Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Aktív témák
-
Cickánykoma
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a válaszokat, szóval akkor ezek inkább fals riasztások.
-
Cickánykoma
tag
válasz
Cickánykoma
üzenetére
A #31051-es Hsz-emre tudna valaki reagálni valamit?

-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Ünnepek előtt vettem rendszermeghajtónak a Hp Microserverembe egy ADATA S596 Turbo 32 GB-os SSD-t. Rendszermeghajtóként jan 1 óta használom, a feltelepítés előtt megkapta a legfrissebb fimrwaret. Amit furcsának találok, hogy eltelt 2 hét és a HDsentinelben és az SSDlife-ban elkezdett esni a kondíció értéke, állítólagos írási hibák miatt. A Crystaldiskinfo viszont 100%-osnak mutatja (lásd képeken).
Itt a topikban már többször összefoglalt SSD kímélő lépések Win install után megvoltak, böngésző cache áttéve RAMdiskre.... szóval nem igazán van tippem, miért romlik ilyen gyorsan az állaga. A nagygépemben levő OCZ Vertex 2 már lassan 1 éves lesz és hasonló használat mellett azóta is 100%-os.A kérdés itt az, hogy tényleg valami nem oké a meghajtóval, vagy mérési zavar van a programoknál (esetleg SATA/chipset kiolvasási probléma?) mivel ahogy látszik, az SSDlife nem jelez ki írási-olvasási forgalmat....

-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Erre van valakinek magyarázata, tippje?
Egy 32 gigás ADATA S596 Turbo-t mértem le, ezen van a rendszer.
A felső képen a szűz, telepítés utáni sebességek láthatóak, míg alatta, a teljesen belakott rendszer.

Az anomália az, hogy a telepakolt, belakott rendszeren az olvasások globálisan csökkentek pár százalékkal, viszont az írások mindenütt nőttek.
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Segitséget szeretnék kérni. október vége óta van egy Vertex 2 SSD-m, eddig jól ment rajta a win 7 x64. kb. fél órával ezelőtt még a nagygépen olvastam épp ezt a fórumot, amikor szó nélkül újraindult a gép. Azóta nem tölt be a win 7, a betöltőképernyőnél (szines golyók) befagy és újraindul. Próbáltam csökkentett módban inditani, utolsó jó konfigurációval, megjavitattni az inditást, de mindegyiknél újraindul.
Gondoltam egye fene, újrarakom a rendszert. Namost a gondom az, hogy nem birom DVD-ről újrainstallálni. Akár IDE, akár AHCI módra állitom a BIOS-ban, boot végén felpörög a DVD meghajtó de nem jön be a szokásos "nyomjon meg egy gombot a telepitő inditásához" szöveg, hanem csak végeletenitve azt rinyálja, hogy inditsam újra, vagy rakjak be egy booteszközt.
Tippem sem lehet, hogy miért nem indul az installer. igy viszont nem tudom újratenni a rendszert

Valami ötlet van miért hülyült meg az egész ?
-
Cickánykoma
tag
Tegnap került a gépembe a 60 GB-os OCZ Vertex 2-esem, kösz ismét a tanácsokat és ajánlásokat. A javasoltak szerint swap, prefetch, superfetch, hibernálás, indexelés kikapcsolva, igy kaptam ezeket az értékeket a szűz Win7-en.
Az SSD gyárilag 1.22-es firmware-ral jött 23-asra már én frissítettem. Nem tudom, szerencsére nálam nem 9x%-ot hanem 100-at mutat az SSDLife.

-
Cickánykoma
tag
Amúgy én sem értem ezt az anomáliát. Van egy netbookom is, amint szintén W7 x64 van.
Ott a rendszerpartíció 20 gigás, Win7 + ugyanazok a programok vannak szinte rajta ami a nagygépen és foglalnak 15 Gigát összesen. Lényegéeben a CS5-ön kivül minden ugyanúgy megvan ott is.Szóval ennek legjobb esetben a nagyépen max 27-30 gigának kéne lennie nem 36-nak.A swap file át van rakva egy másik meghajtóra direkt.
A hibernálást most kapcsoltam ki, a helyreállitás sincs bekapcsolva.
Szóval ha azt mondod, hogy bőven elég lesz a 60 GB csak win7+Adobe program kombóra akkor nyugodt szivvel rendelném meg legkésőbb holnapi nap (hogy pénteken átvehessem
) -
Cickánykoma
tag
válasz
Kissjeno
üzenetére
1. 8 GB van állitva memóriamérethez igazítva és más meghajtóra tettem alapból.
2. Hibernálást közben megtaláltam letiltottam.
3. Ki van eleve kapcsolva.
Na, igy lett 15 GB szabad helyem a partición, azaz most 36 GB-ot foglal a Win7 a programokkal együtt. Ennek elégnek kéne lennie egy 60 GB-oson való kényelmes elféréshez nem ?
-
Cickánykoma
tag
Nos, úgy esett, hogy én is vennék egy SSD-t. Szerencsére infószerzés céljából átolvastam a topikot korábban és követem naprakészen a HSZ-eket. Az időfaktor viszont rövid. Bedta a kulcsot a W7 a nagygépemen és újra kell telepítenem. Úgy vagyok vele, ha már újra kell tennie, na meg pénteken feljutok Pestre vidékiként más hardveres cuccokat is átvenni, akkor letudnám az SSD-vásárlást is.
Eddig nagyon az OCZ Vertex 2 60 GB mellett voltam, ez a tipus sokat vesztett az árából az elmúlt hetekben és már szinte baráti áron (36K) találtam van perpill az Iponban.
Viszont, ma egy barátom - aki már bő 1 éve SSD-t használ és kikértem a tanácsát- elbizonytalanított vele. Nem a sebességével, hanem a tárhely méretével. szerinte a 60 GB kevés lesz nekem és inkább 80 GB-ost vegyek. A 80-asok viszont 50K körül kezdődnek, ami az én pénztárcám lélektani határán felül van már. (A Kingston márkát nem számitom ide, kimondottan OCZ érdekel)
Nos, jelenleg a HDD-men 51 Gigás rendszerpartíció van, amiből hónapok óta 9-10 GB szabad, tehát 40-41 Gigát használok nagyjából konstansan. Win7 x64-em van, nem játszok egyáltalán, tehát játékokat sem pakolnék rá. Ami sokat foglal, az az Adobe CS5 pakk (~12 GB), ezen felül alapvető segépdrogramok vannak még rajta. Mondjuk amikor írják itt többen, hogy 30-40 Gigáson is elférnek natúrban win7+programok kombóval, nem tudom, hogy ők ezt hogy tudják megoldani elegendő szabad hely fenntartásával...vagy az én W7-em hizta túl magát

Ja és a Vertex témához még egy infó: 770-es AMD chipsetes alaplapom van.
szóval az én megítélésem szerint a 60 GB (57 valós mérettel) épp elég lenne erre. szerintetek inkább költsek többet egy 80 GB-os modellre ráfizetéssel vagy kiegyensúlyozott használat miatt jó lesz ez a 60-as modell is ?
Esetleg más opció ? (más márka ? - > Intelt ajánlotta a barátom, de annak a 70 MB/s olvasási értéke vérszegénynek tűnik az OCZ 200 felettiéhez képest, Corsairs-t nem tudom mennyire van egy fajsúlyban az OCZ-vel). -
Cickánykoma
tag
"de én a 40-esen 19 gigával tengődök. Szóval ha az igényeidet figyelembe véve döntesz akkor tudsz spórolni. "
Ha már felmerült helyfoglalás téma, nekem is lenne erről kérdésem, amit nem értek és emiatt dilemmában vagyok hogy mely méretűt válasszam.
A kiszemeltem egy OCZ Agility 2 SSD, de ebből van már 3x ezerért 40 Gigás és van 60 Gigás modell olyan 5x körültől.Nekem most a C-n W7 x64 Prof. van fent, illetve programok, amikkel dolgozok naponta (az Adobe pakk jó sokat cca 12 gigát le is zabál a helyből) játék, film, zene ezen a partición semennyi sincs, játszani amúgy sem játszok semmivel. Nem tudom miért van, de az 51 Gigás C paritciómon igy is csak 9 Giga hely van, gondolom a W7 foglal sokat. Emiatt gondolkoztam úgy, hogy mivel jó, ha a cikk szerint jó, 20-25% szabad helyet hagysz az SSD-n, akkor ilyen foglalás mellett el fog kelni egy 60 Gigás.
Nyilván egy 40-es az ára miatt szimpibb lenne, de nem akarok kockáztatni, hgoy nem fogok elférni rajta, a mostani helyfoglalást látva.
Valaki meg tudná erősíteni, hogy nekem bőven elég lenne egy 40-es is?
Vagy inkább ruházzak be abba a +tizenvalahányezres különbségbe +20 Gigáért ?
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
SSD vásárláson gondolkodok én is egy ideje. Egyáltalán nem játszok, legfőképpen DTP-re, és videóvágásra (Premiere, Vegas, After) használom a gépem, szóval sokat konvertálok és renderelek.
A főbb konfig elemek:
AMD Phenom II X6 1055T
4 x 2 GB DDR800
7 db SATA HDD (2 T, 2x1,5 T, 1 T, 750 G, 2 x500G)
+ Win 7 x64Olvastam valamelyik topikban azt, hogy érdemben nem sokat gyorsitana az SSD a munkafolyamatokon, mivel csak a OS-re van hatással, de a szoftverek által használt fileokra nem ,mert másik HDD-ről dolgozol pl egy renderkor, függetlenül hogy az Adobe szoftver az SSD-n figyel.
Amit kinéztem SSD-t Ősember boltjában:
OCZ Agility 2 60 GB
de ha van másik javaslatotok max 50 ezerig szivesen várom.
Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- 27% - Asus külső Optikai megható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)