- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
@itouchfan köszi
@fmx nekedis.
Bár, nem mondtam elég részletet talán.
tegnapi edzés így nézett ki:
8x100 helyben sprint
8x 50 jumping jack
8x 8 burpee
8x 16 mountin climber
8x 10 lábemelés nyújtott lábbal háton fekve
5x 20 fekvőtámasz
10x10 vállból nyomás és egykezes bicepsz szuperszettben.becsülettel végigcsináltam, de nem volt valami jó.
ráadásul több mint 1,5 óra volt.És látom hogy ma a márványnál keményebb akarat kell hogy nekifogjak
szóval nekem ennyi időm már most sincs. (és hamarosan gyarapodik a család így mégannyi sem lesz.)
Eltunyulni nem akarok, motivációm az van, csak a szufla fogyott ki. továbbá az a dolog lassan kicsinál hogy egy helyben topogok. másfél éve ugyanitt tartottam. visszaolvasva jól látható
Na ilyenkor mi van. mert azt fasza látni (tényleg) hogy Rocky a meszes nyaka ellenére mekkorát megy abban a montázsban, de attól hogy felbuzog bennem a kuruc vér még mindig tanácstalan vagyok a hogyan továbbon, változtassak edzésmódszert, az edzés időpontját, a futás edzés arányát gyakorlatokat (figyelembe véve a szar jobb vállamat.) megintcsak -
Deck
titán
Jutavit multivitamin-t szedek.
Kalcium 200mg
Magnézium 100mg
Cink 15mgNeten olvastam, hogy több kell a Kálciumból meg Magnéziumból azért kérdem, hogy ez biztos-e? Mert, akkor veszek Jutavit Kalcium Magnézium Cink D3 tablettát is.
Ez mellett van még 1000mg nyújtott felszívódású C-Vitamin meg Szőlőmagkapszulám.
-
itouchfan
senior tag
-
mivan
szerintem te kevered vmi ampullás kiszereléssel..
alkoholt nem lehet fogyasztani mert? Azt hagyjuk hogy amúgy se jó alkoholizálni ha izmos akarsz lenni de semmi extra nincs a kreatinnál, jóhogy már nem hoztad fel hogy kv-t se lehet inni....
Milyen szünetet, vagy akik évekig szedik folyamatosan semmiféle vizsgálat nem igazolja hogy huzamosabb használatnak bámilyen káros hatása lenne egészséges vesére.
A nem csinálod elég ideig akkor izomtömeget vesztessz Erre meg nem tudok semmit írni csak WTF?
Miért hogyan?
-
SkyS1gn
félisten
Rendelhet saját maga is, nincs 6euró a szállítás, ami ha a távot tekintjük semmiség. +tracking pár nap alatt itt van.
Itthon vannak cégek akik 2500ért szállítanak ezt azt.
(#12665) Rabbitf_24
Te is brutál sokat változtál, főleg a kezdethez képest!
[link]//
Fehérje + zab kombómat én felesbe iszom vizzel/tejjel, mégse olyan üres az íze de nem is full tej. -
Rabbitf_24
addikt
testtömeg/gr alatt gondolom a beviteli mennyiségre gondolt, ha tömegelni akar. 1,5-2g/tskg elviekben elég, ha nem, akkor tolni kell feljebb. Ez mellett rendesen kell kajálni, ez a titok inkább. Glutamin segít regenerálódni és nagyban segíti az emésztést. Edzés után jó fogyasztani ezt is (vagy alatta).
Shingen: azért, mert a "tej" egy gyennycsomó, amit a boltban kapsz. (gondolom nem frissen fejt tejet iszol.)
-
Cathfaern
nagyúr
Többé-kevésbé véletlenszerűen belenéztem párba, ugye ez valami poén?
Ezek napi 8 órában dolgozó / tanuló ember számára gyakorlatilag betarthatatlanok. Napi 6-8 étkezés még csak-csak megoldható (ha valaki irodában ül egész nap), de hogy ebből 5-6 főtt kaja, rendszeresen napközben hallal (amit ugye nem tudsz előre elkészíteni és csak bedobni a mikróba, vagy megenni hidegen) az vicc.
Szóval persze tök jól vannak összeállítva, de ezzel csak olyan tud kezdeni valamit, aki legalább fél-profi szinten edz, és a munkahelyét / karrierjét is aláveti ennek (vagy szerencsés helyzetben van és pl. otthonról dolgozik, vagy tényleg családias munkahelyen, stb... )Szerk: olyanokba meg már bele se megyek, hogy grammra pontosan be van írva minden, és akkor az az étrend neve, hogy "változatos tömegnövelés 60-90kg"? És semmi magyarázó szöveg vagy akármi...
-
Bannani
tag
Kedden tolódzkodás zsugorban, tolódzkodón lépkedés+tolódzkodás, húzódzkodás, guggolásból felugrás program, esetleg még valamilyen fekvőtámasz. Csütörtökön felemás húzódzkodás, front lever rávezető, evezés+húzódzkodás, tolódzkodás, guggolásból felugrás program. Szombat muscle up gyakorlás, lábemelések, esetleg még egy-két fogáserősítő gyakorlat. Vasárnap egylábas guggolás rávezető, kitörés, guggolásból felugrás, vádliemelés+húzódzkodás, tolódzkodás program. Köztes napokon pl. arched body, hollow body, plank.
Aztán majd kiderül mennyire lesz ez sok. -
emiki6
veterán
A wheyt edzés után idd, arra esküsznek a gyúrósok. Tehát: 1 kanál protein (kanál jár hozzá) és kb 1 proteines kanál szőlőcukor, ezeket feloldod 3-5 deci vízben és megiszod edzés után. Persze tehetsz a reggeli zabkásába is mondjuk 1 kanállal.
Fontos: fehérje lévén 41 fokon kicsapódik és "túró" lesz belőle, kicsit gusztustalan...
Szóval ne tett nagyon meleg vízbe és ha fel is oldod langyos vízben, akkor se főzd meg. -
kolosanyi
veterán
Protein: Mérd meg, hogy mennyit viszel be szilárd kajából, nézd meg, hogy mennyi a 2g/tskg nálad és a maradékot egészítsd ki vele. Írhatnám, hogy napi 4 kanál, de tök fölösleges, a gyógyszereket is a testtömegedhez adagolja a doki, a kajában sincs ez másképp
Kreatin: Kétféle módon lehet alkalmazni. Rövidebb, feltöltő kúra és hosszabb távú alkalmazás, aminél egy alkalommal jóval kisebb mennyiséget viszel be. A pontos adagolásra nem emlékszem, én napi 3*5 grammot ittam azt hiszem, de ez is több volt, mint kellett volna.
-
-
kolosanyi
veterán
Ezt én nem tudom megmondani neked, ellenben tele a net kalkulátorokkal, ott személyre tudsz szabni mindent. De a rendes tömegeléshez testépítő stílusú edzés a megfelelő, egy-két ilyen szuperszettel sajnos nem lesz meg a megfelelő edzésinger a növekedéshez. Persze tűzoltásnak jó ideiglenesen.
-
Dobi 562
addikt
Probald ki a burpee-t tabata protokoll szerint. Magyarul: negy utemu fekvotamasz 20mp ami a csovon kifer, ezutan 10 mp pihenes. Ezt ismeteld 8-szor, ez igy 4 perc. Ha meg nem faradtal el akkor 2 perc piheno utan told le meg egyszer. Ha ezutan meg eletben vagy es kivanja a tested 2 perc pihi utan mehet a 3. 4 perces orulet. Ha ezt is tulelted es meg mindig akarod, akkor csinald meg a 4. szettet is.
En altalaban a 2. szett kozepenel mar az ajulas ellen kuzdok es utana csak percekig nyoszorgok a padlon fetrengve. :-D
-
emiki6
veterán
A függőmérleget se lehet megkerülni. Zsugor aztán mindig kicsit nyútasz a lábadon vagy terpesz, stb. Nincs nagyon más út.
Ha már megy 15 másodperc az is jó, jobb, mintha egyáltalán nem menne, innen legalább lehet továbbmenni, hogy tovább bírd, azán majd nyújtasz a lábadon. Pár hónap (vagy év, kitudja
) és menni fog
-
Melorin
addikt
Én jan 1 óta csinálom a vízszintes húzódzkodást de még mindig nehéz.
Jelenleg 3x10 -et csinálok de nagyon kikészülök tőle, már ahogy megfogom a rudat akkor.
És nem csak az izmaim hanem az idegeim is. Elég fura, legszívesebben darabokra rúgnám a csövet, olyan feszültté tesz.
Egyik másik edzés sem váltja ki ezt belőlem. -
itouchfan
senior tag
Azért mert csinálsz egy munkasorozatot, ami alatt pulzus felmegy, légzés felgyorsul, kimelegedsz, stb, majd ezután pihensz egy-másfél percet, és ezt megcsinálod egy edzés alatt 15-20-30szor, és szerintem ez tökéletes alkalom a megfázásra/torok,tüdőgyulladásra. Nem biztos hogy pórul járnék, végülis focin is kint vagyunk egész télen de az teljesen más mozgás nyilván tudod te is. Szóval csak annyi hogy nem akarok kockáztatni egy esetleges megbetegedést.
-
kolosanyi
veterán
Volt már többször, hogy edzés közben vittem be gyors ch-t (nem csak szőlőcukrot), van az az állapot amikor jót tesz. Például anno nyári edzőtáborokban, amikor a ~40 fokos csarnokban 3 órákat edzettünk, nagyon jól jött a Verofit ital meg mellé a szőlőcukor tabletta, nélküle nehezen bírtuk volna. Vagy tavaly, amikor a kondiparkokban a tűző napon edzettem 2 órákat például. Nem kell ezt se démonizálni.
Istenem, de kár volt beleolvasni gyakorikérdéseken található agymenésbe...
-
-
brownus
veterán
én ha iszok, akkor az edzések alatt szoktam, edzés után inkább fehérje megy. tojás formájában, vagy sült csirkecsöcsként. + zöldség!
újabban hanyagolom a fehérje porokat mert azt figyeltem meg, hogy aki sok protein turmixot fogyaszt az szarkasztikus lesz...
viccet félretéve, azt figyeltem meg, hogy az én szintemen nincs szükség plusz fehérje bevitelre, főleg a téli időszakban amikor nem mozgok annyit, mint nyáron. még 3 hét, és visszaülök a bringára, beindul az sw is, akkor viszont már kelleni fog. venni is fogok valamit, lehet bepróbálok valami prémium kategóriásat, mert nekem 1 kg elég egy hónapig... a napokban dobtam ki ~ 1 kg myprotkos fehérjét, mert totál elfelejtettem, hogy itt van a szekrényben, lejárt pár hónapja.
-
Cathfaern
nagyúr
"Már megy az egykezes fekvő,egylábas guggolás,L tartás,támaszmérleg zsugorlábtartással,psuedo fekvő,V lábemelés de a húzódzkodás valamiért nem."
Húzódzkodáshoz bicepsz és hátizom kell. Az általad felsoroltaknál a bicepsz semmiképp se fő izomzat. Hátizom jobban van használva, viszont nagyrészt csak statikus módon. Szóval simán lehet az erő hiánya is (főleg hogy te magad is mondod, hogy aránytalan vagy, és most kezdtél el hátra is edzeni). -
kolosanyi
veterán
Nem kell semmin változtatni attól, hogy por formájában viszel be x gramm fehérjét. Az a lényeg, hogy a nap végére, meglegyen a 144 gramm fehérjebeviteled. Egyébként ehhez felesleges a tápkieg, én 200 grammokat beviszek csak kajából.
(#10424) emiki6
Nem egészen így van. Minden étkezés inzulin reakciót vált ki - sőt még az is, ha édes ízű, de kalóriaszegény dolgot fogyasztasz, pl light kóla - de a gyorsan felszívódó szénhidrátok nagyobb mértékben emelik meg a vércukor szintet, amire fokozottabb inzulin termelés a válasz. De ez nem azt jelenti, hogy akkor egész nap tortát kell enni, mert attól lesz valaki hegyomlás. Edzés után szoktak gyors ch-t javasolni, de nekem, az a tapasztalatom, hogy sokat nem számít ez. Ha már eleve ott megbukik az egész, hogy nem tudja valaki, hány g fehérjét vigyen be, vagy mennyi neki a diétás kalóriabevitel, akkor lehet itt szénhidrát töltősdit játszani meg tápkiegezni, de az egész olyan lesz, mintha alapok nélkül, egyből a tetővel kezdenénk az építkezést. -
emiki6
veterán
Gyakorold a húzódzkodást. (Mondjuk ez nyulvánvaló
)
Én azt tapasztaltam, hogy idővel nem tűnik olyan nehéznek. Eleinte erőlködnöm kellett meg minden, később már ment mintha csak a könyököm huzogatnám a törzsemhez, persze ettől még nem biztos, hogy több ment volna, de könnyebb lett. -
kolosanyi
veterán
Szóval eddig nem volt rendben az étrended.
Pedig egyszerű dolog. Megemeled a fehérje bevitelt 2g/tskg körüli értékre, emellett több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Kiindulsz egy értékből, amit bármelyik tetszőleges kalkulátor ad, vársz 2 hetet, ha semmi nem látszik, emelsz a bevitt kalóriamennyiségen 10%-ot, megint vársz, ha megint semmi, megint emelsz, ha zsírosodsz, csökkentesz. Ki kell sakkozni, hogy te miképp reagálsz.
Ja és alakítasz az edzéseden. Szintén ki kell tapasztalni, hogy te a nagy volumenes, izolációs gyakorlatokkal teletűzdelt edzéstervekre vagy pedig az ellenkezőjére, erőedzésre reagálsz jobban. Esetleg a kettő kombinációjára.
-
kolosanyi
veterán
Akkor a nyomóerőd megvan hozzá, a törzsed viszont nem elég stabil igaz? Csinálj sok elülső hídtartást, abban ellentétes kar-láb emelést (ez a legjobb az egykezes fekvőhöz, mert hasonló "csavaró" erőhatás éri a tested), mérlegszerű tartásokat. A dinamikus, törzset összecsukó vagy hátrahajtó gyakorlatok nem sokat segítenek ebben sajnos.
-
Dobi 562
addikt
Gondolom jo a taplalkozasod, pihensz eleget.
(#10253) itouchfan: neked kell erezni, ha ki tudod magad pihenni, nem veszel eszre teljesitmenyromlast a faradtsag miatt, akkor mehet heti 6 edzes is akar. Amikor nem kell dupla muszakokat dolgoznom (6:00-20:30) akkor en is heti 6 napot edzek, mondjuk en nem jarok terembe (csak kulteribe, mellette futok).
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
2*10 psuedo fekvőtámasz
Ő, az azért elég kemény. Már amennyiben tényleg szabályosan csinálod. Akkor elvileg erőben simán ott vagy, hogy a támaszmérleg meglegyen zsugorban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest