- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TheBikerider #15482 üzenetére
-
válasz
TheBikerider #15477 üzenetére
Én most 3 napig szenvedtem egy rossz fekvenyomásos és felhúzásos súlyzós edzéstől, már attól tartottam, sérvem és/vagy egyéb belső sérülésem is lehet, de szerencsére ma már jól vagyok. Változtatni fogok az arányokon, több saját súlyos edzés, és kevesebb súlyzózás kell.
Mer' nem vagyok elég megfontolt, biztonságra törekvő ember, ha súlyzóról van szó. Túlvállalom magam.
-
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15444 üzenetére
Boldog karit!
Hoztam nektek egy csatornát, pure gold: Artem Morozov
pl: EXPLOSIVE PULL-UPS! BEST TIPS. -
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15442 üzenetére
Keményen kell edzeni, hogy izom legyen belőle.
Illetve ha már Pavel eszembe juttatta, had juttassam én is az eszetekbe a GTG-t. Keresel egy nehéz gyakorlatot, amihez erő kell és technika, de az izom már meg van hozzá. Megcsinálsz egyszerre a max ismétlés számod felét, majd "pihensz" minimum 15 percet. Ezt megismétled annyiszor, amennyiszer jól esik. Lehet csinálni félóránként, óránként, kétóránként is, de érdemes egy 10-20 sorozatot megcsinálni egy nap. Érdemes koncentrálni, mikor csinálod. Kontrolláltan végezni, hogy ne sérülj meg.
Én most próbaképp haskerékkel fogom csinálni, ameddig csinálom. Cél a teljes haskerék. -
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15439 üzenetére
Akkor a hsz feletted neked (is) íródott.
-
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15424 üzenetére
-
brownus
veterán
válasz
TheBikerider #15424 üzenetére
akkor mondom én is :d
- BioCo Kalci-citrát + D3 (heti párszor)
- BioCo Szerves Magnézium + B6 (heti pár alkalommal)
- c vitamin (minden nap)
tegnaptól kúra szerűen: https://vashiany-verszegenyseg.hu/webaruhaz/vas-b-vitamin/floradix-krauterblut-szirup-vassal-vitaminokkal-500-ml/
- multivitamin heti párszor
ebből most betolok egy dobozzal: https://multi-vitamin.hu/kivonatok/vision-care-bilberry-fekete-afony-kivonat-plusz-60db-pharmekal-p3890
meg ebből: Ginkgo Biloba bogyókat egy dobozzalmeg szoktam heti pár alkalommal ha eszembe jut, tökmag olajat, oliva olajat inni 1 ek.
vagy a salátát locsolom meg gazdagon ezekkel. -
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15418 üzenetére
Ha az immunerősítés a cél, akkor a rendszeres, igen.
-
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15416 üzenetére
Minden kreatin jó. Ár/érték arányban a monohidrát a legjobb. Én nutriversumost fogok venni, mert nem költenek reklámra, így olcsók.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
TheBikerider #15402 üzenetére
Futás salakon, Kalenji cipő.
Lúdtalp a gond, erre már kaptam betétet is, de a futócipő az jól tartja, tehát nem ez volt a főbb gond. INkább a gyenge törzsizmok, mert 4km után kezdett el fájni a derekam.
-
brownus
veterán
válasz
TheBikerider #15398 üzenetére
nekem is volt ilyen de már elmúlt
szóval megyek majd vissza terembe (talán kondiprak is, mert az orcy nagyon fasza a cucc,m klikk ha érdekel)
-
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15367 üzenetére
Nyilván, de húzódzkodáshoz pl rohadt kényelmetlen elvileg, ahhoz pl nem éri meg venni.
Speeedfire: fecske vagy ppp esetleg? Vagy íjász? Javasolnám még a gumiszalagos nehezítést, az eléggé szemét.
Mellényt ajánlani sajnos nem tudok.
-
Cancer
senior tag
válasz
TheBikerider #15348 üzenetére
Így van. Bármelyik izomcsoportra kattintva videó jön elő. Csak gondoltam, ha már linkelem, akkor hátha a haladók is találnak benne érdekeset.
Messze? Pomáz másik vége? Mehetünk a futópályához is. Vagy Budakalászra...Nagyon messze?
emiki6 Nagyjából 4-5 chin up, 3-4 pull up, ugyanennyi dip és 10 push up megy most egyhuzamban. Azért mondom, hogy nem sok. Inkább "lassabban" építem fel, viszont a lesérülést biztosan elkerülve. Nem rohanok sehova, nincs verseny, nincs nyomás. Barátkozom a sporttal.
-
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15340 üzenetére
Valami ilyesmi lehet jó szintfelmérőnek:
https://youtu.be/7WolUfSoG5A -
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15336 üzenetére
Igazából ez a kérdés nekem kicsit érthetetlen. Miért akarod felmérni, nem mindegy?
Tűzz ki elerhető célokat, mérd fel honnan indulsz és találd ki hogyan fogsz majd eljutni A-ból B-be.Szerk: Nem bántam meg, hogy költöttem rá, sokat köszönhetek a csoportos edzésnek. 5 év után ez volt a leghosszabb időszakom, amikor nem hagytam abba az edzést es fejlődtem vissza szánalmas szintre, hanem végig csináltam és fokozatosan fejlődtem.
-
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15330 üzenetére
Gödrösi Ádám (gymnastics method) írta, nagyon keni a témát.
Általában a jaffa.hu a legolcsóbb, de fent van enkóron is. -
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15328 üzenetére
Olyat vegyél, aminek könnyen állítható a hosszúsága. Pl nagyon jó függő gyűrűn fekvőzni, tárogatni, invertált evezni, "haskerekezni", húzódzkodni. Az állítható hosszúsággal pedig állítható a terhelés.
Csak a gyűrűvel kizárólagosan megoldható a teljes felső test kitesizése és csak 10-20k. Ez kettlebellről, barbellről, dumbbellről, gumiszalagról, fix húzódzkodórúddal, stb nem megoldható.
Hátránya viszont, hogy láb edzésre nem igazán jó, de az 1 lábas gugival el lehet jutni jódarabig és ahhoz sem kell semmi, csak talaj meg gravitáció.
Ha meg nincs szar idő, akkor lehet menni kondiparkba. A kondipark is ingyen van, bár én belépőként megvenném a Street Workout Mindenkinek könyvet és elolvasnám, használnám. -
emiki6
veterán
válasz
TheBikerider #15326 üzenetére
Én azt mondom célozd meg az alapgyakorlatokat.
Húzódzkodás, invertált evezés, fekvőtámasz, tolódzkodás, lábemelések, híd, planktartások és haskerék/kisétálas, HSPU. Mindnek van progressziója és nehezítése, elleszel velük. Ne csinálj sose mindent, próbálj az egyszerűségre törekedni.
Ha otthonra fel tudsz szerelni egy pár tornászgyűrűt, az lefed mindent. -
itouchfan
senior tag
válasz
TheBikerider #15322 üzenetére
Értem.
Az A-B-A, B-A-B edzésfelosztás valóban nem rossz, azonban sokkal fontosabb, hogy az egyes napokat milyen tartalommal töltöd meg. A gyakorlatok, és leginkább a gyakorlatok helyes kivitelezése számít.Azt javaslom, mobilizáció, nyújtás, gimnasztika mindenképp legyen sok, ha egészséget szeretnél. Utána jöhetnek az erősítő gyakorlatok, de azokból is csak az, ami nagyjából tökéletes technikával, fájdalom nélkül megy. Az erősítésnél fontos, hogy a törzsizmok (has, mélyhát) ne maradjanak ki, sőt. Ezután jöhet minden más, fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, evezés, guggolások, és millió változatuk!
-
Kiss_R
tag
válasz
TheBikerider #15321 üzenetére
Edzeni nem edzek a többi napon, annyit mozgok még, hogy munkába reggel gyalog járok, az kb 30 perc kényelmes séta. Évente vannak fellángolásiam futás-ügyileg, akkor azért 1-1,5 hónapig futok is, alkalmanként 4-5km-t, de ezt nem rendszeresen csinálom.
-
itouchfan
senior tag
válasz
TheBikerider #15318 üzenetére
Túledzettség veszélye kezdő, amatőr sportolóként biztosan nem fog fenyegetni. Hamarabb fárad el a szervezeted egy edzésen, mint hogy a túledzettség közelébe tudnál kerülni. Nem fog ez a veszély fenyegetni. Én egyszer voltam eddig túledzett életemben, pedig volt, hogy heti 18-20 órát edzettem, sportoltam.
-
Kiss_R
tag
válasz
TheBikerider #15318 üzenetére
Én kéthetes ciklusokban edzek, hétfőn, szerdán, pénteken (1. hét A-B-A, 2. hét B-A-B felosztásban).
"A" napokon húzódzkodok, guggolok, vádlizok, "B" napokon tolódzkodás, lábemelés, plank megy. Ezeken a fő gyakorlatokon kívül mikor hogy, beiktatok egyéb dolgokat is: kötélmászás, fekvőtámaz, kitörés, kézenállás, híd stb, bár az utóbbi hónapokban ezeket elhanyagoltam (hideg, pocsék idő + egyéb kislányos kifogásokra hivatkozva).
Túledzés nálam nem igazán játszik, egy edzésem maximum 40 perc, de akkor sokat pihentem is közben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest