- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Egy mérés nem mérés
Növekvő tendencia egyértelmű, de majd ha mérsz 3x 100kg környékét, akkor biztos csak hogy annyi vagy. Sarkítok, de eszel egy kiadósabb ebédet, az tuti van 400-600g bevitt tömeg, iszol utána 2 órában 1 liter vizet, és máris ott vagy, hogy 1,5kg-al többet mutat a mérleg. Ha meg korán ebédelsz, vacsorára alig eszel valamit, és reggel mindenféle dolgok elvégzése, de evés-ivás előtt ráállsz a mérlegre, akkor meg mutat 1,5-2kg-al kevesebbet
Ja plusz ruha is több kg-ot tud számítani.
Amúgy ha tényleg felfelé ível a súly, akkor kezd el írni a kalóriát. Nem kell grammra pontosan, ha csak felírod aznap mit ettél, aztán adatbázisból kikeresed, hogy az hány kalória, akkor hamar kiütközik a probléma (pl. tized annyi csokit eszel, de rászoktál hogy megiszol 3l kólát. Vagy 2x akkora reggelit eszel. Stb.) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #12318 üzenetére
Azért ez kicsit ferdítés, nem ezt írja a cikk
Amit ír, hogy azért nem javasolja ezeket a gyakorlatokat izomtömeg növelésre, mert ezeknél a gyakorlatoknál az ízületek ereje jelentős befolyásoló tényező. Ezek viszont sokkal lassabban fejlődnek, ezért ha csak az izomnövekedést nézzük, akkor korlátozó tényezők. Illetve felteszem ő a "skill"-be beleért olyan dolgokat is, mint egyensúlyérzék, ami ugyancsak befolyásolja a gyakorlat elvégzésének a képességét.
Az már egy külön dolog, hogy szerintem az erős ízületek meg az egyensúly "valós életben" sokkal fontosabb, mint hogy hány kg izom van rajtad. Mert ha mondjuk meg kell emelni egy bútort, akkor ha gyengék az ízületeid, lehet izomból bírnád, de mégis lesérülsz. De ugye a cikk kifejezetten izomtömeg növelésről beszél.
Megjegyzem azt már nem állítja, hogy ezzel nem lehet annyi izomtömeget felpakolni, mint más gyakorlatokkal, csak azt mondja hogy kevésbé hatékonyan (értsd: lassabban). -
-
Cathfaern
nagyúr
"Én is így szoktam" rovat mai adása: [link]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
userxy #11997 üzenetére
Jó hogy nem privátban írtad
Ez a zsírmentes tömeg alapján szükséges kalória bevitelt számolni új nekem, pedig logikus hogy nem ugyanannyi energiát fogyaszt 1kg izom, mint 1kg zsír. Csak szinte az összes kalkulátor amit ismerek, a teljes testtömeggel számol.
Viszont azt írod, hogy "A 25% tzs mellé ajánlott kilónként a 28 kcal-val számolni szinten tartóként". Más tzs esetén mennyivel kell számolni (sajnos a magasabb érdekel kezdésnek, nem az alacsonyabb)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #11994 üzenetére
Szintentartó? Bevitt 1500 kalóriát és elvileg elégetett 2600-at (amit én még mindig sokallok ezekkel a paraméterekkel).
Szerintem inkább pont az a probléma, hogy túl keveset eszik, szervezet átállt raktározó módba. Mivel nagyon minimális a fehérjebevitel, igazán izmot se tud építeni (mint ha fa házat akarnánk építeni, aztán hordjuk a követ meg a vizet a munkásoknak, és nem értjük miért nem épül a ház). Például a mai napra írt étrendjében lényegében 0 protein van (májkrémben elhanyagolható, parizelben sincs sok), pedig kéne vagy 90 gramm.
Szóval szerintem a megoldás, hogy a szénhidrát minimális emelésével drasztikusan meg kéne növelni a fehérjebevitelt (és így a kalóriát is). Pl. ebédre ugyanennyi köret, de 2-3 csirkecomb. Vagy vacsorára lehet enni sült csirkemellet, egy serpenyő segítségével kb. negyed óra elkészíteni (ujjnyi vastag szeletekkel 4-4 perc mindkét oldal közepes lángon), és mivel a hússütés úgyis férfimunka, még csak feleség/barátnőre se lehet fogni az elmaradását -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Melorin #11985 üzenetére
Én kezdésnek sokallom azt a 2600 kalóriát. Nem definiálja pontosan mit jelent az átlagos munka, de szerintem ha a 8 óra munkaidődből legalább 6 órát ülve töltesz, akkor szerintem nem ebben tartozol, hanem az "Ülő életmód"-ba. Úgy meg már máris 2200 kalóriánál tartunk.
Aztán a kaják közül kiemelve ami nekem fura picit:
"Egy kevés paradicsomos halkonzerv: 53 kcal"
Kalóriabázis szerint 190 kalória van 100g-ban, némi google alapján kb. 88 grammos egy konzerv. Tehát egy konzerv harmadát etted meg reggelire?"1 tányér húsleves: 136 kcal"
Ez üres húslevest jelent? Ennyi kalóriába nem hiszem, hogy akár tészta, akár hús beleférne.Aztán amit nem látok:
- Mit iszol napközben? Semmit vizet leszámítva?
- A felsoroltatok kívül semmi mást nem ettél? Se gyümölcs, nassolás, csoki, ropi, táplálékkiegészítők (pl. protein turmix), akármi?Ha mindkettőre "nem" a válasz, akkor az a kérdés, hogy mióta eszel ennyivel kevesebbet (1000+ kalória minuszba), mint a szükséges kalóriamennyiséged?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #11674 üzenetére
Ilyen téren nekem nagyon szerencsém van. Barátnőmmel most hétvégén voltunk "wellnesellni", oda meg visszautazós fél napokat leszámítva mindhárom nap túráztunk 10 km-t
Délutánok lazítással teltek, de szerintem kell az is.
RBJ:
"Babám is zumbázott sokáig de valahogy megkopott, akkor úgy lefogyott, hogy nekem nem tetszett."
Ezt mondtad is neki, hogy már nem tetszik annyira, mert nagyon lefogyott? Mert ha igen, akkor ne lepődj meg, hogy nem igazán akar mozogni/sportolni... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
emiki6 #11517 üzenetére
Nem hiszem, hogy a túledzés egy bináris dolog lenne, hogy 1) nincs túledzés, 2) túledzett vagy. Vannak fokozatok. Lehet nincs látványos bajod, meg nem esel össze, csak téli időszakban rendszeresen megfázol. Vagy szellemileg nem vagy olyan friss. Stb... Ugye a szervezetnek regenerálódnia kell, ami plusz energia. Ha elfogy a "tartalék", akkor valamitől el kell, hogy vegye. Ha túl sok helyről vesz el túl sokat, akkor fogsz összeesni. De ez nem azt jelenti, hogy előtte már nem terhelted túl magad. Persze egyén és helyzetfüggő, hogy kinek mi probléma. Lehet, hogy megteheted, hogy 2 órával többet alszol, és így már rendben lesz a regenerálódás. Lehet nem probléma, ha szellemileg annyira nem vagy friss, mert a munkád nem követeli meg folyamatosan. Stb...
Legalábbis szerintem -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #11416 üzenetére
Továbbra is idegesít a dolog (tudom, túlzottan ráérek
), szóval próbaképp bioteches vitaminokat összeszedtem egy táblázatba:
[link]
Egyrészt csak szerintem totál random, hogy melyikben mi van? Másrészt totál átvágás a női verzió, ugyanannyiért jóval kevesebb dolog van benne -
Cathfaern
nagyúr
válasz
emiki6 #11331 üzenetére
Oké, van az RDA ajánlás, ami szép és jó, tegyük fel hogy igaza is van. Na de akkor nézzünk pár multivitamint ugyanattól a gyártótól:
[link]
[link]
[link]Random kiválasztva az egyik összetevőt, ami van mindegyikben, legyen az E vitamin, nézzük meg melyikben mennyi van belőle RDA-hoz viszonyítva, fenti sorrendben:
833%, 125%, 166%Most akkor melyik a jó? Miért több egyáltalán, mint az ajánlás? Egyiknek se derül ki a leírásából, hogy miért úgy vannak összeállítva ahogy. Szóval tud bárki mondani olyan multivitamint, ami nem csak úgy lett kiválasztva, hogy "szerintem ez jó lesz"?
Mert annyira drasztikus eltérések vannak közöttük (gyártón belül is, nem is beszélve eltérő gyártókról), hogy nem hiszem el, hogy mindegyik egyformán jó
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
itouchfan #11411 üzenetére
Ööö mi nem ad?
Polarban van / tud:
1. GPS
2. Folyamatosan logolja a pulzust, tehát lesz belőle egy grafikonod
3. Össze tudod BT-n kapcsolni telefonnal, így szinkronizálni tudja oda az adatokat
4. Telefon értesítéseket is meg tud jeleníteniEz csak ami fejből eszembe jutott
Ha csak annyi a lényeg, hogy mennyi a pillanatnyi pulzusod, mennyi volt az edzés alatt a max meg átlag pulzusod, akkor viszont bőven elég egy ilyen is.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #11409 üzenetére
Egyébként vicces módon a TRX gyakorlatok jó részéhez is plafonos, vagy rudas rögzítés kell (ugye ahol a rögzítési ponton túl kell hogy lógjon a lábad). Szóval lényegében ahova TRX-et lehet rögzíteni, oda lehet gyűrűt is. Az ajtós / falas megoldással a gyakorlatok legalább fele kiesik.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
IreN!CuS #11392 üzenetére
Gratulálok a fogyáshoz, nem kis eredmény
Fekvőtámaszok: miért csinálsz ennyi ismétlést? Ez így lényegében inkább állóképességi edzés, nem erőfejlesztési. Persze lehet ez is a cél, csak tipikusan nem ez szokott lenni, azért kérdezem.
Ha nem állóképesség fejlesztése a cél, akkor célszerűbb lenne inkább abból többet csinálni, ami a legnehezebben megy (pl.: csinálsz bemelegítésnek 30 szűk fekvőt, 15 emelt lábasat, és utána viszont 3x20 archert. Még ez se tipikus erőfejlesztési ismétlés szám, de közelebb áll hozzá). Illetve ahogy írták, a legkézenfekvőbb () lépés az az egykezes fekvőtámasz. Persze itt kérdés, hogy a súlyod miatt az ízületeid mennyire fogják szeretni, de egy próbát mindenképp megér. Aztán lehet lábat még magasabbra tenni, illetve nekiállni a kézenállásos fekvőtámasznak (lásd: [link], majd a további lépések).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kk831228 #11261 üzenetére
Kalória mindegyikben sok van, de ettől még lehet egészséges
Amúgy egy 70%-os lindt-nek a 100grammjában már "csak" 30g cukor van (de az is 562 kalória). Bocis étcsokik bár finomak, de szerintem inkább átmenet a tej és az étcsoki között, mint rendes étcsoki.
emiki6:
Szerintem a 60-70%-osak finomak. 80%-os még ehető. Fölötte már egyszerűbb bevenni egy kiskanál kakaóport -
Cathfaern
nagyúr
válasz
emiki6 #11259 üzenetére
Csokit pedig ehetnél, legalábbis étcsokiról kezd táplálkozás szakértők körében terjedni az, hogy napi 2-3 kocka (~15-25 gramm) bevitele ajánlott
Persze minőségi étcsokiról beszélünk, nem karamelles-nutellás-földimogyorós tejcsokiról
kolosanyi+westcoastog:
Én szeretem a mű ízű dolgokatKiskoromban is a tutti-frutti volt az egyik kedvencem, pedig az aztán tényleg full mű íz
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
troller #11242 üzenetére
Kb. 2 hétig kéne kibírnod koffein nélkül, és akkor elhagyható lenne a tabletta. Első pár napban lenne a legrosszabb, de ha mondjuk ezt ráidőzíted egy hosszúhétvégére, vagy egy hétvégére pár nap szabival megtoldva (ahova be lehet tervezni otthoni programot), akkor munkában sem olyan vészes.
emiki6:
Én is az íze miatt iszom a kávétÉn abba az elvetemült fajtába tartozok, aki energiaitalt is ezért iszik
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #11235 üzenetére
Akkor nem szóltam
Amúgy koffeinhez sajnos hozzászokik a szervezet, szóval ha minden nap iszol 200mg koffeint, akkor majdnem olyan lesz, mint ha 0mg-ot innál (azért nem teljesen, mert a megivás pillanatában ad egy löketet). Ez elég jól elmagyarázza hogy működik: [link] -
Cathfaern
nagyúr
Többé-kevésbé véletlenszerűen belenéztem párba, ugye ez valami poén?
Ezek napi 8 órában dolgozó / tanuló ember számára gyakorlatilag betarthatatlanok. Napi 6-8 étkezés még csak-csak megoldható (ha valaki irodában ül egész nap), de hogy ebből 5-6 főtt kaja, rendszeresen napközben hallal (amit ugye nem tudsz előre elkészíteni és csak bedobni a mikróba, vagy megenni hidegen) az vicc.
Szóval persze tök jól vannak összeállítva, de ezzel csak olyan tud kezdeni valamit, aki legalább fél-profi szinten edz, és a munkahelyét / karrierjét is aláveti ennek (vagy szerencsés helyzetben van és pl. otthonról dolgozik, vagy tényleg családias munkahelyen, stb... )Szerk: olyanokba meg már bele se megyek, hogy grammra pontosan be van írva minden, és akkor az az étrend neve, hogy "változatos tömegnövelés 60-90kg"? És semmi magyarázó szöveg vagy akármi...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Melorin #11203 üzenetére
És milyen szögből végezted a vízszintes húzást? Fegyenc ugye derékmagasságban lévő fogódzkodót ajánl, de ha ennél lentebb mész, akkor nehezíted a gyakorlatot. Vagy akkor is, ha a lábadat megemeled (és itt a bicskához képest annyival egyszerűbb a lábat megemelni, hogy itt nem fog a lábad csúszkálni előre-hátra).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Melorin #11190 üzenetére
Inverz evezéssel próbálkoztál már? Nagyon jó felvezető gyakorlat, mivel ha van egy állítható magasságú rudad (vagy több rúd eltérő magasságban), esetleg TRX-ed vagy gyűrűd, akkor szépen fokozatosan tudod növelni a terhelést. Ha ez megy alacsony szögben (20-30 fokot zár be a tested a talajjal), esetleg megemelt lábbal is, akkor erő szempontjából nem kéne hogy gond legyen a húzódzkodással. Ha ezek mennek, de a húzódzkodás nem, akkor ott inkább technikai probléma lehet (kezdve onnan nem érzed stabilnak a fogást a rúdon, és emiatt blokkol az agyad, egészen odáig hogy túl szűk vagy túl széles a fogásod)
Ja közben végigolvastam a hsz-ed, előbb kellett volna
Ha már 1-2 húzódzkodást meg tudsz csinálni, akkor egyszerű a helyzet, amilyen gyakran csak tudsz, csinálj egyet. Legjobb lenne ha otthon is lenne rá lehetőséged, aztán mikor eszedbe jutsz vagy mikor hazaérsz húzódzkodsz egyet.
Mondjuk ettől függetlenül jó az inverz evezés továbbra is, azokból több ismétlést meg fogsz tudni csinálni, így önbizalomnak jót tesz, plusz izmaid is fejlődnek
Hogy őszinte legyek, szerintem csak negatívok végrehajtása nagyon demotiváló. Legalábbis nekemPersze más a helyzet amikor pl. az ember már egykezesre edz, és akkor kettővel felhúzza magát, negatívot meg eggyel. De ha csak negatívot csinálok, akkor úgy érzem, mint ha nem csináltam volna semmit. Persze izom fejlődik, csak a motiváltság hosszú távon nagyon sokat számít.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #11111 üzenetére
Nem erre lett mondva hogy fizikailag lehetetlen?
Amúgy érdekes, és jó értelemben véve érdekes, hogy mennyire természetes izomzata és alakja van ahhoz képest, hogy mikre képes. Ha egy átlag utcai ruhában szembejönne, nem mondanám meg róla azt se, hogy egy "sima" kézenállásos fekvőt meg tud csinálni. Nem úgy néznek ki az erei, mint ha google maps lenne a karjaira tetoválva, nincsenek dinnyék a bicepjei helyén, "csak" erős. Ilyen szeretnék én is lenni
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
troller #11036 üzenetére
Myfitnesspalon meg kalóriabázison kész kajáknak is fent van a kalóriatartalma. Szóval ha nagyon nincs más megoldás, akkor elég az ha azt leméred, hogy a tányérodra mennyi kerül. Nyilván ez sose lesz olyan pontos, mint ha az alapanyagokat számolgatnád, de a semminél nagyságrendekkel több.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
emiki6 #10974 üzenetére
Kevésnek tűnik. Ugye alapvetően inakkal van itt a gond, azok sokkal nehezebben alakulnak, mint az izmok. És nem az a gond, hogy nem tudnak annyira összehúzódni, hanem egyszerűen nem elég hosszúak
És óvatosan az erőltetéssel, egy ínhüvelygyulladás elég kellemetlen tud lenni.
Amúgy lehet én értem félre ez alapján, de ha jól értem nem full lefele kell tartani a csuklód, hanem lefele és kicsit oldalra, úgy jön ki ez a fogás. Szerintem teljesen lefele tartott csuklóval fizikai képtelenség összeszorítani az ujjaid. Jah megnézve ezt, igazából nem az ujjaiddal tartod magad, tehát nem is kell azokkal lényegi erőt kifejteni. Vagy így csinálod és úgy se tudod ráhajlítani az ujjaidat?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #10926 üzenetére
Csak engem zavar, hogy nagyon sok videóban 2-3-4 percig beszélnek a gyakorlatról anélkül, hogy egy szabályos gyakorlatot bemutatnának?
Szerintem sokkal jobban lehetne úgy érteni, bár mivel majdnem minden videóban először magyaráz, utána mutat, kezdek gyanakodni, hogy bennem van a hiba...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
-PLevi- #10899 üzenetére
"Húzódzkodás. Első lépés szerintem szintén semmire sem jó (függőleges húzás). (De szép alliterációó
)) ) Helyette vízszintes húzást csinálok 130 centin. Alkargyilkos. Főleg a felső szakasz vége (kb. 10 centi) ami eléggé fárasztó"
Ezt még délelőtt olvastam, de mai edzés része volt az invertált evezés, közben ugrott be mit írtál. Elvileg a felső szakasz végét hátból kéne elvégezni (írja is a fegyencedzés könyv, hogy húzd össze a lapockádaidat). Szóval ha ott az alkarodat érzed, akkor valamit nem jól csinálsz szerintem. Lehet azt, hogy kihagytad a függőleges húzást. Tudom unalmas, de mikor a 3x30-at csináltam, akkor az alkarom nagyon szenvedett. Viszont most vízszintes húzásnál az alkarom gond nélkül bírja a terhelést. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
itouchfan #10801 üzenetére
Attól függ
Ha az a lényeg, hogy max. sorozatot lemérje, akkor egyáltalán nem sok, pont megfelelő. Ugye ennél elvileg a minél hosszabb pihenő a jobb, gyakorlatban 3-4 perc fölé azért nem érdemes menni, mert akkor már elkezdenek "kihűlni" az izmok (kihűlést értsd, mint a bemelegítés ellentéte), ezért a hosszabb pihenő ellenére is rosszabb ismétlésszám jönne össze.
Nyilván ha állóképességi felmérést végezne, akkor iszonyat hosszú lenne az a pihenő idő -
Cathfaern
nagyúr
válasz
yootti #10797 üzenetére
Nekiállsz adott gyakorlatot csinálni. Pl. gyémánt fekvő. Csinálod addig ameddig csak tudod, azaz amikor már nem tudod többet kinyomni magad (pl. 7). Utána pihensz 3-4 percet, majd megint csinálod addig amíg tudod (pl. 4), aztán megint 3-4 perc pihenő, és megint ameddig csak bírod (pl. megint 4). És ezek a számok adják a 7-4-4-stb-t.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Because #10653 üzenetére
Jah, üdv a klubban, ugyanolyan testalkatunk van
Sajnos hasra hízok én is elsődlegesen, onnan is fog lemenni utoljára. 2 éve 178cm-es magasságomhoz voltam 78kg, ennek ellenére mégis jelentős hasam volt még akkor is. Akkor ennek az volt az oka, hogy csak bicikliztem, és így felsőtestemen alig volt izom. Így súlyom hiába volt rendben, testzsír százalékom nagyon rossz volt: 28%. Neked milyen a testzsír százalékod? Ezzel relatív egyszerűen és pontosan ki tudod számolni: [link] (csak állítsd át metric-re).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #10627 üzenetére
Én azt mondanám, hogy érdemes végigolvasni a fegyencedzés könyvet, mert a kondisok fikázása mellett az "elméleti" részben is nagyon sok hasznos gondolat, elv van. Egyszerűen megfelelő szemlélettel kell olvasni, és a hangulatkeltő / fikázós részeket lelkiekben át kell ugrani. Például:
"Egy olyasmi programot tudnék erre mondani, hogy a fegyenc 6 gyakorlatát kettéosztod, mellé meg heti kétszer 40-60 perc alacsony intenzitású aerob edzést csinálsz. Tehát 4 edzés, abból 2 erősítés, 2 állóképességi. Ennek elégnek kell lennie."
Ezt a két mondatot legalább 20-30 oldalon keresztül taglalja úgy, hogy olyan is megértse aki sose edzett korábban -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Because #10619 üzenetére
"nagy szerettem volna mindig is lenni, de elég vékony csontozatú vagyok"
Ezt felejtsd elÁtlag ember csontozata 3-5kg között mozog. Ez annyira minimális súly a teljes testsúlyodhoz képest, hogy a csuklód nem attól lesz vékony, hogy vékony a csontod. Ha a csontod jelentősen vékonyabb lenne a normálisnál, az a kálcium hiány miatt lenne, viszont akkor lépten nyomon el is törne a csontod. Gyanítom nem ez a helyzet. Szóval amit te vékony csontnak látsz, az legfeljebb csak zsír meg izomszövet hiánya. Megjegyzem 16cm-es a csuklóm, és sok mindent mondanál rám, csak azt nem, hogy vékony csontozatú vagyok
Ellenben tudom hogy gyengék a karjaim. Lábaim már erősebbek, bokám 25cm vastag is...
És mielőtt jönne az "ectomorph vagyok ezért nem tudok izmot építeni": [link]. Ha úgy nézel ki, mint a harmadik képen lévő, és akkor mondod azt, hogy nem tudsz több izmot építeni, akkor megértem -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #10512 üzenetére
"Ebben tényleg csak annyi a fura, hogy gyerekkoromban nem sikerült diagnosztizálni."
Mind az allergia, mind az asztma máig eléggé homályos és kutatott terület. Utóbbi ~30 évben nagyon drasztikus fejlődésen ment át. Egyik nagymamám lényegében asztmába halt bele kb. 28 évvel ezelőtt, mivel akkor egyetlen kezelési módszer volt a lórugás mennyiségű szteroid, amit nem bírt a szíve. Én 22 évvel ezelőtt még szteroid tartalmúval kezdtem (ami részben belejátszott abba, hogy szépen meg is híztam), de az már pár év múlva kifutott.
Sajnos az elég komoly fejlődés ellenére se tudják igazán sem az allergiának sem az asztmának a kiváltó okát. Mindkettőt legjobb esetben tünetmentesíteni tudják (de sajnos asztma esetén ez azt jelenti, hogy a krónikus gyulladás ugyanúgy fennáll, ami semmiképp se jó a szervezetnek).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Dobi 562 #10486 üzenetére
+ kolosanyi:
Üdv a klubban. 6 éves korom óta pázsitfű allergia + asztma. Szerencsére az asztma része tünetmentes nálam (igaz inhalátorral, bár vannak kétségeim a hatékonyságával kapcsolatban), ha nagyon hirtelen terhelem meg a szervezetem (pl. biciklizés közben pár perc mozgás után sprint), akkor szoktam csak érezni a tüdőmet, de ezt leszámítva nincs gondom vele. Persze a tüdőkapacitásom egy részét nem tudom kihasználni, de ezt ugye nem érzi az ember közvetlenül. Allergiás része pázsitfű virágzáskor előjön (május közepétől - augusztus közepéig), de utóbbi években már csak enyhe orrfújás formájában.Dobi 562:
Az életmódváltás csak sportolást jelentett vagy táplálkozási változást is? Ha utóbbi is, akkor mit változtattál?Kolosanyi:
Megkérdezhetem, hogy milyen gyógyszert kaptál?Bannani:
Víz alatt maradás nem egyértelmű jele a tüdőkapacitásnak. Ugyanis az, hogy mennyi ideig tudod visszatartani a levegődet, jórészt fejben dől el (amatőr szinten, nyilván nem profi szabad tüdős búvárok szintjéről beszélek). Ha feljövetel után pár levegővétel (pár másodperc) után helyreáll a légzésed, akkor nem a tüdőkapacitás volt a szűk keresztmetszet. Ha feljövetel után jó fél percig kapkodod a levegőt, na akkor probléma a tüdőkapacitás -
Cathfaern
nagyúr
"Már megy az egykezes fekvő,egylábas guggolás,L tartás,támaszmérleg zsugorlábtartással,psuedo fekvő,V lábemelés de a húzódzkodás valamiért nem."
Húzódzkodáshoz bicepsz és hátizom kell. Az általad felsoroltaknál a bicepsz semmiképp se fő izomzat. Hátizom jobban van használva, viszont nagyrészt csak statikus módon. Szóval simán lehet az erő hiánya is (főleg hogy te magad is mondod, hogy aránytalan vagy, és most kezdtél el hátra is edzeni). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
itouchfan #10407 üzenetére
Tök mindegy mennyit futsz és mennyire vannak kidolgozva a hasizmaid. Ha 10% testzsír% alatt vagy, akkor látszódik a hasizmod, ha felette akkor nem. Hasizom erősségétől csak az függ, hogy mennyire "mélyek" lesznek a bordák. Megjegyzem 12% alatti testzsírszázalék igazából egészségtelen.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
brownus #10376 üzenetére
Jah ez nekem is kiment a fejemből, vettem én is TRX-et
Ki is próbáltam, teljesen stabil strapabíró cuccnak tűnik, szerintem ennyi pénzt mindenképp megér. Azt sajnálom csak, hogy csak ajtós "kampót" adtak hozzá, szóval ha esetleg későbbiekben lehetőségem lenne rúdra vagy máshova felszerelni, akkor nem lesz mivel.
-
Cathfaern
nagyúr
Egyébként én azért favorizálóm a saját testsúlyos gyakorlatokat, mert jobban átfordíthatóak "valós életbeli" használatra. Pl. húzódkozás - felmászni valahova, guggolás - nehéz dolgokat felemelni, stb. Félreértés ne essék, nem azért mert maguk a gyakorlatok annyira valós életbeli példákból lennének véve, hanem egyszerűen mert komplexek, nem csak egy-egy izomcsoportot használnak, és a stabilitásnak és egyensúlynak nagy szerepe van bennük.
Ehhez képest egy testépítős bicepszezés vagy fekve nyomás önmagában kevés ahhoz, hogy máshol is tudd használni. A testépítés ugye arról szól, hogy minél szebb izomzata legyen valakinek (ami megjegyzem a nevéből is adódik... nem is igazán értem hogyan vált a testépítő az egészséges / erős ember szinonímájává). Viszont a nagy izomzat nem áll egyenes arányosságban az erővel (lásd: [link]) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
sutyesz96 #10366 üzenetére
Szerintem ez egyéni döntés kérdése. Csak saját testsúlyos edzéssel is le lehet fedni minden izmot, szóval ha megfelelően végzi az ember, akkor nincs szükség mellé külön súlyzós (konditermi) edzésre. De végezhető vegyesen is.
Személy szerint nem szeretem a súlyzós edzést, szóval én csak saját testsúlyosokat csinálok. De én elég kezdő vagyok, majd nálam okosabbak is mondanak véleményt -
Cathfaern
nagyúr
Nah tervek szerint tolom a plank challenge-t. Ma volt a 2. hét vége 90 seccel. Idáig elvoltam, de ez már kemény volt
De azért meglett
Mondjuk jövő hétvégével kapcsolatban már bizonytalan vagyok, nem tudom az is összejön-e, de természetesen nem adom fel
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
troller #10317 üzenetére
Hmm...
Ha tegyük fel TRX vagy húzódzkodó rúd közül csak az egyikre van pénzem, akkor melyiket érné meg jobban? Tudom nem teljesen fedik egymást, bár abban biztos vagyok, hogy az inverz evezés nekem még jó ideig kihívást fog jelenteni, amire a TRX alkalmas (ha nem tévedek). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
westcoastog #10232 üzenetére
Jah, két csapat lesz, mindkettőben ugyanannyi fő. Egyik csapat a faltoló csapat, a másik a falhúzó, és a végén kiszámoljuk hogy a csapatteljesímények alapján hány méterrel sikerült eltolni vagy elhúzni a falat. Értelemszerűen ha elhúzni sikerült, akkor a felhúzó, ellenkező esetben a faltoló csapat nyert
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Melorin #10214 üzenetére
Sokaknak gondja van a fegyencnek ezen lépésével, vitatják is, hogy jó helyen van-e. Nem egy olyan beszámolót találni neten, aki azt mondja, hogy könnyebb volt neki az ezt követő lépés (sőt, olyat is olvastam, akinek a rendes húzódzkodás már ment, de vízszintes húzásból továbbra sem tudta megcsinálni a 3x30-at). Szóval ha van lehetőséged rá, akkor érdemes lehet azzal is tenni egy próbát.
Amúgy tippre azért olyan nehéz ez, mert csak akkor tud igazán a letett láb besegíteni, ha törzs izomzata elég erős ahhoz, hogy minden terhelést átvigyen rá. Ehhez ugye hasat meg derekat is feszesen kell végig tartani. Ezzel szemben húzódzkodáskor a felsőtest ereje sokkal mérvadóbb.kolosanyi:
Lenti állapotban 1 seces kitartásnak annyi értelme lehet, hogy biztosan megtörik a lendületet. És nem lesz vergődő hal effektus, mint a nem túl régen belinkelt videóban -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Woodslave #10184 üzenetére
Uh, elolvastam én is a cikket. Igazából teljesen igaz amit 90%-ban ír. Mivel 90%-ban arról beszél, hogy edzés előtti statikus nyújtás nem segít semmit, sőt csak növeli a sérülés esélyét. Ez tök igaz. Csak ez 15+ éve ismert tény mindenkinek aki picit is érdeklődik a téma iránt (15 év, mert akkor mondta a gimis tanárom, hogy bemelegítésnek ne nyújtson az ember. De lehet régebb óta ismert tény).
Maradék 10%-ban említi az edzés utáni nyújtást. Őszintén, nem tudom alátámasztani, hogy ez hatékony-e vagy sem. Viszont két dolgot tudok:
a) Az ember, és nagyon sok állat (pl. kutyák, macskák, de sok mást lehetne felsorolni) ösztönösen nyújt. Tehát akárhogy is nézzük, evolúciós előny kellett hogy legyen, azaz valami hatása biztos kell, hogy legyen, nem csak annyi hogy jobban érzed magad tőle
b) Biciklis topicból pontosan emlékszek egy srácra, aki nagyon hirtelen kezdett nagyon nagy távokat letekerni, és sose nyújtott le utána. Pár hónap után folyamatosan fájt már a lába, már ott tartott hogy elmegy orvoshoz. Aztán elkezdte nyújtani a lábát, pár nap alatt elmúlt.Szóval azt én se hiszem, hogy 1 óra edzés után tartani kéne egy újabb 1 órás statikus nyújtássorozatot. De, hogy a nyújtásnak semmi hatása sincs azon kívül, hogy jobban érzed magad tőle, azt nem tudom elfogadni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Woodslave #10123 üzenetére
Őszinte legyek ennek a biológiai oldalát nem tudom (mondjuk amennyire ismerem a témát, igazából a nálam sokkal okosabbak se tudják), amit tudok, hogy:
1. Mikor még egyetem alatt 0 edzés után elkezdtem kondizni, akkor nagyjából mindenhol izomlázam volt, mozdulni alig tudtamKésőbb ez enyhült, egy idő után már nem is volt
2. Biciklizni mikor elkezdtem 4 éve, akkor sose volt izomlázam. Azután se, hogy 1,5 órás tekerést 170-es átlagpulzussal végigtoltam, meg akkor se mikor ~4-5 órát tekertem gyakorlatilag megállás nélkül
3. Most, hogy nekiálltam fegyencezni, "klasszikus" izomlázam nincs, bizonyos napok után ha nyújtózok, vagy épp úgy mozdulok, akkor érzem az izmom, de nem az a megmozdulok és fáj érzés. Akkor sincs, ha mondjuk fekvőnél addig tolom, hogy már nem tudom többször kinyomni magam (nem nagyon nehéz, hanem szó szerint nem egyenesedik ki a kezem).1. esetben lehet nem edzettem elég keményen, 2-3. esetben ezt már nehezebben tudom elképzelni. Mondjuk 1. esetben szinte sose nyújtottam. 2. esetben tekerés után fixen mindig nyújtottam. Most fegyenc edzés után nem nyújtok le azonnal mindent, viszont nap folyamán tartok többször 1-2 perces nyújtást, ahogy épp amire lehetőségem van munka közben, pihenőidőben, stb. Én mondjuk észreveszek egy tendenciát
De nyilván egy eset nem jelent semmit, ha ilyen egyszerű lenne nem ezen vitatkoznának már sok évtizede az orvosok.
Ami viszont biztos, hogy az edzés keménysége (illetve a fejlődés) nem áll egyértelműen összefüggésben az izomlázzal.kolosanyi:
Szerintem arra jó a falnál fekvőtámasz, hogy szokja az ember a mozgást. Nem nagyon van olyan ember, aki életében nem csinált még fekvőtámaszt, de az már jóval kisebb halmaz, aki szabályosan csinált fekvőtámaszt. Ha egy átlagember nekiáll magában edzeni, akkor jó eséllyel szabálytalan fekvőtámaszokat fog csinálni. Nem kizárt, hogy azért, mert meg se tudja csinálni a szabályost. Viszont így rávezetéssel szépen berögzül a helyes végrehajtás. Plusz ízületek felkészítése, attól, hogy az izma bírja a fekvőtámaszt, ízület még nem biztos, hogy bírni fogja. Mielőtt nekiálltam fegyencezni, egyszer nekiestem, hogy én fekvőtámaszozni fogok. Elég hamar meg is fájdult a könyököm. Most a fegyencnek nulláról álltam neki, és még egyszer se fájt (és nem, nem a falnál fekvőnél tartok).
-
Cathfaern
nagyúr
Úgy rémlik régebben valaki írt egy olyan receptet, hogy zabból készített házilag valami szilárd állapotú ehető dolgot. Viszont sajna keresővel nem találom, nem emlékszik rá valaki? Az lenne a cél, hogy zabot bevinni olyan munkahelyre, ahol nincs lehetőség főzögetni, illetve tejet burogatni
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
westcoastog #9971 üzenetére
Gyanítom erről van szó
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
westcoastog #9928 üzenetére
Poénon kívül, grat hozzá
Amúgy jól gondolom hogy gyűrűn végezve ez nehezebb gyakorlat, mint rúdon, mert a gyűrűn valamennyire egyensúlyozni is kell? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Bannani #9920 üzenetére
Tök kezdős saját tapasztalat:
Amíg a másik 4 gyakorlattípusból kihívást jelentek az 5-6. szint előtti gyakorlatok, addig a híd meg kézenállásos első gyakorlata se fog menni rendesen (megfelelő hasizom nélkül nem lehet fejenállni, illetve megfelelő hát-gerincizomzat nélkül a híd bevezetői se fognak menni). Szóval szerintem célszerűbb betartani amit ír. Nem állítom, hogy fizikai képtelenség korábban megcsinálni a gyakorlatokat, de szerintem jóra nem fog vezetni (vagy berögzül a helytelen mozgás, vagy sérülés lesz a vége). Főleg hogy a fegyencet az emberek többsége egyedül végzi, így nincs senki aki segítsen vagy legalább szóljon hogy rosszul csinálja. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
westcoastog #9838 üzenetére
Vannak nagyon jó részek benne, de ahogy a kommentekben is megjegyzik, ez a "szektavezető" beállítás kicsit fura
Illetve ami zavar benne, hogy a csajokkal láthatóan olyan gyakorlatokat végeztetnek, amit nem tudnak rendesen kivitelezni, csak azért hogy le lehessen videózni hogy na ilyen nagy súllyal is megy nekik.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #9831 üzenetére
Nah kiderült, hogy ennyire azért gyenge nem vagyok, a gondot az okozta, hogy egyszerűen nem volt rendes fogás az asztalon amin próbáltam. Sikerült találnom egy partvisnyelet ami nem törik el a súlyom alatt, plusz megfelelő elhelyezést*, így már haladok a gyakorlattal. Igaz a 10 ismétlést így is csak 2 menetben tudtam összehozni, de legalább már látom a fényt
*Két asztal kb. fogásszélességre van egymástól, rajtuk keresztben a rúd. Mivel az asztal szélén fogom a rudat, nem tud behajolni, meg kicsi a rá eső erőkar is
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
andrisbandi #9798 üzenetére
De szeretnék én 80 kiló alatt lenni
Plusz az ajtófélfa nem festett, hanem ilyen natúrfa mintázatú, szóval a festéssel eltüntethető dolog nem igazán játszik. Ha már nekiállnék fúrni, akkor raknék a plafonra gyűrűt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
andrisbandi #9792 üzenetére
Nem rosszak az akciós árak, de azért az eredeti árak kicsit röhejesek.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #9720 üzenetére
Ha már evezés. Továbbra is küzdök az invertált evezéssel, egyszerűen nem igazán tudom megcsinálni, a behajlított lábas verziót sem. Húzódzkodó rudam továbbra sincs, ráadásul lehet hamarosan költözök, szóval nem is akarok fúrással kavarni egyelőre. Kérdés, hogy milyen gyakorlatot végezzek, hogy haladjak valamit?
Döntött törzsű evezésre gondoltam, de mivel súlyaim nincsenek, ezért max ilyen 1-2kg-al tudnék alkotni, de az meg úgy gondolom nem érne sokat. Hely relatív sok van, szóval talajgyakorlatok szóba jöhetnek.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #9456 üzenetére
Igazából nekem se szokott különösebb bajom lenne ha beteg vagyok. 38,5 fölötti lázam nem volt még, de olyan lázzal én még teljesen vígan elvoltam, nem éreztem semmi különöset. Általános megfázós orrfújós köhögős betegség is inkább csak idegesít, mint ledönt a lábamról. Jó mondjuk picit gyengébb vagyok, meg a hátam közepére se kívánom az edzést (ami végülis jó is), de más bajom nincs.
fmx:
Ha esetleg van otthon, vagy tudsz kölcsönkérni, akkor próbálkozz meg egy biciklis ujjatlan kesztyűvel. Ugye azok a párnázottak, így a rúd "vastagabb" lesz, és általában direkt jó tapadásra (és biztos fogásra) vannak kialakítva, szóval fogás is jó lesz. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
_balázs_ #9420 üzenetére
"Egyik se egy vastag csontú erősen endomorf mint én"
Remélem a vastag csontút nem szó szerint értettedAzonos testmagasságú, egészséges embereknél nagyon minimális eltérés van a csontok súlyában, nem is beszélve a csontok térfogatáról.
És szerintem a testalkat túl van értékelve. Nyilván helyén kell kezelni, ilyen kinézetű nem lehet bárki, mint ahogy ilyen se. De az hülyeség, hogy valaki endomorf ezért nem fog tudni sose jól futni (érdemes futós topicból deicide eredményeit megnézni), vagy valaki ectomorph ezért sose fog tudni erőedzést hatékonyan végezni. Meg falnak tudok menni, amikor ilyen képeket gyártanak: [link]
Ez ugyanaz az ember soványan, "kigyúrtan", meg elhízottan. Akkor egy ilyen vagy ilyen kép már sokkal többet elmond a típusok közti különbségről.
Plusz ha már testalkat és sportolás, érdekes ez az összeállítás is
[link]
kolosanyi:
"Az tény, hogy meg kell erősíteni a csuklót hozzá, de minden erőgyakorlathoz hozzá kell erősíteni az ízületeket."
Tudom a topicban divat ekézni a fegyencedzést, de én itt írnék egy hatalmas pluszt a számlájára. Oké, lehet elfogult vagyok, mert én jelenleg azt követem, de saját tapasztalatom igazolja a módszert ilyen téren. Bár nagyon az elején tartok még, de most jöttem rá, hogy pl. a szorításom nagyon gyenge. Ez most kijött az inverz evezésnél, de ott se a 10 vagy a 20, hanem a 30 ismétlésnél. Ha csak 10-et csináltam volna, vagy mondjuk rögtön rúdon elkezdek húzódzkodni, akkor jó eséllyel hibásan végeztem volna a gyakorlatot, egész egyszerűen azért mert azzal szenvedtem volna, hogy rajta maradjak a rúdon. Plusz nem kizárt, hogy ínsérülés is befigyelt volna a túlerőltetés miatt.
Fekvőtámasznál csuklóm és könyököm ugyanez. Oké, elég rossz állapotból indultam, de lássuk be, az átlag ember inkább az én állapotomhoz áll közelebb. Nem volt semmi sérülésem vagy ilyesmi, egyszerűen világéletemben inkább könyvek / számítógép előtt ültem, mint a kertben futkároztam vagy fára másztam. Aztán jött egyetem, meg munka, ahol meg végképp garantált volt a napi 8+ óra ülés. Mindez egészen pár évvel ezelőttig, amikor is rájöttem, hogy ennek nem lesz jó vége. Először biciklizni kezdtem el, ami sokat segített, szépen lefogytam 78kg-ig, ami közel áll az ideális súlyomhoz (178 cm magas vagyok), a probléma csak az volt, hogy gyakorlatilag csak lábra ment izom, felsőtestre semmi, így testzsír %-om nem lett túl ideális, és hiába az alacsony súly, továbbra is kövérnek néztem ki. Sajnos utána különböző okokból egy jó 1-1,5 évre abbamaradt az edzés, vissza is híztam sokat. Idén nyár végén álltam neki újra, ekkor már a felsőtestre is koncentrálva.emiki6:
"Azt nem értem, hogy ha addig cingár volt miért nem fogyott vissza? Hozzászokott a sok evéshez?"
Gyomor kitágul, szervezet megszokja, hogy minden evésnél feszülésig telik a gyomor, és ezért ha ez nem történik meg, úgy érzi még nem evett eleget (függetlenül attól, hogy már nem éhes). Utóbbitól gyomor még jobban kitágul, ördögi kör. Emellé bejöhet a lustaság is, mivel hízni könnyebb, mint fogyni. Ugye szervezetnek "alapműködése", hogy több táplálékot vigyen be, mint amennyi pillanatnyilag szükséges (tartalékolás vész esetére), viszont ahhoz már akaraterő (és így energia) kell, hogy bár van bőven táplálék, kevesebbet egyen, mint amennyi szükséges. Ezért van az, hogy valaki simán vékony éveken át, de egyszer meghízik, aztán úgy is marad. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #9312 üzenetére
Én kenyérsütővel kapcsolatban azt javaslom, hogy csak a dagasztást bízza arra az ember, ha van egy villanysütő otthon, akkor sokkal jobb abban megsütni a kenyeret (gázsütő problémásabb mivel nem tudja beállítani az ember a hőfokat, így időnként rá kell nézni a kenyérre). Kenyérsütőben sütött kenyér sose lesz igazi, szerintem annál a bolti is jobb. Tapasztalataim szerint túl tömör lesz, hélya se lesz olyan, mint kéne. Plusz másnap már nem az igazi. Sütőben sütött meg 3-4 napig gond nélkül eláll.
Megjegyzem némi gyakorlat után a dagasztás se egy nagy művelet, ~20 perc alatt megvan vele az ember mindenestől (hozzávalók kimérésétől a kimosakodásig), utána már csak kelnie kell a kenyérnek (ami kenyérsütőben is pont annyi idő), majd utána csak be kell rakni a sütőbe (ami 3 perc akkor is, ha nem formában süti az ember, hanem veknit csinál). Ráadásul a dagasztás kiválóan alkalmas agresszió levezetésre és/vagy némi edzésreRég is sütöttem kenyeret, lehet jövő héten csinálok is
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #9239 üzenetére
Gyűrűhöz furni kell, ami a főbérlőnek nem igazán szimpatikus... ezért keresek olyan megoldást, ami a legkevésbé roncsolja a lakást (ezért nem rajongok az ajtókeretes megoldásért sem). Ezt meg be tudnám állítani az egyik sarokba, van egy jelenleg kihasználatlan rész az egyik szekrény meg a radiátor között, ahova egy ilyen pont befér.
-
Cathfaern
nagyúr
Mi a vélemény az ilyesmi állványokról? (illetve konkrétan erről a típusról?) Továbbra sem szimpatikus az ajtókeretre tehető, és egy ilyen igazából gond nélkül elférne a lakásban. Plusz így tolódzkodás is megoldva.
Más kérdés: ilyesmi tolódzkodó állvánnyal invertált evezés megoldható? Vagy nem elég stabil ahhoz?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #9217 üzenetére
Legújabb kutatások szerint az egészséges szervezet meglepően jól képes szabályozni a koleszterin szintjét. Ellenben bizonyos betegségek esetén megnő (azaz elromlik a szabályozás), függetlenül attól mit eszel. Szóval a magas koleszterin szint nem oka a betegségeknek, hanem csak tünete. De ezt csak off-ban, mert hivatalos orvostudomány még nem feltétlen így gondolja, bár messze kevésbé koleszterin fóbiás, mint néhány évvel ezelőtt volt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Woodslave #9156 üzenetére
Annyit tegyünk hozzá, hogy ettől függetlenül az állati eredetű táplálék tartalmaz olyan tápanyagot is, amit semmilyen növény. Szóval oké, fehérje megoldható, de ettől még nem lesz egyenlő a növényevés a húsevéssel. Tudom, te nem is írt senki ilyet, csak nehogy valaki félreértse.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
batai15 #9124 üzenetére
Ha nagyon parázol, kezdj el kalóriákat számolni (myfitnesspal.com vagy kaloriabazis.hu). Lehet azt gondolod sokat eszel, de pl. az adott kajákban kevés a kalória. Illetve írod, hogy "nem értél rá", ha ehhez fizikai aktivitás is kötődött, akkor az is rásegíthetett a fogyásra.
Továbbá nem tudom pontosan mit edzettél, de az erőedzés nagyon kevés kalóriaégetést jelent. Szóval ha nem kardioedzést hagytál el, akkor az a kalóriafogyasztásodban nem sok változást hozott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- BONTATLAN Philips Essential ThermoProtect BHS376/00 Hajvasaló
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- LEGO 10219 Maersk Dízel-elektromos tehervonat (Bontatlan) train
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest