék egy SSD-be. Ennek az otthoni gépemben az egyik fő oka a Guild Wars 2 rengeteg töltögetése. Szóval jelenleg oprendszer + egy játék - illetve néhány program - kerülne az SSDre. Méretben 120(128) GB-osban gondolkozom. Árban olyan nettó 20-25 ezret szánnék rá maximum.
Olvasgattam a teszteket, amikben kihoznak szép számokat és elég nagy különbségeket, aztán olvastam "gyakorlati" teszteket is, ahol gyakorlatilag nincs különbség az SSDk között. Én nem azért venném az SSDt, hogy tesztelgessem, hanem, hogy használjam, továbbá nem vagyok "rasszista", így bármilyen márka szóba jöhet. Firmware frissítéstől kicsit félek - ismerősök közül volt, aki javasolta a Corsair Neutron sima verzióját, de PH! teszben olvastam, hogy firmware frissítés még feltehetően kelleni fog neki.
Jelenleg egy Asrock A770DE+ alaplapom van, de idővel váltanék egy SATA3-asra - feltehetően még azelőtt, hogy megdöglik az SSD, így Sata3as változat előnyben.
Fentiek alapján tudnátok javasolni nekem egy márkát?
-
Tamoo
nagyúr
Köszi!
Igazából még a samsung tűnt szimpatikusnak olvasottak alapján.
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G 24e
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW 29eAkkor azt mondod a samsung nem éri meg azt a plusz ~5e-t?
Kingston-hoz se jár semmi ugye? kábel, keret?Igazából engem nem érdekel annyira hogy most hajszálnyival gyorsabb egyik-másik, csak egy megbízható ssd-t szeretnék pár évre a rendszernek.
-
baro32
aktív tag
Hello
Szerintem a megfelelő teljesítményt SSD/ALAPLAP úgy lehetne legjobban behatárolni hogyha a felhsználók legtöbbségétől összegyüjteni a tapasztalatokat leírásokat.
Nem a sok hablaty kell hanem csak egyszerűen a tények.
Pl.nálam: Dell n5010-es laptop samsung 470series 256GB sata2 (r:230-w:200MB/s)
Lenovo y580-as laptop samsung 470series 256GB sata2 (r:250-w:230MB/s)Tehát ennyi lenne egyszerűen mint látod ugyanaz az ssd más laptopban/konfig-ban máshogy muzsikál/teljesít.
De láttam már olyan leírást is amelyben a samsung 830series sata3-sata2-es csatolón nem hozta ugyanezt a teljesítményt.
Ezek a leírások saját tapasztalatok alapján készültek!
Remélem segítettem valamennyit a választás szűkítéséhez. -
Bodor
veterán
Szerintem az alaplapoddal kompatibilis mind a 4 felsorolt SSD. Általános felhasználás alatt nem tapasztalható teljesítménykülönbség közöttük, még SATA2-ön sem.
Én a kiválasztott KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G-at javasolnám, mert ár/érték arányban az a legjobb. Sok problémáról nem hallottam vele kapcsolatban. Mindenképpen javaslom a BIOS és az SSD-n a firmware frissítését az oprendszer telepítése előtt. Telepítéshez ezt a cikket javaslom.
Ha fontos az 5 év garancia, akkor a Vertex 4 jó választás lehet, persze meg is kell fizetni az árát. A Samsung 830, és a Corsair GT is hibátlan termék, de nem látom indokoltnak a magasabb árat, illetve ha fontos az árban benne lévő pc-s beépítőkeret, akkor a Samsung kiesik, mert a WW változatnál nem jár a csomagban, ellenben pár száz forintért külön megvásárolható. -
Tamoo
nagyúr
Tanácstalan vagyok... a héten jó lenne megrendelni.
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G --24e körül vagy szánjak rá többet és ezek közül valamelyik? (na de melyik és miért?
)SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW
OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128G
CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F120GBGT-BKKonfig az adatlapomon, jelenleg sata2-es msi lap van. Kompatibilitási gondjaim lehetnek bármelyikkel is?
Jövőre elképzelhető hogy veszek egy új sata3-as lapot. -
Vieron
tag
válasz
BRIKLY
üzenetére
Szia!
AMD Ahci drivert használok, MS Ahci ugyan gyorsabb volt (AS SSD 320 pont), de lényegében kétpercenként állt meg 15-30 másodpercre a gép, az AMD driverrel random módon csinálja.
Olvastam még, hogy kapcsoljam raid módba a vezérlőt ahci helyett, úgy ugyan ugrik TRIM (SF vezérlőnél asszem nem), de gyorsabb és stabilabb lesz. A bibi csak az, hogy a raid drivert telepítése közben kék halál...
Próbáltam Native IDE módban is, lasabb lett, de a hiba ugyanúgy jelentkezik.
Ami viszont furcsa, hogy a CDI, SSDLife és HD Sentinel is azt írja, hogy így is működik a TRIM.Gondolkodom rajta, hogy kirakom az SSD-t egy külső SATA vezérlőre, de csak PCI-Express 1.1 slotom van szabad, abban meg nem tudom hogy teljesítene...
-
Bodor
veterán
válasz
Vieron
üzenetére
Nem tudom milyen AMD Chipset driver, vagy AMD RAID controller van telepítve a gépeden, de én megpróbálnám erről az oldalról, a AMD RAID controller RAID mód, verzió: 3.2.1540.92 (Windows 7 64 bit) drivert.
-
Vieron
tag
Sziasztok lenne némi problémám SSD ügyileg.
Van egy Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplapon, AMD SataII vezérlővel.
Eddig egy Kingmax 64GB SSD-t használtam, de voltak problémáim a sebességgel, illetve random időközönként megállt 10-15 másodperce a gép. Először a szoftveres Raid 0-ra gyanakodtam, de levettem a vinyókat a vezérlőről, de a hiba megmaradt.
Ezért kicseréltem egy OCZ Agility 3 60GB eszközre, de a probléma újfent megmradt, ezért kezdek az alaplapi sata vezérlőre gyanakodni.Beüzemelést a itt a fórumon leírtak alapján csináltam, de nem vagyok elájulva az eredményektől:
AHCI + TRIM elvileg működik:
Valami ötlet, hogy ez a véletlenszerű időnként előbukkanó 10-15 másodperces fagyás mitől van és mivel orvosolható?
Windows hibanaplóban nincs sem hardveres sem szoftveres hiba bejegyzés a fagyás időpontjaiban.A vezérlőn mind a 6 Sata port használva van.
OCZ 60GB SSD, 2*250Gb Samsung HDD RAID 0, 320 GB HDD, Plextor dvd író, Sata - eSata átalakító, ebben a sorrendben vannak az alaplapra dugva az eszközök. -
jeni
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
valami ilyesmit olvastam korábban,és írták,hogy még se indilix ,csak egy átcímkézett,de OCZ írta a firmet hozzá
mivel a kérdezőnek Akcok94 a Giga lapja marvell vezérlős és volt korábban írva,hogy azok nem nagyon komálják a SF-t,tehát nem voltam messze az igazságtól,ezért írtam,hogy ha valaki tudja pontosítani akkor írja oda még pár sorban
-
Akcok94
senior tag
ennyit számít a chip készlet?
-
Akcok94
senior tag
én ezt néztem.
ez megfelelne neki? -
jeni
félisten
válasz
Akcok94
üzenetére
A 120GB SSD esetén,ha szorít a keret:
Gigabyte GA-990FXA-UD7 alaplapon Marvell chip van,és ha jól tudom a Kontroller alapján: SandForce nem szeretik.Belassulnak tőle
Elvileg ez a Vertex 4 120GB már jó lenne,de a hírek szerint ennek a vezérlője is SandForce csak át van címkézve ,de az már tiszta OCZ firm. van rajta.ebben az esetben a Samsung 830 128GB tudnám javasolni és hozzá egy SSD beépítő keretet.
-
válasz
tiboca7
üzenetére
Igen, itt oda kell figyelni a telepítésre. nem tudom eddig mik kerültek fel, vagy sem, ezért reinstall, de most ez alapján járj el [link]
Esetedben pár fontos infó a cikk mellé
1. Alacsonyabb sorszámú, fekete SATA csatlakozóba csatlakoztasd az SSD-t
2. IDE módra állítsd a BIOS-t(RAID legyen letiltva)
3. NVidia chipset-et ne telepíts semmiképp
4. Ha a W7 magától felpakolna NVidia nforce sata controller-t, akkor azt le kell cserélni a W7 alap IDE drverre (le van írva ez is a linkelt bejegyzésben) -
Tamoo
nagyúr
Hello!
Én is ssd vásárlásra adnám a fejem, megirigyeltem öcsém laptopjából hogy mennyire pörgős a rendszer.Nekem egy "régi" sata2-es msi p35 neo2fr lapom van (full konfig az adatlapomon).
Egy 120gigás ssd-t szeretnék, 64bites win7 költözne rá.
Ezeket néztem amik beleférnek a keretbe:OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G
OCZ 120GB SATA2 SSD 2,5" Vertex Plus R2 VTXPLR2-25SAT2-120GB
OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120GMelyiket ajánlanátok az adott konfighoz és miért?
Köszi előre is!

-
tiboca7
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok Prof.
Nem rég vettem egy Agaliti 3 SSD-t, telepítettem rá W7 (64bit) rendszert, de lehet hogy nem helyesen. (nem telepítettem semmilyen drivert)
Mert szégyenteljes eredményeket kaptam:
Seq: ~ 100 - 110
4K: ~ 25 - 40
Config: Evga 790i Ultra sli, Q9550, Gibabyte 3870, 4GB DDR3.
(tudom hogy Sata 2-es a deszkám, de ilyen rossz eredménnyel ?)
Probáltam a deszkám topikjában némi BIOS beállítási segítséget kérni, de kihalt a topik.
Én meg elveszek a sok beállítási lehetőség között.
-
Nyuszo01
tag
Szia ssd vasarlas elott vagyok. Maximum 33ezer ft-om lenne ra. De ebben benne kene hogy legyen egy sata kabel is, mert az nincs. Kinezetem par db-ot, mitszoltok ezekhez?
Vagy esetleg ennyiert ha van jobb, szoljatok kerlek. Mutatom is oket.
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW
OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128G
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G
Ha a Kingston nem nagyon lasabb, meg nem eszreveheto akkor az lenne a legjobb. Mert az azert 6-7ezer ft-al olcsobb. De ha ugy gondoljatok megeri a tobbi akkor hiszek nektek.
Koszi elore is a valaszokat. -
jeni
félisten
válasz
Akcok94
üzenetére
Szia
Itt kérj ez iránt segítséget.
Kontrétan,mennyit áldozol? mibe lesz téve? elvárások? márka szerint? milyen lappal,vagy notival megy-e? -
Akcok94
senior tag
üdv.
tudna nekem ajánlani valaki egy jó 128gb sata3 ssd-t, nekem még nincs tapasztalatom ssd iránt és szeretnék egyet venni.
köszi. -
válasz
psycroptic
üzenetére
Ha a leírások alapján jártál el, akkor alapvetően rendben kell lennie mindennek, a TRIM működését kell ellenőrizni, ha eddig esetleg nem tetted meg(leírásomban ez is szerepel), ha az is oké, akkor már csak használni kell az SSD-t.
-
worxland
addikt
válasz
titanium100
üzenetére
Felesleges, használat közben a különbség 1% körül lesz. És ez felső becslés.
-
zetecR
addikt
válasz
titanium100
üzenetére
És ez mire nem elég?

-
válasz
titanium100
üzenetére
Adatlapodat töltsd ki, akkor meg lehet nézni, hogy milyen konfigja van a user-nek.
Ezen a deszkán Marvell SATA3-as port van, ez lehet az oka, hogy ilyenek a sebességek. Samsung nem használ tömörítést, ezért mindegy, hogy All 0x00 fill-ben mérsz vagy sem
(Ha Marvell AHCI driver is fenn van, akkor nem biztos, hogy működik a TRIM)psycroptic
Telepítsd fel az ASMedia SATA3 driver-t, ez az egyetlen lehetőség, hogy esetleg változnak a sebességeredmények(rendszer alatt nem fogsz érezni belőle semmit) [link] -
vazzz
őstag
válasz
psycroptic
üzenetére
Kellene tudni a hardverkörnyezetről és hogy miket állítottál be eddig.
-
psycroptic
őstag
válasz
psycroptic
üzenetére
Erre valaki?

-
titanium100
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Tarill
üzenetére
"szerk: felraktam, ez úgy nagyából mit csinál?"
Lecseréli a W7 alap AHCI driver-t az Intel AHCI driver-re(mivel Intel vezérlőhöz tartozik a SATA vezérlő). Ebből rendszerhasználat alatt nem érzékelsz semmi különbséget, sebességmérésben nőhetnek az értékek, illetve ami fontosabb, ha az SSD mellett nagyobb kapacitású HDD-t is használsz, azokra lehet jótékony hatása. -
Tarill
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
itt néztem én is őket
szerk: felraktam, ez úgy nagyából mit csinál?
-
Tarill
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ilyen van amit le tudok tölteni hozzá
Intel Smart Connect driver ver:2.0.1083.0
Intel Rapid Start driver ver:1.0.0.1014
Intel Management Engine driver ver:8.0.2.1410 (To support Intel's 3rd Generation (Ivy Bridge) CPU, corresponding BIOS and drivers update are required)na melyik?
storage nincsilletve van két Utilities
Intel Rapid Start Utility ver:1.0.5
Intel Smart Connect Utility ver:1.0.6ebből az öt dologból egyíiket sem tudom h mi/vagy mire jók

-
válasz
titanium100
üzenetére
A Magician helyett mérj CDM-el, mert érdekes módon pont a gyári Samsung szoftverrel nem lehet mérni a gyártó által megadott sebességeket.
Tarill
All 0x00 Fill-ben mérj(hogy hogyan is kell, keress rá a topikban, sokszor volt már róla szó). Ezen felül (ha még nem tetted meg), akkor az alaplapod gyári oldaláról letölthető Intel Rapid Storage Technology driver-t feltelepítheted. -
Tarill
őstag
hello! pár napja írtam már de írok újra mert a probléma még mindíg fennáll egy ocz agility3 van a gépemben sata3-as egy sata 3-as portba is van dugva ahci módban van telepítve a win 7 Tirm minden megy is csak ez a baj kicsit "lassú"

valami ötlet mitől lehet?
-
embe
nagyúr
Üdv!
Pénteken került be a gépembe Samsung MZ-7PC128B/WW ssd. Eddig elégedett vagyok vele. Az itt leírt protokolt végrehajtottam.
Drivert nem tettem fel semmit sem hozzá, csak a W7-es cuccok ( op. rendszer + frissítés ) mentek fel. + driver az alaplapi usb vezérlőhöz :Asmedia USB3.0 Controller Driver V1.14.3.0Az eszközkezelőben ez látszik:

A lapom oldalán van még 2 db. sata driver:
- Intel AHCI/RAID Driver V10.5.0.1026 for Windows
- Intel Rapid Storage Technology driver software V10.5.1.1001 for WindowsValamelyiket ezek közül tegyem fel?
Most ezt produkálja:

W7 élményidexe 7,9-et ad rá.
Kérdéseim:
- Van-e valami spéci driver amit ajánlott feltenni még?
- Az értékek rendben vannak ugye?
- Van-e valami új beállítási protokoll amit ajánlott még a fent linketeken kívül elvégezni?Köszi a válaszokat!

-
jeni
félisten
a startmenűben a pc-s gépnél valamilyen módon kikapcsoltam a startmenűben a keresőt. azt vissza lehet kapcsolni vagy nem kell oda kimélés miatt?
alaptopban ugyanazt a beállításokat csináltam de ott nem kapcsolódot ki a kereső rész.
ha ki kell kapcsolni akkor hogyan tehető meg ha nem akkor a másik PC-s gépben hogyan tudnám aktiválni? -
middleaged
tag
Üdv!
Jók lehetnek ezek az értékek?
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 399.762 MB/s
Sequential Write : 414.566 MB/s
Random Read 512KB : 363.618 MB/s
Random Write 512KB : 416.503 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.849 MB/s [ 3869.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 38.052 MB/s [ 9290.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 108.334 MB/s [ 26448.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 112.960 MB/s [ 27578.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 17.3% (16.9/97.7 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/09/15 13:49:13
Ezzel mértem:
CPU típusa Mobile QuadCore AMD A6-3420M, 2400 MHz (24 x 100)
Alaplap neve Hewlett-Packard HP Pavilion g6 Notebook PC
Alaplapi lapkakészlet AMD A60M, AMD K12
Rendszermemória 3561 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM2: A-Data AD73I1C1674EV 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Lemezes meghajtó OCZ-AGIL ITY3 SATA Disk Device (SATA-III)
C: (NTFS) 99998 MB (85445 MB szabad) -
-
DeFranco
nagyúr
Kell rajta lenni szabad helynek hogy a trim es a wear leveling tudjon dolgozni, kb 10% az ajanlott (5-20% kozott szor, de 10% egy 128-as peldany eseten boven eleg), de hogy ezt alulprticionalassal, utolagos overprovisioninggal (samu szoftvere tud ilyet ugyanaz mint az elozo csak utolag csinalja meg) vagy ugy csinalod hogy szimplan nem irod tele az tokmindegy.
-
jeni
félisten
mennyire igaz vagy cáfolandó az a hír,hogy egy új 120GB SSD-n nem teljes partíciót kell csinálni rajta hanem kb. 8GB-al kevesebbet kell megjelölni formázásnál.
-
bsh
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
pedig a legújabb támogatja.
-
FireShadow
senior tag
Ha 2db 2TB-os vinyót szeretnék Intel Smart Response Technology-val ssd cache módon gyorsitani 1db 64GB-os példánnyal, de nem akarom őket raidbe kötni, akkor az hogy oldható meg? Össze lehet rakni a kettőt egybe raid nélkül? Ha az egyikbe teszek egy symbolic linket a másikra azzal nem járok túl az eszén? (Arra aktiválnám amelyiken a symlink van és a másikat nem használnám csak a symlinken keresztül).
Rendszernek külön ssd lesz és windows 7.
-
Beldar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged, valóban ez volt a gond, h rossz helyen keresgéltem.
Az nForce-os SATA "Tárolóvezérlők" lecserélése az alap W7-esre a megoldás, most már a HDS szerint van TRIM, engedélyezve és működik!
Tényleg ez a helyzet, a W7 "jóhiszeműen" felrakja az amúgy korrekt, odaillő Nvidia drivert, amivel viszont nem műxik a TRIM...
Nem is keresgélek Nvidia-sat, ha ez így megy. -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!
-
Ööö, én nem látok ott megfelelő Nvida driver-t(vagy nem W7-hez való, vagy RAID driverek...), másrészt nincs tudomásom olyan NVida driverről, ami támogatná a TRIM-et, AHCI módban sem. Persze ettől függetlenül lehet, hogy van, de őszintén szólva ha lenne sem használnám, minden szívfájdalom nélkül cserélem le W7 alap driverre az NVidia/Marvell/JMicron drivereket, hisz fontosabb a stabil, TRIM-et támogató driver, mint a sebességmérők eredményei
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor jó. Ezek szerint ha az említett lapra a WIN 7 mégsem a jó drivert pakolja fel, akkor erről az oldalról kell kiválasztani az NVIDIA nForce drivert a laphoz, és akkor lesz TRIM? Na de melyiket a 3 közül ?
Nem az én problémám, de hagy okosodjak már. -
Nem írtál hülyeséget.

Pusztán annyi a "gond", hogy bizonyos vezérlőkhöz maga a W7 telepít "rossz" driver-t. A rossz most úgy értendő, hogy SSD szempontjából rossz, mert pl nem támogatja a TRIM-et. Ha ez a szitu, akkor hiába lesz újratelepítve a W7, az újból felvarázsolja a "rossz" driver-t.
A W8 is telepít AMD SATA Controller-t, de olyat, amiben nem megy a TRIM.
Szóval elkerülhetetlen, hogy egy W7/W8 telepítését követően ne ellenőrizze a user a sata drivereket és ha kell, akkor manuálisan lecserélje... -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Vagy hülyeséget írtam?
-
Bodor
veterán
válasz
Beldar
üzenetére
Ez SATA2-höz képest is kevés, és szerintem sincs TRIM. Én is azt mondom, hogy telepítsd újra Fire/SOUL/CD cikke alapján. Épp az a lényeg, hogy semmit sem kell felraknod, mert a WIN7 helyes drivert pakol fel.
Ne a vezérlőknél nézd, hanem a lemezmeghajtóknál az SSD-re jobb klikk tulajdonságok, illesztőprogram fülön. Így kellene kinéznie.
-
válasz
Beldar
üzenetére
Nagy valószínűséggel lejjebb lesz az eszközkezelőben a driver, a tárolóeszközök csoportban. Ott lesz Nvidia nforce serial ata (vagy hasonló) néven.
Ha így lesz, akkor azt a drivert kell lecserélni a W7 alap driver-ére (ha ide módban telepítettél, akkor nyilván a W7 IDE driverre kell cserélned)
Az eljárás le van írva a bejegyzésemben, ha sikerrel jársz, akkor egyből működni fog a TRIM is.Ha lesz még kérdésed, akkor azt privát-ban tedd fel, mert innentől már nem ebbe a topokba való. Thx!
-
Beldar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon instabil nálam az SSD működése, random módon változik, kétlem, hogy ezzel az alaplappal működni fog valaha is. Random módon indul a Win7, sokszor a Boot manager kiírja, h nem tud boot-olni.
Hard Disk Sentinel szerint: Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Letiltva" és "Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív."
Lemez vezérlő: NVIDIA nForce Serial ATA-vezérlő (ATA) (gondolom ezt kellene lecserélni, de nem tudom miképp)
Újraindítom a gépet admin módban, ekkor már azt írja a HDS, hogy TRIM parancs: Nincs támogatva. Agyrém.
Írod: "AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et", vagyis mindenképpen a Win7 alap AHCI/IDE drivere kellene, ám azt nem tudom módosítani, lásd alábbi képen ez van nálam.
Azt sem tudom, h a Win7 alap IDE vagy AHCI driver-ét kell-e felraknom?
Ez mitől függ? Ha frissíteni akarom, azt írja, nincs frissebb...
-
válasz
Beldar
üzenetére
csak azt tudom javasolni, hogy ismét nézz bele a cikkbe, mert a vége felé 6 pontban felsorolom, a topikokban felmerülő leggyakoribb kérdéseket, és természetesen a megfelelő választ is mellékeltem.
A korábbi disabledeletenotify-hoz kapcsolódó információt is megtalálod, és a most feltett kérdésedre is ott a válasz.

-
Beldar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A linkelt írásod (előzőleg többször is) elolvastam. A Win7 telepítése alatti Diskpart folyamatot valóban nem követtem, ott a telepítőre hagyatkoztam. Az alignálás rendben van, ellenőriztem. A BIOS-ra vonatkozó útmutatásod sajnos nem tudtam követni, mivel nincs AHCI beállítás a BIOS-omban, de amit lehetett, azt úgy állítottam be, ahogy írtad.
"Ha sikeresen feltelepült a W7, akkor automatikusan ne telepíts se chipset driver-t, se pedig AHCI driver-t. Egyrészt mert a W7 alap driverei biztosan küldik a TRIM parancsot."
Ezt is betartottam, és megnyugodtam, h végül rendben sikerült az installálás
Mit javasolsz? Ha szükséges milyen AHCI drivert rakjak fel?
-
válasz
Beldar
üzenetére
1. Ha vetted volna fáradságot és elolvasod azt a bejegyzést, amit Bodor linkelt, akkor ez a kérdés fel sem merülhetett volna(számtalanszor ki lett tárgyalva amúgy is)
2. A mérési eredmény alapján, abban sem vagyok biztos, hogy AHCI üzemmódban van a SATA vezérlő.
3. Ha a 2. pontban igazam van, akkor borítékolható, hogy nem megy a TRIM, mivel NVidia driver-t használsz.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Arc Raiders
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bittorrent topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Azt hittem ugyanolyanok.