Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
troller
senior tag
válasz
Zoli133 #13318 üzenetére
Szerintem húzódzkodni nem nehezebb gyűrűn, sőt mivel a csuklód szabadon forgatható így azt kevésbé terheli, mint a rudas húzódzkodás.
Tolódzkodni viszont egyértelműen nehezebb rajta, mint párhuzamos rudakon.
Viszont ha állíthatóra csinálod a kötélhosszt, akkor nagyon jól lehet a progressziót megvalósítani a gyűrűvel. Jutúbon rengeteg jó vidó van, keress rá a ring exercises-ra -
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #11538 üzenetére
Kitartást, egykettőre rendbejössz és mehet a bísztmód!
• Helyből távolugrás: 252 (250 a max, általában 270 körül ugrok)
• Na itt melegedtem be rendesen, fekvenyomás 60 kilóval: 42 (új rekord, 39 volt az előző, 25-től max pont)
• Futás: 7:17!Betoltam 40 g szőlőcukrot előtte, meg beütött a dupla kávé is, jól bírtam az iramot. Köridők (600 m): 2:24, 2:35, 2:18. Első körben 3/3-as légzés, második felétől 2/2, a végén meg nem emlékszem, mert szerintem a fülemen is vettem. A pulzusom elszállt a francba, de kibírtam hangyásodás, rosszullét nélkül. 189 volt az átlag es 198 a legmagasabb érték, ennyit sose mértem még.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #11229 üzenetére
Gondoltam rá, de nem tartom valószínűnek. A kreatin és a béta alanin is sok klinikai vizsgálaton esett át és pozitív eredményeket mutat mindkettő. Valamint elég szkeptikus voltam vele és egyáltalán nem úgy álltam neki edzeni tegnap, hogy na akkor most szétzúzom a tornatermet, mert bevettem 2 kapszulát. Még fáradt is voltam, mikor odaértem a Honvédbe, megittam egy kávét, szép komótosan átöltöztem, csiga tempóval bemelegítettem és elkezdtem az edzést. Aztán már a legelső gyakorlatnál, a kézállásnál éreztem, hogy koncentrált vagyok és jól megy, de a többinél, ami inkább erőgyakorlat, mint technikai, éreztem, hogy kevésbé fáradok. Semmi egyebet, nem pörget, hisz nem stimuláns, csak pusztán később kezdtem el fáradni és frisebb voltam edzés végén is a megszokottnál, valamint most reggel is.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #10652 üzenetére
Wut?
(#10654) Cathfaern
Ezért buziság a BMI. Nálunk is azt nézik az orvosi alkalmasságin. Ráállított az sztk szemüveges, fosszília doki a rozzant mérlegére, aminek olyan kilengése volt, mint egy szeizmográfnak, aztán ilyet szól, sok a súly. Mondom neki nézzen már rám bakker (akkor épp 12-13 körül volt a testzsírom, 110 kg környékén voltam, már kezdett kirajzolódni a hasizmom is). Nem szólt semmit, csak bepipálta az alkalmas minősítést. -
westcoastog
veterán
válasz
Zoli133 #9183 üzenetére
Majdnem mindig nyakra estem.
Egy kis tuck planche push-up próbálkozás, 1 hét edzésszünet után.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #6941 üzenetére
Nem nagyon. Esetleg kisebb ellenállással csinálj sokat, csináld lassan és koncentrálj a formára. Mondjuk GFlexen nagyon közel a függőlegeshez.
(#6942) batai15
Én múltkor 6 órán át fát pakoltam megállás nélkül, hozzávetőlegesen 1800 kcalt égettem közben. Azért vagy éhes, mert kalória deficit van, egyél nyugodtan. -
Gaben360
senior tag
válasz
Zoli133 #6743 üzenetére
Nekem is szarok a vállaim,már a nyakam is fáj tőle.
A héten lehet nem is edzek,vagy csak lightba.
Bemelegítésnél előrekörzésnél semmi,vagy csak kis ideig kattog a vállam,de hátrafele körzés kattog mint állat,és nem is csillapodik,akármennyit melegítek.
Szar dolog az öregedés,asszem veszek valami izületvédőt. -
corres78
tag
válasz
Zoli133 #6736 üzenetére
Én szerdán jártam majdnem rosszul és még csak nem is edzettem. Jöttem kifele a lépcsőn a balcsiból (Siófok), lassan jöttem ki, még a korlátot is fogtam jobb kézzel, mert a lépcső algás volt, de még így is sikerült a jobb lábammal előrecsúsznom, pont mielőtt a balt már egyel feljebb lévő fokra letettem volna, de így is becsúsztam a két lépcsőfok közé a jobb lábammal úgy, hogy a sípcsontom nekifeszült az egyel fentibb lépcsőfok elejének, a sarkam meg annak a lépcsőfoknak a hátuljának, amin a jobb lábam volt eredetileg. Az volt a mázlim, hogy fogtam a korlátot, mert így nem estem hátra. A lépcsőfokok felülről nézve nem takartak egymásra.
Kb. negyed óráig intenzív volt a fájdalom a sípcsontomnál, aztán egy jó napig még tompán fájt, de már minden rendben van. Kívülről viszont semmi sem látszott, be se dagadt, sőt még a bőr se jött le. Soha ilyen még nem fordult elő velem.Szóval csak óvatosan.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #6612 üzenetére
Én mondtam. Hol vetted amúgy?
(#6613) Cris99
Ha megy a hspu, akkor kétlem, hogy az a szűk keresztmetszet. Egyébként amikor a béka tartásból felnyomod magad kézállásba, az olyasmi, mint egy előre emelés, csak épp a testsúlyoddal, amit ráadásként egyensúlyban is kell tartani. Na ezért nyújtott karos erő és ezért erőgyakorlat. -
Dumas
csendes tag
válasz
Zoli133 #6529 üzenetére
Pedig egy ilyen jó lenne androidra is.
Szerintetek az ér valamit, ha nap közben néha van pár perc szabadidőm, olyankor le szoktam nyomni így egy-egy sorozatot (Mondjuk úgy, hogy szűken,normálban,szélesen 10-10-10 fekvő, lábemelés,guggolás, híd ilyesmik) Pszichésen nekem biztos jót tesz mert jól esik, de fizikálisan van haszna? (Természetesen az esti edzések ettől maradnak)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #6106 üzenetére
Te ismered a saját genetikád, ha nem megy a futás, semmiképpen se erőltesd. Van más mód is az állóképesség javítására, áttételesen a bringázástól és az úszástól ugyanúgy javulni fogsz minden anaerob mozgásformában. Nyilván nem fogsz tőle egy tűzoltó bajnokságon megnyerni egy lépcsőfutó versenyt, de nem is ez a cél. A többit meg mindjárt leírom mailben, amit gondoltam.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #6088 üzenetére
Progressziós lépések: erősítsd meg a törzs izmait, a fegyenc jó alap ehhez (természetesen millió más gyakorlat is van, de kezdésnek jó). Amint megerősödtek az izmok, rengeteg terhelést át tudnak venni az ízületekről és máris elkezdhetsz állóképességre is edzeni.
(#6089) Apollo17hu
Igazából ez ettől független. Én 115 kilóval lépcsőn sprintelek 20 kilós felszereléssel a hátamon. Természetesen majd' megfulladok közben, de ez más jellegű terhelés. Itt több összetevő is van. A keringési rendszer edzettsége, az izomtömeg (nagyobb tömeget nehezebb tápanyaggal, oxigénnel ellátni) stb.(#6097) Zoli133
A bringa közben előregörnyedsz, úgy meg statikus tartás éri a porckorongokat, ugyanazt fogja eredményezni hosszú távon. Ez ellen annyit tehetsz, hogy dekompressziós gyakorlatokkal kinyújtod a gerinced, valamint megedzed a hátad, de nagyon durván. Futásnál sokat segít, ha megtanulsz "kenyai futóstílusban" futni, nem pedig a sarkadra érkezni. Nekem azóta nem fáj a térdem, a hátam, semmim, mióta így futok. A 10 km-es hegyi távokat is bírják az ízületek, előtte meg volt baj másnap, szóval tényleg kímélőbb. Hátránya, hogy az izomzatot kurvára igénybe veszi, szóval megint csak erősítéssel tudsz rá felkészülni. Ebben igaza van a fegyenc szerzőjének - legyen Wade. Mindennek az erő az alapja. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Zoli133 #6091 üzenetére
Azt, hogy nem futhatsz, nem tudom, ki mondta, de nekem volt egy 170/110 körüli munkatársam, aki futással ledobott vagy 30 kilót magáról 1 éven belül. Ő úgy kezdte, hogy 1 perc futás, 1 perc séta váltogatva. Nemrég félmaratont nyomta le.
szerk.: Ja, igen, fogyással kapcsolatban Rabbitf blogját olvasgasd.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133 #5632 üzenetére
Ha csak edzel, az is jobb, mint a semmi. Természetesen, ha komolyan veszed, nem árt odafigyelni a kajára, de egyelőre az is jó, ha csak az edzésre figyelsz. Kis lépésekben változtass, nem lehet egy huszárvágással felhagyni az eddigi megszokásokkal, a legtöbbeknél csak elveszi az egésztől a kedvet ha teljes változás áll be az életvitelben. Ilyen szempontból jobb a "fontolva haladás",
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bluetooth hangszórók
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Nők, nőügyek (18+)
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Update 04.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest